Jump to content

novi auto za ~12k

Doolio

Recommended Posts

• Replies 281
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ti imaš ugovor za kasko koji ti važi godinu dana. Ako se u tih godinu dana nijednom "ne iskoristi" kasko, tj. oni ne moraju ništa da ti isplate - imaš popust 15%. Ako se to ponovi i u drugoj godini, popust je dodatnih 15% i to je maksimum, znači, treće godine ti ne bi računali još 15%. E sad, ti sam kombinuješ kada ćeš prijaviti oštećenja shodno tome kako ti bude najisplativije. Znači sačekaj taj ugovor gde ti piše da nisi imao oštećenja u protekloj godini i gde dobijaš taj popust i tek onda prijavi štetu.

cek, zar ne idem ja svake godine na gledanje auta, pa ako je iskucan, oni to unesu u tefter i ako sam ga skuco prve godine, nisam prijavio kucanje i onda druge dolazim na pregled sa skucanim autom, on se uzima takav skucan u obzir, a skucove placam ja ako ih budem popravljao? u svakom slucaju, keva se nesto usrala, a ja nemam pojma s tim, tako da me zanima sledece:

-meni istice osmog avgusta

-planiram da odem do osiguranja u utorak

koja je procedura tacno i da li mogu nesto da me zeznu (tipa auto se popravlja do desetog avgusta i ja dodjem jedanestog sa racunima i oni kazu cek brate do osmog je godinu dana, mislim, tupavo, al otkud znam). imam roughly tri cuknute povrsine, tako da pretpostavljam da je popravka tipa tri puta skuplja nego godinu dana kaska, pa ce mozda da se batrgaju, nemam pojma, aj prosvetlite me onako bas ko detetu mi pricajte:)

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

pa teli su da ga pregledaju i kad sam kupio, al su bili u fazonu lol kupio si danas, nisi sigurno stigo nista da sjebes. kao treba da odes kod njih da ga slikaju nesto. i valjda treba to na godisnjem nivou, bas da ne bi drndo te radove tipa iscukas se ko magare i blejis nepopravljen dve godine. al nemam pojma.

a ovo ostalo da me indulgujete?:)

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Ne znam kako je kod nas, ali ovde (u Moskvi) ti ne traze da im pokazujesh auto kada produzavash kasko. Samo dodjesh, platish za sledecu godinu i zdravo. Jedino ako im prijavish da si neshto odvalio onda te slikaju i to. Josh jedna gotivna stvar ovde je ako si kupio nov auto, 3 godine ne morash da idesh na tehnichki pregled.

А в чем сила, брат?

Ovo za tehnički od tri godine je super fora.

A kad kupuješ auto logično je da rade taj pregled, da ti ne bi popravljali nešto što se desilo dok još nisi imao kasko (makar to bilo i pet dana). Kad si pokriven kaskom, kapiram da je onda manje više sve jedno.

lol otiso sam tamo ko najveci retard i sva sreca pa sam imao nekog lika pored koji drzi neku firmu, pa mi je on izdiktirao sve:) jos sam reko prvo za ovo napred da je u saobracaju onda su bili u fazonu sta je rekla murija, onda sam reko, ne seri da treba murija, dobro, onda je na parkingu:)

jos sam teo prednji branik i prednje krilo da prijavim kao jednu stetu, medjutim, nije moglo, pa sam ponovo pisao to kao dve:) i imam greb na zadnjem desnom krilu, to nisam ni prijavio, posto sa tri komada se povecava premija za 20%. e sad, oni meni dadose ta dva sranja da nosim u servis, tamo pise sta je sjebano i pise za oba 'zamena'. treba da se ide u neki njihov servis sa kojim oni posluju. to cu sutra da odem, al me zanima, jel to zamena cisto kao pro forme da napise nesto, pa oni u servisu gledaju oce li da cukaju ili da menjaju ili je kao stvarno zamena? ako je zamena, onda pretpostavljam da servis treba onda da nabavi kijino krilo i branik i kontam da ce to da mi zamene na kraju za mesec dana...

pa i nisam tolko:)

-sveca na parkingu levo krilo prednje ogrebala

-ja u sobracaju prednji branik

-n.n. lice zadnje desno krilo ogrebalo na parkingu

ja sam samo ovo napred dakle, a i to je bilo kad sam bio trezan [:D]

e sad, opet dobijam neke kontra informacije, kevina ortakinja koja je obnovila kasko kaze da su joj slikali auto za sledecu godinu, medjutim, meni je lik koji slika rekao da mogu da zongliram sa datumima i stetama lol...nemam pojma, prijavio sam ova dva tripa, ostao mi jedan greb, to cu ili sam (ako slikaju) ili za par meseci (ako ne slikaju)...

• 2 weeks later...

tehnicki, obavezno osiguranje, registracija, servis - sta od ovog ne mora vlasnik? i kako ide ono preko agencije registracija, ja odradim samo tehnicki i dam sve likovima i dodjem tipa sutra?

Edited by Doolio

otiso sam i uradio samo tehnicki, pa cu to da nosim u neku agenciju. do jaja je sto su mi supovci upisali pogresno broj sasije u saobracajnu i sad i to moram da drkam, mada pretpostavljam da nije neko preterano drndanje, posto je broj tr00 na svim ostalim dokumentima tipa matora polisa, racun itd...

Samo sto moras da cekicas u redu u MUP-u sa ostalim ljudima koji vade tablice a rade 2 saltera od 5 i na jednom od njih je pripravnica koju su drugog dana na poslu bacili na salter (+nije dobila vec DVA meseca) i bas je boli picka za tvoj broj sasije.

=)

Andjeo smrti spusti buktinju i s' njom ugasi se jadno bice moje.

dulio druže, ti bre ko da imaš 12 i da si nesposoban da živiš sam po ovoj odiseji sa kaskom:)

Odneses bre 100 grama kafe i napolitanke gde treba, kazes ovo je za vas da se osvezite, kazu ti sta i kako, cao zdravo, bre ozbiljni ljudi nemaju vremena da se zajebavaju :)

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy