Jump to content

novi auto za ~12k

Doolio

Recommended Posts

• Replies 281
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

E a koja je fora sa ovim "dajemo popust u vrednosti carine" i o cemu se tu radi? I što će od naredne godine da budu skuplji automobili?

Zato sto dosta njih do kraja ove godine daje te popuste u visini carine (20% na neto vrednost), ili je smanjuju na 10%.

Sledece godine su proizvodjaci najavili vece fabricke cene (usled manje produkcije), a mi ovde jos uvek ne znamo da li ce carina biti 17, 14 ili 10 posto. Manje od 10% nece.

Ja licno mislim da nece doci do nekih vecih promena.

facebook.com/speed.rs

kako netje biti promena kad, bar koliko sam ja pratio, carina treba da padne sa 20% na 10% ?

Pa jel citas sta napisah gore? Trenutno ti svi nude popuste koji simuliraju to smanjenje carine, zato sto je Dinkic reta pre nekoliko meseci najavio sigurno smanjenje carinske stope od sledece godine i time naveo kupce da sacekaju sa kupovinom. Pored toga, proizvodjaci najavljuju vece cene kola zbog fin. krize...

facebook.com/speed.rs

Trenutno ti svi nude popuste koji simuliraju to smanjenje carine, zato sto je Dinkic reta pre nekoliko meseci najavio sigurno smanjenje carinske stope od sledece godine i time naveo kupce da sacekaju sa kupovinom. Pored toga, proizvodjaci najavljuju vece cene kola zbog fin. krize...

i kako se onda tachno nishta nije promenilo ? a ovo za vetje cene i fin.krizu je rofl.

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

Ali zar ne bi trebalo da cene kola budu nizhe, kao, da se lakshe prodaju kad ce ljudi iovako krenuti da se shtekaju za pare? :)

Jbg, u raciju rentabilnosti izgleda nema jedinice "Sh" - "Shtekanje ljudi za pare". :)

i kako se onda tachno nishta nije promenilo ? a ovo za vetje cene i fin.krizu je rofl.

Pa jednostavno - smanjice se carina sa jedne, a povecati fakturne cene sa druge strane. Ja racunam da nece doci do vecih promena, mozda gresim jbg. A to za fin. krizu je zaista rofl, stvarno je auto-industrija u debelom k**cu.

facebook.com/speed.rs

fakturna cena ?! a shto se tiche fin.krize i povetjanje cena to je logika na nivou mrmota .. to bi chak imalo kontra efekat.

cena koju dileri ovde dobijaju od proizvodjaca

manja produkcija, otpustanje radnika, zatvaranje fabrika (fiat, hyundai, toyota, svi americki brendovi itd.), manje automobila => veca cena...

facebook.com/speed.rs

predpostavljam shta znachi, ali fakturna cena bash zvuchi uzhasno, jel to neka hr kovanica [:D] mi ovde imamo neshto kao nabavna cena :)

ma jeste sad tje svi da se zatvore, samo GM je u najvetjoj frci jer je americhki, jer je bzvz na razne nachine subvencionisan, a nije konkurentan i vetj 4-5 godina trpi gubitke, sve u ime nekog brenda. ova vetjom cenom samo ne bi nishta prodali jer je iovako dignuta frka i ljudi manje troshe, tako da bi prodaja opala, a firmama treba kesh hitno tako da vetja cena bi bila katastrofa. kapiram da tje se samo orijentisati na jeftinije modele, koji su ekonomichniji, a cena tje ostati ista.

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

predpostavljam shta znachi, ali fakturna cena bash zvuchi uzhasno, jel to neka hr kovanica [:D] mi ovde imamo neshto kao nabavna cena :)

ma jeste sad tje svi da se zatvore, samo GM je u najvetjoj frci jer je americhki, jer je bzvz na razne nachine subvencionisan, a nije konkurentan i vetj 4-5 godina trpi gubitke, sve u ime nekog brenda. ova vetjom cenom samo ne bi nishta prodali jer je iovako dignuta frka i ljudi manje troshe, tako da bi prodaja opala, a firmama treba kesh hitno tako da vetja cena bi bila katastrofa. kapiram da tje se samo orijentisati na jeftinije modele, koji su ekonomichniji, a cena tje ostati ista.

dovlo, jel znas kad je prvi servis, u onoj knjizici nista ne pise, pise samo da je onaj najosnovniji na 7500 (za voznju u otezanim uslovima), a neko mi rece da je na 2500, pa reko ako ti znas, da ne zovem kiju.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

dovlo, jel znas kad je prvi servis, u onoj knjizici nista ne pise, pise samo da je onaj najosnovniji na 7500 (za voznju u otezanim uslovima), a neko mi rece da je na 2500, pa reko ako ti znas, da ne zovem kiju.

15.000 km, ako je sve ok sa kolima i ako vozis normalno i u normalnim uslovima.

facebook.com/speed.rs

• 2 months later...

Ako je neko u fazonu da kupuje kola, jer je to vazda bilo najisplativije kada je neka kriza :) neka pogleda aktuelnu Mazdinu ponudu.

Mazda 2 za manje od 10.000 evra, Mazda 3 jeftinija od Hyundai i30/Kia c'eed, Mazda 6 od 17.490!

Sve cene na http://www.speed-industry.com/cenovnik.php

ekstra ste odradili cenovnik, jos kad bi ubacili i neke starije modele...a za kupovinu, eh kad bi kod nas bilo ko u americi, dvoje kola za jedna:)

srpskivojnik-3.jpg

ekstra ste odradili cenovnik, jos kad bi ubacili i neke starije modele...a za kupovinu, eh kad bi kod nas bilo ko u americi, dvoje kola za jedna:)

Hvala, hvala, trudimo se! :)

A za cenu malog gradskog evropskog modela mosh kupis u americi SUV, al jbg... tu smo 'de smo.

facebook.com/speed.rs

• 1 month later...

dovla, moram da te pitam par stvari, ako znas, ako ne, idem u kiu dajrektli:

-treba da opravim ovo sto je cuknuto. koja je to procedura, odem prvo do kaska, oni vide avto, onda odem u servis i opravim i platim i vracam se u kasko da se raskusuram? ili nekako druacije?

-cale kaze da je stila neka opomena pre par dana za servis, sto meni nikako nije jasno. naravno on je u fazonu da ne zna de je to i da ne zna kako je izledalo i da cak nije ni siuran. ja sam se sad smorio jer lepo kaze da je na 15 000/dinu dana, ako je sad stila opomena, znaci da su oni u fazonu da je na 7500/pola dine, a u tom slucaju sam prso s arancijom jer je proslo osam meseci, tj prolazi prekosutra. nista mi se nije upalilo u autu, niti mi je iko sta rekao. mislim, jebacu im mater, samo ne znam kako, posto se slabo razumem u takvu vrstu jebanja keva.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

dovla, moram da te pitam par stvari, ako znas, ako ne, idem u kiu dajrektli:

-treba da opravim ovo sto je cuknuto. koja je to procedura, odem prvo do kaska, oni vide avto, onda odem u servis i opravim i platim i vracam se u kasko da se raskusuram? ili nekako druacije?

-cale kaze da je stila neka opomena pre par dana za servis, sto meni nikako nije jasno. naravno on je u fazonu da ne zna de je to i da ne zna kako je izledalo i da cak nije ni siuran. ja sam se sad smorio jer lepo kaze da je na 15 000/dinu dana, ako je sad stila opomena, znaci da su oni u fazonu da je na 7500/pola dine, a u tom slucaju sam prso s arancijom jer je proslo osam meseci, tj prolazi prekosutra. nista mi se nije upalilo u autu, niti mi je iko sta rekao. mislim, jebacu im mater, samo ne znam kako, posto se slabo razumem u takvu vrstu jebanja keva.

1. Ide ti manje-vise isto kao i sa svakim drugim osiguranjem. Samo moras da vodis racuna o isplativosti, dakle, ako iskoristis sad kasko NEMAS popust na ratu kasko osiguranja u iznosu od 15% za sledecu godinu (pa jos 15% za onu tamo god). Ti im prijavis stetu, dogovorite se oko servisiranja (mislim, bice ti odobren svakako da ides u Kijin ovlasceni servis jer je... ovlascen:), odes sa "zapisnikom" u Kiju, oni poprave i ispostave racun osiguravajucem drustvu. Problem je samo sto ta procedura ume da traje... Haha.. procedura - pro_ceed, kapirate? :)

2. Sve je ok, servis je na 15k, samo se opusti ;) Evo ja bas ovih dana treba da odem, presao sam 14.700 km.

facebook.com/speed.rs

pa ono, ulubljena prednja maska, orebano levo krilo, a desno krilo malo ispalo iz sava, tipa nije mu nista kolko ja vidim, ali je istripovo spoj aube i krila i sad imam prazan prostor od pola santima izmedju fara i krila. tablia ofkors lici na cvet otprilike. tako da pretpostavljam da bi mi se isplatilo da iskoristim kasko pootovo sto sam cuo da vole po servisima da tipa menjaju tocak ako si orebo radkapnu ili da menjaju krilo zato sto je neko zalepio zvaku na njea:) u sustini sve to moze da se iscuka, mada mislim da ce se oni napaliti da menjaju sve delove. kontam da ce da bude vise stotina jura, mozda i iljadu, nemam pojma, zavisi na koji nacin ce mi popraviti avto:)

e da, sta traje, popravka ili zapisnik ili sta? znaci, meni ne treba kes onda da imam? ja sam mislio da ja platim, pa se posle jebem sa osiuravajucim drustvom da oni meni plate.

e da, sta traje, popravka ili zapisnik ili sta? znaci, meni ne treba kes onda da imam? ja sam mislio da ja platim, pa se posle jebem sa osiuravajucim drustvom da oni meni plate.

To je vec stvar dogovora, moguce je i to, najbolje je da iskontaktiras osiguranje, sve ce ti oni lepo reci... mozda i da zovnes Kijin servis pa da pitas njih za iskustva ili tako nesto.

facebook.com/speed.rs