Lucky Posted Saturday at 03:09 PM Report Share Posted Saturday at 03:09 PM U teoriji bih podržao inicijativu, ali kad god nešto ovako vidim odmah razmišljam šta je zapravo razlog Za svaku kupljenu flašu ili limenku građani bi od 2027. mogli da plaćaju kauciju od 10 do 15 dinara. Novac se vraća čim praznu ambalažu odnesete nazad u prodavnicu Kupovina soka ili piva uskoro bi mogla da nosi i mali dodatni trošak – kauciju od 10 do 15 dinara po ambalaži, koja se u potpunosti vraća potrošaču kada praznu bocu ili limenku donese nazad u prodavnicu. Reč je o depozitno-refundnom sistemu koji je Ministarstvo zaštite životne sredine najavilo za 2027. godinu, a koji bi trebalo da reši problem koji dosadašnji model reciklaže nije uspeo da otkloni – nizak procenat vraćene i reciklirane ambalaže, objavio je portal Biznis.rs. Imajući u vidu koliko vodimo računa o separaciji otpada, o odlaganju, o zaštiti životne sredine, kvalitetu vazduha, pušenju u zatvorenom itd, pre bih rekao da je ovo uvod u to da neki "biznismen blizak vladajućoj stranki" dobije zapravo tender na kojem će biti jedini ponuđač da ispoči 1000 ovih reciklažnih uređaja za vraćanje ambalaže, na primer. A naravno da država zaradi više jer pola ljudi i dalje neće vraćati ambalažu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted yesterday at 12:49 PM Report Share Posted yesterday at 12:49 PM Upravo pogledah trejler za "nastavak" Kengura, koji izlazi za mesec dana. Na stranu to sto ce da bude govno neopevano, i naravno da necu da ga pogledam, bas mi je upalo onako u oci to da se on vraca izgleda kuci, u blokove, vidi se u nekoliko scena u trejleru da su na NBG (cak i ona konjasta Jelisaveta ima neku recenicu kao "Nista cigla, samo Blok"). A ono sto sam hteo da pitam - Zar nije originalni Kengur sa Vozdovca? Mislim, ne znam ni sto mi je to cudno, ako vec skrnave film debilnim glumcima, i radnjom i svim, i kad nisu uspeli nijednog glumca iz prvog dela da angazuju... Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted yesterday at 02:25 PM Report Share Posted yesterday at 02:25 PM 1 hour ago, sttevann said: Upravo pogledah trejler za "nastavak" Kengura, koji izlazi za mesec dana. Na stranu to sto ce da bude govno neopevano, i naravno da necu da ga pogledam, bas mi je upalo onako u oci to da se on vraca izgleda kuci, u blokove, vidi se u nekoliko scena u trejleru da su na NBG (cak i ona konjasta Jelisaveta ima neku recenicu kao "Nista cigla, samo Blok"). A ono sto sam hteo da pitam - Zar nije originalni Kengur sa Vozdovca? Mislim, ne znam ni sto mi je to cudno, ako vec skrnave film debilnim glumcima, i radnjom i svim, i kad nisu uspeli nijednog glumca iz prvog dela da angazuju... jeste, to sam sad hteo da napišem, odnosno na voždovcu ide tamo u bioskop onaj i tamo je valjda i onaj kafić itd. jedino ako scene posle na krovu zgrade nisu kao sa nbgd pa da smo pomešali te dve lokacije, ali voždovac je mesto zbivanja 100%. 1 hour ago, sttevann said: Mislim, ne znam ni sto mi je to cudno, ako vec skrnave film debilnim glumcima, i radnjom i svim, i kad nisu uspeli nijednog glumca iz prvog dela da angazuju... Kad ih je Šapić odbio rekli su nije to to i nisu hteli dalje da se cimaju! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted yesterday at 04:54 PM Report Share Posted yesterday at 04:54 PM U pravu ste za Voždovac - bioskop je Slavica, kafić je isto tu u Vojvode Stepe, a soliteri su ili oni u Vojvode Stepe ili na Banjici, sad se više i ne sećam. ALI! Momčilović (scenarista) je zapravo radnju pisao da se dešava na Novom Beogradu, u blokovima i bioskop je trebalo da bude Fontana. Međutim Fontana je u tom momentu toliko raspad da ne može čak da se snima ni kao "raspad bioskop", bukvalno žive beskućnici. S druge strane Slavicu su dobili za džabe jer je ionako bio raspad bioskop koji je slabo radio ali koliko-toliko je pristojno izgledao. I onda pošto naravno nisu imali para za film rešeno je tako što su Novi Beograd prepravili na Voždovac. A pretpostavljam da je sad onda u ovom novom to "true Kengur" sa Novog Beograda i iz Blokova. Sad sticajem okolnosti ovo znam iz prve ruke jer nam je pričao sam Momčilović kada sam bio u opštini a oni su tražili neke pare za snimanje "Čekaj me, ja sigurno neću doći" pa je pomenuto kako je on baš vezan za Novi Beograd i snima filmove samo o Novom Beogradu i kulturi, na primer "Sedam ipo" koji se fakat dešava u blokovima. I onda je neko postavio baš to pitanje za Kengura pa je to bilo objašnjenje. Mislim meni njegovi filmovi nisu ništa spektakularno, rekao bih da su "ok". Naravno to je svetlosnim godinama ispred svega što je srpska kinematografika iznedrila nakon toga tako da jbg. U tom smislu ne očekujem ništa previše od tog nastavka ali kao možda bude polu smisleno. Negde sam čitao i neko objašnjenje da namerno nisu hteli da uzimaju nikoga od starih glumaca ali sad ne mogu da se setim tačnog razloga... 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted yesterday at 06:52 PM Report Share Posted yesterday at 06:52 PM 1 hour ago, Zwerko said: Momčilović (scenarista) je zapravo radnju pisao da se dešava na Novom Beogradu, u blokovima i bioskop je trebalo da bude Fontana. Međutim Fontana je u tom momentu toliko raspad da ne može čak da se snima ni kao "raspad bioskop", bukvalno žive beskućnici. S druge strane Slavicu su dobili za džabe jer je ionako bio raspad bioskop koji je slabo radio ali koliko-toliko je pristojno izgledao. I onda pošto naravno nisu imali para za film rešeno je tako što su Novi Beograd prepravili na Voždovac. A pretpostavljam da je sad onda u ovom novom to "true Kengur" sa Novog Beograda i iz Blokova. ali radnja je valjda da se taj Kengur vraća u Srbiju u "svoj kraj" nije ovo neki drugi kengur ... ili možda nisam razumeo radnju, ako se vraća u stari kraj vraća se na Voždovac osim ako nisu napravili neku uvertiru tipa "Živeo sam na Voždovcu ali sam zapravo rođen na Novom Beogradu pa su se matorci preselili na Voždovac zato sam ja iz kajbloa zapravo" i onda ide dlaje Nbgd priča 🙂 1 hour ago, Zwerko said: Negde sam čitao i neko objašnjenje da namerno nisu hteli da uzimaju nikoga od starih glumaca ali sad ne mogu da se setim tačnog razloga... namerno su tako uradili jer niko od starih glumaca nije hteo da glumi ponovo ili već imaju sto godina 🙂 Pa na primeru Munja 2 su odlučili da to ipak nije dobar smer! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted yesterday at 07:59 PM Report Share Posted yesterday at 07:59 PM Možda je to Kengur iz drugog multiverzuma?! Otkud znam šta je čovek smislio kako da to spoji, samo konstatujem da nije skroz besmisleno zašto je promenjen kraj. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted yesterday at 08:15 PM Report Share Posted yesterday at 08:15 PM nemojte se svadjati 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted 16 hours ago Report Share Posted 16 hours ago 2 Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted 13 hours ago Report Share Posted 13 hours ago Pogledao najavu za kengura i jedan lagan tezak transfer neprijatnosti tokom gledanja istog. Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniiL Posted 12 hours ago Report Share Posted 12 hours ago Secam se da se to snimalo tokom leta, dok sam studirao. Vojvode Stepe, bioskop, ona crkva kod vojnih solitera, lokal je bio neki memorijalni posvecen Giski, kasnije bila neka od kladionica. Quote The rain makes such a lovely sound To those who're six feet underground Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts