Popular Post togFU Posted November 8, 2022 Popular Post Report Share Posted November 8, 2022 9 hours ago, Lucky said: samo kada bi ih nekada dizajnirali tako da krenu od karavana u startu a ne da uzmu obični sedan i onda mu samo docrtaju dupe, pa kako ispadne ispalo je! Meni poznat samo jedan takav slučaj - Mercedes R Class 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 8, 2022 Report Share Posted November 8, 2022 na primer "moja" generacija honde accord u karavan verziji 🙂 mercedes ima još poneku takvu abominaciju. ovo na primer od alfe je ok, audi je ok imao te karavan varijante, lepo su ispadale. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted November 8, 2022 Report Share Posted November 8, 2022 1 hour ago, Lucky said: na primer "moja" generacija honde accord u karavan verziji cekaj bre, ja sam ti odgovorio na deo "kad bi ih od starta dizajnirali kao karavane a ne da uzmu sedan pa dodaju dupe" , a ti sad pominjes hondu accord i sta je ok od audija itd - who was phone? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted November 8, 2022 Report Share Posted November 8, 2022 On 11/6/2022 at 2:04 PM, killYg0r said: Jel ima neko iskustva koriscenja njega u kupatilu? Odlicna stvar jer uvek imas tople vode ali kad nestane struja, mozes da ga duvas samo ili hladnom vodom 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 9, 2022 Report Share Posted November 9, 2022 12 hours ago, togFU said: cekaj bre, ja sam ti odgovorio na deo "kad bi ih od starta dizajnirali kao karavane a ne da uzmu sedan pa dodaju dupe" , a ti sad pominjes hondu accord i sta je ok od audija itd - who was phone? ah sori, ti si ovo gore naveo kao primer dobro dizajniranog karavana :)) moja loša što bi rekli! 10 hours ago, mohr said: Odlicna stvar jer uvek imas tople vode ali kad nestane struja, mozes da ga duvas samo ili hladnom vodom 🙂 sad kad razmislim svi koji imaju protočne ih mahom drže na sudoperi, retko ko znam da ima u kupatilu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted November 9, 2022 Report Share Posted November 9, 2022 7 hours ago, Lucky said: ah sori, ti si ovo gore naveo kao primer dobro dizajniranog karavana :)) *dobro dizajniranog po tvojim kriterijumima što se protočnog bojlera tiče, tu je uvek i ovakvo rešenje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 9, 2022 Report Share Posted November 9, 2022 To govno jednoj koleginici umalo nije zapalilo stan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted November 9, 2022 Report Share Posted November 9, 2022 10 minutes ago, voodoo_ said: To govno jednoj koleginici umalo nije zapalilo stan Ovi modeli koje sam linkovao ili sa nekog drugog sajta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 9, 2022 Report Share Posted November 9, 2022 Ne ti modeli, ali koncepcijski uređaj je problematičan jer ili ima neke haos grejače ili je neka haos indukcija u pitanju (kao indukcione ringle što rade), u svakom slučaju ja to ne bih ugrađivao sebi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 9, 2022 Report Share Posted November 9, 2022 3 hours ago, togFU said: *dobro dizajniranog po tvojim kriterijumima što se protočnog bojlera tiče, tu je uvek i ovakvo rešenje! au al' te ne razumem :)) ajmo ovako - jel se tebi dopada taj karavan koji si linkovao ili ne? :)) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted November 9, 2022 Report Share Posted November 9, 2022 (edited) 53 minutes ago, Lucky said: au al' te ne razumem :)) ajmo ovako - jel se tebi dopada taj karavan koji si linkovao ili ne? :)) ovako: 1. ti napišeš: "samo kada bi ih nekada dizajnirali tako da krenu od karavana u startu a ne da uzmu obični sedan i onda mu samo docrtaju dupe" 2. ja okačim sliku R klase koja je tako dizajnirana - znači ne postoji R klasa sedan, dizajnirana je kao karavan od starta 3. Lucy: "aha, ti si to naveo kao primer dobro dizajniranog karavana" 4. Ja: "da, po tvojim kriterijumima (iz tačke 1)" jel jasno sad? :)) dakle nebitno je da li se meni R klasa dopada ili ne, samo sam okačio jer je to jedini model za koji ja znam da je "dizajniran kao karavan u startu". Inače ima i lepih karavana koju su nastali od sedan verzije, audi modeli koje ste već pominjali, mercedesi malo stariji oni, volvo, pa čak i passat : DDD @voodoo_ Problem je što, za razliku od velikih bojlera, ovakvu česmu može da nabavi svaki Đura (namerno malo da promenim Peru) iz Kine i da bez ikakvih papira prodaje iz svoje sobe preko kupujemprodajem. Ljudi misle kao uštedeće pa se zajebu i kupe kod Đure. Problem kod ovih uređaja nastaje kad se iz nekog razloga prekine dotok vode a grejač i dalje radi ako je česma "odvrnuta" (npr. zimi ako neko instalira u garažu pa zamrzne cev). Naravno onda dolazi do pregrevanja je grejač radi "u mestu"(nema vode koju će da greje). To bi bilo kao kad bi uključio običan bojler da radi prazan, posle nekog vremena bi verovatno i eksplodirao, jer bi zagrevao vazduh. Ovo se rešava ugradnjom senzora koji detektuje protok vode, koji dakle automatski isključuje grejač kad registruje da nema protoka vode. Kod Đura modela verovatno nema ni senzora, niti su odrađeni svi potrebni testovi itd... Edited November 9, 2022 by togFU 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 9, 2022 Report Share Posted November 9, 2022 37 minutes ago, togFU said: dakle nebitno je da li se meni R klasa dopada ili ne, samo sam okačio jer je to jedini model za koji ja znam da je "dizajniran kao karavan u startu". all clear, apsolutno te nisam skapirao isprva. hvala! 38 minutes ago, togFU said: @voodoo_ Problem je što, za razliku od velikih bojlera, ovakvu česmu može da nabavi svaki Đura (namerno malo da promenim Peru) iz Kine i da bez ikakvih papira prodaje iz svoje sobe preko kupujemprodajem. Ljudi misle kao uštedeće pa se zajebu i kupe kod Đure. Problem kod ovih uređaja nastaje kad se iz nekog razloga prekine dotok vode a grejač i dalje radi ako je česma "odvrnuta" (npr. zimi ako neko instalira u garažu pa zamrzne cev). Naravno onda dolazi do pregrevanja je grejač radi "u mestu"(nema vode koju će da greje). To bi bilo kao kad bi uključio običan bojler da radi prazan, posle nekog vremena bi verovatno i eksplodirao, jer bi zagrevao vazduh. Ovo se rešava ugradnjom senzora koji detektuje protok vode, koji dakle automatski isključuje grejač kad registruje da nema protoka vode. Kod Đura modela verovatno nema ni senzora, niti su odrađeni svi potrebni testovi itd... sad samo treba da neko ode i proveri da li u portfoliju togfuove firme ima ovog proizvoda! ako ima, još jedan dobar pokušaj da nam zavaljaš svoj produkt lozo, provalili smo te! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted November 10, 2022 Report Share Posted November 10, 2022 realno, zaboravio si vuduu da odobris popust Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 10, 2022 Report Share Posted November 10, 2022 14 hours ago, togFU said: 2. ja okačim sliTo bi bilo kao kad bi uključio običan bojler da radi prazan, posle nekog vremena bi verovatno i eksplodirao, jer bi zagrevao vazduh. kakav samar termodinamici 2 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted November 10, 2022 Report Share Posted November 10, 2022 Ja htedoh isto nešto da napišem, al reko ajd ja sam pravnik, bolje neko tehničko lice 😄 Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 10, 2022 Report Share Posted November 10, 2022 Igor tehnicko lice zaduzeno za bojlere i klima uredjaje heh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted November 10, 2022 Report Share Posted November 10, 2022 Brat mašinac, nema jačih inženjera... Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 10, 2022 Report Share Posted November 10, 2022 Quote Erste Banka jedna od tri rodno najsenzitivnije kompanije u Srbiji U okviru manifestacije „XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX“, koju već godinama unazad organizuje Udruženje poslovnih žena Srbije, Erste Banka je proglašena za drugu rodno najsenzitivniju kompaniju u Srbiji. Ova nagrada dodeljuje se srednjim i velikim kompanijama koje u svom poslovanju primenjuju strategiju društveno odgovornog poslovanja, rukovode se principima Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena, primenjuju principe rodne ravnopravnosti i pružaju najbolji model uključivanja žena u lance snabdevanja. U Erste Banci Srbija preko 70 procenata zaposlenih čine upravo žene, a od ove godine procenat žena na rukovodećim pozicijama premašio je 50 odsto. Banka je prošle godine pokrenula kampanju pod sloganom: „Našoj zemlji su potrebne žene koje veruju u sebe. I banka koja veruje u njih”, kojom je želela da ohrabri devojčice, devojke i žene da stanu iza svojih ideja i da počnu da žive svoje snove. Naslonivši se na ovu kampanju, organizovan je serijal besplatnih edukativnih radionica za preduzetnice i one koje razmišljaju da to postanu. Banka je kao strateški partner podržala programsku celinu Heroine, u okviru programa „Novi Sad evropska prestonica kulture“, koji je upravo bio posvećen ženskom stvaralaštvu, postignućima i uspesima. Možete da date najbolji guess kako se zove manifestacija! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 10, 2022 Report Share Posted November 10, 2022 Ne bih znao stvarno, ovde sam samo da kazem da je ta vest isto za kometa topic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 10, 2022 Report Share Posted November 10, 2022 48 minutes ago, Lucky said: Možete da date najbolji guess kako se zove manifestacija! why u gay? Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Lucky Posted November 10, 2022 Popular Post Report Share Posted November 10, 2022 Cvet uspeha za ženu zmaja 2022 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted November 10, 2022 Report Share Posted November 10, 2022 7 hours ago, f4ts0 said: kakav samar termodinamici haha, priznajem, lupio sam za vazduh, odnosno nisam tako mislio, ne može zagrejan vazduh sam od sebe da eksplodira ofc, ali u kombinaciji sa povećanim pritiskom i malo vode koja bi preostala i to je to... u svakom slučaju, eto dokaza zašto sam ja napustio mašinstvo :DD inb4 "... i otišao u prodaju magle" : DDD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 10, 2022 Report Share Posted November 10, 2022 zapravo uopte nisi lupio 😉malo, malo sam trolovao misleci da ce mi neko reci "glup si" ali avaj, nema stare ekipe. Naravno da se prilikom zagrevanja gasa, gas siri (tj povecava mu se energija) i pod pretpostavkom da je bojler zatvoren (jeste) i da je savrseno izolovan (skoro jeste) u jednom trenutku ce (nema promene zapremine) porast pritiska dovesti do eksplozije. Ukratko izohorski proces \o/ 🙂 u praksi nece tako lako jer vazduh nije idealan gas, i potrebno je zagrevati ko zna koliko da se postigne dovoljan pritisak. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted November 11, 2022 Report Share Posted November 11, 2022 Pa to i da termostat ne radi itd...iz rubrike nije se desilo Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted November 11, 2022 Report Share Posted November 11, 2022 (edited) Чини ми се да неће да "експлодира" загрејани ваздух. Екплодираће грејач који није направљен да ради у ваздуху и разнеће казан. Слично као што ни уљани радијатор не може да ради без уља. Може, али мора грејач да се "ослаби". Иначе се прегреје и пукне. Користио некада давно. Термо пре 25 година, али ајде да прдим нешто. Додатак на Фетсово. Пошто се греје при истој запремни, ваздух је у бојллеру јелте, онда је p/Т константно. Односно ако почнемо на 1 бар и собној температури да бисмо достигли 10 бара морамо да дигнемо температуру 10 пута. То је отп. 200 степени ако је ваздух идеалан гас. При ком притиску пуца казан и да ли грејач у бојлеру може да загреје довољно ваздух без да сам пукне, заиста не знам. Нисам сигуран ни да ли би празан бојлер са врелим ваздухом баш екплодирао или просто напукао. Да ли би ваздзх под притиском који би изашао кроз ту пукотину разнео казан? Не знам. Рекао бих да не, али ако је неко видео разнет бојлер, нека каже. Edited November 11, 2022 by overkind Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts