Guest Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 Pa istorija nas uci da, kad god je neki sukob mogao biti izbegnut, isti nije izbegnut :) Zamislite sad, o crne li slutnje, sastanak svetskih lidera (sto hriscana sto mungosa) i taman se dogovore za mir i prosperitet, krenu rukom da uvate penkala da potpisu, i u tom trenutku i pored silnog obezbedjenja u salu banu pripiti Velja i Predrag markovic :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shpanac Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 ja o svemu ovome mislim boli me uvo i za jedne i za druge!!! ne zanima me da li ce zapadnjaci da ubiju 50 miliona muslimana ili muslimani 50 miliona zapadnjaka i da li ce da dodje do kolapsa privrede jer cemo mi da se snadjemo i ovako i onako ali me brine da jedni ili drugi ne krenu preko balkana(sto se vec dogadjalo) i ne pocnu ono:siluj pali ubij rusi a sve po nasim ledjima tako da je situacija !!!! Quote ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trans-Lucky Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 Citiracu jednu recenicu iz jednog domaceg filma: "Sve bih ja to uza zid pa metak u celo" ... Quote Svenevideći Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemesis Enforcer Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 A bolje je ono "Staljin vas je ubijao, ali vas nije ubijao dovoljno"... :) Quote Life is gistro... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 Meni se najvise svidja ona: Da bi bio haj, daj dobar blajv. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cell Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 E sad.Mrznja samo radja novu mrznju i meni sad nije svejedno kad vidim transparent "Evropa je kancer" etc.Ali ako i ja izadjem na ulicu to će izazvati samo gori talas nasilja i mrznje. A sto se tice zapada oni su krivi za sva ova sranja posredno ili neposredno.Oni su podrzavali i obucavali prve islamske ekstremiste u borbi protiv SSSR a sad se dresirani pitomac oslobodio i izmakao kontroli sad ce morati to da resavaju umesto komunizma.A to sto je narod u islamskim zemljama zatucan i većinom verski fanatik to je opet rezultat siromastva koje je izazvao zapadni imperjalizam. Quote Neukrotljivi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
banman Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 Mislish fora siromashtvo + vera = sinergetski efekat Quote Ladies and gentlemen, Frank Sinatra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klinac Balavac Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 (edited) Ma za 98% ratova i sranja u svetu su krivi: 1. Amerika 2. Velika Britanija 3. Rusija (SSSR) 27. Španija Edited February 6, 2006 by Klinac Balavac Quote This post has been edited by Klinac Balavac Link to comment Share on other sites More sharing options...
banman Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 ...kinezi,japanci,turci,mongoli,zulu i tutifruti and so on. No fenomenalno, mada verovatno se i ranije deshavalo, je chinjenica da kao "ameri" bezhe iz dotada "kulturne" evrope i krecu all over again sa onim cowboy triperima i ponove/naprave vece greshke od evrope. To je fenomenalno. A interesantno bi bilo da od bande i ko zna kakve rdjave bagre nastane ostrvo shovinista. Quote Ladies and gentlemen, Frank Sinatra Link to comment Share on other sites More sharing options...
tibor2 Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 its not guns that kill people..// its people that kill people..// yeah but i think guns help../// Quote brandstack.com/users/portfolio/logos/gligorov \\ behance.net/gligorov 99designs.com/people/gligorov \\ twitter.com/MarkoGligorov \\ upstack.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 1990. крај Хладног рата 1991. први напад на Ирак 1992. рат у Босни 1995. први рат у Чеченији 1999. рат на КиМ 2000. други рат у Чеченији 2001. напад на Њујорк и Вашингтон 2002. напад на Афганистан 2003. други напад на Ирак 2004. напад на Мадрид 2005. напад на Лондон, дивљање у Француској 2006. спремање за напад на Иран, срање око карикатура цео период: све веће и веће срање на Блиском Истоку (интифада), верски мини ратови по Африци и на Далеком Истоку, тихи ратови у Ираку и Афганистану... уз све то: раст цена нафте и посустајање Западних економија и експлозија Кине и Индије, уз стидљиви повратак Русије. 3 нове нуклеарне силе (С. Кореја, Индија и Пакистан), питање имају ли и Иранци бомбу већ у овом тренутку. и још много других ствари које су кренуле лоше... ← Drale da se ne lazemo problem sa nekim arapima nit je od juce, nit je od kraja Hladnog rata. Problemi su jos od kraja Prvog svetskog rata (mozda i ranije) kada je definitivno opala moc Turske kao islamske supersile i kada su arapi krenuli da se oslobadjaju kolonijalnih stega, prvenstveno od Britanije. Od tada su konstantno neka sranja na tu temu, prvo u toku i neposredno posle Drugog svetskog rata, pa kad se pravio Izrael, pa sranja izmedju njih i okolnih arapskih zemalja, pa teroristicki napadi tamo i ovamo. Usput si imao ratove izmedju Iraka i Irana, rusku intervenciju u Avganistanu, Americku u Libiji i sl. Napad na London je bio malo dete u odnosu na recimo dizanje u vazduh Pan-amovog aviona iznad Lokerbija i slicne stvari. Ok 9/11 u NY i Madrid su bili medju najvecim teroristickim napadima ikada, ali nije bas da slicnih gluposti nije bilo ranije. I pri tom zaista ne vidim kakve ima veze rat u Bosni sa verskim fanatizmom, taj rat nije zapocet zbog muslimanske vere nego zbog politike i nacionalizma, isto kao sto je zapocet i u Hrvatskoj i u Sloveniji. Arapi su se tu ukljucili tek kada su skapirali da mozda im bude korisno da pomognu "bracu" muslimane, da bi posle ostvarili neki uticaj tu, ali su ih opet Ameri skenjali za to. Pa istorija nas uci da, kad god je neki sukob mogao biti izbegnut, isti nije izbegnut :) Dobro, to je malo pesimisticno gledanje na stvari. Problem je u tome sto svi istoricari zabeleze kad je bio neki rat, niko ne zabelezi kad je bio izbegnut, osim da bi to pomenuo kasnije kako zato sto je tad bio izbegnut su narasle tenzije pa je opet poceo :) Zamislite sad, o crne li slutnje, sastanak svetskih lidera (sto hriscana sto mungosa) i taman se dogovore za mir i prosperitet, krenu rukom da uvate penkala da potpisu, i u tom trenutku i pored silnog obezbedjenja u salu banu pripiti Velja i Predrag markovic :) ← Ja mirno spavam uveren da oni nikada ne bi uspeli ni da pogode na koja vrata treba da udju a da ih ne skenjaju tajne sluzbe i sl :) Ma za 98% ratova i sranja u svetu su krivi: 1. Amerika 2. Velika Britanija 3. Rusija (SSSR) 27. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 Ja sam rekao da zavisi od perioda koji se posmatra, ako posmatramo poslednjih 60 godina onda zaista ne vidim sta Spanija radi tu? A ako gledamo po broju zrtava uopste, niko ne moze ni da prismrdi Nemackoj u Drugom svetskom ratu sta god da se pricalo. A ni Prvi nije bio bas bez zrtava. I ako tako gledas Nemacka je u 35 godina proizvela nekoliko reda velicina vise zrtava nego Amerika u toku poslednjih 60. Ja ne pravdam nikoga, ali cisto hocu da pokazem kako to sto se Amerika sada tako ponasa nije nista do sada nevidjeno za jednu supersilu, i naravno takve postupke treba kritikovati i suprotstavljati im se koliko mogucnosti dozvoljavaju, ali ne treba to stavljati kao najgore stvari koje su se desile ikada. Takodje to sto ce im trebati 100-150 godina da prejebu sve ostale je moguce samo pod uslovom da ostane odnos snaga ovakav kakav je danas, a ako se malo prisetimo takav odnos snaga vazi tek poslednjih 15ak godina. U ostalih 45 od tih 60 je Amerika imala vrlo jakog pandana, u odnosu na koga je ona skoro bila med i mleko. Btw Rimsko carstvo po broju zrtava koje je proizvelo ne moze da se poredi, jer su te cifre banalne u odnosu na ono sto mogu da urade modernije masine za ubijanje, a i tada je bilo mnogo manje ljudi na planeti uopste. Eventualno kad bi gledali broj zrtava u odnosu na celokupnu populaciju, ali i tada bi ih Drugi svetski rat debelo zajebao. I vidi sad, od toga da sam ja jedini prakticno ovde branio prava muslimana da traze zastitu slobode veroispovesti, i kritikovao Zapad (u ovom slucaju Dansku), ste me sad doveli do toga da branim SAD... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 ali zveri bato, u 1 i 2 svetskom ratu se znalo ko je good a ko je bad guy... a danas amerika sebe smatra kao light side of teh force, a u stvari je kontra :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 I nemci su za sebe smatrali da su on the light side, niko normalan ne radi nesto zasta misli da je zlo po defaultu, problem je samo sto su njih ubedili da je zlo u stvari dobro. Isto je i sada sa amerikancima, ali zato postoji ostatak sveta kao korektivni faktor. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
JetSet Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 1. ako cemo iskreno da pogledamo od samog pocetka... mi smo prvi poceli... kad kazem mi, mislim na hriscane... mada sam licno ateista, a od svih vera najvise mi se gadi katolicka... brrrrrrrr... strahota... (ipak mi je jasno kada bih morao da biram stranu koju bih izabrao :) ) 2. sto se tice kurana... knjiga je DO JAJA... po meni mnogo lepsa i prikladnija od biblije (sto je i logicno, pisana je "maaaalo" kasnije)... 3. ako nekoga smatram kancerom ljudskog drustva onda su to englezi... 4. najvise na svetu mrzim soviniste i proklete jevreje :))) 5. najbolja replika je svakako: ...u tom slucaju svi ostali ima da stanu pod jedan maslacak i to bez da se guraju... ;) 6. ako zelite jedan od boljih antisemitskih viceva idite na reply i ukucajte CALI GHETTO LOVAA... :) Quote jebem se u pedu za sitne pare javite se mom makrou kaliju cali = ghettopimp aleluja barkase, aleluja! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klinac Balavac Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 Zavisi u kom vremenskom periodu gledas. Ako posmatramo u blizoj proslosti i danas onda bih mogao da se slozim, ali tu onda Spanija ne potpada. Ako gledamo uopste, u toku cele istorije, i ako uzmemo neki objektivan kriterijum kao sto je to ko je izazvao rat i koliko je taj rat doneo zrtava, onda Amerika ne ulazi ni u prvih deset, a i Rusija je sumnjiva. ← Da, bio sam neprecizan, i mislio sam na sukobe u 20 vekom, najviše posle II svet. rata. A kada sam naveo ove zemlje, mislio sam na uzročnike sukoba, a ne samo na umešivače. VB i Španija su uglavnom sejale semen sukoba mnogo pre no što će ti sukobi izbiti... Quote This post has been edited by Klinac Balavac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 Da, bio sam neprecizan, i mislio sam na sukobe u 20 vekom, najvi Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 I nemci su za sebe smatrali da su on the light side, niko normalan ne radi nesto zasta misli da je zlo po defaultu, problem je samo sto su njih ubedili da je zlo u stvari dobro. Isto je i sada sa amerikancima, ali zato postoji ostatak sveta kao korektivni faktor. Можда немачки прашинари, али "управа" није могла да сматра себе добрим па не знам... мислим еј, слали су људе на спаљивање и стрељање, колико човек треба да прсне с мозгом па да сматра да је то што он ради у ствари добро? Можда евентуално Хитлер, сви око њега су знали шта раде и како раде. Јебига, кад неко води рат (као рецимо сад Америка), док ратује колико толико "достојанствено" (значи класично убијање) може да сматра да је добра сила... али кад неко прави фабрике смрти, нема теорије да мисли да ради добро (добро у смислу општег добра, а не добра за себе). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 Da, bio sam neprecizan, i mislio sam na sukobe u 20 vekom, najvi Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemesis Enforcer Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 Zwerko je u elementu :) Quote Life is gistro... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 Zwerko je u elementu - nemam stav i svima kontriram, a ono sto pricam uglavnom nema veze sa temom. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemesis Enforcer Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 Bitno je sebe natji u koordinatnom sistemu vrednosti... Quote Life is gistro... Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 (edited) Citiracu jednu recenicu iz jednog domaceg filma: "Sve bih ja to uza zid pa metak u celo" ... i chetnici i ustashe i muslimani su koristili noz iz jednog razloga: trebao im je svaki metak... [edit] shta da vam kazem... idite na paintball i vezbajte... trebatje vam kako je sve krenulo...... [/edit] Edited February 7, 2006 by oddball Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 Skupljam polako nuklearno oruzje za svaki sluchaj Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 we are russians, we have many bombs, we don't know where they all are but we do have them Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts