Stator Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 1. Ја сам Господ Бог Твој; немој имати других богова осим мене. 2. Не прави себи идола нити каква лика; немој им се клањати нити им служити. 3. Не узимај узалуд имена Господа Бога својега. 4. Сећај се дана одмора да га светкујеш; шест дана ради и сврши све своје послове, а седми дан је одмор Господу Богу твојему. 5. Поштуј оца својега и матер своју, да ти добро буде и да дуго поживиш на земљи. 6. Не убиј. 7. Не чини прељубе. 8. Не кради. 9. Не сведочи лажно на ближњега својега. 10. Не пожели ништа што је туђе. ----------------------------------------------------------------------------------------------------- [deal] Dakle koliko ste bozijih zapovesti prekrsili u svom zivotu? :) Ja konkretno 7 :) Aj sada vi :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 ne verujem u boga inace... od ovih zapovesti, svih 10 Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
System Of A Down Girl Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 8 ...takodje ne verujem u navedenu lichnost, ako se uopshte mozhe tako nazvati... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Attila Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 ^ isto! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byp_ Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 el si prelezao? ;p. koga si ubio leba ti? enivejz. prekrsio sam 2, 4, 7. i prvu ako se uzme u obzir da ne verujem u boga na opsteprijhvacen nacin. Quote i fuck my fans. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 Moram da prestanem da govorim "gad dem it"... i ove pete se ne pridr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ankanar Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 6 i 9 nisam ... a ni prvu Quote http://www.klanrur.co.yu/forum/index.php?showtopic=26606 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atelas Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 ne shvatam 10(desetu)...ne pozeli nista sto je tudje? oduvek sam zeleo kucu kao drug prekoputa,i uvek sam zeleo njegove savrsene igracke ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 Sedam.Josh uvek se nisam ogreshio o ubistvu,idolisanju drugih i drugim bogovima. Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 Kapiram da se zapoved "Ne ubij" odnosi na zhiva bitja uopshteno, a ne samo na choveka Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 8 komada .. al da je samo tako lako bilo bi odvec lako .. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atomic Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 (edited) Nisam ubio, nisam nachinio preljubu iiii .. to je to .. za sad. Edit, e da, ukrao sam par zhvaka kad sam bio mali, jel se to rachuna ? Edited February 28, 2006 by Atomic Pulse Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ns Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 jbt , ja sam prekrsio sve sem 1 i 2 ... ako se racuna ubijanje divljaci u lovu i otimanje ribe ortaku ... :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trans-Lucky Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 Cijih zapovesti?Uzalud je da odgovaram na ovo pitanje jer to nije moja raligija. Moja religija je : POMFRIT SA KECHAPOM u izobilju Quote Svenevideći Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 sad mi se bas prijeo pomfrit sa kechapom , posto je to tvoja religja jel mozes beslatno da mi nabavis jedan poon tanjir inahce odlicno pitanje ne verujem da postoje u opste osobe koje nisi prekrsive neku zapovest o_O mada ja se nesto ne secam da sam u zivotu rekao da cu se pridrzavati ovih "zakona". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 Ja nisam ni jedno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 (edited) Sve edit: ubio sam par puta komarce i muve Edited February 28, 2006 by stalja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 Ja nisam ni jedno. ← da...narocito pod 7 ;) @topic ako se racuna to sto kaze Pesma,onda sam ja na 9(bilo bi 10,ali ne racunam ovu prvu) :)) Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 sve sem 6 i 9, inace ko mi kaze da kao klinac nije ukrao zvaku ili sl. u prodavnici laze, ili oni koji nisu iz bg-a ako mi kazu da im najveca zanimacija leti nije bila kradje komsijskog voca takodje lazu :) Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Green Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 Prekrsio 3, 4, 8 i 10. Nije loshe, samo 4 . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jack-O-Lantern Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 8 jbt mada se neshto ne cimam previshe... Quote Alan Smith ftw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 Prekshio sam 5...:) Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Therion Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 [check]1. Ја сам Господ Бог Твој; немој имати других богова осим менe [check]2. Не прави себи идола нити каква лика; немој им се клањати нити им служити. [check]3. Не узимај узалуд имена Господа Бога својега. [check]4. Сећај се дана одмора да га светкујеш; шест дана ради и сврши све своје послове, а седми дан је одмор Господу Богу твојему. [check]5. Поштуј оца својега и матер своју, да ти добро буде и да дуго поживиш на земљи. [josh ne]6. Не убиј. [check] 7. Не чини прељубе. [neva]8. Не кради. [check]9. Не сведочи лажно на ближњега својега. [check]10. Не пожели ништа што је туђе. Imajutji u vidu da ne verujem u boga... prva automatski otpada 2. jbg normalno da nisam nikada sluzhio tesli,einstein-u, Satriani-u... ali jbg, idoli su mi 3. Jel se to odnosi na neshto tipa: da bog da ... neki od sledetjih nastavaka: - jeo mrtve roditelje - gledao dete u formalinu - ... 4. wow... sigurno tju da worshipujem nedelju... pff isti ko drugi dani, osim shto imam vishe vremena za moje poslove/zhelje/interese 5. Svadjao sam se s tjaletom jedno vreme non stop... a pod ovom stavkom se pretpostavlja ona apsolutna poslushnost/poshtovanje, pod koju sigurno ne spadaju... odredjene izjave uputjene njemu... 6. da li treba da objashnjavam? 7. jbg... pre neka 3 meseca sam imao neke... "zanimljivosti" sa devojkom jednog lika iz razreda...[zvizhdanje] naravno nisam znao da mu je devojka... [/zvizhdanje] 8. nisam josh, niti ne verujem da tju ikada 9..... ma mrzi me 10. materijalista, shta tjesh nije lako gledati vile i H2-ove na tv-u i ne pozheleti da to budu tvoji Zastarela pravila napisana ljudskom rukom sa ciljem da drzhe potchinjene mase u pokornosti, oslanjajutji se na njihov strah od nepoznatog... Quote lama ftw" Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 that's the magic number Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 4 mozda 5 ako se racuna kad ukradena neka nebitna sitnica Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts