Jump to content

pričajte


manson

Recommended Posts

19 hours ago, manson said:

Pa zar nije to to? Samo sada naravno bolje izgleda, ali princip je isti. Krene video, iskoči ti prompt, izabereš šta ćeš, krene sledeći video itd.

pa možda je, ali u čemu je onda fora? takav vid igara postoji godinama unazad i prosto uzmeš kameru i snimaš i onda je maksimalno realistično jer je pravi film u pitanju.

ja sam stekao utisak da svi ovaj trejler šeruju u fazonu "vidite kako realističan engine, pa ovo izgleda kao stvarno".  Na kraju krajeva ni ne vidim što bi toliko hajpa dobilo po medijima kad bi to bio samo još jedan naslov u tom maniru.

Ako si ti postovao iz tog ugla "vidi šta su uradili snimili video pa onda biraš šta dalje radiš" onda se izvinjavam! 🙂

Link to comment
Share on other sites

aha ok, onda se vraćam na ovo što sam prvo rekao, ali sam sad u međuvremenu malo istraživao, navodno je real deal:

Quote

 

1. Scam or Real Gameplay Footage?

There have been many doubts raised about the authenticity of the gameplay. The game is developed on Unreal Engine 5, and the game footage is captured from an executable and played using a keyboard and mouse. It is not a VR game. In reality, it seems rather flattering to compare the graphics of Unrecord to reality, but fortunately, we know that a game first focuses on gameplay and universe on which we primarily concentrate. Considering the high production costs of a video game and our global reputation at stake, if Unrecord were a scam, it would be a blockbuster scam. Therefore, it is logically not one. We do not use any real videos or external rendering to Unreal Engine for the creation of Unrecord. Unrecord is (un)real.

 

Navodno su sa IGN Nordic kao probali:
 

Quote

 

The Unrecord gameplay came out earlier this week and everyone is talking about how realistic it looks. It turns out there's actually an old build of the game floating around the internet from 2022 that shows off the concept version of the game. So we downloaded it to see if this game is legit or just an elaborate hoax. It turns out it is indeed real and one of the most realistic-looking games we've seen. The game Unrecord does not currently have a release date. But if you want to know when the Unrecord release is going to happen, you can wishlist it on Steam right now. Of course, we'll let you know when the Steam Unrecord release date is revealed, but in the meantime here's what we know about it so far. In addition, we've captured some Unrecord gameplay from the 2022 build to share with you. The Unrecord FPS title just came out and the Unrecord trailer shows off some major updates over the 2022 version. Now there are on-screen prompts and dialogue changes to name a few. This Unreal engine game is sporting  Unreal 5 technology and uses it in a way that has impressed everyone. Stay tuned for more details as they come in!


 

Onda jedino što mi trenutno pada napamet je da će biti kao ovaj fazon filmskih igara osim što su sve renderovali u Unrealu, ali hajde, čekam neki proper gameplay test/video.

 

Link to comment
Share on other sites

drugari, ne primajte se

Quote

DRAMA is an independent French video game studio created in 2020 by Théo « Foda C » Hiribarne, a French musician with multi-platinum records, and Alexandre « Esankiy » Spindler. After several game experiments and prototypes, UNRECORD will create unexpected excitement from its first images and become the studio’s first official video game.

postoji gomila ovakvih ekipa koji dobijaju publicitet iako ne postoji nista iza njih da pokrije hajp, i dalje mi nije jasno kako se ljudi kao zalepe bez da urade bilo kakve provere. ali kapiram, preorder kao koncept i postoji zato sto ima dovoljno musterija, jelte.

je l' treba da vas podsecam za "the most wishlisted game on Steam" - The Day Before, gde su se svi useravali u gace koliko je omg dobro, a ono radi ga neka fantom ekipa koja ne znam da li uopste postoji, tipa, ima 5 clana i svako je na drugom kontinentu. i onda "omg, moramo da odlozimo igru zato sto zelimo da isporucimo najbolji proizvod koji mozemo" i onda omg potpuno neocekivano dve nedelje pred izlazak - "Steam nam je blokirao igru jer je neko ulozio zalbu na ime The Day Before, omgomg, radimo na tome da resimo problem sto pre". i nestadose, istom brzinom kojom su se pojavili. i naravno da ce Kotaku i reddit ekipa i dalje kao muve na govna da se lepe za ovakve projekte i da ce da cirkulisu trejleri sa fejk PS kanala i svasta nesto =(

Edited by evgeniy
Link to comment
Share on other sites

Ja se skroz slažem sa tobom, zato mi i deluje nerealno, posebno kada napišu da je njihova reputacija na tanjiru a ono nemaju nikakvu reputaciju.

Zato sam i postavio pitanje, a opet vidim da svi mediji koji bi kao trebalo da imaju neki integritet kače ovo dalje a da ne postave pitanje oko toga da li je stvarno ili ne. 

I postoji velika šansa da nestanu naravno.

Link to comment
Share on other sites

Pazi, ništa od ovoga nije nemoguće uraditi danas u Unrealu - onaj Unreal 5 demo sa Rivian džipom koji ide kroz šumu je znatno kompleksniji od ovoga i to radi, nije problem. E sad da li ta ekipa koja to radi je stvarno to izvela je drugo pitanje i da li mogu da naprave celu igru je opet treće, ali grafički gledano, ako imaš 20ak dobrih artista i nekoliko meseci ti možeš ovo da napraviš, čak ni sama lokacija nije toliko velika. 

A mediji prave hajp oko bilo čega što se pojavi da je na neki način drugačije i provokativno, ovo definitivno jeste. E sad da li mediji mogu tu da omanu pa da nahajpuju i nešto što je realno neki scam, pa mogu naravno, u teoriji i njih scamuju kao i generalnu javnost. Tom logikom ako gledaš da je scam niko ne bi objavio ništa o nekom super projektu plašeći se da ne bude neka prevara, a to bi opet bila šteta. Na kraju krajeva slična je bila priča i sa Cyberpunk 2077, sa sve time gde su review radili samo na PC-u a ono se raspadalo na drugim platformama, ali jbg. Eno igra se sad prodaje sve u šesnaest i em je CDRP zaradio gomilu em je realno ok igra, ali nije da je bila bez svojih problema. 

  • Downvote (-1) 2

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

opa https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-65378617

Quote

Microsoft's $68.7bn (£55bn) deal to buy US video game company Activision Blizzard has been blocked in the UK by the Competition and Markets Authority.

The proposed takeover would see Microsoft acquire such hit titles as Call of Duty and Candy Crush.

But the regulator said it was concerned the deal would offer reduced innovation and less choice for gamers in the fast-growing cloud gaming business.

Microsoft and Activision hit out at the decision and said they would appeal.

"The CMA's report contradicts the ambitions of the UK to become an attractive country to build technology businesses," a spokesperson for Activision said.

 

  • Like +1 1
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, manson said:

ko zna koga nisu podmazali 🙂 prvi put da vidim da se neko baš ovako trti za to, a kao svi drugi mogu to da rade. u najgorem slučaju napraviće neku odvojenu firmu pa se nešto prodati tamo i napraviti neki miks.

9 hours ago, qbA said:

Na temi Unrecord gameplay trejlera, Digital Foundry je imao segment na svom podkastu gde pominju da je ovo tehnologija Unreala 5. Ja sam licno bio siguran da je ovo FMV igra.

 

pa ono, prateći ovo što piše Zwerko iznad i ima smisla, ali kopajući malo kroz sam tim itd, možda je ipak proof of concept, videh i da su tu scenu uzeli kao demo od već nekog postojećeg asseta itd, tako da na kraju možda i bude da je tehnologija ok i prava, ali da ovi prosto nemaju iskustva i ko zna šta će na kraju od toga da ispadne.

Link to comment
Share on other sites

On 4/27/2023 at 9:47 PM, manson said:

haha čekaj, pa ovo je bolje od celog tog blokiranja:

Quote

But that confidence didn't convince the UK government, which says that it has "seen no evidence to suggest that [Nintendo] consoles would be technically capable of running a version of CoD that is similar to those in Xbox and PlayStation in terms of quality of gameplay and content."

:)))

morali jadni političari da odigraju CoD pa onda malo Zelde na Switchu pa da zaključe! :))

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Не знам да ли је било, Блад и Дум спојени у једну игру (мод за Дум)

 

...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
10 hours ago, manson said:

razumeo da je za PC ovo Epic ekskluziva.

ovako kako je ovde napisano si u pravu, ekskluziva je za EPIC samo.

Nisam dugo video neke veće EPIC ekskluzive, shvatio sam da su batalili tu priču pre nekog vremena.

tj. da je sad koriste baš u retkim situacijama.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...