Jump to content

Eurovizija 2005


Recommended Posts

Ja preleteh muziku i klejbezable i ne videh da je neko otvorio topic za Evroviziju ... a prosle godine smo se onoliko raspisali o tome :)

Sve u svemu, kvalifikacije su bile u cetvrtak, veliko finale je veceras od 21h.

1. Opet me nervira sto engleska, nemacka, bla truc pored raspadnutih pesma i losih plasmana imaju automatski odlazak u finale svake godine.

2. Rasveta i scena su odlicno uradjeni, tek sam kasnije saznao da to neka Svedska firma radi vec pet godina za redom (a direktor joj je neki nas tip Sven Petrovitj recimo ;))

3. Hrvatski voditelj je ovlazhio kad su Hrvati prosli u finalno veche ...

4. Pola zemalja ne mozhe da shvati da na Eurosongu ne prolaze balade ...

5. ... dok druga polovina pokushava da progura fazon "evo udarajte u bubnjeve, to izgleda pali".

6. U kvalifikacionoj veceri sam mislio da ce proci (pored ovih koje su prosle) i Litvanija, Island, Andora, Slovenija ili Irska, kad ono prodjoshe Madjarska, Danska i Latvija ...

7. Favoriti za veceras su (bez posebnog reda)

- Moldavija

- Izrael

- Norveska

- Rumunija

i direktno u finalu :

- Grcka

- Kipar

- Britanija

Ne bih komentarisao nas, makendoce i hrvate, iako mi se cini da Hrvati imaju bolju pesmu nego prosle godine a makedonci losiju ...

Sad samo da vidimo da li ce svi preci preko nepravde zirija po pitanju No Namea i glasati iz patriotskih razloga ili kako ce to ici (naravno, dijasporijanci, jer mi odavde ne mozhemo).

Link to comment
Share on other sites

Kad vec imam organizovano gledanje Evrovizije veceras (ajde, hejtujte, da vas vidim ;)) barem da bacim i pokoji komentar o pesmama :

1. Madjarska - Riba peva odvratno, iako pesma ima kao neki ritam, al' uopste ne znam kako su stigli u finale

2. Britanija - Neka crnica, al' je odvratna, a zamislite sad britanska pesma, peva je crnkinja a ima orijent elemente? Ipak jedan od favorita.

3. Malta - Lagana pesma, to nikako nece da prodje dobro, pevacica neka kao operska (barem po gabaritu), ne znam sto to nije iskoristila bolje ...

4. Rumunija - Pesma je skromnih kvaliteta, ipak kao city records hit, ili nesto na taj fazon. Ipak, status favorita je zaokupila pratecim bendom koji je jedan od onih bendova sto lupaju po "svakodnevnim stvarima" i prave zvuke. Ovi recimo udaraju po felnama, buricima, i tako nekim glupostima, a kasnije ce i da bruse :) btw, jos jedna od pesama koja mi ima "poznat prizvuk", mozda zato sto dosta podseca na safri duo ...

5. Norveska - Rok bend, draletovi pederashi :) Baja koji peva ima dosta dobar glas, pesma je tipicna rok numera novije generacije ali sa oldschool nacelima, svakako jedni od favorita.

6. Turska - Turcima se izgleda nije bas dopalo da odu u "pank" vode sa Athenom prosle godine, iako su se fino kotirali, pa su se vratili koracima. Etno prizvuk su prebacili u Etno zvuk, pa im je numera skroz u fazonu turskog melosa, cak je i pevaju na Turskom i nesto mi se cini da nece dobro proci sa ovom pesmom (pre dve godine su inace pobedili na Evroviziji).

7. Moldavija - Ovi su skroz opicheni ljudi ... Pored razvijenog trafikinga imaju i naslednike Athene od prosle godine i babu koja se klati u stolici a posle lupa bubnjeve. Pesma je prilicno energicna i ima dosta zanimljivih elemenata koji se simpa stapaju jedan u drugi i mislim da mogu dobro da prodju.

8. Albanija - Albanka u pesmi trazi od keve da je blagoslovi jer se udaje i da zbog toga ne tuguje. Isto jak etno filing u pesmi, sto se vidi i po scenskom nastupu. Dobro je da peva na engleskom, u suprotnom ne bi bilo loshe. Ipak, tesko je ocekivati da ce ponoviti uspeh od prosle godine jer je prosle a) albanija prvi put ucestvovala, b) devojka koja je pevala prosle godine stvarno je imala i dobar glas i dobru pesmu c) ova sada nit ima dobar glas nit ima dobru pesmu, mada bi verovatno bila hit na domacim splavovima ...

9. Kipar - Jedan od vecih favorita Evrovizije, kod nas u zemlji se primila pesma kao i svaka druga Grcka (nadam se da je neko nece pokrasti za neku domacu numeru, ipak je ova sa Evrovizije pa bi bilo glupo ;)) Baja dosta podseca na Sakisa (Grka) od prosle godine, i ulazi na scenu da porushi Ivanovu tvrdnju "nema gejeva ove godine". Kapiram da cemo im mi dati dosta glasova, i grci i tako, mislim da moze dobro da se plasira.

10. Spanija - Za razliku od prosle godine kada su Spanci plasirali tipicnu latino pesmu koja lako ulazi u usi, ove godine su uletele tri devojke sa opet prepoznatljivim motivima, ali koji prosto nisu toliko primamljivi, pa su se one tako malo na sceni raspale :) Malo podsecaju na Las Catchup - Asereje i na one dve bliznakinje od pre x godina sto su pobedile ali bas bas malo.

11. Izrael - Shiri Miamon je jedna od najpoznatijih pevacica u Izraelu, a ni ne izgleda toliko loshe. Ima onako, laganiju pesmu, koja cak poseduje finu melodiju, i od svih laganih pesama na Evroviziji predstavlja jednu od najboljih, ali retko kada taj lagani trip na Eurosongu prolazi, videcemo kako ce biti sada.

12. SCG - A evo i nasih mladih "junaka" :) Pevaju na srpskom, tj. crnogorskom, kako vam drazhe, sto nije loshe, ali ne znam da li je toliko efektno kao u slucaju Laneta. Oko pesme necu sada, dosta smo o tome vec pricali tokom proteklih par meseci, i iako je mozda i plagijat i ne znam ni ja sta sve ne, ipak je pesma realno ok, i dobro komponovana. I mi imamo bubnjeve na stejdzu, nisu momcima dali neki autfit, etno, ujednaceni ili bilo kakav, vec su ih samo metnuli u "kezhual" odecu i pustili da skachu.

update : Sad kad sam odgledao citavu pesmu, dva zakljucka :

a) Skroz su izmenili pesmu, uopste ovo nije dobro ispalo. Ladno su otpevali samo refren i to tri puta, i onaj jedan uvod u refren, da ga tako nazovem, bez ijedne strofe, sto nikako ne mozhe da bude dobro. Bas skenjashe pesmu.

b) Preterali su sa "ojha" elementima, i igranjem onih nacionalnih crnogorskih. Nemam nista protiv takvih pesama, ali ono je izgledalo skroz glupo i smesno i tako... Bas su bezveze ovo uradili.

Generalno sam zamjetio da su pesme koje u finale udju preko polufinala u blagoj prednosti u odnosu na ove druge jer imaju vishe prilike da udju u usi ljudima (ako nista jedno slushanje vishe, ne racunajuci raznorazne previewove i slicno).

Isto tako ove godine sam izvalio dok sam gledao i slusao polufinale da je vishe od 50% pesama imalo neke prizvuke vec poznatih (svetski poznatih) pesama i da su polu plagijati, sto su kasnije i potvrdile raznorazne prituzhbe na taj racun koje su iznele raznorazne zemlje ucesnice.

To je to sto se tice prve polovine pesama.

Link to comment
Share on other sites

Druga polovina numera :)

13. Danska - Ja sam mislio da ova pesma nece nikako moci da udje u finalno veche iz kvalifikacija, ali se ocigledno prevarih ... Numera je u fazonu onih veselih pesmica decackih bendova iz proslosti, i lik koji peva ima OK glas, ali je numera suvishe "mlitava" da bi bila dobra. Uz malo dodatne energije mozda i ne bi ispala loshe.

14. Svedska - Numera koja se zove Las Vegas ne mozhe da bude dobra :> Mislim da je to sve sto treba da se kazhe :) Baja ok peva, ali pesma nije dobra.

15. Makedonija - Martin Vuchic ("Oprastam ti sve" hit) predstavlja Makedoniju ove godine. Ovo je jedna od pesama koja je mogla da bude cist favorit da nema izuzetno losh refren. Ima dobre strofe, ima dobar uvod i sve ali onda dodje refren i skroz ubije pesmu. I ova numera ima udaranje bubnjeva u jednom trenutku (ne mogu od toga da pobegnu pa to ti je) a ove tri ribe koje densuju sa Martinom su inace iz Srbije. Martinu su inace trebali da zabrane da pokushava da "igra", jer bolje poteze od njega ima kesa u vrtlogu vetra.

16. Ukrajina - Imam neki cudan utisak da ovi momci malo pevaju oko toga kako su promenili vlast u Ukrajini i tome slicno. Isto tako mislim da su ovo jedni od prvih izvodjaca koji plasiraju nekakav "hip hop" na scenu (ispravice me kolege poznavaoci po potrebi). Tako oni "bacaju rime" ocigledno o tome kako treba da smene ili su smenili vlast i kako im je mnogo tesko u zivotu i sta ti ja znam (ne znam, ne razumem ukrajinski). Refren ima fin ritam (kao uostalom i sve te takve pesme) ali ne mislim da mogu nesto puno da prodju daleko, osim ako Eurosong i ove godine ne bude politicki obojen pa kao da podrzhe revoluciju u Ukrajini svi ce da glasaju za njih. Ipak je tesko ocekivati da ce pobediti.

17. Nemacka - Nemci su u standardnom hard rok fazonu (standardnom u odnosu na Nemce, ne na Eurosong). Pevacica im je krshna crna deva koja ne peva loshe, a i ne izgleda loshe. Malo na trenutke kao da kuka a ne peva, ali je to valjda zbog standarnog problema sa prenosima koncerata i desavanja uzivo.

18. Hrvatska - Pored toga sto se hrvatski voditelj prima i mnogo ga hvali kad najavljuje Borisa Novkovica (da li on zna nesto sto mi ne znamo), Boris je dosao na Evroviziju da malo izvuche proslogodisnji neuspeh i losh plasman "lijepe nase". Pesma je TIPICNA Boris Novkovic pesma, ali bas TIPICNA i to ce da primeti cak i onaj ko ga zna samo po "Ko mi tebe uze Tamara" (a po tome ga sigurno svi znaju). I ova pesma je jaka na etno elementima, ali daleko od tog ada nije dobra. Tu su i bubnjevi (opet?!?) sa opichenim udarachem (vec vidjeno), boris obucen u odelo i tri ribe u narodnoj nosnji. Pored standardnog strofa - refren ima jos jedan deo "za dizanje mase" i mislim da Hrvati ove godine mogu lepo da se plasiraju. Mislim da od nas mogu da ocekuju dosta poena, mada o tome kome cemo mi dati ipak malo kasnije. "Sto reci, bravo za borisa, bravo za ansambl, bravo bravo" - ovaj hrvat je gej :)

19. Grcka - E sad oko nasih favorita. Ono sto je Borisu lose jeste sto posle njega na scenu dolazi Elena iz Grcke, jedan od glavnih favorita za pobedu na Eurosongu, a ujedno i jedna od glavnih favorita da joj mi damo 12 poena, sto je "pokupila" brojnim gostovanjima na domacim kanalima i novinama. Tipicna grcka pesmica, hvata na prvo slushanje a cini se i da je scenografija posebno "posvecena" dobroj promociji ove pesme. Ima nesto losiju koreografiju dodushe (osim na samom kraju), ali je ovo jedna od tipicnih Eurosong pesama na fazon "Cujem nesto hau du ju vona dens, mislim da me pita da li sam za ples" sto bi trebalo da joj obezbedi dobar uspeh.

20. Rusija - Natalija je skroz simpa pevacica, ne po izgledu, a pesma pocinje sa taktovima kao Garbage otprilike, da bi se posle u strofi malo spustila, a onda u refrenu vratila medju neke pesme na fazon Vanilla Ninja ili tako nesto (tacnije one sladunjave pop rok pesme). Meni se licno ne dojmi preterano, nema dobru energiju.

21. Bosna i Hercegovina - Tri plave devojke koje pevaju za BiH imaju odlicne glasove (slusao sam ih u nekom pevanju uzivo) ali ne znam ko ih je zajebao da ovako dodju na Evroviziju. Prvo, imaju odvratno ime - Femminem (da, istim "fontom" kao sto je napisano Eminem, sve sa obrnutim e). Pesma jeste tipicna Eurovizijska, ili mozda bolje receno tipicna ABBA pesma, ali je takve numere vreme pregazilo pre jedno 20 godina. Mada, ko ce ga znati, mozda je vreme da se taj retro vrati :) Meni se pesma ne dopada nimalo, ali ajd' bas da vidimo kako ce proci na glasanju. Mada opet, bolje im je i ovo nego raspali Deen prosle godine.

22. Svajcarska - Secate se Vanilla Ninja od par pesama odozgo? E pa one pevaju za Svajcarsku. I vrte se stalno po Vivi i MTVu Nemackom pa prosto ne znam dal' su preshle skroz da zive u Svajcarskoj ili su ih Svajcarci samo unajmili (Kao Selin Dijon pre par godina) posto su ove devojcice (cetiri) inace iz Estonije. Ako znate bilo koju njihovu pesmu, znacete i kako izgleda ova koju pevaju sada. Znaci njih cetiri kao drndaju neke gitare (jedna svira klavijature), imaju i pokoju "pratecu gitaru" i tako pevaju stosta uz blazhi "dz-dz" efekat. Mogu fino da prodju, iako pesma sama po sebi nije nista posebno.

23. Letonija - Dva momka, mozda bi mogli da upadnu u Ivanovu i Draletovu "gej paradu" ;) na poceku sede i sviraju gitare, posle toga kao nesto ustanu i pevaju kada im pesma iz "smorili smo se kao psi" predje u "malo manje smo se smorili" fazu. Inace balada i nemam pojma kako je usla u finalno veche, ja joj ne dajem puno nade za uspeh i dobar plasman veceras.

24. Francuska - Ova Francuska se standardno pojavljuje na Eurosongu zahvaljujuci glupom pravilu da oni, spanci, britanci i nemci ne idu u kvalifikacije nego su automatski u finalu (jel zna neko odakle uopste ovo pravilo?). Numera je na francuskom, sto ne mora da bude toliko loshe, ima jak ritam i bas, mozda cak i nije losha ovako za slushanje na radiju onako kao u pozadini ili tome slicno. Ipak je bolja od izvesnog broja numera koje smo imali prilike da cujemo i vidimo veceras, pa mozda i uspe da udje makar u prvih 12 (mada to njima koji ne idu u kvalifikacije i ne znaci puno). Mislim i da je jedna od onih koja mozhe da se primi kod coveka tek na 3-4 slushanje.

To je to. Gotovo je svih 24 numere, sada se polako prelazi na skupljanje glasova i na glasanje. Da vidimo sta ce tu da bude.

Link to comment
Share on other sites

Da vidimo sta kazhe licna lista favorita :) Naravno, po rednom broju ucestvovanja, ne po kvalitetu

1. Madjarska

2. UK

4. Rumunija

5. Norveska

7. Moldavija

9. Kipar

11. Izrael

(12. SCG) - za nas ipak ne mozhemo da glasamo

15. Makedonija

17. Nemacka

18. Hrvatska

19. Grcka

22. Svajcarska

To je tih 12 (13) pesama ... Ne znam da li bih smeo da prognoziram neku uzhu listu od ovoga, posebno sto ce vecina pesama dobiti glasove u skladu sa time sto su zemlje susedi bivsih SSSR, Skandinavskih ili SFRJ zemalja, odnosno u skladu sa politickim situacijama u Evropi.

Link to comment
Share on other sites

Da vidimo kako ce koga da pocaste ziriji sirom sveta, sa posebnim osvrtom na nas, komsije i one kojima ce dati 12 poena :

1. Austrija - Neka nasha cica prichala glasove i na kraju rekla - "Ponosni smo, zauvjek vasi, 12 poena Srbija i Crna gora" - Opet jaka dijaspora u Austriji podarila nam je 12 poena, ali je isto tako BiH dala 10 a Hrvatski 8 poena. Hrvat je kod 12 poena nama samo uzdahnuo, onako cisto da se to cuje ;)

2. Litvanija - 0 poena za SCG, 12 Letoniji, 6 Hrvatskoj, zanimljivo ... mislio sam da ce SSSR samo da fura SSSR ...

3. Portugal - 0 poena za SCG, dosta su dodelili SSSRu a 12ica ide Rumuniji, sto nije toliko zacudjujuce.

4. Monako - Prvi poen za Makedoniju, 6 poena za SCG, Hrvatska 7, 12 za Izrael.

5. Belorusija - 3 poena SCG, 10 otislo Svajcarskoj a 12 Rusiji (zamislite molim vas ;))

6. Holandija - 2 poena Hrvatska, 4 poena SCG, BiH 6 poena, Grcka 10 poena, prvi veci poeni za njih i 12 ide Turskoj (?!?). Ti Holandjani su skroz ludi.

7. Island - Hrvatska 1 poen, Moldavija 8 bodova, Danska 10 a 12 ide Norveshkoj :))

8. Belgija - 8 bodova Malti, 10 Tuskoj i 12 ide Grckoj

9. Estonia - Hrvatska 2 boda, Norveska 8 bodova, Letonija 10 i 12 poena ide Svajcarskoj (Vanila Ninja su iz Estonije cisto da podsetimo)

10. Finska - Hrvatska 1, 10 Svajcarska, 12 Norveska.

(Trenutno vodi Svajcarska, prati Izrael a tu je i Danska, dok Hrvatska, Bosna i mi cuvamo sredinu i borimo se da ne idemo u kvalifikacije ;)) Makedonija je dobila jedan poen i tu stala, ali svi ocekuju da dodju glasovi iz naseg "bloka").

11. Andora - 10 Danska, 12 Spanija ... nista specijalno od glasanja.

12. Bugarska - Ovo bi moglo biti zanimljivo. Hrvatska 2 poena, SCG 4, evo ga, Makedonija 7 poena, ocekivano, Rumunija 8, isto ocekivano, Kipar dobija prve poene i to 10 a Grcka naravno 12 poena.

13. Irska - BiH 1 poen (eh ti Irci), naravno UK dobijaju poene od Irske, i to njih 8, Malta 10 i 12 ide Letoniji.

14. Slovenija (i ovo ce biti zanimljivo) - Makedonija 5 poena, BiH 8 poena, SCG 10 poena, 12 poena Hrvatska (ajde recite da ovo niste ocekivali).

15. Poljska - Hrvatska 2 poena, Norveska 8 poena, Madjaska 10 poena i Ukrajina 12 poena.

16. Madjaska - SCG 2 poena, Hrvatska 7 poena, Rumunija 10 i Grcka 12 poena.

17. UK - BiH 4 poena, 10 poena Malta, 12 poena Grcka. I Elena se polako penje na listi i trenutno zauzima drugo mesto.

18. Malta - UK 4 poena, opet su UK raspali, a prate ih raspala Francuska i Nemacka koja je opet slaba (a ja mislio dobice pokoji). Letonija dobija 10 poena od malte i 12ica ide Kipru.

Sad su reklame pa cisto malo da prokomentarishemo stogod.

Albanija je pretposlednja, Nemacka isto pred sam kraj liste, a prate je kao sto vec rekoh Francuska, UK i Makedonija. Malo iznad je BiH a ono sto je za nas i Hrvate vazno jeste da ne ispadnemo sa liste prvih 12 da ne bismo isli u kvalifikacije sledece godine. Mi smo trenutno 11 a Hrvati 10. Ipak ostaje da glasa kompletan nas blok (BiH, Hrvatska, Srbija i Crna Gora te Makedonija) pa kapiram da cemo uspeti da nakupimo dovoljno da ne ispadnemo ispod te liste, ali gledajuci proslogodinju Evroviziju i ovu cini se da nema nista od ikakve mogucnosti za bolji plasman u odnosu na proslu godinu (prosle godine je Zeljko bio vec pri samom vrhu i borio se za prvo mesto). Mozda nam nesto udele i Rumuni kao komsije i mozda Svedjani i Svajcarci zbog dijaspore.

Jos 15 zemalja-glasacha ostalo je na redu.

19. Rumunija - Hrvatska 5 poena, SCG 6 poena, Grcka 10 poena i 12 ide Moldaviji.

20. Norveska - Svedska 1 poen od Norvezana, to je zanimljivo, Hrvatska 2 poena, BiH 7 poena, Malta 10 poena i Danska - 12 poena.

--------------

1. Letonija

2. Grcka

3. Izrael

4. Danska

5. Rumunija

--------------------

Jedino ne znam kako se Danska ovde umuvala, sve ove ostale sam kao i video u finalu, naravno oko letonije sam potpuno prenerazhen :))

21. Turska - 1 poen UK, 2 poena Albanija (Turska vadi iz cigana ;)), Makedonija 5 poena (sta rekoh), BiH 10 poena i 12 poena ide za Grcku (kao i prosle godine).

22. Moldavija - SCG 1 poen, Nemacka dobija 2, Rusija ocekivano 10 i Letonija dobija 12 poena, bas cudno.

23. Albanija (u i ovo ce biti zanimljivo) - Francuska 1 poen, Hrvatskoj 2 poena, SCG 6 poena (skoro kao prosle godine), Makedonija naravno 10 poena i naravno 12 poena ide Grckoj. Zanimljivo je da Albanac glasa na Francuskom a ne Engleskom :)

24. Kipar - Da li da odma' kazhem da ce Grcka dobiti 12? - UK 5 poena, Rumunija 8 poena, SCG 10 poena (eto ga sad) i naravno Grcka, kao sto rekoh, 12 poena.

25. Spanija - Grcka 8 poena, Danska 10 poena i Ruminija 12 poena (Slicno kao i Portugal)

Grcka vec prilicno bezhi a dolaze i Balkanske zemlje na red pa mislim da je pobeda Elene vec prilicno izvesna, ali ipak sacekajmo kraj.

26. Izrael - Letonija 6 poena, Grcka 7 poena, Madjarska 8 poena, Malta 10 poena i Rumunija dobija 12 poena i izbija na drugo mesto.

27. SCG - Iz Podgorice se javlja SCG pa da vidimo kako smo udelili glasove - Kipar 1, Norveska 2, Rumunija 3, BiH 4 poena, Moldavija 5 bodova, Madjarska 6 bodova, Makedonija 7 poena, Albanija 8 poena (hehe), Hrvatska 10 bodova (nema nista hvala od hrvatskog voditelja) a kao sto sam napomenuo, ocekivano, 12 poena ide Grckoj.

28. Danska - Grcka 2 poena, Rumunija 3, BiH 4, Turska 8 poena, Malta 10 poena i Norveska 12 poena (jelda?)

29. Svedska (u da vidimo dal' nam radi Dijaspora - sklonishe nam onog Radomira, ne javlja se on vishe ;)) - Rumunija 2 poena, Letonija 3 poena, SCG 4 poena (nista dijaspora znaci), Malta 6 poena, BiH 7 poena, Norveska 8 poena (A norvezani njima 1 ;)), Danska 10 poena i 12 poena Grcka. Skoro da je ovde sve reseno.

30. Makedonija - (Evo zanimljivog glasanja, daje glasove Karolina, necete verovati. Da li cemo Albanci, Grci i mi dobiti dosta poena? ;)) - Rumunija 2 poena, BiH 3 poena, Grcka 7 poena (opa), Hrvatska 8 poena, SCG 10 poena, 12 poena Albanija (kako je ovo gorko prevalila preko usta. Al' sta da rade kad ih imaju vishe od pola ;))

--------------

1. Grcka ubedljivo vodi

2. Rumunija

3. Malta

4. Letonija

5. Izrael

-----------------

31. Ukrajina - SCG 3 poena, Hrvatska 8 poena, Malta 10 poena i 12 poena ide Moldoviji.

32. Nemacka - Da vidimo nase kako im je u Nemackoj ;) - Hrvatska 2 poena, SCG 3 poena (nije im nesto dobro ;)), 10 Turska, 12 Grcka, ocekivano.

Inace BiH i Makedonija su se fino popele na listi, jos uvek su u fazi ispadanja ali mozda uspeju da udju u zonu od 12 najboljih pa da ne idu u kvalifikacije.

33. Hrvatska - "Odlicna je Barbara" - hrvatski komentator - Albanija 2 poena, Grcka 5 bodova (zanimljivo), Makedonija 8 poena, BiH 10 poena i naravno 12 poena Srbija i Crna Gora (i njima je bilo tesko da nam ovo kazhu ;)).

34. Grcka - Da li Kipru ide 12? Heheh ... Norveska 4 boda, Rumunija 5 poena, SCG 6 poena (znali su oni to i bolje), Malta 8 poena, Albanija 10 (pitam se zasto) i 12 poena naravno Kipar.

Jos 6 zemalja koje glasaju.

35. Rusija - Ovi ce sve da razdele SSSRu... - Hrvatska 1 poen, Grcka 4 poena, SCG 6 poena (Rusijo, Majko! :)), Izrael 8 poena (dobili neke poene nakon nekog vremena, Moldavija 10 poena i 12 poena ide Malti (zanimljivo je prilicno).

36. BiH (opet zanimljivo glasanje) - Albanija 5 poena, Grcka 6 poena, Makedonija 7 poena, Turska 8 poena, i naravno - SCG - 10 poena, 12 poena Hrvatskoj (nije cudo s obzirom da je Boris Novkovic iz Sarajeva). Ne znam samo sto se zahvaljuje Bosni sa "Thank you" :))

37. Svajcarska - Opet da propratimo dijasporu - Makedonija 2 poena, BiH 5 poena, Grcka 7 poena, Hrvatska 8 poena, Albanija 10 poena (opa) - 12 poena naravno Srbija i Crna Gora. Malo smo se ovom 12icom popeli na neko 6-7 mesto sto nije loshe ...

Jos samo dve zemlje glasaju.

38. Letonija - SCG 1 poen (ipak nas ovo ubi ;)) - 7 poena Hrvatska (zanimljivo), 8 poena Moldavija, 10 poena Rusija, 12 poena -

39. Francuska - Albanija 1 poen, SCG 6 poena , nismo loshe prosli od Francuza, Grcka 8 poena, Izrael 10 poena

To je to ... Finalna lista

1. Grcka - Ovo vam rekoh da je favorit glavni (230)

2. Malta - Ova i dalje ne znam kako je ovde upala

3. Rumunija - Rekoh vam da ce ovi visoko otici

4. Izrael - Ovo je kao sto rekoh dobra pesma, ali nisam mislio da ce doci tako visoko,

5. Letonija - Ovi tek nisam mislio da ce uci u top 5 ili tako nesto.

Mi smo valjda dosli na neko 7. mesto, Hrvati su na 9. ili 10., nesrecni Bosanci su na 13. mestu i zajedno sa Makedoncima idu u kvalifikacije sledece godine. Mislim da je frka oko glasanja za Eurosong dosta uticalo na glasove nase dijaspore, iako realno nasi nisu mogli da pobede ili slicno, mogli su da budu barem treci.

Viktor Juscenko izasao na binu (Kako je njemu kao kec na jedanes' palo sto se Eurosong organizuje u Ukrajini taman kad je dosao na mesto predsednika). Ide standardno ljubljenje tri puta i Grkinja je dobila i neku dodatnu Ukrajinsku nagradu.

Sledece godine znaci Atina organizuje Eurosong, ako nista imacemo dosta nasih gledalaca i navijaca tamo :)) Nadam se da cemo do tada nauciti ponesto oko glasanja, ili cemo barem imati jos jednu dodatnu osiguranu 12icu :>>

E sad ako neko procita sve ovo sto sam pisao, stvarno nije normalan :)))

Link to comment
Share on other sites

Ti nisi normalan :)

Kresnuo bih ovu seljanku :))

To je moj kompletan komentar povodom ove sharade :)

Nene, kresnuo bih i one iz Vanilla Mindza [:D]

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

Ti nisi normalan :)

saaaay ... Pa ne, samo bacim pokoji komentar, a ono na kraju vidi koliki post ispade :))

Kresnuo bih ovu seljanku :))

Meni je ona iz Izraela nekako bolja bila, mada ni ova nije losha ...

ja sam srecom normalan :))

A sta bi ovo trebalo da znaci? :))

rofl, pesma je jebeno odvratna, mada si mozda hteo da napises da je riba extra

Pobednicka pesma je kao sto rekoh tipicna Eurosong i tipicna Grcka vesela pesmica koja prolazi na Eurosongu i na domacim splavovima i domacim klubovima.

Link to comment
Share on other sites

grkinja je super riba ali je pesma iznova definisala rechi povrshnost, nesklad....

ocaj, ali nisam nista ni ocekivao vishe.

Takodje, imam utisak da su se hrvati ove godine ugledali na nash proslogodisnji nastup i zbog toga su ove godine bili u etno fazonu za razliku od prethodnog, romantichno-patetichnog nastupa na engleskom. ali ocigledno Boris novkovic nije za taj tip etna. Ipak nije toliki seljak ko nash Joksi.

A mi....

mi smo bili kao da je sada 1992 a ne 2005. Mislio sam da su bojs bendovi stvar proslosti

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

Link to comment
Share on other sites

OK, slazhem se da je Hrvatska uzela etno namesto bljutavog engleskog "Ti mi dajes krila" odnosno "You are my angel" koji je jos bio potpuno ukradena pesma nekog nemca, ali nisam siguran da su se Hrvati vodili nama kada su uzimali Etno, to je neki svetski trend.

Opet, boj bendovi stvar proslosti? Jedino ako ti pojam boj benda nije NKOTB, Boj bendove smo tek dobili pre nekoliko godina sa petim elementom a u svetu su jos uvek u nekom zenitu vec nekoliko godina.

Za sledecu godinu nam treba neka energichna numera uz odlicnu koreografiju. Po mogucnosti da bude riba na sceni umesto jednog ili pet tipova, da peva na engleskom i da ima nekoliko faza u pesmi - obavezno jedna strofa, jedan refren, jedan deo pun udaranja bubnjeva, jedan deo bez ikakve pozadinske muzike samo vokal i onda kao vrhunac jedan jak refren uz sve zhive instrumente i pratece vokale.

Link to comment
Share on other sites

Svima koji su gledali Ojroviziju.......zuti karton !!! :))

A sta si ti pametno radio, fatass? :)

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

lakija je trebalo da posalju u kijev da bude izvestac:)

Ne bih imao nista protiv, da vidim malo sveta :)))

lucky svaka ti chast ne

toliko vremena si stratjio na te gluposti, kao sho jedan pametan chovek reche, bar nas nisu smarali na svakom koraku nashom pesmom, kao proshle lanetom

Cini mi se da imate malo pomeren sistem shvatanja zabave. Zabava je i gledanje neceg losheg, i gledanje neceg dobrog, posebno ako to radis u drustvu pa mozes i da ismevas ono sto gledas. No, pored svega toga, meni je Evrovizija zanimljiva i posebno zato sto sam pred vikend zavrsio sve obaveze mogao sam lepo ovih dana da se odmaram i gledam pesme u akciji. Ne vidim stvarno zasto bi to bilo gubljenje vremena na bilo koji nacin.

laki, pa reci mi koji se bojs bend sada vrti na mtv-u? nema vishe ni n-sync, ni backstreet boysa, .... samo oni englezi - blue a i oni su se raspali, koliko ja znam

Blue koliko ja znam se nije raspao, ali dobro, ne bih ulazio u to. Westlife je aktivan jos uvek, a Backstreet Boysi su upravo napravili comeback sa nekom pesmom Incomplete, koja se meni doduse ne dopada, ali sta sad. I to je to, bez nekog veceg razmisljanja na tu temu.

Link to comment
Share on other sites

samo par stvari...

pogledavao sam evroviziju bez tona =o)

meni je shvedjanin bio najbolji zato sto su oko njega pichile 4 shvedjanke u raskopchanim jumpsuitovima =o))

grcha je zapravo bila i jedina pesma koju sam chuo pre i onako letnji hititj je opusteno...

a Grazia, nemica ;o), ima svoja mnogo bolja izdanja od ovoga (sto se izgleda tiche)...unfortunado mnogo glupe pesme peva =o)

Link to comment
Share on other sites

ali kad ovi nashi poceshe da skacu kao loodi... show

A i ova glasanja... komsija komsiji... kao prosle dine Makedonci(10 nama, shiptarima 12), Hrvati nama 12, Austrija 12 itd.

A Letonci, Litvanci i drustvo skoro nishta... nismo ni ovo zasluzili ali shta cesh?

Does sponsors helping to you and your team or?

-Yes he support us at all but it was really tough to for him and because there is no sponsors.

kole ce prevesti.u redu je...

Link to comment
Share on other sites

A to je sad kao COOL da se hejtuje Eurovision?

Dajte, molim vas...

Ko da niko nikad ne izlazi u klubove gde se slusa bas takva vrsta muzike... ili jos gore nesto.

Lucky, "Incomplete" je sjajna pesma, ne znam sta si se is3povao...?

facebook.com/speed.rs

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...