Zwerko Posted yesterday at 12:55 PM Report Share Posted yesterday at 12:55 PM 2 hours ago, Lucky said: pa jel se oba zovu dom zdravlja novi beograd? 🙂 ako je baš isto onda će da rade oba rekao bih, osim ako se jedan od ta dva ne vodi kao "ispostava". Jedna je firma - Dom Zdravlja Novi Beograd, kao direktor sedi tamo kod starog Merkatora, ali su oba poprilično ravnopravna u smislu kapaciteta lekara, opremljenosti i slično, oni to samo vode kao dva objekta. Mislim tehnički postoji i treći koji je Medicina rada tamo kod A-Bloka, tj preko puta Bloka 70, ali je to da kažemo specifično, ne bi trebalo da bude uključeno u ovo iako je isto ogroman objekat sa gomilom lekara. 2 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted yesterday at 01:18 PM Report Share Posted yesterday at 01:18 PM Ajde bre kakva opremljenost i ogroman broj lekara...pa bre DZ NBG i Zemun ne rade briseve grlica materice, sto je osnovni i najvazniji skrining za karcinome kod zena, nego salju pacijente u tercijarne ustanove... cak i za najobicnije urinokulture nemaju reagenasa cesto pa salju dalje...o cemu pricamo bre, upropastili su zdravstvo svi koji su mogli u poslednjih 35 godina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atomic Posted 6 hours ago Report Share Posted 6 hours ago Kratka horor priča. Sloši mi se i umesto u dežurnu državnu ustanovu odlučim da odem u privatnu (osiguranje preko firme bmk). Odmah me prime, odmah me stave na skener sa kontrastom, odmah dijagnoza. Nisam ni završio pregled pozvali hitnu pomoć i pravac na intenzivnu u KBC Zemun. Embolija pluća, sve kul. Dve nedelje kasnije porodična prijateljica se javi sa istim simptomima kao što sam ja imao direktno u KBC Zemun (dežurna ustanova, je l'). Pošalju je kući sa lekovima za srce i da miruje. Sahrana joj je bila 3 dana kasnije. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted 6 hours ago Report Share Posted 6 hours ago Au jbm ti život. Katastrofa. A od čega embolija? Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted 5 hours ago Report Share Posted 5 hours ago 39 minutes ago, Atomic said: Kratka horor priča. Sloši mi se i umesto u dežurnu državnu ustanovu odlučim da odem u privatnu (osiguranje preko firme bmk). Odmah me prime, odmah me stave na skener sa kontrastom, odmah dijagnoza. Nisam ni završio pregled pozvali hitnu pomoć i pravac na intenzivnu u KBC Zemun. Embolija pluća, sve kul. Dve nedelje kasnije porodična prijateljica se javi sa istim simptomima kao što sam ja imao direktno u KBC Zemun (dežurna ustanova, je l'). Pošalju je kući sa lekovima za srce i da miruje. Sahrana joj je bila 3 dana kasnije. Ufff jebote...uzas zaista, eto gde je nase zdravstvo...tebi ostaje da slavis taj dan kao drugu slavu 38 minutes ago, absolute said: A od čega embolija? od kilavosti Nemke:DDD pa moze sto razloga da bude, desava se i mladjim ljudima tromboza i embolija nazalost, eno Wembi u Nba imao prosle god Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atomic Posted 5 hours ago Report Share Posted 5 hours ago Dobijem udarac na fudbalu (tj pogodi me lopta u nogu) i stvori mi se tromb u površinskoj veni pre 10 godina. Ništa nisam radio po tom pitanju osim što sam nosio elastičnu čarapu godinama i pio lekove za ojačanje vena. Odem na lasersku ablaciju pošto mi je bila veoma proširena, a i krenula već malo da me zajebava (troma noga itd). Pretpostavka je da je od operacije komplikacija. Sumnjaju na neki antifosfolipidni sindrom ali trenutno sve analize stižu negativne (osim na lupus antikoagulans koji mi je 1.28 već godinama) Sad idem od lekara do lekara da pokušaju da skapiraju zašto se to dogodilo / događa, al' da ne davim. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted 5 hours ago Report Share Posted 5 hours ago Au brate, sad si me zabrinuo. Ja imam na obe noge proširene vene, ova leva noga me ponekad i peče pozadi kad stojim duže :c Bio sam pre 7-8 godine kod nekog doktora koji je pogledao, ali reče da su površinske, pa da nije problem. Valjda bi mi rekao da ima neki tromb ili nešto. Od lopte i fudbala takvo sranje da se napravi :c Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atomic Posted 4 hours ago Report Share Posted 4 hours ago (edited) 1 hour ago, absolute said: Au brate, sad si me zabrinuo. Ja imam na obe noge proširene vene, ova leva noga me ponekad i peče pozadi kad stojim duže :c Bio sam pre 7-8 godine kod nekog doktora koji je pogledao, ali reče da su površinske, pa da nije problem. Valjda bi mi rekao da ima neki tromb ili nešto. Od lopte i fudbala takvo sranje da se napravi :c Ne znam šta pametno da ti kažem... Odradi dopler nogu čisto da budeš siguran, krštenica nam ne prašta više :D 1 hour ago, Dule_smor said: Ufff jebote...uzas zaista, eto gde je nase zdravstvo...tebi ostaje da slavis taj dan kao drugu slavu od kilavosti Nemke:DDD pa moze sto razloga da bude, desava se i mladjim ljudima tromboza i embolija nazalost, eno Wembi u Nba imao prosle god To je tačno, rekla mi je doktorka opšte prakse da je pozamašan broj mladih ove godine dolazio zbog embolije pluća. Reumatolog me je pitao jesam li primio obe vakcine i da li su bile Fajzer, kad sam rekao "Da" odgovorio je sa "Hm..." PAMETNOME DOSTA !!11 Edited 4 hours ago by Atomic 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted 4 hours ago Report Share Posted 4 hours ago Kad smo već kod kratkih priča, odem kod lekara zbog groznice i kašlja (upala pluća). Dobijem pancef, nema efekta. Odem opet kod lekara opšte prakse, kaže "to ti je bronhitis" i da mi nefrotoksični antibiotik koji mi je sjebao bubrege. Sad imam upalu pluća i bakterijsku urinarnu infekciju. Uradim privatno laboratoriju (CRP preko 200, svi parametri van referentnih vrednosti), odem opet kod nje, i žena najzad kaže "evo ti uput specijalisti". Odem kod pulmologa u KBC Zvezdara, žena me pita da li može studentima da pokaže rezultate kao primer kako pogrešnom terapijom rutinska bolest postane opasna za život. Evo mesec dana sam već bolestan, i imam još bar 2-4 nedelje dok se potpuno oporavim. Sve zbog jednog retarda opšte prakse. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atomic Posted 4 hours ago Report Share Posted 4 hours ago Ništa, osnivamo "Almost dead poets society". Rekao bih šokiran sam, al' više me ništa ne iznenađuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted 3 hours ago Report Share Posted 3 hours ago Prvo saučešće za poznanicu, stvarno katastrofa koliko može da te usere pogrešna dijagnoza kod lekara, a nažalost plašim se da će dok mi budemo matori toga biti sve više i više 😞 2 hours ago, Atomic said: Sad idem od lekara do lekara da pokušaju da skapiraju zašto se to dogodilo / događa, al' da ne davim. Problem je što nekad ne mogu da utvrde baš uzrok. Evo recimo moj kum, kao krenuo malo da šeta/trčkara i požali mi se posle par meseci da oseća neko trnjenje u peti, ja mu kažem iskuliraj par dana aktivnosti pa ako se ne popravi vidi nešto kod doktora, pri čemu je njegova rođena sestra doktor pedijatar i kao pogleda, malo mu to oteklo, nije dobro, aj kod specijalista za to, nekih za koje se ona raspitala da su ok za te stvari. Zaključak posle 10 doktora i mali milion analiza, ultrazvukova i ne znam ni ja čega - imao je tromb u nozi, bukvalno je mogao da se otkači u bilo kom trenutku, odmah ga metnuli na injekcije fraksiparina, strogo mirovanje, drži nogu podignutu, kompresione čarape, otkud znam šta već. Posle mesec dana stiktnog mirovanja mu doktor dao "zeleno svetlo" da može da ide peške do posla koji je na 5 minuta hoda od njegove kuće i da ne mora da drži nogu podignutu. Ti simptomi su bili tipa krajem avgusta, sad ide u decembru na pregled da vidi da mu odobre da može normalno da šeta makar oko bloka... I zaključak zašto se to desilo - pojma nemaju jbg. To je ono što je najgore, nekad prosto ne mogu ni da shvate zašto se nešto desilo baš na način na koji se desilo. 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted 3 hours ago Report Share Posted 3 hours ago 54 minutes ago, Atomic said: To je tačno, rekla mi je doktorka opšte prakse da je pozamašan broj mladih ove godine dolazio zbog embolije pluća. Reumatolog me je pitao jesam li primio obe vakcine i da li su bile Fajzer, kad sam rekao "Da" odgovorio je sa "Hm..." PAMETNOME DOSTA !!11 eto vidis ovo mi cak nije ni palo na pamet iako sam ludi Dule...ali evo posle nekoliko primera mladih zdravih ljudi koje ste ovde naveli da im se dogodilo slicno ne znam sta da mislim vise... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted 2 hours ago Report Share Posted 2 hours ago 25 minutes ago, cali said: Kad smo već kod kratkih priča, odem kod lekara zbog groznice i kašlja (upala pluća). Dobijem pancef, nema efekta. Odem opet kod lekara opšte prakse, kaže "to ti je bronhitis" i da mi nefrotoksični antibiotik koji mi je sjebao bubrege. Sad imam upalu pluća i bakterijsku urinarnu infekciju. Uradim privatno laboratoriju (CRP preko 200, svi parametri van referentnih vrednosti), odem opet kod nje, i žena najzad kaže "evo ti uput specijalisti". Odem kod pulmologa u KBC Zvezdara, žena me pita da li može studentima da pokaže rezultate kao primer kako pogrešnom terapijom rutinska bolest postane opasna za život. Evo mesec dana sam već bolestan, i imam još bar 2-4 nedelje dok se potpuno oporavim. Sve zbog jednog retarda opšte prakse. Ne bih da ti stavljam so na ranu, ali kada ces uvideti da si glup ko kurac i da trebas da poradis na sebi i svojim stavovima? Meni je odmah bilo jasno, to si verovatno primetio a i stavio sam ti do znanja, medjutim ti izgleda da ne volis ni sebe a ni svoju porodicu. Zasto ti ovo pisem? Zato sto sam te vremenom nekako prihvatio i zgotivio, bukvalno kao mladjeg burazera retarda koji svakom svojim odlukom puca sebi u nogu i ne izvaljuje da to sto radi je pogresno. Jednog dana kada budes omasio nogu i upucas se u oko, bice mi jako krivo ma koliko to trivijalno zvucalo. Kako bre tako uzimate terapije na slepo bez da istrazite koje posledice donosi? Da mi je majka doktor i da mi prepepise nesto, isto bih potrazio drugo misljenje jer ljudi smo i svako gresi... osim mozda tebe. Kako nas ne bi napustio pre vremena, predlazem ti da bacis oko na nesto drugacije. Hej cali, ne budi skambeg stiv, cali. 32 minutes ago, Zwerko said: Evo recimo moj kum, kao krenuo malo da šeta/trčkara i požali mi se posle par meseci da oseća neko trnjenje u peti, ja mu kažem iskuliraj par dana aktivnosti pa ako se ne popravi vidi nešto kod doktora Inace je trnjenje noge svakodnevnica pa ce proci odmorom, pogotovo nakon par meseci... Bas si ga lepo savetovao. Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted 2 hours ago Report Share Posted 2 hours ago Ajde da ti odgovorim pristojno iako nisi baš zaslužio - nisi lepo pročitao, par meseci se bavio aktivnostima pa je tek nakon toga krenula da mu trne peta i on je pretpostavio da je povezano sa time. Ja sam ga posavetovao da iskulira par dana (ne meseci) jer može da bude da je nešto istegao, uklještio i sl, pa ako se stanje ne popravi da ode kod doktora, što je on i uradio jer se nije popravilo. 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted 2 hours ago Report Share Posted 2 hours ago 1 hour ago, cali said: Kad smo već kod kratkih priča, odem kod lekara zbog groznice i kašlja (upala pluća). Dobijem pancef, nema efekta. Odem opet kod lekara opšte prakse, kaže "to ti je bronhitis" i da mi nefrotoksični antibiotik koji mi je sjebao bubrege. Sad imam upalu pluća i bakterijsku urinarnu infekciju. Uradim privatno laboratoriju (CRP preko 200, svi parametri van referentnih vrednosti), odem opet kod nje, i žena najzad kaže "evo ti uput specijalisti". Odem kod pulmologa u KBC Zvezdara, žena me pita da li može studentima da pokaže rezultate kao primer kako pogrešnom terapijom rutinska bolest postane opasna za život. Evo mesec dana sam već bolestan, i imam još bar 2-4 nedelje dok se potpuno oporavim. Sve zbog jednog retarda opšte prakse. pre nego sto komentarisem rad kolega, zanima me samo koji je drugi antibiotik bio i da li ta tvoja opsta praksa ima mogucnost uzimanja brisa i radjenja antibiograma? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted 2 hours ago Report Share Posted 2 hours ago 18 minutes ago, Zwerko said: Ajde da ti odgovorim pristojno iako nisi baš zaslužio - nisi lepo pročitao, par meseci se bavio aktivnostima pa je tek nakon toga krenula da mu trne peta i on je pretpostavio da je povezano sa time. Ja sam ga posavetovao da iskulira par dana (ne meseci) jer može da bude da je nešto istegao, uklještio i sl, pa ako se stanje ne popravi da ode kod doktora, što je on i uradio jer se nije popravilo. Lepo sam ja procitao ne brini ti za to... Kum bio aktivan par meseci -> javilo mu se trnjenje pete. On samostalno utvrdio da je zbog aktivnosti a ti mu predlozio cekanje i odmaranje. I dalje ne vidim kako je drugacije od onoga sto sam prvobitno rekao? Posle aktivnosti i posle duze neaktivnosti moze da se javi tup/ostar bol, peckanje/probadanje, upala i mozda jos neke stvari, ali trnjenje nije jedna od njih. Ispratio sam da trcis pa mi nije jasno kako si mogao tako glupo da ga posavetujes? Da te pitam nesto. Za sav period koje si vezbao i trcao tokom zivota, koliko ti se puta javilo utrnuce noge? Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted 2 hours ago Report Share Posted 2 hours ago Izvinjavam se doktore specijalisto pica majstore, neće se više ponoviti... 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post reki Posted 2 hours ago Popular Post Report Share Posted 2 hours ago hahahaahah jak gas, od sad pocinjem postove ovako Spoiler 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted 1 hour ago Report Share Posted 1 hour ago 53 minutes ago, Dule_smor said: pre nego sto komentarisem rad kolega, zanima me samo koji je drugi antibiotik bio i da li ta tvoja opsta praksa ima mogucnost uzimanja brisa i radjenja antibiograma? Pancef > Gentamicin > (specijalista uskače) Ciprocinal za urinarnu infekciju > Klacid za upalu pluća (tu sam trenutno) Najviše što sam dobio od njih je rendgen pluća i uput specijalisti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 1 hour ago Report Share Posted 1 hour ago 4 hours ago, Atomic said: Sloši mi se i umesto u dežurnu državnu ustanovu odlučim da odem u privatnu (osiguranje preko firme bmk). Odmah me prime, odmah me stave na skener sa kontrastom, odmah dijagnoza. Nisam ni završio pregled pozvali hitnu pomoć i pravac na intenzivnu u KBC Zemun. Embolija pluća, sve kul. možda nije loše i da znamo koja je to ustanova koja radi hitne slučajeve ako si bio u off hours i koja je generalno ovako efikasna, jer i kod privatnika ide od sjaja do očaja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted 1 hour ago Report Share Posted 1 hour ago 18 minutes ago, cali said: Pancef > Gentamicin > (specijalista uskače) Ciprocinal za urinarnu infekciju > Klacid za upalu pluća (tu sam trenutno) Najviše što sam dobio od njih je rendgen pluća i uput specijalisti. Ok, ja bih ti dao prvo Panklav pa Klacid ovako na keca 😄 Gentamicin moze da bude nefrotoksican, ali mogu i mnogi drugi lekovi...zato sam njega davao samo ako bas mora Apropo davanja antibiotika napamet u 21om veku...to je nazalost i u razvijenijim zemljama od nase cesto slucaj, iz razlicitih razloga...a kod nas zaista cesto lekar opste prakse nema mogucnost da uradi bris, ne moze ni svakoga da posalje specijalisti, neizvodljivo je realno...tako da kad vidi da je neka bakterijska infekcija daje antibiotik sirokog spektra pa onda prati situaciju tako da to pametovanje pulmologa na tercijarnom nivou sa mnogo vise mogucnosti nije bas realno, verovatno je i ona kad je bila lekar opste prakse slicno radila u nedostatku dijagnostike i sredstava...mi cak ni na RTG nismo mogli da saljemo kad sam ja radio u opstoj... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atomic Posted 34 minutes ago Report Share Posted 34 minutes ago (edited) 1 hour ago, Lucky said: možda nije loše i da znamo koja je to ustanova koja radi hitne slučajeve ako si bio u off hours i koja je generalno ovako efikasna, jer i kod privatnika ide od sjaja do očaja. Otišao sam u Euromedik u Pariske Komune, tj odvezao me ćale. Tamo sam generalno uvek dobro prolazio, dok onaj u Bulevaru umetnosti ne bih savetovao ni najgorem neprijatelju. Zaboravih da kažem da je to bilo oko 15h, nije nešto kasno noću :) Edited 32 minutes ago by Atomic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts