fatboy Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 (edited) Od nas na forumu. Sta reci. Brat mi je prilicno nepristrasan, ali mi je rekao da su ljudi na snimku izgledali kao kromanjonci koji su krenuli u lov na tiranosaurusa...ja nisam gledao.. pa ako uzmemo da je onaj dzip omanji t-Rex.... moze se tako reci! Edited February 20, 2008 by fatboy Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 ma ok, pretpostavljam ja da je tacno to sto sam prekopirao, nego sam pitao sta mislite o tome :) pa shta ima da se misli o tome. tamo na vlasti u narko bossovi, koje boli qrac za narod, iz toga sledi da ih boli qrac za un, mmf i ostala sranja. ti narko bosovi su dobili drzhavu .. mogutjnost da u njoj rade shta hotje. shtatje im vishe. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 @Oddball : aman :) Moje zezanje oko kids filma i skejt parkaa je zajebancija jebote. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 ma da, dele pare.. boli ih paja.. kad daju u fondove to je zarad oslobadjanja od poreza a ne jer su oni dobri.. a svuda gde uloze, ocekuju da im se vrati, nekako.. makar za 20 godina, i ne mora biti novcano bolji primer: 15 godina ranije: "Jao vidi sto su ovi siptari dobri, pa daju nam velike pare za ovu nasu bednu kucicu, ali su glupi ili su dobri!! Sad mogu da kupim stan na sred beograda, jeeeeee" malim ljudima se vratilo kosovo, sta li ce sorosu?? dvinity zivi u diznilendu,jebi ga... lepo kaze dakijeva signa pritom ja ne mislim da ste vas dvojica glupi nego jednostavno ne znate jer nemate iskustva s tim stvarima. znaci lupate gluposti. hocete jos jedan primer? fond BCIF je mojoj organizaciji kupio kompjuter. server za nas sajt, da preko njega pustamo radio i da nam radi sajt preko njega. postoje ljudi koji veruju u jos neke stvari sem u pare, i onda finansiraju ljude koji u to isto veruju (soopen - bcif (u smislu alternativne kulture tj cross radija) - soros (u smislu alternativne kulture, tj skejt parka)), da rade na toj stvari. gej prava, skejt park, branje sljiva u prolece zbog boga vatre, sta god. Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 bukvalno prelećem topik čisto da bih video da li neko nekome psuje kevu ili nešto slično, i svejedno uspem da pročitam kod mohija da se naši ljudi opušteno vraćaju na svoja imanja na kosovu i da u beogradu poskupljuju nekretnine zato što je to svetski trend, a ne zato što imamo stotine hiljada izbeglica, crnogorce koji prodaju rusima straćare za milione, provinciju koja odumire itd itd. mohi, brate, ti si totalno odlepio. Ti si totalno odlepio i ne umes da citas ili preleces sadrzaj ... NAPISAO SAM DA SE LJUDI VRACAJU NA SVOJA IMANJA U HRVATSKOJ .... PROVINCIJA SVUDA ODUMIRE, KORPORACIJE PRAVE POLJOPRIVREDNE KOMPLEXE, SVI IDU U GRAD SA SELA SVUDA. Ili citaj topik kako bog zapoveda il odjebi sa tim komentarima ... Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChemerBoy Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Quote ajde ne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 a, hrvatska... izvini. tamo ima dosta mesta gde se živi skoro normalno, ali pogledaj drvar (nije u hrvatskoj al je naseljen hrvatima) recimo. za ovo drugo i dalje tvrdim da si odlepio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 pa i poslednjih 5 godina mogu da rade sta hoce :) errrr a sad znaju da tje motji to beskonachno ? uostalom ova nezavisnost nije toliko izgurana od strane shiptara koliko od strane amera, koji nisu smeli da dozvole nikakvu podelu jel onda ne bi mogli da opravdaju shto su napali suverenu zemlju, nego opet mogu da prodaju prichu "doshli smo da stvorimo multietnichko drushtvo i demokratiju". Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarma Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 1. Oket, ja se izvinjavam svima koja sam uvredio. Jos uvek ne znam kako, ali ako je nekome uvreda ako ja kazem da je meni LICNO muka od tih sto ce "ginuti" na kosovu, onda se izvinjavam i njima. 2. Na opasku da sam se ja registrovao na igrackom forumu da bi se prikljucio politickoj diskusiji, moje pitanje je sto ste je uopste i pocinjali? Nisam je ja napravio. Dosla je do 25 strana cistog vredjanja dok sam se ja ukljucio. Inace diskusiju sam video u nedelju kod burazera pa sam zapamtio sajt koji ne bi video do kraja zivota jer jebi ga nisam gamer. Cak nisam ni znao da je ovo gamerski forum. 1. "Gledam ovde i ne mogu da verujem koliko se glupaci kurce. Sve sisica do sisice i takmice se ko ce dalje da pisa i ko ce prvi da pogine za nase nam kosovo. ali vi ste svi PATETICNI. Zato se lepo pokrite i cutite SVI? " da li sada znas kako si ih uvredio??? 2. @seth fix primetio sam da je tema na klejbezabli i za ovaj forum znam godinama preko brata koji je clan. I iako je tema bila u sekciji za zajebanciju odgovori i razmisljanja su bila (vecim delom) ozbiljna ako nisi primetio/la. koji si ti lazljivi gad... saberi se... toliko si jadan da mi je glupo da te napusavam... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 ivane, moze li neko da dobije warn zato sto je tard? @daki - i kakvo bre izbegavanje poreza? mi placamo porez na te pare ne oni Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 a, hrvatska... izvini. tamo ima dosta mesta gde se živi skoro normalno, ali pogledaj drvar (nije u hrvatskoj al je naseljen hrvatima) recimo. za ovo drugo i dalje tvrdim da si odlepio. Pa zabiti po bosni su oduvek bila takva kao i zabiti po srbiji/crnoj gori Za ovo drugo smo uchili josh u osnovnoj/srednjoj iz geografije al dobro sta znam ja ... BTW zaboravih ti i deki ne pricate, a on nam je ispricao bash lepe price kako su jeftini stanovi u londonu ... Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaznapravila Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Bash lepo sto si pomenuo liku ... znam dva lika odavde koji redovno leti idu tamo i nemaju nikakvih problema ... ovom jednom su se cak matorci vratili da zive na imanju koje su napustili pre rata OMG ... Sta pricas ti kakvo sranje? Sto se tice tvog odgovora ramiju ... lepo ti je covek rekao ali ti jednostavno ko upregnut konj samo po svojoj prichi gurash ... sto gledash ameriku kao diametralno suprotni primer zemalja socialne demokratije i blagostanja? Lepo ti je naveo Kanada, Skandinavske zemlje, da ne zalazimo u japan jer kazhu ne mogu se belci tamo uklopiti ... australija, belgija i mnoge druge ... Sto se tice cena stanova, opet cu reci malo si pobrkao lonchitje ... ekvivalent tim cenama koje vi spominjete u londonu ili njujorku su po 5-6-7k jura po kvadratu i vise ... I rast nekretnina u velikim gradovima je SVETSKI trend i nema veze sa retardiranim razlozima koje ste navodili tipa "djetici prodali sve i dolaze" i sl .... jednostavno svuda u svetu dolazi do migracije stanovnistva sa sela u velike gradove, samim time veca potraznja vece cene ... Al dobro ... ovde sve ima POZADINSKU PRICHU ... sloba bio americki agent i sl .... Ja se samo pitam odakle vam tako dobra gudra sa ovako losim standardom ... ocu ja da tripujem takve sci-fi scenarije ... On zna lika... Sto volim te sto se prave pametni pa ti izvuku 1/3 posta i komentarisu. Ajd da ponovim posto vidim da si "preleteo" preko posta. Baba, deda, caletov brat blizanac mi zive tamo, TRENUTNO. Diskriminacija u vezi posla i u vezi vecine zivotnih stvari. Nemoj da se pravis pametan molim te... Svake godine velika obelezavanja oluje sastavljene od cistih provokacija "hrvatskih seselja" namenjenih srbima tamo. Sin od mog kuma (samo je otac srbin) koji je ostao tamo je izvrsio samoubistvo zbog maltretiranja od strane hrvata. Imovinu koju su oteli im ne pada na pamet da vrate... Vracaju kuce u zabitima da ima ko da im obradjuje poljane. Zato nemoj da kenjas molim te, ali molim te. A sad posto vidim da i sa stanovima lupetas da ti objasnim par stvari: cenu odredjuje zakon ponude i potraznje. Ako ti je potraznja 10x veca od ponude to znaci da cena nerealno raste. U beogradu zivim vec deset godina, devojka mi tamo zivi ceo zivot, njeni roditelji tamo zive ceo zivot i u njenoj zgradi su u zadnjih par godina kupljeni stanovi od strane cg. Pravi stari beogradjani se polako sele iz beograda, jer im se sve manje svidja na sta lici grad. A stanovnistvo sa sela ako te ko pita, diktira cene iznajmljivanja stanova jer neki selja sumadinac za svoje njivce dobija 500e za hektar i o kupovini moze samo da sanja. I mnogo si naivan decko ako mislis da skoro sve nema pozadinsku pricu, valjda ces shvatiti kad budes gledao dokumentarac o tome za 25 godina. Cela medjudrzavna politika je jedna velika pozadinska prica... Ti si totalno odlepio i ne umes da citas ili preleces sadrzaj ... Ne znam sto pricas njemu kad radis isto... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 dvinity napiši knjigu o tome kako ti vidiš ovaj svet, bio bi to SF bestseller mesecima.Rado bih je pročitao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 dvinity napiši knjigu o tome kako ti vidiš ovaj svet, bio bi to SF bestseller mesecima.Rado bih je pročitao. vidim ka kao kapitalisticki interesni nepravedni sistem koji iskoristava malog coveka radi prljavog interesa velikog. ali sam mastovit i umeo bih da napisem SF bestseler :) al samo ako se odreknes prava na procenat, zbog ideje :) Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 On zna lika... Sto volim te sto se prave pametni pa ti izvuku 1/3 posta i komentarisu. Ajd da ponovim posto vidim da si "preleteo" preko posta. Baba, deda, caletov brat blizanac mi zive tamo, TRENUTNO. Diskriminacija u vezi posla i u vezi vecine zivotnih stvari. Nemoj da se pravis pametan molim te... Svake godine velika obelezavanja oluje sastavljene od cistih provokacija "hrvatskih seselja" namenjenih srbima tamo. Sin od mog kuma (samo je otac srbin) koji je ostao tamo je izvrsio samoubistvo zbog maltretiranja od strane hrvata. Imovinu koju su oteli im ne pada na pamet da vrate... Vracaju kuce u zabitima da ima ko da im obradjuje poljane. Zato nemoj da kenjas molim te, ali molim te. A sad posto vidim da i sa stanovima lupetas da ti objasnim par stvari: cenu odredjuje zakon ponude i potraznje. Ako ti je potraznja 10x veca od ponude to znaci da cena nerealno raste. U beogradu zivim vec deset godina, devojka mi tamo zivi ceo zivot, njeni roditelji tamo zive ceo zivot i u njenoj zgradi su u zadnjih par godina kupljeni stanovi od strane cg. Pravi stari beogradjani se polako sele iz beograda, jer im se sve manje svidja na sta lici grad. A stanovnistvo sa sela ako te ko pita, diktira cene iznajmljivanja stanova jer neki selja sumadinac za svoje njivce dobija 500e za hektar i o kupovini moze samo da sanja. I mnogo si naivan decko ako mislis da skoro sve nema pozadinsku pricu, valjda ces shvatiti kad budes gledao dokumentarac o tome za 25 godina. Cela medjudrzavna politika je jedna velika pozadinska prica... Ne znam sto pricas njemu kad radis isto... Nisam ja preleteo preko posta ali sam vec milion puta rekao ovde da ne verujem ljudima za te "reko mi babo" varijante jer sam bio, dobar ortak je bio, kolega je bio u hr i ne pominju nikakva sranja ... cak je murija cimala ortaka da prijavi nekog mentola u zagrebu koji ga je smarao po pitanju da je srbin jer su dobili nalog da kaznjavaju takva sranja zbog turizma ... Tako da tvoje priche koje su diametralno suprotne od onoga sto sam sam iskusio i ljudi najblizi meni i zasto da ti verujem kad sam se u zivotu naslushao ljudi koji se kunu da su demonstranti protiv slobe dobijali po 50 maraka za vece demonstriranja i slicne ... od obrazovanih ljudi btw ... Sto se tiche stanova ... ja ne znam gde je tu tacno vas problem da skapirate da je beograd regionalni centar i da ovde dolazi mnogo mnogo ljudi, a mnogo ljudi = velika potreba za stambenim prostorom = velika cena ... A te price kako to kupuje djuro i pero jer je to deo velike zavere su vasha lichna trabunjanja na kalemegdanu dok igrate shah ... Ima sve pozadinsku prichu ... kao sto rekoh HITLER I SLOBA SU BILI AMERICKI AGENTI ... Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Dobro mohi, ajde sad samo da kazem moje malo misljenje Mene stanovi i ceni diraju, jebi ga. Treba da kupim stan, a kako je krenulo ima ceo zivot da kenjam klikere zbog toga. Ali sta da se radi Ono sto meni nije jasno je da li je dozvoljeno stranim drzavljanima da kupuju stanove na teritoriji srbije bez dodatnih dazbina? Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaznapravila Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 E znaci ne verujem koliko neko moze da bude glup. Ajde specijalno za sarmu da pojasnimo... Moja prva recenica: "primetio sam da je tema na klejbezabli i za ovaj forum znam godinama preko brata koji je clan." Objasnjenje prve recenice specijalno za sarmu kome je glupo da me "napusava": Kod mog brata je ovaj forum na homepage-u, i kako sam bio kod njega jedno milion puta nije neverovatno sto sam CUO za njega/video ga/ bio svestan njegovog postojanja, nemoj da si totalni retard. Moja druga recenica: Inace diskusiju sam video u nedelju kod burazera pa sam zapamtio sajt koji ne bi video do kraja zivota jer jebi ga nisam gamer. Objasnjenje druge recenice specijalno za sarmu kome je glupo da me "napusava": Da me je bilo ko pitao kad sam kod kuce o temama na ovom forumu a jos vise o adresi ovog foruma, moj odgovor bi bio: a? Video sam u nedelju temu i zainteresovao se za istu. Znaci sad idemo slikovito objasnjenje za sarmu: dolasci kod brata u zadnjih 5 godina >>> uocavanje ovog foruma i ne pridavanje prevelikog znacaja istom jer nisam gamer >>> dolazak kod brata u nedelju 17. feb. 2008. i zaticanje njega kako cita ovaj forum >>> stvaranje interesovanja za konkretnu temu. >>> prvi post. Da li ti je sad mozda jasno ili sam ja ipak preveliki optimista u nadi da ce sarma ukapirati razliku izmedju reci "znam za" i "zapamtio sam"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 bogamu ovo je sex masina 2 deo Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 @Oddball : aman :) Moje zezanje oko kids filma i skejt parkaa je zajebancija jebote. ejebiga, nisam skapirao, izvini @ dvnitycker: Koooja si ti faca!!!! Evo ti prvi jači primer koji mi pada na pamet: izgradnja Asuanske brane. Raspitaj se malo o tome, pa ako ti ne bude jasno e onda BAŠ jebiga. Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarma Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 @jebeno_sam_se_pogubio_u_svojim_lazima_ali_nikada_necu_priznati_da_sam_nerd: nastavljas da vredjas... pritom si prvi poceo... toliko seres o selektivnosti a NI JEDNU REC nisi napisao na temu: ne znam kako sam uvredio nekoga, ako sam ga nazvao sisicom etc... ni taj tvoj brat ne bi poverovao u govna koja si israo u prethodnom post-u... a da te se ne stidi javio bi se do sada... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaznapravila Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Nisam ja preleteo preko posta ali sam vec milion puta rekao ovde da ne verujem ljudima za te "reko mi babo" varijante jer sam bio, dobar ortak je bio, kolega je bio u hr i ne pominju nikakva sranja ... cak je murija cimala ortaka da prijavi nekog mentola u zagrebu koji ga je smarao po pitanju da je srbin jer su dobili nalog da kaznjavaju takva sranja zbog turizma ... Mohi vidi to i ja ocigledno imamo razlicita misljenja o ovome... I razliciti source znanja o ovome. evo jednog copy paste-a pa procitaj ako te ne mrzi... I molio bi nekog da me podseti jesmo li zapalili ili srusili neku crkvu u srbiji? I sad ovde da budem jasan, da neko ne kaze da se zalazem za "oko za oko" taktiku, protiv sam bilo kakvog nasilja protiv ljudi koji ne mogu da se brane, a u tu grupu naravno spadaju i svestenici svih vera. I opet moji slucajevi nisu rekla kazala, razbijen je lastin autobus sa normalnim ljudima, ne sa navijacima, btw nije bilo nikakve utakmice, zna se da se tu pravi pauza u putu i tu su cekali "srbijanski" autobus da mu pokazu. SLUČAJEVI 1. Blagaj kraj Slunja, 2.1; dvije nepoznate osobe razbili prozore i ormarić za struju u kući povratnika Čedomira Skeledžije, vrijeđali ga i prijetili («četnik ... što si se vratio ...», on ih je jedva ih spriječio da uđu u kuću i naprave i veću štetu. Nešto ranije su se njihovi susjedi zbog sličnih napada opet vratili u Srbiju 2. Đevrske, 6.1; na Badnjak troje ljudi je ušlo u lokal u mjestu, počeli vrijeđati, provocirati, prijetilti ... sve to duže vrijeme. Policiji su poznati (iz Vodica su) no nitko neće svjedočiti iz straha 3. Đevrske, 20.1; dvojica mladića iz obližnjih Rupa došli u mjesto, vikali, prijetili, oštetili 2 auta, provalili u kafić i djelimično ga demolirali 4. Vukovar, 20.2; na ulici, bez povoda, od nepoznata napadača pretučen učenik III razreda srednje škole 5. Jagodnja Donja, 10.2; povratnik Zdravko Zečević došao je obići svoje imanje, raspitati se o obnovi kuće. Bez ikakvog povoda, napao ga je mještanin Ivica Žepina. Udarao ga je šakama i nogama po glavi, rebrima i govorio: «Dajte mi kolac da ga ubijem ... bježi tamo u ciganski logor». Zaprijetio je Zečeviću da nikome ne smije reći što mu se dogodilo jer «će dobiti još», tako da slučaj nije prijavljen policiji 6. Biljani Donji, noć 15/16.2; opljačkana tek obnovljena i namještena kuća povratnice Danice Škorić; slučaj je prijavljen policiji, nema rezultata istrage. (U ovom se selu proteklih godina redovito događaju takvi incidenti.) 7. Zagreb, 13.3. za vrijeme utakmice navijači povrijedili (napali bejzbol palicama kad vidjeli registracije iz Srbije) sutkinju Vrhovnog Suda te, petoro novinara (jedan teže ozlijeđen), uništena snimateljska oprema, automobili oštećeni 8. Sisak, naselje Greda, noć 29/30.3; zadavljena 71-godišnja Mileva Domjanković, ubica (bivši policajac, pijanac i nasilnik, Darko Vlahovac) uhapšen, navodno izjavio da ga je žrtva: »... nervirala srpskim pjesmama». Vlahovac je 2.11. osuđen na 11 godina zatvora. 9. Zagreb, 28.4; pred sam Vaskrs, pretučen 14-godišnji R.Z, pomagač pri bogoslužju u pravoslavnoj crkvi; u šumi ga napadači skinuli golog, šibali koprivama, tukli i maltretirali sat vremena, završio sa slomljenim nosom, brojnim hematomima i uništenim bubljićem jednog uha, spasio se bijegom, bio nekoliko dana u bolnici, sad se boji ići u školu, nepoznati rezultati istrage 10. Knin, noć 18/19.4; provaljeno u crkvu Pokrova svete bogorodice, po treći put u godinu dana, stalno je šaraju fašističkim simbolima, nema rezultata istrage 11. Civljane, 10.5; načelnik općine Civljane, Anto Gutić, bez ikakava povoda premlatio Borisa Vukovića, policija obrađuje slučaj 12. Benkovac, 13.5; pretučena 16-godišnja D.S. iz Slavskog Polja, radi srpskog izgovora i odbijanja rada iza ponoći, pretukao ju je Milan Marić, slučaj u radu 13. Karin, 18.5; pronađen ubijen (zaklan) starac Dušan Vidić, ubistvo izazvalo strah svih povratnika, nema rezultata istrage 14. Benkovac, maj, fizički napadnut povratnik Vojin Kešević. Policija je pronašla napadača, no sutradan ga pustila jer je bio pijan0! 15. Stari Jankovci, kraj Vukovara, 21.5; krampom razbijen auto Svjetlane M. iz Vinkovaca, počinitelj Stipan B. prijeti njoj i njenoj majci: «Ja sam ustaša … sve ću vas pobiti … idite kod četnika» 16. Trpinja, 22.5; minirana općina, velika materijalna šteta, počinitelj nepoznat 17. Borovo, 22.5; minirana općina, velika materijalna šteta, počinitelj nepoznat 18. Vukovar, 22.5., miniran jedan stan, dosta materijalne štete, počinitelj nepoznat 19. Bijelina, 30.5; provocirana i napadana povratnička obitelj Todora Madića, noću im razbijen prozor kuće, iz straha su ponovo otišli u izbjeglištvo. Slučaj prijavljen policiji, ne znamo rezultate istrage 20. Ivoševci, kraj Kistanja, 6.6. napadnuti Korolija Đuro (81) i supruga Ruža (78). Nepoznati upadači prvo tražili navodni dug, onda janje, nakon toga ušli u kuću i izmlatili ih. Đuro je hitnom pomoći odvezen u kninsku bolnicu, a zatim i u Šibenik, a Ruži je pružena pomoć u kući i nije zadržana u bolnici. Policija je napravila uviđaj, identificira moguće izgrednike 21. Gračac, noć 6/7.6; provaljeno u parohijski dom, odnesen građevinski materijal 22. Bijelina, 24.6; nepoznati počinitelji ušli u dvorište kuće i velikim kamenom razbili prozor i grilje povratnika Svetozara i Sofije Škorić; provaljeno je i u kuću Nade Škorić. Slučajevi prijavljeni policiji, ne znamo rezultate istraga 23. Smoković, 25.6; provaljena i opljačkana kuća Mirka Prostrana, slučaj prijavljen policiji, nema rezultata istrage 24. Smoković, 26.6; provaljena i opljačkana kuća Davora Oliverića, slučaj prijavljen policiji, nema rezultata istrage 25. Islam Grčki, 26.6; provaljena i opljačkana kuća Đure Todorovića, slučaj prijavljen policiji, nema rezultata istrage. 26. Ostrovica, pokraj Benkovca, 19.7; napadnuti u svojoj kući povratnici Čedo (80) i Miljko (71) Medić. Starcima su nanešene teške ozljede (tučeni kamenjem, izudarani nogama, prijećeno im je klanjem) 27. Zagreb, 24.7; napadnuta tročlana obitelj iz Srbije (80-godišnjak, njegova 74-godišnja supruga i njihova 47-godišnja kći), četvoro nasilnika im razbilo auto, a najstarijeg i pretukli (hematom, ogrebotine) 28. Đevrske, 20.8. trojica Hrvata iz obližnjih Kistanja upala su u večernjim satima u kafić Engel, u srpskom selu Đevrske. Jedan je od njih tamo razbijao čaše, pucao iz pištolja. Sva trojica su uhapšena, njihovi su se rođaci kasnije došli ispričati vlasnicima 29. Rijaka, Delnice, 21.8., nogometni navijači napali su dva autobusa beogradskog prometnika Lasta. Autobus u Rijeci zastut je kamenjem, potrgani mu brisači, prijećeno putnicima; autobus u Delnicama je napadnut kraj motela Ravna Gora od grupe koja se deklarirala Ustašama – grupa mlađih osoba je ušla u autobus, prijetili, tukli i maltretirali putnike 30. Zagreb, 22.8. Srbina Novaka Dejanovića napao je liječnik ambulante u Trnavi, Janko Wurth, kada mu je Dejanović došao da mu izmjeri tlak. Ničim izazvan rekao mu je: «Jebo vas Hitler! Trebao je pobiti sve vas Srbe. Ako on nije, onda ćemo vas mi protjerati sve do Kine i dovesti ljude koji hoće raditi». Wurth je kasnije prijetio i novinarki koja je cijeli slučaj pratila u novinama. Izgred su osudili Liječnička komora i Gradski ured za zdravstvo. 31. Glavina Donja, pokraj Imotskog, 28.8. U dvorište, uz sam zid kuće Nikole Kadijevića, bačena je tokom noći bomba od koje je nastao krater dubine oko pola metra. U tom trenu u kući se nalazilo 12 osoba, srećom nitko nije ozlijeđen. Desetak dana ranije u selu su iscrtani antisrpski grafiti. Policija je izašla na uviđaj 32. Šibenik, 29.9. Grupa mladića preskočila je ogradu dvorišta srpske pravoslavne eparhije uzvikujući: «Ubi Srbina» te «Srbe na vrbe», pokušali su demolirati ulazna vrata, porazbacali stolove, klupe i stolice u dvorištu, pokušali nasuilno otvoriti vrata i prozore zgrade (u njoj se u tom trenutku nalazilo pet monahinja). Po dolasku policijske patrole napadači su se razbježali. Nakon nekoliko dana napadači su identificirani a protiv njih pokrenut samo prekršajni postupak. 33. Split, 24. 9. Tokom noći razbijena su ulazna vrata i porazbijano više stakala prostorija gradskog i županijskog vijeća srpske nacionalne manjine. Šteta iznosi nekoliko hiljada kuna. Ovaj napad je da facto kulminacija višestrukih napada i pritisaka na vijeće i njegove aktiviste (npr. predstavnica stanara / suvlasnika zgrade organizirala je peticiju za iseljavanje vijeća, te, kako navodi list Prosvjeta «... izjavljivala da Srbe treba istjerati i da će im sve porazbijati». Napad je prijavljen policiji, ne znamo rezultate istrage. 34. Split, 3.10. Nešto iza ponoći je grupa od 30 mlađih muškaraca organiziralo pogromaški pohod - uz tuljenje automobilskim sirenama, brujanje motora, razbijanje pivskih boca, urlali su i lupali na vrata stambene zgrade u naselju Trstenik. Vikali su «Ajmo svi na balkone !... Otvaraj prozore, diži se! Vodimo Srbe u logore! Ovo je naša država!» te pjevali ustaške pjesme. Vikali su da se na VII katu nalazi špijun, tražili da im se otvori. Osobi koja je izgred prijavila, policija se obećala javiti i sprovesti istragu ali ga više nije kontaktirala. 35. Kistanje, 9.10. grupa nepoznatih mlađih muškaraca (dvadesetak, maloljetnici) verbalno je napala mlade bogoslove (vjerske i nacionalne uvrede, prijetnje) iz manastira Krka. Desilo se to dok su prolazili glavnom ulicom, u civilnoj odjeći. Ne znamo da li je bilo istrage policije. 36. Zagreb, 14.10. grupa od 15-tak članova navijačke skupine Bad Blue Boys napala je, oko ponoći, na glavnom kolodvoru, vlak Ljubljana – Solun. Vagon na kojem je pisalo da ide u Beograd gađali su kantama za smeće, kamenim blokovima, ubacili unutra i dvije bengalke. Izbio je požar a troje je putnika lakše ozljeđeno. Protiv 6 identificiranih nasilnika započeta je kriminalistička obrada, podnijete prijave. 37. Zagreb, 5.11. Tokom noći, sa petka na subotu, zapaljen je automobil gosta hotela I, koji se nalazio na parkiralištu. Gost je iz SCG, automobil je imao njihovu registraciju 38. Drniš, 12.11. Tokom poslijepodneva grupa mladića kamenovala je pravoslavnu crkvu Uspenje Presvete Bogorodice i vrijeđala svećenika. Pred crkvom su vikali: «Ne zvoni, nije ti ovo Srbija», psovali mu «srspsku i četničku majku». Uplašeni svećenik sklonio se u zvonik i odatle zvao policiju. Policija je pokrenula istragu. 39. Jagma, pokraj Lipika, 11.10. od eksplozivne naprave stradao je povratnik Milan Paunović (1949). Otišao je u šumu da priprema ogrjevno drvo (dio šume u kojem je sa porodicom i prijateljima radio prethodnih dana). U jednom trenutku je naišao na minsko eksplozivnu napravu (vjerojatno bomba - dio ruke mu je jače raznesen, prema neslužbenim informacijama iz policije). 40. Jagma, pokraj Lipika, 13.11. od eksplozivne naprave stradao povratnik Bogdan Stanković (1944). Stanković je bio u šumi sa opremom skupljao ogrijevno drvo koje je tokom ljeta pripremao zajedno sa porodicom na tom dijelu šume za predstojeće zimu. Jedan dio drva je utovario u prikolicu, ali prilikom utovara došlo je do eksplozije (navodno je bomba u pitanju) i pri tome smrtno stradao. Poslije eksplozije pronašli su ga članovi obitelji, odmah su obavijestili policiju u Pakracu koji su izašli na uviđaj na terenu. Ovaj i prethodni slučaj izazvali su veliko uznemirenje stanovništva, strah – mnogo ljudi smatraju da su bombe nedavno postavljene (u šumi, na ovom terenu se stalno radilo i teško je vjerovati da su to iz rata zaostale mine, teren nije ni bio označen kao miniran) u namjeri da spriječe daljnji povratak, vide u tome ponavljanje modela koji je postojao u Lici, 90tih (više povratnika stradalo od novo-postavljenih eksplozivnih naprava, policija pronašla počinitelja no on nije kažnjen iz proceduralnih razloga) 41. Adica / Vukovar, 18.11. oštećena je pravoslavna crkva Sv Petke (u obnovi). Napadači su je gađali kamenjem, na fasadu urezali slovio U, razbili tri svjetiljke oko crkve. Vrata crkve su ponovo nasilno otvorena u noći 25.11., pričinjena je manja materijalna šteta 42. Split, 26.11. Tokom noći opet je provaljeno u prostorije Srpskog kulturnog društva Prosvjeta. Odnesena je računalna oprema, zapaljivom tekućinom poliven pod te je djelomično izgorio. Članovi društva su uznemireni – stalno im se uriniraju vrata, djeca pod rozorom znaju vikadi «Bando srpska», u ukradenom računalu nalaze se adrese i popis članova. Po izjavi glasnogovornice PU Split, ovaj se slučaj tretira kao krađa, ne kao djelo nacionalne nesnošljivosti, jer nije ostavljena nikakva poruka. 43. Donja Bačuga (pokraj Petrinje) kraj XI / početak XII mjeseca. Povratnik Stevan Slijepčević bio je zastrašivan te mu je prijećeno vješanjem (više maskiranih osoba obučenih u crno upalo u kuću, nekoliko puta) ako dozvoli rušenje kapelice koja se nalazi na njegovom zemljištu. Kapelicu su, krajem 90tih, sagradili Hrvati prognanici iz BiH; 2000 je, kako je podignuta bez ikakve dozvole i na privatnom zemljištu, donesena odluka o njenom rušenju. 44. Split, 10.12. opet su polupani prozori SKD Prosvjeta u Splitu 45. Zadar, u noći s 11 na 12.12. kamenovana je pravoslavna crkva Sv. Ilija, oštećena su njena drvena vrata, po novinskoj izjavi, protojerej neće podnijeti kaznenu prijavu 46. Drniš, 18.12. opet je razbijeno staklo iznad ulaznih vrata crkve Uspenja Presvete Bogorodice, ispred ulaza je pronađen i neispaljeni metak za automatsku pušku. Slučaj je prijavljen policiji. 47. Zemunik Gornji, noć sa 19 na 20.12. napadnuta je nedavno obnovljena kuća povratnika Petra Ercega. Zasad nepoznati počinitelji razvalili su vrata podruma i vrata kuće u priizemlju, razbijena su neka stakla i grilje. Iz kuće je odnesen i alat. Policija je obavila uviđaj i traga za počiniteljima. 48. Split, noć sa 22 na 23 12. opet su razbijeni prozori na uredu SKD Prosvjeta, šteta je u visini od 1500 kn. Policija je izašla na uviđaj i vodi istragu 49. Šibenik, 23.12. tokom noći je podmetnut požar ispred zgrade pravoslavne eparhije. Lokaliziran je nakon brze vatrogasne intervencije, po navodima svjedoka, za vrijeme požara bilo je izvikivanja: «Ubij Srbina» te «Srbe na vrbe». Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demian Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Fascinantno je posmatrati kako politika izvlaci ono najgore iz ljudi.Poneki koji zu zasluzivali postovanje inteligencijom, umerenoscu, ovde ne lice na sebe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 shto se tiche stanova tu je pricha totalno jasna kao shto je nekao rekao .. ponuda i trazhnja diktitiraju cenu. to je cena slobodnog trzhishta. shta se ustvari deshava. cg koji su prodali celu svoju obalu za ko zna kolike pare rusima (video sam svojim ochima choveka koji skache 2 metra u vazduh kad je prodao kutju sa zemljom koja objektivno vredi ~500.000 max za 2 mil evra). ti isti cg dolaze u beograd i kupuju stanove koji su sada za njih bagatela josh uvek. gde je tu problem ? pa da krenemo od prve stvari .. cg je banana drzhava, opet pricham shta sam video svojim ochima ti ljudi koji dolaze da kupe kutju su klinci od 17-19 godina, sa koferima evra. znachi prvo odakle detetu od 17 godina 2 miliona (ajde da predjemo i preko toga), gde se u normalnom svetu nosi 2 miliona evra u koferima u keshu ? ta prodaja funkcionishe po principu ja tebi kofere evra, ti samnom u opshtinu i prepishem ti kutju. nikakva transakcija sem iz ruke u ruku, nikakvo poreklo para. shta se deshava dalje ti cg dolaze u beograd, a svi znamo kakva je granica sa cg i koliko cgarca ima u opshtinama/administraciji aka veze i svi mi znamo da smo i mi nazhalost banana drzhava i onda taj cgorac kupuje 5 stanova ovde u bgu. klasichno pranje para u 2 koraka. da ne bude da sam neki cg mrzac, to je samo jedan deo problema. drugi deo problema koji se deshava u vezi sa stanovima kod nas su strani investicioni fondovi. nije teshko za nekog analitichara koji prati mogutje investicije da skapira da je ovde cena kvadrata skochila 300% u poslednjih 10 godina i da se taj trend nastavlja. menadzher investicionog fonda sjuri i kupi stanove u izgradnji po ~750e kvm znajutji da posle 2 godine izgradnje cena tog stana mozhe biti ~2.5k koliko tje biti (ako vetj nije). znachi ti si za 2 godine 3x uvetjao kapital. kako protiv toga. pa eto vam slobodno trzhishte sa voljenog zapada, a definicija drzhava da sluzhi u zashtiti svojih gradjana u korpi. ako bi se i kojim sluchajem drzhava dozvala pameti i pokushala da kontrolishe dato trzhishte (kao shto amerika i sve vodilje zapadne politike i rade) odmah bi dobili packu od zapada "pa vi gushite slobodnu trgovinu". smeshno koliko je ovo sve bilo jasno svima koji su to hteli da skapiraju na vreme i predstavlja josh jedan aspekt nasilne tranzicije koja se propagira kao najbolja stvar posle tople vode. al nema veze utjitjemo u eu i onda tjete motji da odete u london, pariz i da kupite tamo stan sa vashom platom. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 ejebiga, nisam skapirao, izvini @ dvnitycker: Koooja si ti faca!!!! Evo ti prvi jači primer koji mi pada na pamet: izgradnja Asuanske brane. Raspitaj se malo o tome, pa ako ti ne bude jasno e onda BAŠ jebiga. ajde posto vidim da je to jedini primer koji znas verovatno, da se osvrnem na njega. dakle, pricamo o brani gradjenoj u vreme hladnog rata. prvo su ameri uleteli egipcanima sa kesom , da bi je potom gradili rusi. dobro, ja zaista ne vidim na koji nacin primer nadkurcavanja iz hladnog rata dokazuje da ne postoji takva stvar kao sto je donacija. da ti objasnim kako to funkcionise u savremenom svetu, u domenu donacija zemalja, posto si se uhvatio za takav primer. jedna zemlja izdvaja iz svog budzeta odredjena sredstva za pomoc zemljama u razvoju, jer jel zivimo u kvazi-moralnom drustvu. zapravo, drzava ima interes u tome da se ona zemlja koju ona finansira uzdigne na dovoljan civilizacijski nivo da moze da saradjuje sa njom po velikom nizu tacaka, ili jednostavno zato sto je ta stavka u budzetu predvidjena kao jednokratna pomoc zemljama u razvoju. deci i bolnicama recimo. takodje, reci mi ti sad sa aspekta interesa, i dugorocnog planiranja, gde je interes japana da srpskim bolnicama donira 200.000 evra? ajde mi molim te opravdaj ovu investiciju: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yy...nav_category=12 inace japan je donirao srbiji desetine miliona evra poslednjih godina.. cist interes nema sta, hoce da nas porobe dalje, ne-vladini fondovi. reci mi jesi cuo nekad za amnesty international? nisi, zato shhh. fondove uglavnom osnivaju ljudi kojima tipa keva umre od raka i onda oni daju kintu organizacijama koje se bore za rano otkrivanje raka. i tu nema nekog zlog potkopanog omg-soros-je-djavo interesa koji ce od nas da napravi ljude robote i ne znam ti ja sta. no, normalno je da ljudi koji se ne razumeju u neke stvari reaguju paranoicno i osecaju se ugrozenu na pomen stvari oko kojih se ne razumeju. "sine, ne pilji u monitor, oslepeces". "na kraju ce svi biti pederi i mi normalni cemo biti ugrozeni". "taj soros hoce sve da nas satanizuje i od nas napravi americko drustvo da bi mogao lakse da nas unisti!11!" Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misha Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 batalio sam bilo kakvu raspravu, samo se iznerviram. mogu da diskutujem sa par ljudi ali sa njima mogu i uzivo (samo da se iscimam na rhh :P) a ostali nisu vredni mojih zivaca, na stranu tvrdoglavost, dijametralno suprotna misljenja i to, suvise su nevaspitani i bezobrazni. a necu da trosim svoje vreme da jurim redom likove sa foruma da bijem. ko ih je zasluzio dobice ih ako se ikada sretnemo naravno, ali sam shvatio da bi sa nastavkom diskusije ta brojka toliko porasla da bih svaki dan morao da jurim nekog :D e ja sam provalio da ti mnogo kenjash, i ima da ti polomim tu tvoju malu balavu pichkicu prvi put kad te budem video... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts