Dule_smor Posted June 21 Report Share Posted June 21 Sad pogledah ceo klip. Zvuci zanimljivo, ali nsiam siguran kako ce resiti tehnicke probleme, ima tu mnogo stvari...tipa sve ultazvucne sonde koriste gel i prislonjene su uz telo, ovde je to drugacije, koliko sam razumeo planiraju da potope pacijenta u vodu kako bi smanjili prelamanje i interferenciju. Ne znam, ajde videcemo, evo jedan relevantan komentar: Quote My company was building a similar Heart ultrasound system using robotic arms and repositionable arrays instead of a fixed ring of thousands of transducers. This approach faces real limits in practice. The data volume is massive and reconstruction is computationally heavy. More importantly, attenuation forces lower frequencies for any meaningful penetration, which destroys resolution. Bone, lung air, bowels, and other interfaces make it even worse in heterogeneous tissue. The polished labeled 3D images in their press demo looked like CT renders, not ultrasound. It will be telling to see how this actually performs on real patients instead of controlled demos. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted Monday at 07:47 AM Report Share Posted Monday at 07:47 AM 19 hours ago, Dule_smor said: Sad pogledah ceo klip. Zvuci zanimljivo, ali nsiam siguran kako ce resiti tehnicke probleme, ima tu mnogo stvari...tipa sve ultazvucne sonde koriste gel i prislonjene su uz telo, ovde je to drugacije, koliko sam razumeo planiraju da potope pacijenta u vodu kako bi smanjili prelamanje i interferenciju. Ne znam, ajde videcemo, evo jedan relevantan komentar: Pa oni i jesu naveli u tekstu da je rezoklucija ono što im je jedan od glavnih izazova. Sad u ovoj prvoj generaciji uređaja je ona svakako loša, a tek u trećoj ako se sećam dobro su rekli da očekuju "pravu stvar" što se tiče rezolucije prikaza tj. skena. Tako da makar su svesni problema! Za kompjutersku snagu se "ne brinem", da ovaj što je napisao komentar pravio taj svoj uređaj pre samo godinu dana pa je danas to sve nekoliko puta brže, a deluje mi da je ipak to radio ranije. evo sad je i amd predstavio svoj "all in one ai" sistem koji je X puta brži, tako da kompjuterske snage im neće manjkati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 2 hours ago Report Share Posted 2 hours ago Što bi se reklo šapa je stavljena! Представљање новог четбота компаније "OpenAI" GPT 5.6 одложено је након захтева америчке администрације. Вашингтон жели да најпре добије рани приступ напредним системима ради процене могућих безбедносних ризика, јавља Ројтерс. Према наводима технолошке компаније, GPT 5.6 ће у почетној фази бити доступан само ограниченом броју пажљиво одабраних партнера, о чијем су идентитету обавештене америчке власти. Представници компаније "OpenAI" наводе да је реч о привременој мери док са администрацијом ради на успостављању јединственог оквира за будућа лансирања напредних модела вештачке интелигенције. Вашингтон настоји да кроз рани приступ такозваним „граничним“ моделима заснованим на ВИ процени могуће претње, укључујући сајбер нападе и потенцијалну војну злоупотребу, пре него што они постану широко доступни корисницима. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted 2 hours ago Report Share Posted 2 hours ago https://fortune.com/2026/06/16/openai-financials-leaked-losses-revenue-profit/ https://www.wheresyoured.at/exclusive-openai-financials/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts