Jump to content

SUR "Boli glava pasta" + gde valja pasta/pizza


Recommended Posts

18 hours ago, FATA said:

Ispalo je top ali tacno se vidi copava rerna gde uopste nije ispeklo ivice

pa menjaj visinu gde je pečeš u rerni? a mož' da probaš i samo odozgo ako imaš taj seting!

15 hours ago, FATA said:

Ako hoces da probas brasno sa vecim procentom proteina probaj danubius pizza brasno koje ima ~14.5% i mozda je "najjace" brasno u obicnim marketima koje mozes naci u BG.

pa imaš u silbu majka mu stara pica brašno 🙂

Link to comment
Share on other sites

39 minutes ago, Lucky said:

pa imaš u silbu majka mu stara pica brašno

Ima ali je ~250/kg sto je za "zajebanciju" malo skuplje, pogotovo ako testiras recept i nije ti svako testo isto 🙂Isto pretpostavljam da mu u tom trenutku silbo nije bio bas pri ruci! 

 

39 minutes ago, Lucky said:

pa menjaj visinu gde je pečeš u rerni? a mož' da probaš i samo odozgo ako imaš taj seting!

Bih ja ali ne mere! 

Imao testo od 5 dana pa ga danas napravio i nije ispalo bas najbolje, ali nije bilo ni lose. 

Veci deo pica sam pravio sa manitoba "0" brasnom i zakljucio sam da je sranje i da sam bukvalno bacio mesec dana koliko sam ga testirao. Prelazim na tip 500 pa kacim rezultate.

IMG_20231214_124555.jpg

IMG_20231214_124606.jpg

IMG_20231214_125501.jpg

IMG_20231214_125517.jpg

IMG_20231214_125505.jpg

prevelik ti avatar m8

Link to comment
Share on other sites

On 12/14/2023 at 5:30 PM, evgeniy said:

ne znam situaciju na terenu i da li negde ima povoljnije, ali recimo u Mere (od svih mesta lol) mozes za 90rsd po konzervi da nadjes ovo:

 

mislim da si jedno peta osoba koja pominje Mere u proteklih nedelju dana, iako ta radnja postoji već nekoliko godina.

moraću jednom da odem da vidim šta ima tamo magično, mada je u Bataji, ne znam što bih išao tamo osim do Stane ili možda Igija ako je i dalje tamo :)) Ima i neki lik što drži štampariju kojeg poznajem, pa možda mogu i do njega :))

Link to comment
Share on other sites

nema nista magicno, zapravo je sve prilicno "soc" kvaliteta ovako na pogled. ali jbg, ljudi nemaju para, kapiram zasto tako nesto postoji i da uspesno radi. jedino sto je magicno je taj "ruska radnja" momenat, pa samo na osnovu toga ima dovoljno rekija koji ce da idu da trguju. mene iznenadilo odakle im legit konzerve paradajza iz Italije po tako korektnoj ceni, mislio sam da je fejkcina neka, ali nije. dvaput sam isao, prvi put skroz random nekome pravio drustvo, drugi put namenski da pokupim ovaj paradajz dok ga ima 😄  probao sam neki smoki i neki kao kreker/cips u plocicama, onako nije ocajno, ali nista specijalno. one rinfuz zapakovane slatke/slane proizvode u pakovanjima od 1kg nisam probao, nesto me nisu privlacili (al ko zna, mozda i ima neceg dobrog, jebemliga)

a da, moguce da je magican neki "kackavalj sa ukusom sira" koji videh za 300rsd/kg. deklaracija kaze kombinacija mleka u prahu i biljne masti, probaj pa javi laky!

  • Like +1 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, evgeniy said:

nema nista magicno, zapravo je sve prilicno "soc" kvaliteta ovako na pogled. ali jbg, ljudi nemaju para, kapiram zasto tako nesto postoji i da uspesno radi. jedino sto je magicno je taj "ruska radnja" momenat, pa samo na osnovu toga ima dovoljno rekija koji ce da idu da trguju. mene iznenadilo odakle im legit konzerve paradajza iz Italije po tako korektnoj ceni, mislio sam da je fejkcina neka, ali nije. dvaput sam isao, prvi put skroz random nekome pravio drustvo, drugi put namenski da pokupim ovaj paradajz dok ga ima 😄  probao sam neki smoki i neki kao kreker/cips u plocicama, onako nije ocajno, ali nista specijalno. one rinfuz zapakovane slatke/slane proizvode u pakovanjima od 1kg nisam probao, nesto me nisu privlacili (al ko zna, mozda i ima neceg dobrog, jebemliga)

a da, moguce da je magican neki "kackavalj sa ukusom sira" koji videh za 300rsd/kg. deklaracija kaze kombinacija mleka u prahu i biljne masti, probaj pa javi laky!

ja sam shvatio da oni valjaju veliki procenat proizvoda iz srbije, neki direkt dobro poznati a neki od manjih proizvođača. naravno ima i to nešto "iz rusije" ali je ostatak zapravo iz srbije 🙂

a otišao bih čisto fenomenološki da vidim šta se to tamo nudi i zbog čega je uvek gužva.

često prolazim ovde bliže nama ima ista ta ruska radnja fora, zove se nešto kao Akvafor samo nije :)) sad mi stao mozak a mrzi me da guglam, uvek je gužva kad prolazim što se tiče kola i parkinga, nikako da svratim, mora da nešto džabe dele!

34 minutes ago, FATA said:

Alo bre momci, kakav crni mere?! Nece se kod mene jesti socijalne varijanta, samo cist kvalitet bajo moj!

daleko bilo da mislimo da će kod tebe biti soc! mi samo ovako komentarišemo!

'de da bude soc pa da te posle prozivaju da koristiš roze kečap!

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Lucky said:

daleko bilo da mislimo da će kod tebe biti soc! mi samo ovako komentarišemo!

'de da bude soc pa da te posle prozivaju da koristiš roze kečap!

Dabome!

 

16 minutes ago, toma said:

znaci flasa mutija za cca 550 dinara 123123213123.png.2ff466f5405bd7a477eccc42aac8e8c9.png

Pa kako drugacije?!

prevelik ti avatar m8

Link to comment
Share on other sites

On 11/28/2023 at 3:27 AM, FATA said:

Medjutim izvalio sam da moram da budem nesto fleksibilniji i jbg da malo ulepsavam i popustam kad nemam kinte... Bice vremena kasnije da se igraju igre.

Samo da se javim sam sebi iz proslosti i da porucim da me jebo ker da me jebe u dupe bas! Posle tuznih diskusija i pregovar ortacka kobila je uginula, a realno gledano nije ni imala bolju perspektivu! Moji stavovi koje sam imao da su ljudi teska govna su se samo ojacali i potvrdili a nesto novo sto sam naucio u celoj prici je da od sad na prvi smrad napusim kurcem i cupam kolena! Kakvi kurci kakvi bakraci i pravilo od 3s da se razmisli!

Digi hoces da pravimo pricu, jebo ps5?! 😄

  • Sad 1

prevelik ti avatar m8

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, evgeniy said:

kakvu pricu, sad si upravo rekao da ces da cupas kolena, necu brate da budem bogalj, nego bogat 😟

Necu tebe ti si drug, nemas sizofreniju a i nisi na spisku!

 

6 minutes ago, Bliss said:

sta bi? kako se manifestovala sizofrenija? sta je bila njihova krajnja ponuda, moras da nam kazes! 

naravno - verovatno je i dobro sto se desilo nesto ovako pre nego sto je prica i krenula....

Nije verovatno nego je sjajno sto se nije desilo.
 

Trazio sam da mi jasno definisu sta od mene ocekuju i koje su moje duznosti i da sve to stave na papir zajedno sa 35% koliko bi bio moj deo. Isto sam predlozio da radim 12-00 x6 i da uletim sa 15k a da moj deo bude 37% ako bi prosek prodatih pica u toku meseca bio 50, 40% na prosek od 75, 45% na 100 i 50% na 125 i vise. Pomenuo sam isto da nakon proseka od 50 ubacimo i pastu ako budu zainteresovani uz to da cu ja da finansiram sta god treba sa podelom 65%-35% u moju korist. Sve je bilo otvoreno za korekciju i kontra ponudu sa njihove strane koju nisam dobio. Pretpostavljam da je rostilj lik rekao ovom ortaku u fazonu ej pa nije ti glup taj pekar kao sto si rekao da jeste. Ta prica se zatvorila pa se ortak opet setio da radimo 50-50 u nekom drugom, manjem lokalu koji ima. Kaze da cu ja biti direktor jer on ne sme zbog nekih pravila u advokaturi ili kako vec i da delimo 50-50 (tu mi vec bio ekstremno sumnjiv jer ne znam zakone, ali nastavilo je da smrdi jako jos od proslog puta). Radim tamo 9h, mesim picu rucno na licu mesta kad ima slobodnog vremena LOL, da vodim lokal i obucavam radnike a on ce da radi nabavku. Ja mu rekoh da mi ne odgovara i da bi trebalo da bude bolja podela na osnovu svega sto ocekuje od mene. On pitao kako to, na sta sam mu rekao da cu ja da donesem recept, mesim testo na licu mesta, da radim 7 dana u nedelji, da obucavam ove sto budu radili, skidam kintu na sebe i da je 50% jednostavno malo za sve to sto trazi. On me pitao da li sam svestan da u danasnje vreme kapital diktira podelu profita na sta sam ga pitao koliko je ulaganje gde je odgovorio 7-10k. Ja mu rekoh u redu evo ja cu da dam sve uz 80-20%, tvoje je da radis nabavku i da zaposlis ljude koji bi radili. Pomenuo mi kako sam ja jos zelen i da je on spremio picu sa jutub receptom koja je bila ista kao moja i da postoje picajola majstori koji su 5 klasa iznad mene koji bi radili za manje para. Ja mu rekoh pa super taman imas vise opcija. Ostalo da se cujemo juce medjutim nije mi se javio. Danas ga zvao i odmah krenuo da stuca i da muca kao ne odgovara mu hoce on da proba sam i kao cujemo se u ponedeljak da se razmisli i preracuna. Pojedoh veliko govno sto sam uopste ulozio energiju i zivce u nesto sto sam verovao maks 1% da ce uspeti. Medjutim pozitivna strana svega je sto sam se razmrdao i aktivirao jer stvarno hocu ovim da se bavim. Testiram pice, pravim meni i tabele sa cenama, istrazujem trziste, zovem horece i planiram gde bih nabavljao sve sto mi treba. Razmisljam da mozda pretvorim garazu u lokal i radim samo dostavu, medjutim treba da vidim da li je to izvodljivo ili trebam da ispunjavam neke posebne uslove.

8 minutes ago, Lucky said:

Shocked Patrick Stewart GIF

neverovatan obrt u celoj priči!

daj brate fato crowdfunding RUR i bog da te vidi. Sračunaj koliko ti para treba, skupimo se ovde svi, budemo "mali akcionari" i cepaš!

Koliko trazis laki ololol? 😄

  • Upvote (+1) 1

prevelik ti avatar m8

Link to comment
Share on other sites

57 minutes ago, FATA said:

....Razmisljam da mozda pretvorim garazu u lokal i radim samo dostavu, medjutim treba da vidim da li je to izvodljivo ili trebam da ispunjavam neke posebne uslove...

mislim da neces moci jer proizvodnja hrane mora da ispunjava sanitarne uslove i mislim da mora da ima odredjeni broj namenskih prostorija. ali svakako to nije tesko proveriti.

postoje samo dve istine na ovom svetu:

1). djape je najbolji frajer

2). zemlja je plocha

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, oddball said:

mislim da neces moci jer proizvodnja hrane mora da ispunjava sanitarne uslove i mislim da mora da ima odredjeni broj namenskih prostorija. ali svakako to nije tesko proveriti.

Ima sanitarni zahtevi za to, tipa odvojeni mokri čvor, "hladni sto" tj. površina za pravljenje, odvojeni frižider, zamrzivač itd, nije neizvodljivo za neku malu proizvodnju ali ne može baš memljiva garaža 🙂

pločice na podu takođe moraju po pravilu.

znači, može da se adaptira manje-više svaki prostor.

ako peče na tom mestu onda mora da ima i za odvod dima specijalno napravljen dimnjak itd.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Lucky said:

ne tražim ja ništa, tvoje je da ponudiš uslove, nismo mi taj tvoj lažni ortak! 🙂

Nudim prvo da dodjem po dasku i dash pa posle mozemo da pricamo! 🙂

2 hours ago, SATAN said:

Оћеш да улећеш колима на посао.
Признај!

Branikom sam planirao da otvaram vrata!

 

2 hours ago, oddball said:

mislim da neces moci jer proizvodnja hrane mora da ispunjava sanitarne uslove i mislim da mora da ima odredjeni broj namenskih prostorija. ali svakako to nije tesko proveriti.

 

35 minutes ago, Lucky said:

Ima sanitarni zahtevi za to, tipa odvojeni mokri čvor, "hladni sto" tj. površina za pravljenje, odvojeni frižider, zamrzivač itd, nije neizvodljivo za neku malu proizvodnju ali ne može baš memljiva garaža 🙂

pločice na podu takođe moraju po pravilu.

znači, može da se adaptira manje-više svaki prostor.

ako peče na tom mestu onda mora da ima i za odvod dima specijalno napravljen dimnjak itd.

 

6 minutes ago, oddball said:

ranije je bilo da se mora imati i odvojena prostorija za presvlacenje osoblja. ne znam da li i dalje to vazi.

Pa cekaj jbt zasto onda ne bih mogao da koristim stan uz potrebne ispravke? Garaza ili neki vid standa ispred kuce bi mogao da sluzi za preuzimanje?

prevelik ti avatar m8

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...