Lucky Posted June 20, 2023 Report Share Posted June 20, 2023 1 hour ago, manson said: Quote Hamish Harding, a 58-year-old British billionaire businessman and explorer, is among those on the missing submarine, his family said. nije samo ovaj, ako sam dobro razumeo i osnivač ove firme i još neke puniše su tu - što je i logično imajući u vidu cenu. ali mi je dosta neobično da ne mogu da je nađu a znaju gde je otprilike trasa plus da podmornica nema makar 2-3 neka sistema da se javlja gde se nalazi. ako sam dobro pročitao, imaju kiseonika za oko 72h - naravno pod idejom da se nisu svi isprepadali pa da troše više nego što bi inače da su "mirni". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted June 20, 2023 Report Share Posted June 20, 2023 Čudno mi da nemaju još neku takvu podmornicu da ode dole po njih, za slučaj da su se zaglavili u brodu. U svakom slučaju, čačkanje mečke, pa posle kuku lele Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 20, 2023 Report Share Posted June 20, 2023 9 minutes ago, absolute said: Čudno mi da nemaju još neku takvu podmornicu da ode dole po njih, za slučaj da su se zaglavili u brodu. U svakom slučaju, čačkanje mečke, pa posle kuku lele pa verovatno i imaju, ali kapiram da je slično kao sa avionima, "igla u plastu sena" - zato me i čudi da sama podmornica nema ozbiljnije predajnike i odašiljače da govori gde je. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted June 20, 2023 Report Share Posted June 20, 2023 10 minutes ago, Lucky said: pa verovatno i imaju, ali kapiram da je slično kao sa avionima, "igla u plastu sena" - zato me i čudi da sama podmornica nema ozbiljnije predajnike i odašiljače da govori gde je. Pa jbt, kače predajnike na kitove, delfine, pičke materine, na svakoj raskrsnici je kamera. Stvarno nemoguće da nema neki ozbiljan treking devajs na toj konzervi. Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted June 20, 2023 Report Share Posted June 20, 2023 Sad je pitanje da li išta može da dobaci sa te dubine bez kabla? 🙂 Delfini i kitovi ne idu toliko duboko, kao ni vojne podmornice 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted June 20, 2023 Report Share Posted June 20, 2023 Zaigrali se milioneri Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 21, 2023 Report Share Posted June 21, 2023 pa ovi ako su zapravo uspeli i da izađu negde na površinu ili su blizu, ne mogu ni sami da izađu: Quote Спасиоци се утркују са временом пошто "Титан" у резерви за хитне случајеве има кисеоника за 96 сати, а није могуће да они који су у подморници сами изађу јер је пловило запечаћено вијцима са спољне стране. ali kao detektovali su neko lupanje: Quote Екипе за потрагу чуле су звукове ударања у интервалима од 30 минута, преносе амерички медији. Си-Ен-Ен и Ролинг стоун су цитирали интерна владина документа у којима се каже да је откривено лупање, и известили да су се бука и даље чула након што су додатни уређаји постављени четири сата касније. У дописима није разјашњено када се у уторак чуло лупање, нити колико дуго, наводи Гардијан. ovi bi trebalo da imaju još oko 30 sati kiseonika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted June 21, 2023 Report Share Posted June 21, 2023 Ne bio im u koži :c Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trans-Lucky Posted June 21, 2023 Report Share Posted June 21, 2023 22 hours ago, absolute said: Zena otišla na more 😄 Ali ne mogu, imam malo problem sa kolenom, jbg. Жао ми је што то чујем... 