Jump to content

Covid 19 - diskusija & offtopic

Recommended Posts

3 hours ago, Dule_smor said:

Ma ne, sve je struka u pravu, ne budi zatucani antivakser heh

kad bi struka bila ono Hive mind iz Starcrafta tj. Starship Troppersa pa da makar imaju jedan stav (pa nek bude i pogrešan! :)) ovako iz dana u dan sve različito i to čak i od istih ljudi :))

Нојева јаја могу да спасу свет од коронавируса, тврде јапански научници
Антитела из нојевих јаја не само што могу да укажу на присуство коронавируса, већ могу од њега и да заштите, па чак и да послуже као лек за људе, тврде научници из Јапана.

Јапански научници су на путу да произведу једноставни тест на нови коронавирус, који се базира на употреби антитела пореклом из нојевих јаја и омогућује да се присуство патогена утврди голим оком.

Нови коронавирус инспирише страх и сумње, али и иновацију и машту. Најновија иновација, из старе јапанске престонице Кјота, треба да помогне у откривању тог смртоносног патогена на једноставан, неинвазиван начин. Она има везе са нојевим јајима.

Наиме, тим научника са Префектуралног универзтитета Кјото израдио је хируршке маске чијим прегледом под ултраљубичастим знацима може да се одреди да ли су субјекти који су их носили заражени вирусом SARS-CoV-2.

Куриозитет је да се као агент помоћу којег се утврђује присуство вируса користе антитела која су произвели нојеви, с обзиром да су јапански научници дошли на идеју да умртвљени коронавирус убризгају тим крупним птицама које не лете, јер су оне способне да произведу велику количину антитела која учествују у одбрани организма од опасних микроорганизама. Инјекције вируса даване су женкама, како би се антитела убрала из јаја која оне положе.

У маске се у висини уста умеће специјални филтер, који се након употребе тог заштитног средства вади и прска флуоресцентном супстанцом која садржи нојева антитела. Филтер се потом прегледа лампом која одашиље ултраљубичасте зраке – уколико је нови коронавирус присутан, нојева антитела ће светлети, што значи да је особа заражена.

SUPER kartica! 🙂

У Италији на снагу ступила супер зелена пропусница - ко може да је добије
Од данас је у Италији на снази тзв. "супер зелена пропусница" коју добијају само вакцинисане особе и оне које су прележале ковид у последњих шест месеци. Особе које одбијају вакцинацију имаће обичну, основну зелену пропусницу, која се добија уколико је резултат на тесту негативан и биће им ускраћене многе свакодневне активности.

A i ovo je isto vrh. Pričali smo o tome već ko će prvi da skrati, kad ono braća Grci:

Grčko ministarstvo zdravlja podnelo je danas amandman kojim se smanjuje važnost sertifikata o vakcinaciji protiv kovid-19 na tri meseca, sa sadašnjih šest, nakon preporuke komiteta eksperata.

Na osnovu te odluke, svi sertifikati izdati do 30. oktobra 2021. godine prestaju da važe 31. januara 2022. godine, a svi ostali potom nakon tri meseca, preneo je grčki list "Katimerini".

Jedini izuzetak su ljudi koji iz zdravstvenih razloga ne mogu da prime vakcinu.

Bila ona pesmica u bukvaru...

Joja voli noja...i noj voli Joju...

Da li će noj postati obavezan član svake obitelji sada? Svako noja da uzgaja da bi nosio jaja za antitela...

• Like +1 1

QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

Ne znam da li se sećaju ljudi koji su živeli u blokovima, tamo pored IMT-a, gde su sad one nove zgradice i BeoCar servis je dugo, tipa od sredine 90ih pa do 2010ih neki lik imao farmu nojeva. I sad gomila ljudi to nije znalo, a uvek je bilo tu neko šiblje ili nešto i jedna stazica koja ide tamo ka zgradama - i tako neko ko je prvi put tu prolazi a ono samo iza žbuna izađe glava noja, koji su to šokovi bili [roflmao]ljudi imali biznis ispred svog vremena!

• Like +1 1

Heghlu'meH QaQ jajvam

Ahahah...nisam znao za tu farmu...

Nije loš noj...veliki su...možda mogu i da se jašu kao Tauntaun-i na Hothu...em nema korone em jašeš ko Han Solo...

• Like +1 1

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

11 minutes ago, f4ts0 said:

oja oja majko moja 😄 😄

vec vidim zdrav dorucak, kajgana od 3 nojeva jaja, paket plazme, pola litre koce i malo jaffe!

Ајде да те видим да поједеш 3 нојева јајеТА за доручак. Ја частим 😄

1 minute ago, Zwerko said:

Ne znam da li se sećaju ljudi koji su živeli u blokovima, tamo pored IMT-a, gde su sad one nove zgradice i BeoCar servis je dugo, tipa od sredine 90ih pa do 2010ih neki lik imao farmu nojeva. I sad gomila ljudi to nije znalo, a uvek je bilo tu neko šiblje ili nešto i jedna stazica koja ide tamo ka zgradama - i tako neko ko je prvi put tu prolazi a ono samo iza žbuna izađe glava noja, koji su to šokovi bili [roflmao]ljudi imali biznis ispred svog vremena!

Тру стори: Лик из једног Банатског села је гајио нојеве (иза Зрењанина), те му је ној побегао у суседно село, а пандури који су били на радару изневеровали кад су видели ноја да трчи.

А ово је било "скоро" https://www.google.com/search?q=побегао+ној&oq=побегао+ној&aqs=chrome..69i57j0i10i19l3j69i61j69i65l3.1899j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Олимпијске игре на РУРу

Ja se zabrojao...već ste stigli do četvrte...pa nije ni godinu dana prošlo...sledeće godine barem šest komada i kajgana od noja...

Vidiš kako je Igor navikao na jajca...svaki par mu dobro dođe...:tf:

• Upvote (+1) 1

2 hours ago, absolute said:

Bila ona pesmica u bukvaru...

Joja voli noja...i noj voli Joju...

Da li će noj postati obavezan član svake obitelji sada? Svako noja da uzgaja da bi nosio jaja za antitela...

bila ona farma nojeva kod Subotice beše, mislim da je propala pre par godina, samo da je dočekala kovid, sad bi brojali pare ne bi nojevi mogli da snesu toliko jaja! :))

Valjda je bio i restoran i šta god pa si mogao da pojedeš nojevo jaje čak! 

59 minutes ago, SATAN said:

ipak je ovo najjače - "Kon: "Slažem se sa Bilom Gejtsom"" kon dočekao svojih pet minuta!

• Haha (+1) 2

Da samog sebe ispravim, ovo u grčkoj se odnosi na one koji su preležali covid:

Aktuelni preduslovi za putovanje u Grčku produženi su za još nedelju dana, a jedina promena se odnosi na one koji su preležali kovid 19 i čija potvrda više neće važiti od 30 do 180 dana, već od 30 do 90 dana nakon prvog pozitivnog testa.

To proističe iz nove ministarske odluke koja je jutros stupila na snagu, javlja severnomakedonska agencija MIA.

Za vakcinisane i nevakcinisane pravila ostaju ista.

Za prvu grupu je potreban sertifikat o vakcinaciji, a za drugu negativan PCR ili brzi test, kao i testiranje pri ulasku u Grčku.

1 hour ago, absolute said:

Ja se zabrojao...već ste stigli do četvrte...pa nije ni godinu dana prošlo...sledeće godine barem šest komada i kajgana od noja...

Vidiš kako je Igor navikao na jajca...svaki par mu dobro dođe...:tf:

Јебига, сад кад је у бауштел, постао је МЕТРОСЕКСУАЛАЦ! Шта ми, дивљаци знамо... :tf:

37 minutes ago, Lucky said:

ipak je ovo najjače - "Kon: "Slažem se sa Bilom Gejtsom"" kon dočekao svojih pet minuta!

Чуо је за Бил Гејца, као што је чуо за Мадагаскар

• Upvote (+1) 1

Олимпијске игре на РУРу

Doneli novi zakon – za njih je vakcina obavezna; moguće pooštravanje mera - B92

Da bi se ubrzao proces vakcinacije stanovništva, izmenama zakona omogućeno je da vakcinaciju sprovode stomatolozi, farmaceuti i veterinari.

Stigli smo i do veterinara...još malo na četiri noge...

1 hour ago, absolute said:

Doneli novi zakon – za njih je vakcina obavezna; moguće pooštravanje mera - B92

Da bi se ubrzao proces vakcinacije stanovništva, izmenama zakona omogućeno je da vakcinaciju sprovode stomatolozi, farmaceuti i veterinari.

Stigli smo i do veterinara...još malo na četiri noge...

haha, haha ... šta rade ovi ljudi 🙂

11 hours ago, FATA said:

319 miliona razloga zasto je bio u pravu... 

Mada cekaj da izadje pir revjuvd istrazivanje njegovih predskazanja da potvrdi cupri

Gates dao 319 miliona, Rogan prodao svoj podcast za 100 milki https://www.sportbible.com/mma/stats-prove-that-joe-rogans-deal-with-spotify-was-worth-every-penny-20210905 
Ali sigurno je istina jer to Rogan kaže, on baš nema ništa od ovih podcasta, i sve radi za istinu (a ne za 100 milki i gomilu drugih dilova koje ima). 

• Like +1 1
  • Upvote (+1) 1

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Ја сам и даље убеђен да је неки Кинез имао романтично вече са слепим мишем:

https://rs.sputniknews.com/20211210/panika-na-tajvanu-radnicu-laboratorije-ujeo-mis-zarazen-virusom-100-ljudi-u-karantinu-1132372714.html

Edited by SATAN
  • Haha (+1) 1

Олимпијске игре на РУРу

1 hour ago, Elvis J. Kurtovic said:

Глупи теоретичари завере

ne znam od kad je ovaj snimak, ali mislim da im je ovo odbijeno.

čak je i shin bet rekao da se ne slažu sa ovim.

onda su posle nešto opet probali, ali ne znam dokle je stiglo.

9 minutes ago, Dule_smor said:

heh Black Mirror irl...ali bitno da se vakcinisu zivotinje po zooloskim vrtovima...btw, ovde novi nemacki ministrar zdravlja izjavio da pandemija nece biti gotova ni za 5 godina...Milan Tarot bi bio ponosan kako nas zajebavaju!

hahaha :)) samo u ciklusima sve ide.

a ima i ovo:

Мушкарац у једном дану примио 10 вакцина на Новом Зеланду
Стручњаци за вакцине кажу да је одлука мушкарца да прими 10 вакцина за друге против ковида 19 у једном дану била опасна, глупа и себична.

Министарство здравља Новог Зеланда истражује поступке човека који је, како преноси новозеландски портал Stuff, обишао неколико центара за вакцинацију и за новац уместо других примио вакцине.

Што се тие дугорочних последица које би човек могао да претрпи, она је рекла да ће таква особа вероватно бити добро јер ће вакцине кроз неколико дана проћи кроз тело, али да се вероватно неће осећати баш најбоље јер и снажнији имунолошки одговор изазива нежељене ефекте.

Професорка се запитала у каквој се финансијској ситуацији налази тај човек када је пристао да се за новац вакцинише толико пута, али је упутила критике и онима који су довољно привилеговани да плате да би избегли вакцину.

nije zeznuo onog cara iz slovenije, ali svakako se izgleda još ljudi dosetilo ovog načina za zaradu 🙂

Пошто су Дуле и Џони нешто полемисали о броју кревета,  немачки политичар објашњава ситуацију 

Опа Џони, 40 посто, није мало 😛

• Downvote (-1) 1

Naposletku ti si navek znala da sam svirac,brosic sto se tesko pribada,da me moze oduvati najblazi nemirac,da cu u po reci stati,da se necu osvrtati nikada...