Klinac Balavac Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 (edited) i chetnici i ustashe i muslimani su koristili noz iz jednog razloga: trebao im je svaki metak... Ajde nemojte više četnike i ustaše u isit koš. Edited February 7, 2006 by Klinac Balavac Quote This post has been edited by Klinac Balavac Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 Sve je to more isti qrac. S obzirom da mi ćale potiče iz četničkih krajeva, trebalo bih kao da preferiram iste, al po pričanjima starijih ljudi odatle, veliku većinu i četnika i partizana su sačinjavali najgori Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
banman Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 E sad, plitko zalaziti i povrshno kritikovati sve te grupe samo ce produzhiti topic za +10 strana. Mislim, bez obzira na grupu (bilo chetnici ovi oni), predstavljaju grupu sa interesom. E sad, one fore: ovi su se borili za pravdu i otadzbinu. Jesu. Ali za onu verziju gde su oni imali neki, makar malo bolji, drushtveni polozhaj. Sva ta isterivanja pravde su isto tako opravdana kao i kada je crkva zahtevala/nametala pravdu. Josh nisam chuo ni jednu varijantu sa svim tim interesnim grupama da je bilo: E da, mi smo loshi, a da se mi manemo ovoga, odreknemo svega i obavezno izvinimo i kazhemo da nismo bili u pravu. Quote Ladies and gentlemen, Frank Sinatra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klinac Balavac Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 (edited) Mmmda, sve je relativno, a istina je negde na sredini dve suprotsavljene priče, je l'? E pa nije, istina nije nikakva aritmetička sredina, istina je apsolutna stvar, i ako hoćemo da to primenimo na ovu priču, stvar je vrlo prosta: -četnici su antifašisti -ustaše su fašisti I to je to, nema potrebe za 10 strana. Edited February 7, 2006 by Klinac Balavac Quote This post has been edited by Klinac Balavac Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 Ladno čovek napisa ispravan post, a sad gledam kako ga edituje :)) Elem, i jedni i drugi su nacisti... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 Mmmda, sve je relativno, a istina je negde na sredini dve suprotsavljene priče, je l'? E pa nije, istina nije nikakva aritmetička sredina, istina je apsolutna stvar, i ako hoćemo da to primenimo na ovu priču, stvar je vrlo prosta: -četnici su antifa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Silent_ Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 na stranu to vredjanje religije i sve te fore... Nije mi jasno - shta su koji qrac danci ochekivali?? Uopshte, hrishcani/muslimani se kolju vec koliko vekova, i sada oni se chude shto ginu ljudi zbog te provokacije!! JBT, nek taj karikaturista uzme i ismeva i budu i isusa i sve ostale, ako vec to svoe delo smatra zabavnim ili umetnoshcu... Krivo mi je shto zbog retarda koji smatraju da je to OK ismevati drugu religiju i opravdati kao 'umetnost-ne-znam-ti-stha', pogine par ljudi samo zato shto su druge vere... I shta sad? Muslimani su krivi? Hrishcani mozda? Kriv je taj retard, i za SVE ovo treba mu suditi kao za "raspirivanje verske i rasne mrznje"!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest account 5 Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 na stranu to vredjanje religije i sve te fore... Nije mi jasno - shta su koji qrac danci ochekivali?? Uopshte, hrishcani/muslimani se kolju vec koliko vekova, i sada oni se chude shto ginu ljudi zbog te provokacije!! JBT, nek taj karikaturista uzme i ismeva i budu i isusa i sve ostale, ako vec to svoe delo smatra zabavnim ili umetnoshcu... Krivo mi je shto zbog retarda koji smatraju da je to OK ismevati drugu religiju i opravdati kao 'umetnost-ne-znam-ti-stha', pogine par ljudi samo zato shto su druge vere... I shta sad? Muslimani su krivi? Hrishcani mozda? Kriv je taj retard, i za SVE ovo treba mu suditi kao za "raspirivanje verske i rasne mrznje"!!! ← Svaka cast Silent !!! Slazem se u potpunosti sa tobom !!! Danci nemaju pojma sta su uradili !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
H!LTi Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 (edited) Ajde ne lupajte, pa taj siromah sto je nacrtao em ce da izgine (danas je proglasena "fatva" na sve njih - u prevodu smrt po svaku cenu), em su ga iskoristili. Mislim, pricate o tome dal je to sloboda ili ne, dal su krivi ovi ili oni, a ne razmisljate da su karikature nacrtane PRE 5 MESECI!!!! Zasto se to desava bas sad? E pa izgleda da vam je promakla jedna interesantna novost ovih dana - Iran je odlucio da ne dozvoli vise nikakvo kontrolisanje njihovog nuklearnog programa. Klasicno odvlacenje paznje. I nisu Danci nista uradili, nego su jednostavno naleteli ko kec na jedanaes' Edited February 8, 2006 by H!LTi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 'De nadjoste Spaniju kao izazivaca sukoba u 20. veku da mi je znati samo? Ajde da ste rekli 15, 16 ili 17. vek, a jebote oni su bez svih znacajnijih kolonija ostali 1898. godine. Ostalo im neko parce pustinje u Africi koje niko nije hteo. Tek mi nije jasno gde ste Spaniju nasli posle Drugog svetskog rata, kad jos od njihovog gradjanskog rata su bili toliko sjebani, pa su posle anatemisani kao jedina fasisticka drzava pod Frankom, da bi tek sredinom devedesetih se vratili u red normalnih drzava kad su postali deo EU ekipe, ali nista bitniji od Irske ili Holandije. Tako da mi zaista nije uloga Spanije kao podstrekivaca sukoba u 20. veku, Velika Britanija ok, ali Spanija i 20. vek, keve ti? ← pa ja na to gledam po bogatsvu (ex)kolonijalne sile koje je doshlo u zemlju iskljuchivo pljachkom i izrabljivanjem. Civilizacije su ishchezle pod konkvistadorskom chizmom da bi recimo Madrid i Barselona danas izgledali kako izgledaju. Uz chinjenicu da su se Shpanci ponashali kao najvetji katolichki ziloti kroz istoriju (em imam odbojnost prema crkvama, em mi je katolichka bash mrska) i lishavali druge narode njihove istorije i kulture (kao shto si i ti rekao) jasno je zashto zauzima visoko mesto na moj listi. i chetnici i ustashe i muslimani su koristili noz iz jednog razloga: trebao im je svaki metak... ← kapiram da je presudnije bio to shto ima dosta emocija nego nedostatak municije. Sve je to more isti qrac. S obzirom da mi ćale potiče iz četničkih krajeva, trebalo bih kao da preferiram iste, al po pričanjima starijih ljudi odatle, veliku većinu i četnika i partizana su sačinjavali najgori Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 Ajde nemojte vi Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 ne stavljam ih isti kosh, vetj samo kazem da su koristili isti metod. ← То да су четници клали то је делимично тачна ствар, ипак највиши команданти четничке паравојне формације су били школовани људи. Почев од Драже Михајловића који је био високо школован човек. А и то са трпањем четника и усташа у исти кош је јако неумесна ствар, четници су бранили свој народ а усташе истребљивале туђ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 sto se tice cetnika i ustasa samo cu reci da svaki novcic ima dva lica, tj mi vidimo cetnike kao heroje dok ih hrvati vide kao koljace i obrnuto. Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
banman Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 @krivac krive su religije. koji tje kurac chovechanstvu religija danas sem da sluzhi kao izgovor za sranja? ← Pa dotichni sistem tezhi da opstane kao i svi drugi, shto, jelte, zna da povuche par loshih stvari. E sad, shto veci to zaebanie... То да су четници клали то је делимично тачна ствар, ипак највиши команданти четничке паравојне формације су били школовани људи. Почев од Драже Михајловића који је био високо школован човек. А и то са трпањем четника и усташа у исти кош је јако неумесна ствар, четници су бранили свој народ а усташе истребљивале туђ. ← Zalaziti kakve veze ima shkola sa whats right and whats wrong, a kada ma toliko "dobrih" primera kada skolovani ljudi naprave ozbiljne havarije. Ako cemo istom logikom da je Tito bio ok, a svi oko njega manje-vishe niti su shvatali tadashnje ideje and things. Al' shta cesh, na kraju krajeva opet je on kriv jer je dozvolio takve stvari. sto se tice cetnika i ustasa samo cu reci da svaki novcic ima dva lica, tj mi vidimo cetnike kao heroje dok ih hrvati vide kao koljace i obrnuto. ← Dokaz da je istina stvar sa vishe uglova, utoliko josh i subjetivna i nikad apsolutna. Quote Ladies and gentlemen, Frank Sinatra Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 Cetnici nisu paravojne formacije. Ne vidim kakve veze imaju cetnici/ustase sa ovom temom? Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klinac Balavac Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 (edited) sto se tice cetnika i ustasa samo cu reci da svaki novcic ima dva lica, tj mi vidimo cetnike kao heroje dok ih hrvati vide kao koljace i obrnuto. ← Dokaz da je istina stvar sa vishe uglova, utoliko josh i subjetivna i nikad apsolutna. ← Da, stvar može da se gleda sa više uglova i ta stvar (ali kao predmet) PONEKAD, može da izgleda drugačije iz različitih uglova. Istina jeste čist apsolut, sa istinom nema kompromisa ni aritmetičke sredine. Kad ja ukradem nešto i neki lik je to video, i hoće da kaže pa se pokačimo, dođu panduri i pitaju šta je bilo, a ja kažem: "ukrao lik stvar", a i on to isto to kaže za mene, to nije naše različito gledanje stvari, i ne znači da smo krali zajedno niti da smo obojica krali po malo... Zna se šta je istina, ja sam krao... Elem, naravno da Hrvati smatraju četnike za koljače kad su tamanili njihove ustaše, a kao što vidimo iz niza primera savremene istorije, Hrvati se nisu nažalost mnogo promenili od tih ustaških dana... Vođa četničkog pokreta, Draža Mihajlović je odlikovan od strane Amerike za svoje činjenje u toku II svet. rata, jednim od najviših odlikovanja, kao i mnogi drugi pripadnici tog pokreta. O Francuskoj i njenim odlikovanjima i velikom poštovanju De Gola prema Draži da ne pričam.. A vođe ustaškog pokreta su se krile po mišijim rupama posle II svet. rata, za njima su tragali MOSAD, Simon Vizental, i naše tajne službe, mnogi su u tim istim rupama pobijeni od strani tih službi, neki su dopali suda... I šta onda da pričamo o o različitim uglovima???? Edited February 8, 2006 by Klinac Balavac Quote This post has been edited by Klinac Balavac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 Pobednici kuju istinu pa i nije čudo kakve sve sada postoje priče i predrasude za četnike.I zaključivanje na osnovu jednog primera je totalna glupost.Uvek ćeš naći budala u svim vojnim formacijama,a i bilo je takvih kretena koji su radili sve i svašta a uopšte nisu bili četnici iako su sebe tako nazivali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 pa ja na to gledam po bogatsvu (ex)kolonijalne sile koje je doshlo u zemlju iskljuchivo pljachkom i izrabljivanjem. Civilizacije su ishchezle pod konkvistadorskom chizmom da bi recimo Madrid i Barselona danas izgledali kako izgledaju. Uz chinjenicu da su se Shpanci ponashali kao najvetji katolichki ziloti kroz istoriju (em imam odbojnost prema crkvama, em mi je katolichka bash mrska) i lishavali druge narode njihove istorije i kulture (kao shto si i ti rekao) jasno je zashto zauzima visoko mesto na moj listi. ← Madrid i Barselona izgledaju danas kako izgledaju zato sto su se uglavnom razvijali pocetkom 20. veka i u poslednjih 30ak godina. Nemaju bas mnogo dodirnih tacaka sa nekadasnjom kolonijalnom silom. Spanija je za vreme gradjanskog rata i u vreme Franka bila jedna od najsiromasnijih drzava u Evropi. Zanimljivo je da mi niko nije odgovorio na pitanje o spanskom obracunu sa islamom? Krvavi obracun sa islamom je stvorio u Spaniji verske fanatike olicene u Inkviziciji, sto je ostavilo dubok trag na dalji razvoj nacije. I sad ja pitam one koji su za radikalni obracun sa islamom, arapima i kime sve ne, da li je to cena koju su spremni da plate? Zwerko je u elementu - nemam stav i svima kontriram, a ono sto pricam uglavnom nema veze sa temom. Da ne zaboravim ni dragog Boleta :) Nije tacno da nemam stav, ali se moj stav ne nalazi ni na jednom od polova ekstrema, niti sam u fazonu da vadim dedine puske i spremam se za konacni obracun sa arapima, niti mislim da bi jedna drzava koja sebe naziva demokratskom, kao sto je Danska, smela sebi da dopusti ispoljavanje te vrste netolerancije. Problemi svakako postoje, ali se oni ne trebaju resavati niti oruzijem kao sto neki predlazu, niti dolivanjem ulja na vatru kao sto se desilo u Danskoj. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 Chitam ovaj topic i ne verujem... U pravu je Silent - kriv je lik koji je crtao zato shto da je imao pola mozga ne bi crtao tako neshto. Josh jedna stvar koja me uzasno nervira u evropskoj politici su dvojni standardi kada se imaju u vidu odnosi u ES i van njega. Tipichan primer - kada je Rusija trazila od Danske da izruchi chechenske teroriste koji su digli u vazduh pola Moskve oni su bili jadni mali muslimanchici, a sada kada im gore ambasade po celom arapskom svetu mislimani su extremisti. Poenta priche je da onaj ko ne plati na mostu platice kad tad na cupriji! I da, shto se tiche chetnika i ustasha - chetnici koji su klali Srbe nisu bili nishta bolji od ustasha... I sve to, da se vrate chetnici, bla, bla, je zvaka za mlade nacionaliste koji neumeju nishta bolje da rade osim da interpretiraju istoriju tako kako im se svidja. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 Zalaziti kakve veze ima shkola sa whats right and whats wrong, a kada ma toliko "dobrih" primera kada skolovani ljudi naprave ozbiljne havarije. Ako cemo istom logikom da je Tito bio ok, a svi oko njega manje-vishe niti su shvatali tadashnje ideje and things. Al' shta cesh, na kraju krajeva opet je on kriv jer je dozvolio takve stvari. ← Свако живо биће на свезу зна шта је добро а шта лоше, четници су радили у интере&% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 Zalaziti kakve veze ima shkola sa whats right and whats wrong, a kada ma toliko "dobrih" primera kada skolovani ljudi naprave ozbiljne havarije. Ako cemo istom logikom da je Tito bio ok, a svi oko njega manje-vishe niti su shvatali tadashnje ideje and things. Al' shta cesh, na kraju krajeva opet je on kriv jer je dozvolio takve stvari. ← Свако живо биће на свезу зна шта је добро а шта лоше, четници су радили у интересу државе и нације, самим тим то је добро. Усташе су наравно радиле у циљу свог државног интереса и са њихове стране то је ваљда добро, ипак добили су државу. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 Madrid i Barselona izgledaju danas kako izgledaju zato sto su se uglavnom razvijali pocetkom 20. veka i u poslednjih 30ak godina. Nemaju bas mnogo dodirnih tacaka sa nekadasnjom kolonijalnom silom. Spanija je za vreme gradjanskog rata i u vreme Franka bila jedna od najsiromasnijih drzava u Evropi. ← aha, znachi to shto su brodovi krcati zlatom dolazili iz juzhne/centralne amerike nema veze sa izgledom shpanskih gradova? a to za Franka... pa logichno je da nema bogatstva kad je gradjanski rat u drzhavi (pogotovo sa umeshanim stranim faktorima). Mogao si i da spomenesh silne ratove koji su se u Evropi vodili u 17.-18. veku i koji su se mahom finansirali od para koje je Shpanija (i malim delom Francuska) pokrala. I da, shto se tiche chetnika i ustasha - chetnici koji su klali Srbe nisu bili nishta bolji od ustasha... I sve to, da se vrate chetnici, bla, bla, je zvaka za mlade nacionaliste koji neumeju nishta bolje da rade osim da interpretiraju istoriju tako kako im se svidja. ← hmmm, pa gledaj na to ovako. Nisu chetnici klai srbe (ova rechenica deluje kao da su oni bili ne znam kakav koljachki faktor a nisu) zbog toga shto su ovi bili srbi vetj zbog toga shto su bili neprijatelji po ideologiji (i po zdravoj pameti moram dodati). Neka budala hotje da ide da chuchi u zhbunu i ubije 1-2 nemca i posle zbog toga streljaju 100-200 srpske dece u nekom selu... i sve to zbog toga shto se on bori za proleterijat. mislim stvarno... Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Intruder Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 ma ko ih bre sisha ... srbija je neutralna za sada :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 mmda, neutralna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
E jebes baku Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 (edited) neutralno naravno ... mada mislim da su ga muslimani malo preterali tj... da je ovo bio samo neki sitan povod... mislim da tu stoji nesto vise sto se vekovima skupljalo mada sam danas cuo (neki englez je bio na tv-u) da ako oni to shvataju kao bogohuljenje da je to onda velika greska sa njihove strane.. jer bi se bogohuljenje odnosilo samo na uvrede (u ovom slucaju karikature) Boga , Alaha..., a ne nekog proroka... ali ovde zdrav razum nema nikakvu veliku ulogu takodje sam cuo (na kratko), da je danas bilo i nereda u sarajevu... je l' ima neko nekih blizih podataka ? Edited February 8, 2006 by E jebes baku Quote fml Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts