killYg0r Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 au 1600 dinara 5/1 pa to je tragikomicno sa sve ugovorom robovlasnickim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 bili likovi sad iz targa, povezali šta ima, otkačio ja orion adsl, milina. Iako im piše na sajtu da je base pretplata 24/12, trenutno je i dalje 10/5 ali kontam da će i to biti regulisano skorije. Nije da mi je i ovo sporo :D Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ребел Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Који део града, јесу и даље само на НБГ? На Карабурми их и даље нема. Quote Mislim da sam frustriran zbog svega od navedenog, kako si me procitao, ciganmala frojdovac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Izgleda da je i dalje samo nbg ali imaju na sajtu formular koji popuniš, klikneš enter i pokaže ti da li su dostupni ili ne. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ребел Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Урадио. Кажу да имају у плану да покрију целу територију града. Надајмо се до краја године. :) Quote Mislim da sam frustriran zbog svega od navedenog, kako si me procitao, ciganmala frojdovac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 jebeni adsl i telekom i sve u kurac...pocelo je svakih 15 min da mi puca veza na po par minuta...i pozovem ja podrsku juce, dodje danas lik...pogleda sve, zameni spliter, kabl, steker, proba sa novim modemom, pozove tamo nekog lika u centrali da zameni spliter i nece...i na kraju pozove opet nekoga tamo da otvori drugi port ili sta vec i kao radi...i kurac, 15 min posto je otisao opet krene da puca konekcija...zvacu ga sutra ponovo, jebacu im majku ako ne mogu to da srede...a tek ako mi budu pravili problem sa raskidom ugovora ima da im polupam ceo onaj izlog Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 Mene zvali danas iz Targa, kažu da će mi povećati brzinu na 32/16. Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 A sad da pitam, pade mi napamet, Pink što je lansirao ovih 60 novih kanala, što je naravno budalaština sama po sebi, ali to je nebitno - koliki su uopšte limiti za arhiviranje kanala na televizijskim uređajima danas? Ja mislim da ovaj moj LG LCD koji nije toliko mator ima valjda 70 programa a ovaj drugi Daewoo koji jeste stariji ima 50. Znači da ako puste tih svih 60 kroz standardni kabl, čovek neće moći da ima sve memorisane kanale i pritom ni da koristi ono "automatsko memorisanje" jer postoji šansa da će dobiti samo pinkove programe a ne i neke druge koje želi. kapiram da to mora kroz neki set top box svakako. moj tv ima 100 mesta, osim ako nema negde u meniju opcija da se aktivira treća cifra Ako vam tv nema digitalni risiver onda ne mozete dobiti digitalni signal. Na mom tvu je digitalni input odvojen od analognog i on ima mesta za vise kanala. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 Који део града, јесу и даље само на НБГ? На Карабурми их и даље нема. mislim da pokrivaju i staru/novu pazovu i zemun isto.. sto se tice preostalog dela grada prosle godine je bilo bice do kraja 2012 sad je verovatno bice do kraja 2013 i tako u nedogled Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 svi bi presli na targo kada bi se prosirili ocigledno da postoji neka mnogo veca prepreka cim ni orion ne moze premium mrezu da pocne u bg-u da radi a isto imaju nbg pokriven 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 jebeni adsl i telekom i sve u kurac...pocelo je svakih 15 min da mi puca veza na po par minuta...i pozovem ja podrsku juce, dodje danas lik...pogleda sve, zameni spliter, kabl, steker, proba sa novim modemom, pozove tamo nekog lika u centrali da zameni spliter i nece...i na kraju pozove opet nekoga tamo da otvori drugi port ili sta vec i kao radi...i kurac, 15 min posto je otisao opet krene da puca konekcija...zvacu ga sutra ponovo, jebacu im majku ako ne mogu to da srede...a tek ako mi budu pravili problem sa raskidom ugovora ima da im polupam ceo onaj izlog koliko ti je udaljen modem/ruter od zida (priključka za fon), a koja je brzina i koji je modem u pitanju? Koja ti je atenuacija i noise margina? Imaš to negde na ruteru kad se uloguješ u system info, ili slično.svi bi presli na targo kada bi se prosirili ocigledno da postoji neka mnogo veca prepreka cim ni orion ne moze premium mrezu da pocne u bg-u da radi a isto imaju nbg pokriven nemaju baš ceo nbg, bukvalno se sećam pre 3 godine kada sam ih pitao dokle su stigli u mojoj ulici, bilo je do broja 28. I prošlih nedelja kada sam zvao, isto 28. Nisu mrdnuli za 3 godine. Juče sam im inače vratio opremu i platio poslednji mesec i pita me riba što radi tamo "što ne produžujete kod nas, stari ste korisnik?", a ja se lomim dal da kažem "našao sam bolju ponudu" ili da joj kenjam? Pa sam kenjao, kako me kuliraju mesec dana i preko mejla i telefona da mi daju novu neku ponudu, pa je ta ponuda 500 din skuplja od trenutnog stanja, a dobijam ništa bolje za te pare i poslednja stvar je što mi je lik iz podrške rekao da mogu da vratim opremu u TC Ušće, a kada sam došao tamo - ne može, moram na oblićev venac. Mentoli. Dok sam čekao 15 minuta da mi pooštampa sve šta ima, još dvoje je raskinulo ugovor na drugim šalterima. I interesantno je što pri raskidu sa njima traže da potpišete neki papir koji im dozvoljava da unesu vaše podatke u njihov javno dostupni imenik! Ja sam pitao o čemu se radi, ona "kao to mora", a na papiru piše da ne mora :D I kažem kako ja neću da budem ni u kakvom imeniku, a ona kaže "pa mi ni nemamo imenik"!? I onda sam potpisao samo da me ne smara više i da idem. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 pa dosta je udaljen, mislim da je kabl od 5 metara od prikljucka do modema, ne vidim sto bi to pravilo problem? a evo ss settingsa ako to nesto znaci, modem je huawei jelte...ovo je inace kad normalno radi, al svakih 15 min pukne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 (edited) hm, ok je i jedno i drugo manje-više. Meni je isto tako bilo pre dve godine, pa sam se smrao sa tehničkom podrškom oriona, a preko njih i sa telekomom. I ništa, sve dok nisam sa uzeo mrežni kabl i kupio telefonske žabice i od njega napravio kabl za telefon. Od tada nisam imao problema uopšte. A atenuacija i snr milina. Probaj da promeniš na modemu iz ADSL2+ u ADSL2, eventualno onda ugasi modem na minuta, uključi i čekaj jedno 5-10min. Edited June 12, 2013 by CheighLee Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 Ako vam tv nema digitalni risiver onda ne mozete dobiti digitalni signal. Na mom tvu je digitalni input odvojen od analognog i on ima mesta za vise kanala. jes vala, imam taj digitalni tjuner, al mi nije palo na pamet da on ima više memorije (il kako se to već zove) što ja postujem na ovom topiksu kad nit imam adsl nit gledam tv? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 sredili mi danas sve, neka zica dole u prizemlju je bila otisla u kurac...cak me zvali i da provere dal radi, zadovoljan sam:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coyote Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Targo dodje i do mene, ako IKOM ne reaguje, bem li ga, ako odnos cena bude u korist Targa, eto i mene kod njih.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SHMEKER Posted June 25, 2013 Report Share Posted June 25, 2013 (edited) Evo ovako treba mi pomoc tj tacnije hteo bih da promenim provajdera jer trenutno imam telekomov adsl 4/512(valjda nzm tacno) i smucili su mi se idioti u poslednjih mesec dana imam probleme sa pucanjem pa sve do pinga koji iznosi 70-80 inace pre toga godinu dana ping zakucan na 15 fazon,windows je reinstaliran tako da nema virusa sigurno,zovem svaki jebeni dan smucili su mi se a i ja njima kapiram al dzabe kad su nesposobni,dolazio neki lik menjao modem,zvao neke ljude da restartuju nzm ni ja sam sta i jos nekeih trista cudesa da bi na kraju rekao kao nije ovde problem(ma ajde) kao na banderi je ili gde vec recice on ne znam kome tacno da urade nesto i od toga proslo nedelju dana i opet se nastavlja ista prica stim sto se kod njih vodi kao da je problem resen upisan tamo sta vec,kad mi je rekla ja se slogirao,radi net normalno 3-4 sata i krene samo da puca i tako jedno sat-dva posled dodje normalno i sve tako.Neki put(dan) desi se da radi super al to se retko kad desava od 30 dana u mesecu on normalno radi 6 ostatak sacuvaj boze. Jel imate predlog neki koji je provajder dobar pre svega mi je bitno da taj ping bude normalan kao sto je nekad bio i neki normalan paket znaci ne treba mi nista preterano,ida cena bude 2000-2500 dinara ako je to ikako moguce :D Edited June 25, 2013 by SHMEKER Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted June 25, 2013 Report Share Posted June 25, 2013 Jako si nejasno objasnio situaciju, ovo može da bude 100% do tebe, a opet može da bude do njih. Svaki provajder ADSL-a ide preko telekoma, tako da ako imaš problem sa instalacijama fizičkim, menjanje provajdera ti najverovatnije neće rešiti problem. Najbolje rešenje ti je da potražiš optički net, nisi rekao u kom si kraju, ali na nbg uglavnom možeš da dobije Targo optički koji evo, svi nahvališe ovde, a i ja od kad imam radi super. Takođe, ako nisi na nbg/zemun, proveri Orion i dal njihov optički ima tu gde si ti. U najgorem slučaju, možeš da vidiš kod kablovskog provajdera šta imaju u ponudi (KDS/SBB/IKOM). Prelistaj ovaj topik par strana unazad radi detalja i cena. 1 Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SHMEKER Posted June 25, 2013 Report Share Posted June 25, 2013 Pa do mene nije sigurno :D Net mi je radio super sve do pre 2-3 nedelje i poceli su ti problemi,kazem ti bio covek menjao modem proverao sve sto je mogao i kaze da nije ovde problem,ali sto je najgore nastao je preko noci,ajde da je bilo nevreme udario grom sta god nego nije nista sve normalno,nisam sa nbg/zemun u pitanju je Kumodraz-Vozdovac tako da kapiram da od optickog za mene nema nista jos koju godinu,jedino da vidim kablovski da prelistam malo i da se raspitam kako i sta :) Inace hvala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted June 25, 2013 Report Share Posted June 25, 2013 pa proveri za svaki slučaj na http://www.targotelekom.rs/ sa leve strane imaš da uneseš podatke i da vidiš dal je dostupno. Takođe se raspitaj kod oriona kako stoje stvari sa njihovom premimum mrežom u tom kraju. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SHMEKER Posted June 28, 2013 Report Share Posted June 28, 2013 (edited) Resio sam problem barem trenutno,koristicu sbb net putem wirelessa,ruter se nalazi na spratu iznad moje sobe (deda ga ima posto koristti njihov telefon,kablovsku i jos neko cudo),medjutim reko se mi da mi treba mrezn akartica sa antenom jel ? Slabije se razumem u to pa ako je neko voljan nek ostavi link gde bih mogao da je pazarim a da cena nije nesto velika,i kada je montiram u kuciste da li potrebno instalirati neki program pomocu kojeg ce ona naci signal od rutera ili sama ce da nadje vec kako to ide ? :) A adsl cu odjaviti u avgustu kad mi i istice ugovor pa ako se ovaj sbb paket 10/1 pokaze dobrim uzecu njega :) Edited June 28, 2013 by SHMEKER Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted June 28, 2013 Report Share Posted June 28, 2013 Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted June 28, 2013 Report Share Posted June 28, 2013 smorio si Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIN Posted June 28, 2013 Report Share Posted June 28, 2013 Pejo ne ponasaj se kao imbecil. Ne vidim nigde u zadnjih par strana da je smorio ili postovao ista slicno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 28, 2013 Report Share Posted June 28, 2013 Resio sam problem barem trenutno,koristicu sbb net putem wirelessa,ruter se nalazi na spratu iznad moje sobe (deda ga ima posto koristti njihov telefon,kablovsku i jos neko cudo),medjutim reko se mi da mi treba mrezn akartica sa antenom jel ? Slabije se razumem u to pa ako je neko voljan nek ostavi link gde bih mogao da je pazarim a da cena nije nesto velika,i kada je montiram u kuciste da li potrebno instalirati neki program pomocu kojeg ce ona naci signal od rutera ili sama ce da nadje vec kako to ide ? :) A adsl cu odjaviti u avgustu kad mi i istice ugovor pa ako se ovaj sbb paket 10/1 pokaze dobrim uzecu njega :) Posto ne deluje da se previse snalazis s mreznom opremom savetujem ti da uzmes neki USB adapter, tipa ovaj sa antenom je verovatno bolji izbor http://www.emmi.rs/wireless-kartice-be%C5%BEi%C4%8Dni-adapter-usb-tp-link-tl-wn722n.11.html?productId=18226 a nije nesto skup. Kada ga instaliras pojavice ti se u samom Windows-u opcija da trazis wireless mreze, odaberes mrezu koju hoces, ukucas pass ako ima i to je to, nije neka mudrost. 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts