voodoo_ Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 Reklama za mleko u tetrapaku sa onom dečijom pesmicom je jedno zilion puta bolja od reklama za ulo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 kako koje marketinshke kutje kali. dok ima ovaca treba ih shishati, uvek bilo uvek bitje. amen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 A jel znate tacno cifru koliko dobijaju ti takozvani mozgovi za smisljanje reklama ? ( naravno kod nas ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 Retardirane reklame za uloske na stranu, mene zanima ime degenerika ili grupe degenerika koja je osmislila onu reklamu za Orbit zvake, gde lik A krne zvaku ribi B a riba B onda krne liku C, lik C predje na ribu D i tako jedno 10-ak puta. Racunam da je reklama preuzeta ali to mi je do sada najgora reklama ikad vidjena na malom ekranu. Cak i od one sa klincem koji ima facu ko da se usrao pa mu krivo i grize donju usnu. Bljak. Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 (edited) ... (za brisanje) Edited January 20, 2007 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JetSet Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 kako ste mi svi simpatichni sa tim poshalicama na rachun "retardiranih" reklama. ajde da vidim da neko od vas IQ >100 likova osmisli koncept (preprichate kadrove i napishete tekst) reklame za uloshke. originalan naravno. seti se reklame za comtrade racunare... onu sa fudbalom... zasto reklama za uloske mora da ima iste u samoj reklami??? za 10e cu da ti napisem dva koncepta... stvarno ne zelim da nekome radim kampanju kao volonter... a posto verujem da se tebi ne daje 10e za slicnu stvar... castis pivo prvog koga vidis sa rur-a... k? Quote jebem se u pedu za sitne pare javite se mom makrou kaliju cali = ghettopimp aleluja barkase, aleluja! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 pa ko je rekao da mora ? mislim uopshte ne kapirate zashto se potencira stavljanje ulozhaka u reklamu .. pochevshi od onih sa plavom mecom do ovih sa mastilom. zbog toga shto NI JEDAN ulozhak ne mozhe da upije sve ako osoba ima masivni ciklus zbog toga shto to onda ne bi bio ulozhak nego pelena (mada kapiram da bi i nju probio). zbog toga se potenciraju te reklame sa slikom kako brzo i mnogo upijaja BASH TAJ ulozhak za razliku od TOG sranje koje ti koristish. a ustvari svi upijaju ISTO jel ne postoji neki magichan materijal koji isparava krv ili pretvara je u shtatijaznam, a ima kontejner za odbacivanje toga kad se pretvori u zhelatinoznu masu. jel sad jasno ? Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 proizvod moras tacno usmeriti prema ciljnoj grupi u toj reklami za uloske je tacno pokriveno sve - ona je kul lepa urbana i hip, ima kul drugarice, ide u kul skolu (skola ima fontanu omg), i jos je tu marko (koji je kul lep urban hip i najbolji frajer u kul skoli). i sve to imas ako kupis uloske. reklame ne prodaju proizvod one prodaju imidz, estetiku i vrednosti naravno, neka retardirana klinka nece zapravo videti te stvari, ali one joj bunare mozak. procitajte "generation p" od viktora peljevina, posmatracete marketing na malo drugachiji nacin Ahahah da sto je najjache shkola ima FONTANU jebote Idem da kupim uloshke, mozda moj fax dobije fontanu! I MILICU NEMOJ SE NERVIRATI ZBOG ULOZHAKA :((((( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 ma ne nerviram se, nego sam mnogo glup :( Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
JetSet Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 nije mi jasno zasto se potencira nesto sto nije tacno... upravo u tome i jeste problem... nije poenta valjda da zena jednom konzumira tvoj proizvod... a averzija se stvara ukoliko se smatras obmanutim... btw. pada terminator na zemlju... ulece u prvi kafic... i skenira... izlaze mu ona sranja po glavi... okrece se model svakoga ko je skeniran... visina... tezina... gledali smo svi... startuje najzajebaniju ribu (koja je sama za stolom)... seda pored nje... dize ruku i pogledom trazi konobaricu (u zelji da je casti njenim omiljenim picem koje mu blinka u glavi)... u tom trenutku skenira krajnje prosecnu konobaricu... izdvaja njeno medjunozje i blinka mu YUPP... okrece se ribi za stolom i kaze: i 'll not be back... originalnije od bilo cega sto sam video do sada... mozda bi bila malo skuplja... ali ne verujem bas da su to jadne kompanije i da im ovakva vrsta reklame ne bi bila extra... btw. 5 minuta brainstorming-a sa samim sobom... Quote jebem se u pedu za sitne pare javite se mom makrou kaliju cali = ghettopimp aleluja barkase, aleluja! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 sto je samo po sebi potpuno apsurdno jer se postavlja pitanje sta ce im onda agencija. pa zbog tehnicke strane citave price, jer ti vlasnici ne znaju da sami naprave reklamu i izmontiraju je. Inace, ne branim matore direktore firmi koji hoce reklamu u kojoj riba nosi L profil pa posle crep i smeje se sve vreme, ali cesto agencije koje prave reklame ne znaju bas sta treba da reklamiraju (pored ociglednih proizvoda kao sto su ulosci). btw, kako je lik mislio da prepise sa uloska (a i sama ta riba) ako je on vec sve upio kada ga je profan uzeo? A ti sto smisljaju reklame su, od situacije do situacije, ili jako malo placeni, ili jako puno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
coll Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 Realno, retardirane reklame su na svakoj TV stanici i u svakoj zemlji .. kod nas su bas onako debilne, mada ni kod ceha nisu nista bolje. Kad sam video onu gde mlad momak dolazi kod bake i deke koji sede na terasi i nosi sa sobom neki jebeni cips, i kao pozdravi se sa bakom, posle sa dekom a dok se pozdravljaju matorci samo merkaju taj cips. I on kao kad su se ispozdravljaji odlazi, mahne i ostavi taj cips na nekom stolu pored vrata. I sad baba i deda se medjusobno onako zlo pogledaju i polako oboje krecu da ustaju, uz pomoc stapa, i kao gegaju se ka tom stolu i tom cispu ... i krece makljane, baba dedi sutne stap, deda se razbije ko bulja al sa zemlje uvati babu za nogu i povuce je ona se otkine itd. itd. I onda dolazi kraj reklame i neki tr00 retardirani slogan tipa: <ime cipsa>, neodoljiv ! Znaci dno :) Quote sex, drugs and bio food! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 Kad sam video onu gde mlad momak dolazi kod bake i deke koji sede na terasi i nosi sa sobom neki jebeni cips, i kao pozdravi se sa bakom, posle sa dekom a dok se pozdravljaju matorci samo merkaju taj cips. A ono kad su dve ortakinje u bioskopu i obe nose crne bluze ali jednoj bluza nije toliko crna, pa pita ovu drugu u cemu je tajna, a ova druga vadi iz tasne veliko pakovanje pervola od 2l i kazhe "Tajna je u Pervolu" ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 iz pouzdanih izvora, a i sam, znam da su oni koji realizuju reklame dobijaju veoma malo para od ugovora u odnosu na menadzere i creative/art directore koji veoma kreativno u sustini kod nas i rade. ali ipak, evo jednog bloga posvecenog kreativnom marketingu http://www.creativecriminal.blogspot.com/ Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 @Igor Ako uzmemo da "neki tamo menadzer" dobija vise para od inzinjera/advokata je samo iz jednog razloga. Ponuda i potraznja. Nema tu neke mudrosti. Naravno, inzinjer i advokat su mnogo specijalizovanije struke te samim tim smanjene su sanse za posao. @Topik Sto se samog advertajzinga kod nas tice, slozio bih se sa obe "frakcije" na ovom forumu, ali samo delimicno i to bih vise vukao kao Lag/Maud frakciji. Medjutim, ima jedan veliki tu jedan veliki problem. Sve bi to bilo lepo da je zaista proces takav da agencije znaju sta treba ciljnim grupama. Mozda je tako u Americi, ali ovde sigurno nije, bar ne na nekom visoko pouzdanom nivou. A drugo, kao sto sam vec rekao, ogroman uticaj na kampanje imaju poslodavci. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 21, 2007 Report Share Posted January 21, 2007 mislim da je igoru jasno kako funkcioniše tržište kada se primeni na radnu snagu, ali da mu smeta što je potražnja za zanimanjima koja neposredno učestvuju u proizvodnji tako mala, a za ovima što "presipaju iz šupljeg u prazno" (menadžeri, usluge...) tako velika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Gotti_ Posted January 21, 2007 Report Share Posted January 21, 2007 meni je bolje da budem klosar ...nego degen pun para...realno ! Quote don't grow up it's a trap Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted January 21, 2007 Report Share Posted January 21, 2007 To sto je Igor zakacio komunisticko ispiranje nije nikakav argument. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 21, 2007 Report Share Posted January 21, 2007 nisam ni rekao da jeste, nego pokušavam da približim dve strane u debati. medijator, to sam ja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 ljudi, vi ne shvatate da te reklame ne prave za vas vec za prosechnu ribu a par prosechnih riba mozhete videti i na ovom forumu poenta reklame nije da nas intelektualno nadahne vec da dopre do potencijalnih kupaca proizvoda za koji se reklama radi a svaka, od tih shto opljuvaste, to i chini Tako je, LAVE! Idi sad pojedi chips i padni u nesvest. nije mi jasno zasto se potencira nesto sto nije tacno... upravo u tome i jeste problem... nije poenta valjda da zena jednom konzumira tvoj proizvod... a averzija se stvara ukoliko se smatras obmanutim... btw. pada terminator na zemlju... ulece u prvi kafic... i skenira... izlaze mu ona sranja po glavi... okrece se model svakoga ko je skeniran... visina... tezina... gledali smo svi... startuje najzajebaniju ribu (koja je sama za stolom)... seda pored nje... dize ruku i pogledom trazi konobaricu (u zelji da je casti njenim omiljenim picem koje mu blinka u glavi)... u tom trenutku skenira krajnje prosecnu konobaricu... izdvaja njeno medjunozje i blinka mu YUPP... okrece se ribi za stolom i kaze: i 'll not be back... originalnije od bilo cega sto sam video do sada... mozda bi bila malo skuplja... ali ne verujem bas da su to jadne kompanije i da im ovakva vrsta reklame ne bi bila extra... btw. 5 minuta brainstorming-a sa samim sobom... WTF? I ovo je tebi dobro, Terminator koji ima fetish prema uloshcima? Chizme i halteri su passe :))) Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 Sarmina reklama je do jaja, a vi prichajte shta ocete Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 gubi se dz, ti nisi ciljna grupa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted January 22, 2007 Author Report Share Posted January 22, 2007 @Bole @ Ivan_ : setimo se samo sjajnih reklama za vreme tita :) Reklama za kafu - staticni kadar kutije C kafe Reklama za bilo sta - staticni kadar bilocega :) E to je bilo vreme :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
JetSet Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 hvala drugari i kriticarko... mission failure... moje uloske bi kupovale samo bate... :) mada bih probao da ih uvalim i female rogue-ovima kao bandazere... :) Quote jebem se u pedu za sitne pare javite se mom makrou kaliju cali = ghettopimp aleluja barkase, aleluja! Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted January 22, 2007 Author Report Share Posted January 22, 2007 NERD! Igras wow! "Od kada pijem danone jogurt, jaca mi je devotion aura, a i bolje mi rade i retribution talenti" "Obe smo tauren druidice, ali ona u cat formi ima dlaku i do 8 % sjajniju od mene. Morala sam da zavirim u njenu stalu. Potion protiv peruti za sjajnu kosu?? ma nemoguce Hihihi" Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts