Crno-Sunce Posted May 14, 2006 Author Report Share Posted May 14, 2006 (edited) zlatna krv je extra knjiga, super napisana ali ima par glupih delova, tipa kako je vampir star svega nekoliko godina uspeo opusteno da ubije dva ancienta?! no dobro zanemarujuci to knjiga je jedna od najboljih knjiga o vampirima ikada napisana. daleko bolja od crap-ova tipa vampir lestat ili kraljica prokletih. uzeo sam juce da citam dogodovstine merlina sina korvina u hronikama ambera dva mnogooooo dobra knjiga, ima tako genijalnih delova tipa "stric me je naucio magiji koja moze da unisti ceo jedan svet, kad sam video njenu moc obecao sam sebi da je nikad necu iskoristiti, tj dok me neko ne iznervira dovoljno a on me je iznervirao i vise nego dovoljno" rece on dok je haos prozdirao ceo jedan svet ili kad prica sa onim stvorenjem u hodniku stvorenje:"imas tri izbora, dva su ok trece ti i nije bas pametno, vidis mozes da se vratis, mozes da sedis ovde celu vecnost i dok ne predjes liniju ja ti necu nista raditi, a ako predjes liniju pa to ti ne savetujem, jer vidis ja sam stvorenje otrgnuto od same srzi haosa" merlin: "a sta bi bilo ukoliko bi dosao gospodar haosa" stvorenje: "pazi, razmisli koje su sanse da gospodar haosa naidje u ovaj tunel u ovom svetu postojanja? veoma male veruj mi" merlin vrsi transformaciju "sanse su 1:1" rece on i predje liniju stvorenje:"oh sranje" Edited May 14, 2006 by Crno-Sunce Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snou^ Posted May 14, 2006 Report Share Posted May 14, 2006 do jaja, da Zlatna krv ima te neke male sitnice koje ono malo logicki odudaraju, al opet, svidja mi se sto delica filozofije, posmatranja sveta, ono kada Patrijarh pricha o dobru i zlu, 190 str. Citao sam Hroniku Ambera, video sam da postoji drugi i treci deo! Prvi deo je odlican stvarno, stoji na polici pocasno :) Ako drugi deo nastavlja tradiciju, uz tvoje preporuke :) uzimam! Juche sam bio do Platoa, skonto da bi dao jedno 4000dindzi odma samo na knjige, tipa: George R. Martin - Feast for Crows Den Simons - Endimion William Gibson - Burning Chrome William Gibson - Idoru mozda tu famoznu knjigu Davincijev kod i sada vec kad si spomenuo amber 2 :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted May 14, 2006 Author Report Share Posted May 14, 2006 (edited) prvi deo je vrh vrhova, legenda o korvinu je stvarno da skines kapu drugi deo je dobar ali polako opada kvalitet. treci deo je vise manje trash ali zavrsava sagu. jednostavno zelazni je u trecem delu suvise hteo da napravi "veliku" knjigu i tu se zapetljao. cela prica oko ambera i haosa i cele loze ambera u trecoj knjizi postaje vise-manje nebitna i gleda se "velika" slika, koju niko ne moze ni da nasluti u prve dve knjige. epska borba i slicno. ispadne da ni amber kao red, niti haos ne valjaju. i da i jedna i druga strana gledaju samo svoje interese ne mislim na amber kao princeve ambera niti na haos kao gospodare haosa vec mislim na same entitete ambera - jednoroga, i haosa - zmije. suvise je konfuzno, ali vredi procitati e da nemoj bacati pare na da vincijev kod nije vredno tih para trust me. uzmi ga iz biblioteke, ali da bacis pare na to. knjiga prosto nije vredna da stoji na polici. Edited May 14, 2006 by Crno-Sunce Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MagmaN Posted May 15, 2006 Report Share Posted May 15, 2006 Zadnje sto sam procitao je "Dervis i smrt" mogu reci da nije toliki smor kao sto sam ocekivao :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted May 16, 2006 Report Share Posted May 16, 2006 meni su hronike ambera, posle chitanja dzhordzha martina, krajnje stupidne bash sam se ekstra smorio i mislim da sam stigao negde na 40% knjige i odustao Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
WickedWitchOfTheWest Posted May 16, 2006 Report Share Posted May 16, 2006 Song of Distant Earth - A. Klark (na engleskom) upravo zavrshila... planiram da danas zapochnem sa studiranjem Odiseje 2010... Quote Code Realms Evo je, bice nevolje... Unutar svake normalne osobe postoji ludak koji se bori da izbije na povrsinu. Niko ne poludi brze od potpuno normalne osobe. One... Two... Freddy's coming for you... Three... Four... Better lock the door... Five... Six... Grab a crucifix... Seven... Eight... Gonna stay up late... Nine... Ten... Never sleep again!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted May 16, 2006 Author Report Share Posted May 16, 2006 hronike ambera, posebno gledano prva knjiga je najbolja fantazija ikad napisana. po svemu i prici i inventivnosti i zapletu nema glupih dodataka nema nebitnih likova nema idiotskih "zagonetki" knjiga je savrsena bez mane Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted May 16, 2006 Report Share Posted May 16, 2006 hronike ambera, posebno gledano prva knjiga je najbolja fantazija ikad napisana. po svemu i prici i inventivnosti i zapletu nema glupih dodataka nema nebitnih likova nema idiotskih "zagonetki" knjiga je savrsena bez mane â prochitaj song of ice and fire od george martina Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted May 17, 2006 Author Report Share Posted May 17, 2006 chitao ali me hronike ipak nekako vise odusevljavaju Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted May 17, 2006 Report Share Posted May 17, 2006 ok, o ukusima se ne raspravlja ali stavljati novijeg martina u istu ravan sa relativno ranim zelaznim...uf.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted May 18, 2006 Report Share Posted May 18, 2006 pa znam da je gej al shta me boli kad je ko pisao shta ja gledam knjigu kakva je @bs ok kul ALI LOSH SI :( Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted May 18, 2006 Author Report Share Posted May 18, 2006 kmeeeeeeeeeeeeeeeee!!! povredio si mi osecanja :(((( Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted June 18, 2006 Report Share Posted June 18, 2006 danas sam nakon 18 dana isprekidanog chitanja zavrshio knjigu "Guns, Germs and Steel" Jareda Diamonda, retko dobra knjiga, pogled na razvoj ljudiskih civilizacija od poslednjeg ledenog doba manje vishe kroz prizmu geografskog determinizma ali ima mnogo vishe faktora...bash lepo napisano i milo mi je sto sam svakih par dana nashao malo vremena da chituckam...inache stvar ima oko 400 strana bash lagano ide... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajro Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 Upravo sam opet prochitao "Lovac u zitu" od Selindzera.. djasvi mi se knjiga! =) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sheyn Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 ^ u i meni se ta knjiga mnogo svidela , ali ima mnogo slicnih na tu foru ... jedino mi je zao sto takvi kriticari drustva uvek zavrse ludi :P poslednje sam procitala "kandze" sad se spremam za lessingovu - minnu von barnhelm :P a da..citam "jacuzzi u liftu" :D Quote step in my transporter , so I can teleport ya,all around my heavenly body.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted June 19, 2006 Author Report Share Posted June 19, 2006 poceo sam da citam paranoju u las vegasu i sta da kazem, koliko god je film extra ovo je bolje :) Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yevod Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 meni su hronike ambera, posle chitanja dzhordzha martina, krajnje stupidne bash sam se ekstra smorio i mislim da sam stigao negde na 40% knjige i odustao â sta je pisao dzordz martin, da procitam nesto novo :) inace krenuo sam da citam ponovo letopise tomasa kovenanta, nevernika :) sledece planiram opet zaduzbinu malo da se podsetim :) Quote Never underestimate the power of human stupidity. Robert A. HeinleinGod is subtle but he is not malicious. Albert Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 http://www.georgerrmartin.com/ pa vidi sta je chovek pisao i koliko je nagrada izdobijao...lichno chekam da dodje do jedno sedme-osme song of ice and fire knjige pa da krenem sa chitanjem druge...mnogo me smara to jurenje nedovrshenih serijala i chekanje svake 2-3 godine na sledecu knjigu...tu privilegiju kod mene uzhiva samo gemmell ;o)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yevod Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 (edited) http://www.georgerrmartin.com/ pa vidi sta je chovek pisao i koliko je nagrada izdobijao...lichno chekam da dodje do jedno sedme-osme song of ice and fire knjige pa da krenem sa chitanjem druge...mnogo me smara to jurenje nedovrshenih serijala i chekanje svake 2-3 godine na sledecu knjigu...tu privilegiju kod mene uzhiva samo gemmell ;o)) â fala :) da, bas je smor cekati nastavke :(( jel zna neko sta ide posle idoru od vilijema gibsona? Edited June 20, 2006 by Yevod Quote Never underestimate the power of human stupidity. Robert A. HeinleinGod is subtle but he is not malicious. Albert Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajro Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 poceo sam da citam paranoju u las vegasu i sta da kazem, koliko god je film extra ovo je bolje :) â Tu knjigu hotju da prochitam vetj neko vreme.. ali prvo treba da se pazari, to chim zavrshim "Let iznad kukavichjeg gnezda". ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted June 20, 2006 Author Report Share Posted June 20, 2006 El neko zna da li je kod nas izdata knjiga "pravila privlacnosti"? pisac je isti onaj sto je napisao i "americki psiho" Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Martin je master :). Posle njegovih knjiga, nijedna epska fantastika nije vishe ista. Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 El neko zna da li je kod nas izdata knjiga "pravila privlacnosti"? pisac je isti onaj sto je napisao i "americki psiho" â mislim da jeste. Elis ima jos "Manje od nule" iz tog serijala, ali nisam siguran da je i to objavljeno. elem, procitah Kafkin "Zamak", po preporuci znamenitog forumasa, i mogu da pohvalim ovaj roman. K. u mucnom i dugom, rasomonski inteligentnom, apsurdu prevazilazi sebe u ovoj knjizi. sad citam, ponovo, Gorski vijenac i Lucu mikrokozma. Đ ĐșŃĐșĐ°ĐČĐœĐŸ ĐĄŃĐżŃŃĐČĐŸ ŃгаŃĐ”ĐœĐŸ, зла ĐœĐ°ĐŽĐ¶ĐžĐČŃĐ”Ń ŃĐČĐŸŃĐ° ŃĐČĐ°ĐșĐŸĐ»ĐžĐșĐ°, Đ° Ń ĐœĐ°ŃĐłĐŸŃĐžĐŒ Ń ĐŸŃŃ ĐŽĐ° ŃĐ” Đ±ĐŸŃĐžĐŒ! Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 ko velish ocesh nesto muchnije od kafke? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 22, 2006 Report Share Posted June 22, 2006 ĐŽĐ° Đ·ĐœĐ°Ń... ĐĐ”ĐłĐŸŃ ĐŸĐ±ŃĐ°ŃŃĐ°ĐČĐ°!!! ŃĐ°ĐŒĐŸ ŃĐž ŃŃДба ĐșĐŸĐșŃДл ŃĐ°Đ·ĐœĐžŃ ĐŽŃĐŸĐ·Đ° (Đ»Đ”ĐłĐ°Đ»ĐœĐžŃ Đž ĐžĐ»Đ”ĐłĐ°Đ»ĐœĐžŃ ) ĐŽĐ° ĐœĐ” бО ĐŸĐŽĐ»Đ”ĐżĐžĐŸ ĐșĐ°ĐŽ ŃŃ ĐČĐ°ŃĐžŃ ŃĐŸ ŃŃĐŸ ĐŸĐ±ŃĐ°ŃŃĐ°ĐČĐ°!!! Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts