Jump to content

RUR enciklopedija

dvnityCker

Recommended Posts

Ideja je da se na ovoj temi postavljaju pitanja iz opsteg znanja, tj svih grana nauke i da se daju podaci kakvi se mogu naci u enciklopediji. Ozbiljnost teme bi trebala da je sto veca, zato sam stavio u forum nauka, da bi tema bila u strukturi pitanje->odgovor, bez spama i nepotrebnih poruka.

Evo prvi cu da krenem, jednim pitanjem koje me zanima

Da li je krokodil najstarija zivotinjska vrsta na zemlji ili neka druga?

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Ne znam koja je najstarija zivotinjska vrsta na zemlji, ali znam da to sigurno nije krokodil. Kao primer se moze uzeti riba celakant za koju se smatra da je prezivela do nashih dana josh od Devonskog perioda, tj. pre 400 miliona godina. Riba celakant je nadjena 1932 godine u okolini Komorskih ostrva nedaleko od Madagaskara, a potom je uhvacena josh jedna 1952 i josh nekoliko posle toga na dubini od 72 do 396 metara u Mozabijskom moreuzu (izmedju obale Afrike i Madagaskara).

Edited by ZerBah

А в чем сила, брат?

pa najstarije zivotinje, koje i dan danas postoje su sigurno neke beskicmene vrste.

A za ribu celekant, sam pre jedno godinu dana u nekom starom National Geographicu procitao da su nashli jednu veliku grupu desetak hiljada kilometara daleko, kod istochne obale Bornea.

Smatra se i da ajkule postoje u manje, vishe istom obliku vec milionima godina.

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

ummm...mi govorimo o chemu? vishetjelijskom obliku zhivota koji je najmanje evoluuirao tokom istorije ili fosilnom dokazu najstarijeg istog?

cini mi se da je mislio na ovo prvo, s tim da ne mora da bude visecelijska...ne znam zaista, ja bih tipovao na neku protozou...s time da je evolucija kod mikroorganizama vrlo rastegljiv pojam

srpskivojnik-3.jpg

mislio sam na makroorganizam, znaci zivotinju, ne mora biti da je najmanje evulirala, ali ni da se skroz izmenila, poput coveka. krokodil je npr takav kakav je vec dugo

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

• 3 weeks later...

zapazio sam jednu zanimljivu stvar. svaki put kad legnem da spavam i previse se pokrijem tj utoplim, sanjam sranja. tipa, neko od mojih najblizih je nastradao ili je smrtno bolestan, sanjam ljudsko meso razbacano i svakakve bolestine.. to nije slucaj kad se smrznem, tj nedovoljno pokrijem.. vidi li neko vezu? :)

Ja sam imao slican problem cini mi se sa jastukom (mada nisam 100% siguran). Kako spavam na tom jastuku, tako recimo legnem, zaspim kroz par min, sanjam neke uzase, probudim se, vidim da sam sanjao relativno brzo od trenutka kada sam zaspao, i nastavim da spavam, sve normalno, bez "mora". Nesto sam ja to povezivao sa polozajem u kojem spavam, ali nisam ni bas puno razmisljao o tome da bih izvodio zakljucke, promenio sam jastuk :)

samo shto si permutovao otkrivene i noge .. kako da se zaboravi medju najjachim potpisima in good ol days =)))

btw ja povezujem ruzhno sanjanje sa pregrevanjem glave .. znachi ili obrnem jastuk i promenim stranu ili odem i bacim glavu pod tush ako je bilo mega znojenje.

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

• 1 year later...

da li nanotehnoloski procesor radi na binarnoj arhitekturi?

ima 6 fazi spavanja, prva, drugo, tretja, chetvrta, lichi na rem fazu i rem faza. sve faze odmaraju choveka mada najvishe od 4 faze, jel je 4ta pochetak takozvanog dubokog spavanja. dodushe neki tvrde da faza dubokog spavanja pochinje od 3 faze.

samo faze ne idu u redu nego vishe u fazonu 1-2-3-4-3-2-lichiREM-REM

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

nema nekog nauchnog objashnjenja do toga da u govoru i za jedno i za drugo koriste je' i onda kad treba da pishu previshe su lenji da ukljuche mozak i onda dobijesh salatu od jel i jer (jer greshenje nije uniformno (chast izuzecima) vec se frljaju sa l i r kako oce =o))

ja se smorim kada vidim koliko je ljudi koji ne mogu adekvatno da se izraze kada pišu, a ima među njima i inteligentnih i obrazovanih. ne mislim toliko na jeljer, neznam i slične greške, koliko na samu strukturu rečenice.

Sad jedno pitanje na koje mislim da nema odgovora :)))

Zasto se ljudi mrze medjusobno ?

Pre svega mislim na naciju , rasu i sve sto ukljucuje se u to . ( tipa mislim na ceo svet ,a ne samo na nas ovde i okolunu )

Da li je u ljudskoj prirodi da se medjusobno mrze i unistavaju ?

PS: Ne znam da li sam ovo lepo srocio ali hocu da cujem vasa cenjena misljenja . ( znate na sta mislim )

ja se smorim kada vidim koliko je ljudi koji ne mogu adekvatno da se izraze kada pišu, a ima među njima i inteligentnih i obrazovanih. ne mislim toliko na jeljer, neznam i slične greške, koliko na samu strukturu rečenice.

ja sam izvalo da imam problem sa adekvatnim izrazhavanjem svojih misli u poslednje vreme. i to vishe usmeno nego pismeno (shto je i logichno:).

nemam bash non stop taj problem, ali mi se desi da se uhvatim da sklapam rechenice kao shaban, a mozak mi radi sasvim zadovoljavajutje. kao neku blokadu da imam :o