Jump to content

Disciples III: Renaissance

Sex Machine

Recommended Posts

jebiga, mrzelo me da idem dalje, ima dve flasice levo, naziru se, ali sam ih premalao, smorilo bi me da sam ih detaljisao:)

Klasika je da kad ne znas da isporgramiras dobro AI da razmislja, onda mu namestis da cheatuje :)

ovo jeste, ko sto rekoh, kampanja je lose koncipirana, svodi se na to da ides okolo, redom otvaras prolaze kripujuci (ima malo otvorenih povrsina, te se malo kripova mogu zaobici, takodje, ima mnogo planina/provalija pa tako mape u kampanji vise lice na neki underground u homm nego na fine otvorene mape) i tako se levelujes dok ne stignes kroz nebrojene fajtove do checkpointa za kraj nivoa. i onda, sta ces da radis sa kompom? pa stavices ga da ti smeta tako sto ce da se teleportuje/prolazi kroz kripove itd - kripovi su progresivno jaci kako ti odmices od svoje lokacije - to bi znacilo da komp mora da ide kroz jace, pa kroz slabije kripove da dodje do tebe, sto je nemoguce. i onda imamo ovo sranje.

umesto lepo da koncipiraju kampanju kao seriju multiplejer scenarija, gde ti i komp pocinjete sa nekim resursima, pa ko dokle stigne. e sad, ovakva koncepcija nivoa (kakva jeste u kampanji) pije vodu za jedan-dva nivoa, ali je jako glupo kad su svi takvi. e, bas cu da pauziram sa kampanjom i da odigram neki hot seat sa kompom, da vidim kakva je situacija. na hard:) verujem da nema prolazenja kroz kripove i slicnih gluposti (stavise, siguran sam, bilo bi besmisleno da ima), jedino ako su mape i dalje onako guided, to je onda smor, mada ne vidim ni zasto bi to bio slucaj u slobodnom scenariju.

lepo kazem, da nam daju scenarija pa da pikamo, kampanja shmampanja.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

• Replies 196
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Da je meni tvoja praksa pa da znam da ono sto zamislim stavim na papir vec bi imali tranziciju od Tier1 do Tier3 Dr.Duleta :) Stim sto bi ovo tvoje bio naravno Tier3 :)

Tier1 bi bio neka priucena field medic verzija sa samo "lethal prerescription" pa onda Tier2 bi vec bio trezan doktor sa dodatkom "yamato ray" vestine a Tier3 ova tvoja. A sama zgrada bi bila neki medic sator, pa onda seoska ambulanta a finalna verzija seoska ambulanta sa pecnicom za rakiju kako se purnja i pravi istu 24/7 za potrebe doktora :)

A imali bi i bonus polje "Deda G!!!-jeva rakija" na kojoj Doktor ima dupli napad :)

Edited by Pekarman

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

ahaha:) ne, na bonus polje kad stane, oduzima u tom potezu pet puta vise, al sledeci spava, pa ne igra [:D]

btw, pokusao sam da igram hot seat s kompom i samo sam se zbunio:)

-nema namestanja tezine AI-a. postoje opcije za podesavanje startnog kesa (mislim da je max 3x vise od standardnog, sto mu dodje 300) svakom igracu i tipa lorda.

-mozes da namestis kolko expa ces da dobijas (mislim da ovo nema za cpu i da sluzi za hendikepiranje kompa, tj za tezinu). pri tome, nema biranja da dobijas manje, vec samo vise nego sto treba, tako da ispada da je default setting najtezi u stvari.

-isto ovo za exp vazi i za income. mislim da je za oba 10x vise maksimum.

-pocinje se sa 100 kinti, herojem i 2-3 jedinice. ovo me je iznenadilo jer mozes samo da se jebes sa tih sto kinti u prvom potezu. ako ti ne odgovaraju jedinice, ili ako ti neka fali, moras da cekas dva dana (da, dva, ne jedan, zato sto su jedinice 205 kinti, ti pocinjes sa 100 i dobijas 100 po turnu). o kupovini drugacijeg heroja, naravno, nema ni govora. ispada razumno staviti svima pocetni kes na 300, onda barem moze da se kupi jedna jedinica.

-u blizini su slabi kripovi, dakle, 3-4 seljana ili goblina, dva grey vuka...

-nema shrouda, samo fog of war, dakle ko u warcraftu trojci. meni je ovo svejedno, mada kazu ljudi da je to okej, da bi se smanjila prednost onih koji napamet znaju mapu.

-uglavnom, skrljao me komp vrlo brzo:) ja sam doveo heroja na drugi nivo (kojih 200 expa od treceg), imao sam knighta koji je bio na par stotina expa od imperial knighta, marksmana koji je bio lvl8 (nisam mu kupio zgradu za assassina) i healerku tier2 (dakle vanila lvl5). on je doso sa herojem lvl5, dve jedinice lvl6 (verovatno jednom levelovani drugi tier) i jedinicom lvl13.

otkud njemu pet nivoa na heroju nemam pojma. opro me ko magare jer su i ove lvl6 jedinice bile prejake sa svojih 1000+ hp i 100+ stetom, dok su moje tipa upola gore. ne znam zasto, da li legions imaju takve jedinice. recimo da je to slucaj, onda je to okej, ali i dalje ne znam de je skupio pet nivoa za heroja. probacu ponovo, totalno bi mi bilo debilno da komp laze u hot seatu ako mu ne kazes.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Prvi put kad sam uzeo D3 da igram uzeo sam hotseat za tri igraca. Mapa nikad manja odma se vidi. Igralo nas trojica kao da isprobamo odma rase. Stavili da dobijamo sve max, valjda je 10x exp, 10x res, 3x start res il kako vec. U svakom slucaju kad smo usli svi smo dobijali normalno, s tim da smo mislili da je to doista 10x vise posto smo prvi put usli u igru :) Dvojica po 100g, jedan 130g po turnu. Svi dobili thief heroja. Kao sto si rekao isto svi po sto kinti imamo i gledamo sta cemo. Poceli malo da bijemo i to posle 5 krugova dok smo sacekali kes za jedinice i onda shvatih da mi ovaj thief nije ni za k, pa sam cekao pare i za warriora. Posto sam igrao elfa, ja navikao na taktiku iz d2, gde uzmem 4 archera mass healera i fighter heroja i rokaj snimaj :P No ovde sam se razocarao, a jos bolje bese sto posle 3 borbe sve okolo su bili oni vukovi sto udaraju ~150 i imaju brdo hpa (po 3-4 komada u grupi), tako da sam se smorio totalno i odustao. Ortak sa demonima je imao mnogo lakse bitke, a i pocetni heroj mu je nekako bolji, a i imao je nekim slucajem vise zlata. Drugi ortak je sa imperijom nesto muljavio po mapi :) Dosta smrti bese pa su tako isto cekali po par turnova za res i heal u crkvi u gradu i uglavnom smaranje. Nismo ni poceli da igramo, a vec se smorili totalno. Pogotovo ja s obzirom da maltene nije bilo izlaza pored vukova.

BTW Skinuo sam neke ruske mape, 6 komada, ako vam treba ostavicu link.

Da je meni tvoja praksa pa da znam da ono sto zamislim stavim na papir vec bi imali tranziciju od Tier1 do Tier3 Dr.Duleta :) Stim sto bi ovo tvoje bio naravno Tier3 :)

Tier1 bi bio neka priucena field medic verzija sa samo "lethal prerescription" pa onda Tier2 bi vec bio trezan doktor sa dodatkom "yamato ray" vestine a Tier3 ova tvoja. A sama zgrada bi bila neki medic sator, pa onda seoska ambulanta a finalna verzija seoska ambulanta sa pecnicom za rakiju kako se purnja i pravi istu 24/7 za potrebe doktora :)

A imali bi i bonus polje "Deda G!!!-jeva rakija" na kojoj Doktor ima dupli napad :)

ahaha:) ne, na bonus polje kad stane, oduzima u tom potezu pet puta vise, al sledeci spava, pa ne igra [:D]

:D

drugari zao mi je sto ne mogu da igram pa da podelim moja iskustva sa vama, al ulepsali ste mi dan, sad kao da sam igrao:)

srpskivojnik-3.jpg

Prvi put kad sam uzeo D3 da igram uzeo sam hotseat za tri igraca. Mapa nikad manja odma se vidi. Igralo nas trojica kao da isprobamo odma rase. Stavili da dobijamo sve max, valjda je 10x exp, 10x res, 3x start res il kako vec. U svakom slucaju kad smo usli svi smo dobijali normalno, s tim da smo mislili da je to doista 10x vise posto smo prvi put usli u igru :) Dvojica po 100g, jedan 130g po turnu. Svi dobili thief heroja. Kao sto si rekao isto svi po sto kinti imamo i gledamo sta cemo. Poceli malo da bijemo i to posle 5 krugova dok smo sacekali kes za jedinice i onda shvatih da mi ovaj thief nije ni za k, pa sam cekao pare i za warriora. Posto sam igrao elfa, ja navikao na taktiku iz d2, gde uzmem 4 archera mass healera i fighter heroja i rokaj snimaj :P No ovde sam se razocarao, a jos bolje bese sto posle 3 borbe sve okolo su bili oni vukovi sto udaraju ~150 i imaju brdo hpa (po 3-4 komada u grupi), tako da sam se smorio totalno i odustao. Ortak sa demonima je imao mnogo lakse bitke, a i pocetni heroj mu je nekako bolji, a i imao je nekim slucajem vise zlata. Drugi ortak je sa imperijom nesto muljavio po mapi :) Dosta smrti bese pa su tako isto cekali po par turnova za res i heal u crkvi u gradu i uglavnom smaranje. Nismo ni poceli da igramo, a vec se smorili totalno. Pogotovo ja s obzirom da maltene nije bilo izlaza pored vukova.

BTW Skinuo sam neke ruske mape, 6 komada, ako vam treba ostavicu link.

daj link za mape:)

ja sam ukljucio 3x starting resources i imao sam 200 kinti na nekoj mapi. ne znam u cemu je stos.

sto se tice layouta mape, igrao sam dve mape i bio je super, ne znam koju ste vi zaboli, ja sam imao okolo grupe tipa 3 seljana, 1 man at arms ili 2 vuka ona siva, jadna. tako da, sto se tice PvE tripa, to je bilo savrseno izbalansirano. ali opet sam igrao, protiv elfova drugu mapu i heroj mi je bio prvi nivo, imao sam dva knighta i jednu hilerku sto leci 37 na all (a odma sam krenuo furiozno da se bijem, znaci savrseno sam radio poteze, tipa po dva fajta u potezu) i dosla mi je AI grupa (pod 'dosla' mislim 'stigla me':) ) u kojoj su bila dva lancera, jedan onaj coravi strelac i jedan SENTRY - inace jedinica 18. (osamnaestog) nivoa. nisam imao ama bas nikakve sanse, jos sam ubio nekako dva lancera, ne znam ni sam kako, navuko sam ih pored onih powerup hexova.

e sad, to mi nije jasno, ne znam koji je rad sa tim jedinicama. nisu imale heroja koliko sam zapazio, tako da ne znam da li su uopste kompove ili su kripovi. ako su kripovi kako idu po mapi, ako je kompova grupa, kako idu bez heroja? takodje, ako je komp, matematicki je neizvodljivo da ima takve jedinice. jedino ako su stavili neku neutralnu grupu da tako ide i jebe keve po mapi, pa sam ja izvukao deblji kraj...stvarno mi nije jasno, mozda komp dobija vise expa ili nesto, ne znam, nista ne pise nigde, zbunjen sam.

kaze mi da je fajl temporary unavailable.

e ajte leba vam odigrajte i vi hotseat sa svim normalnim parametrima. odigrajte protiv kompa i recite mi u cemu je fora. guglao sam, ali nisam nista nasao.

Gde ga nadje?

BTW Provalih da mi je jedna od najvecih zamerka na novi disciples, odsutnost taktike. Nekako kao da nema veze kako ces ti da ih pomeras il sta ces jos da radis na battle gridu. Ako su oni jaci mrtav si, ako si ti jaci oni su mrtvi. Sto se tice specijalnih sposobnosti, nekako su jadne iskreno i ima ih malo. Iskreno mislim da se nisu narocito potrudili da prebace u novi battle sistem igru, al bas uopste. Nisam verovao da ce biti tako laka imperijska kampanja na normalu, samo picis i koljes, cistis sve i to je to. No i da izadju neke karakondzule mislim da neko razmisljanje ne bi pomoglo, sta je tu je. AI je glup ko racq isto, al bas ono :)

Najveca fora je sto igram trenutno i king's bounty AP, borba je 9000 levela iznad ove ovde realno, ne moze da se meri. Svaki potez se racuna i moze da odluci partiju. Toliko kombinacija i raznovrsnih ishoda borbe, odlicno. Jbg i ja sam ocekivao vise, koliko sam cekao u pm.

Sve tacno,previshe stvari fali ili je loshe odradjeno.Ovo mi vishe lici na open betu :)

Boldovan deo glavni problem.

Evo preshao sam 3 misije i mislim da cu je igrati jedino ako poboljsaju sve gore navedeno.

Lamberta sam koristio samo kao potrcka mora to da se radi da bi se aktivirali eventovi.Vodio sam Maga i prenosio ga iz misije u misiju.

Prve 2 globalne magije su prejake heal 250 i dmg 250 x2 za jako malo mane.

edit: I da thief je djubre :(

Edited by Katsu

Is there a flower shop in the tahraji desert?

kingz baunti je keva, steta sto ja ne mogu da se igram jer apsolutno posedujem nula potencijala za navikavanje na onu grozotu od world mape. to mi je iskreno mnogo zao jer mi se svidja koncept. i da, ima samo kampanja, to me je isto odbilo. instalirao sam igru nekih 5-6 puta i nisam uspevao da prenebregnem te dve stvari.

sta fali world mapi u kb? :)

ne mogu da se skontam s njom, previse mi je mucno, ako je rotiram to me mnogo istripuje, ako je ne rotiram, opet mi nije 'ergonomski', ne znam, bas mi mnogo ne lezi, ne mogu digram:(((

g:

pa ne prenosi se nista osim njih dvoje.

u principu je isto sem bagova, mislim, dosta je komotnije igrati ovo, ali to je ista igra jebiga. eventualno je bilo nekog balansiranja (tj bilo je sigurno jer znam da me je nesto istripovalo kad sam krenuo), ali nista specijalno.

cekaj kako se ovde od jedinica prenosi bilo sta osim tvog glavnog lika i one hilerke ?

Naravno da moze da se prenosi.

Ja sam igrao sa magom kao glavnim,a ne lambertom.

Kad kupujes jedinice odaberes dole VETERAN,tu su ti junaci iz prethodne misije. nubs [:D]

edit: I da,samo obratite paznju da neke eventove i razgovore morate da uradite sa lambertom jer nece da se aktiviraju sa drugim junakom.Kao sto rekoh u prethodnom postu,ja sam njega vodio samo kao potrcka.

Edited by Katsu

Is there a flower shop in the tahraji desert?

g:

pa ne prenosi se nista osim njih dvoje.

mislio sam na katsuov komentar, nisam kvotovao

Lamberta sam koristio samo kao potrcka mora to da se radi da bi se aktivirali eventovi.Vodio sam Maga i prenosio ga iz misije u misiju.

Prve 2 globalne magije su prejake heal 250 i dmg 250 x2 za jako malo mane.

edit: I da thief je djubre :(

edit:

@katsu

da jbte, ne znam sto sma se istripovao kad je tako logicno :))) nego je neko rekao da ne mogu da se prenose jedinice iz prethodne misije

fallout_table.gif

ja sam reko jer mi se nisu prenosile lol

sad sam duboko u sestoj misiji (koja je valjda poslednja) i nisam prenosio i bilo je lako. pa dal su oni normalni, da sam prenosio, de bi mi bio kraj:) osecam da cu da ispusim na nekom poslednjem fajtu zbog toga zestoko i ode cela kampanja u kurac:(

lol preso sam empire kampanju i jesu bili zajebani oni na kraju ali je lambert kralj i to je onda cao cao:)

-bacim onu magiju 30% armor, sto znaci da lambert dobije 99 armora

-likovi uzmu da me karaju i pobiju mi sve, ali ne i lamberta kome weapon based attackovi oduzimaju 1-2 stete:)

-kritikali i gije oduzimaju normalan dmg, tako da i lambert krece da riknjava, ali lol, popijes 750hp i eto ga ko nov (iskoristio sam to jednom u fajtu, a ako ih ne seru kritikali, ne mora nijednom lol)

-lepo i strpljivo sa lambertom pobijem sve njihove i ostavim jednog na malo hp

-blejim sa lambertom na uskom prolazu i svaki turn resurectujem (posto lambert ima resurection) likove. prvo resurectujem healerke jelte, i dok lambert resurectuje ostale, one stoje iza i lece lamberta, sebe i novoresurectovane likove.

-to radim sve dok se svi ne napune skroz i onda roknem ovog jadnicka sto je ostao.

-fajt se zavrsava, moji svi zivi i na full hp.

igrica je debil sto ovo dozvoljava, jeste da mi je bilo lepo sto sam lepo pobio nemocne likove tri puta jace od mene, ali je to sranje nad sranjima.

ekstra sam se smorio, kraj je tolko jebacki sjeban da to nije normalno:) ajde da je ko u vorkraftu sa artasom, lambert se corruptuje, inoel se ispostavi da je neki demon itd, nego samo 'lambert se fino fajtao i fejlovo je, demoni usli u portal, a sta ce biti, ne znamo'. znaci, kratko i jasno fejl u facu:) smorio sam se ko labud u podrumu, ali mi se svidja sto su tolko surovi prema igracima:)

ja mislim da sam ih otvorio sva i pre capa, ali ona polja koja nisu one-timeri mozes da rokas vise puta, tipa armor+1, str+2 i slicno. ja sam ga nafuro do 26 kolko se secam i mogo je jos. verovatno je tridesetak cap (po scenarijima 5-10-15-20-25-30).

ali nije normalan sa resurectionom i transformacijom, evo gledam ovog legions heroja, nije ni blizu lambertu po skilovima, iako ima par zanimljivih. i mislim da su mu leadershipi blizi u ukrstenici nego lambertu, to je kul.

e da, pa to prenosenje je samo za heroje, nes pa?

Ne mogu da naglasim koliko me je puta Lambertov skill vadio iz govana u koja upadnem kad naletim na vukodlake, a bilo ih je bas cesto. Plus, ja budala jednu partiju racunam da Titani mogu da nanesu stetu vukodlacima sa onim skillom ali corak, skill je weapon iako se deklarise kao earth.

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

ja igram na easy posto ne volem kampanje, pa reko da cu tako najbrze da prodjem. kazu ljudi da je i na normal prilicno lagano. pretpostavljam da ostali igraju na normal.