Jump to content

Ultimativni ADSL topik

Lex

Recommended Posts

uzas, kolko god covek hteo da ne bude strog prema telekomu, ne vredi

Stalno dzaram modem, produvavam mu dizne, podesavam ali ne vredi jebeno, skapaj telekomu

Diskonektuj se s neta

Odjavi se sa četa !

aha, znači to je rešenje! HWALA !

@nigger: moguće, u pitanju je onaj matori huawei modem ciklama boje, na koji je btw priljučen i wireless ruter. e sad, pošto se taj modem greje ko nenormalan, ja ga držim pored bočnog ventilatora kućišta, tako da to nije problem sigurno... jedino ako je problem to što je suviše hladan? :D

na koji je btw priljučen i wireless ruter.

da ti se nije razdesio router? jel radio kao switch ? uporedi ip adrese izmedju routera i modema a i na kompu pre i posle prestanka rada neta mozda nekom sine ideja :)

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

najsigurnije je da bocnes direkt lan kabl u modem, iskljuci wifi ruter iz cele price pa onda ISPROBAVAJ... Mozes i da resetujes modem na factory default setovanja, iskljucis ga pa ukljucis, ako i tada ne radi tj radi ali gubi konekciju posle par minuta onda ILi imas neispravan modem ILI ti je veza do telekoma sjebana, a u oba slucaja PRIJAVI SMETNJU STO PRE...

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Kakav bre modem kakav ruter?

Nikola valjda ima ADSL telekomov, a oni isporucuju adsl modem/gateway u jednom uredjaju?

Ako ima ADSL telekom uredjaj pa njega kaci na wireles ruter, prvo ne vidim poentu, posto telekom daje wirelees uredjaje (zar ne?)

Daj bre u stvari sta imas od uredjaja? Ondak da ti reknemo sta mozda da probas

Ili se vec resilo :tf:

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Kakav bre modem kakav ruter?

Nikola valjda ima ADSL telekomov, a oni isporucuju adsl modem/gateway u jednom uredjaju?

Ako ima ADSL telekom uredjaj pa njega kaci na wireles ruter, prvo ne vidim poentu, posto telekom daje wirelees uredjaje (zar ne?)

Daj bre u stvari sta imas od uredjaja? Ondak da ti reknemo sta mozda da probas

Ili se vec resilo :tf:

Rešilo se samo od sebe za sada, izgleda da čitaju rur! :D

Da, imam ADSL modem telekomov, pa sam na njega nakačio wireless ruter koji sam sam kupio, ne znam odakle ti informacija da daju wireless uređaje?

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Evo meni vec par dana na Orionu latency katastrofa...pizdim,a ne znam dal moze nekako da se podesi.Standardno su mi rekli da ne znaju u cemu je problem bla bla.Jebena linija jebeni ruter...dok sam bio na modemu sve bilo ok [:D]

Tako da imas moju podrsku Shekk ;)

Edited by Katsu

Is there a flower shop in the tahraji desert?

Ja ne mogu da skapiram šta je sa tim Orionom ... koliko čujem od ljudi, svi se žale, stalno imaju neke sulude priče kao "e ne može više niža cena, sad je viša", ne radi ljudima ništa ... ja sam bio ubeđen da su oni kao neka "ozbiljna firma".

Baš me zanima neki inside info kako im ide što se tiče broja korisnika itd.

Meni se sbb pokazao ekstra. Za ~20 meseci mozda imam 4-5 sati da mi nije radio net, dva puta po par sati. Plus, mnogo su jeftiniji.

Nego, jel mogu nekako sa sbb-a da pristupum eunetovom webmailu na koji moze da se pristupi samo sa eunetove ip adrese? Ili mi je jedino resenje da jurim nekoga ko ima eunet pa od njega?

dok cekam da mi se ljudi iz sbba jave,stavio sam stari wireless prikljucak na komp i opet problemi.

latency je konstantno visok,i stalno mi stoji limited access uz slab signal.skenirao sam komp,nema trojane,viruse itd.

da li je onda problem u provajderu ili?