😞 Quote Svenevideći Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted June 21, 2023 Report Share Posted June 21, 2023 35 minutes ago, SATAN said: Жао ми је што то чујем... 😞 Jbm mu mater, iskreno mi baš žao. Al generalno problem mi nastaje na nekih 12, 13 km. Pričao sam baš juče sa lekarom jednim. Kaže po opisu da se verovatno kvadriceps skraćuje pri trčanju i povlači ligamente na gore, pa me zato boli. Al nije mi rekao kako da izlečim 😄 Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted June 21, 2023 Report Share Posted June 21, 2023 36 minutes ago, absolute said: Jbm mu mater, iskreno mi baš žao. Al generalno problem mi nastaje na nekih 12, 13 km. Pričao sam baš juče sa lekarom jednim. Kaže po opisu da se verovatno kvadriceps skraćuje pri trčanju i povlači ligamente na gore, pa me zato boli. Al nije mi rekao kako da izlečim 😄 Koje su ti aktivnosti sat vremena pre i nakon trcanja? Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted June 21, 2023 Report Share Posted June 21, 2023 12 minutes ago, FATA said: Koje su ti aktivnosti sat vremena pre i nakon trcanja? Isto je uvek. Koliko god se istezao i razvlačio ili ne radio ništa, počne da me boli tj. kao da se ukoči koleno i boli pri savijanju. Tako da nema šanse da nastavim da trčim. Slično mi je bilo i na Duradoru (tamo je 16,5km trka), gde sam poslednjih 2-3 km morao da čučnem ne bili popustilo koleno, čisto da mogu da završim trku. Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 21, 2023 Report Share Posted June 21, 2023 50 minutes ago, absolute said: Jbm mu mater, iskreno mi baš žao. Al generalno problem mi nastaje na nekih 12, 13 km. Pričao sam baš juče sa lekarom jednim. Kaže po opisu da se verovatno kvadriceps skraćuje pri trčanju i povlači ligamente na gore, pa me zato boli. Al nije mi rekao kako da izlečim 😄 moguce da nije verovao da tako mator covek trci tolko 😄 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted June 21, 2023 Report Share Posted June 21, 2023 31 minutes ago, f4ts0 said: moguce da nije verovao da tako mator covek trci tolko 😄 Ma trenira sa mnom, veruje 😄 1 Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 21, 2023 Report Share Posted June 21, 2023 2 hours ago, absolute said: Ne bio im u koži :c realno, pogledao sam posle i snimke iznutra, pa to je kao jedan malo već bojler, i plus nemaš ni mogućnost da ti gledaš napolje (pošto jelda, podmornica) nego gledaš sve preko ekrana kamere koja snima. bukvalno ne vidim nijedan razlog da neko ide da bi gledao preko ekrana nešto što može isto tako da gleda i u udobnosti doma. razumeo bih da tu ima neka mogućnost da ti kao stvarno gledaš olupinu ili tako nešto. Poslao preporučeno ugovore u banjaluku preko pošte 08. juna, ovima tamo još nisu stigli. treking pošte beskoristan daje samo do izlaza iz srbije i to je to moraš da ih zoveš call centar pošte pogleda taj isti treking, ponovi kad je izašlo iz srbije i ne kaže ti ništa pametnije, ali ti da broj telefona lokalne pošte koja to šalje dalje tamo se naravno ne javlja niko nikad, i onda kad se javi, prvo saznam opet isto da je pošljika izašla 09. iz zemlje uz pitanje "a jel tamo njima nije stiglo?" Sznam da "napravili smo malu zbrku, to je otišlo u drugu državu, vratiće se sigurno oko 1. jula" :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shpanac Posted June 21, 2023 Report Share Posted June 21, 2023 Kakvo izlaženje iz podmornice na toj dubini se spominje, kakvi vijci, pa postali bi palacinka instant 😁 Quote ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 21, 2023 Report Share Posted June 21, 2023 3 minutes ago, shpanac said: Kakvo izlaženje iz podmornice na toj dubini se spominje, kakvi vijci, pa postali bi palacinka instant 😁 ne, ne, ne na toj dubini, postoje teorije da su uspeli da izađu podmornicom na površinu vode, da su otpustili tegove ili šta već i prosto da ih je voda istisnula na površinu, ali i dalje bez komunikacionih alata - pa kažem iz ugla ako je to scenario, čak ni tada oni ne mogu da otvore izlaz pošto je zatvoren sa spoljašnje strane. što bi u ovom konkretnom slučaju po mom mišljenju bio još gori scenario nego da su negde samo na dnu okeana pored titanika. bolji je po njih naravno ako ih spaze nekako. mada kad ne mogu onolike avione da nađu gde će ovo malo. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted June 21, 2023 Report Share Posted June 21, 2023 40 minutes ago, absolute said: Isto je uvek. Koliko god se istezao i razvlačio ili ne radio ništa, počne da me boli tj. kao da se ukoči koleno i boli pri savijanju. Tako da nema šanse da nastavim da trčim. Vise sam te pitao da vidim koji ti je redosled pripreme za ta duza trcanja. Poceo sam da trcim u aprilu posle duzeg vremena sa 2 drugara koji imaju dosta jaci tempo a koji su u treningu i ono sto sam primetio kod obojice je nikakvo zagrevanje. Odemo zajedno ili se nadjemo na kosutnjaku i u fazonu su jel krecemo na sta im ja odgovorim odmah posle zagrevanja ;). Redovno me smaraju da sam baba, ali meni je obavezno zagrevanje od bar 15min-20min pre bilo kakve fizicke aktivnosti dok oni odmah iz automobila krenu u 45-60min trcanja. Moj predlog ti je da probas sa 5x1min lagane vijace praceno vezbama za kolena, ako neces/nemas vijacu onda dzamping dzeks. Skijasko zagrevanje kolena sa po 3x 5-10 ponavljanja po strani (napred, levo desno), cucnjevi od 45 stepeni na jednoj nozi ( sa pridrzavanjem) 5x5 po nozi, 45 stepeni cucnjevi 5x10, i npr gusterov let tipa 3-5x10 ponavljanja. Sve vezbe bez forsiranja i u formi da ti je lagano. Istezanja nikad nikome nisu pomogla kad vec opteretis misic pa mozda da posvetis vreme uzroku nego li posledici. 19 hours ago, manson said: Sad je pitanje da li išta može da dobaci sa te dubine bez kabla? 🙂 Delfini i kitovi ne idu toliko duboko, kao ni vojne podmornice 🙂 Bolje pitanje je da li je ekipica iz bojlera smetala ili se zamerila nekome. Nekako mi je previse slucajnosti da preskupa podmornica sa milijarderima unutra nakon X zarona odjednom ima neverovatne tehnicke probleme i da nestane sa radara, ukljucujuci nedostatak GPS i ostalih pomagala za pronalazenje. 1 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted June 21, 2023 Report Share Posted June 21, 2023 33 minutes ago, FATA said: Vise sam te pitao da vidim koji ti je redosled pripreme za ta duza trcanja. Poceo sam da trcim u aprilu posle duzeg vremena sa 2 drugara koji imaju dosta jaci tempo a koji su u treningu i ono sto sam primetio kod obojice je nikakvo zagrevanje. Odemo zajedno ili se nadjemo na kosutnjaku i u fazonu su jel krecemo na sta im ja odgovorim odmah posle zagrevanja ;). Redovno me smaraju da sam baba, ali meni je obavezno zagrevanje od bar 15min-20min pre bilo kakve fizicke aktivnosti dok oni odmah iz automobila krenu u 45-60min trcanja. Moj predlog ti je da probas sa 5x1min lagane vijace praceno vezbama za kolena, ako neces/nemas vijacu onda dzamping dzeks. Skijasko zagrevanje kolena sa po 3x 5-10 ponavljanja po strani (napred, levo desno), cucnjevi od 45 stepeni na jednoj nozi ( sa pridrzavanjem) 5x5 po nozi, 45 stepeni cucnjevi 5x10, i npr gusterov let tipa 3-5x10 ponavljanja. Sve vezbe bez forsiranja i u formi da ti je lagano. Istezanja nikad nikome nisu pomogla kad vec opteretis misic pa mozda da posvetis vreme uzroku nego li posledici. Ajde pokušaću. Hvala puno na savetima! Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted June 21, 2023 Report Share Posted June 21, 2023 45 minutes ago, absolute said: Ajde pokušaću. Hvala puno na savetima! Nema nasta! Jos nesto, iz tvojih postova ovde pretpostavljam da si u dobroj fizickoj kondiciji no ako ti je previse opterecenja sa ovim vezbama slobodno prepolovi, cilj ti je da lagano zagrejes i pripremis misic, ne da ga slogiras 🙂 To je otprilike moje zagrevanje plus imam skokove iz dubokok u duboki cucanj i jos par pilo vezbica. Ako ti je mnogo, a deluje mi da je mozda puno gusterovog opet prepolovi i serije i ponavljanja. Verovatno znas, ali kada trcis posebno obrati paznju na nizbrdice makar bile i minimalne, one bas unistavaju kolena. Na trimu na kosutnjaku ima nizbrdica izmedju 800-900 metra i vise je se plasim nego manijaka na ulicama 😄 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted June 21, 2023 Report Share Posted June 21, 2023 1 hour ago, FATA said: Nema nasta! Jos nesto, iz tvojih postova ovde pretpostavljam da si u dobroj fizickoj kondiciji no ako ti je previse opterecenja sa ovim vezbama slobodno prepolovi, cilj ti je da lagano zagrejes i pripremis misic, ne da ga slogiras 🙂 To je otprilike moje zagrevanje plus imam skokove iz dubokok u duboki cucanj i jos par pilo vezbica. Ako ti je mnogo, a deluje mi da je mozda puno gusterovog opet prepolovi i serije i ponavljanja. Verovatno znas, ali kada trcis posebno obrati paznju na nizbrdice makar bile i minimalne, one bas unistavaju kolena. Na trimu na kosutnjaku ima nizbrdica izmedju 800-900 metra i vise je se plasim nego manijaka na ulicama 😄 Ma u ok sam formi. Ono, 3-4 puta nedeljno trening krosfita (prilično su intenzivni) i poneko trčanje/basket ubacim još. Za skoro 50 leta je not great, not terrible. Upravo su mi nizbrdice i problem, odnosno provalio sam da uglavnom počne me hebe baš dok trčim nizbrdo ili odmah posle toga. Posebno Košutnjak, kad se spuštam. Imam tamo više ruta, ali evo jedna kraća (ovo sam trčao sa tegovima - prsluk od 5kg), tu recimo nisam imao problem, doduše nije baš ni neki tempo :c Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 21, 2023 Report Share Posted June 21, 2023 Ovo za zagrevanje/istezanje svakako stoji pred trčanje. Ja sam operisao prednje ukrštene ligamenate kolena pre tri meseca pa se poslednje vreme bajam sa fizioterapeutima i zaključak je da problemi sa kolenom su retko posledica slabosti zgloba, vec slabosti mišića koji ga pokreću - kvadricepsi, zadnja loža, listovi i sl. U tom smislu vežbanje tih grupa mišića konkretno (dakle ne crossfit, nego ideš u teretanu i radiš noge) može mnogo uticati da nemaš bolove u kolenu. Naravno pre toga bi trebalo konsultovati fizijatra, najbolje nekog ko je specijalizovan za sport. 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted June 21, 2023 Report Share Posted June 21, 2023 6 minutes ago, Zwerko said: Ovo za zagrevanje/istezanje svakako stoji pred trčanje. Ja sam operisao prednje ukrštene ligamenate kolena pre tri meseca pa se poslednje vreme bajam sa fizioterapeutima i zaključak je da problemi sa kolenom su retko posledica slabosti zgloba, vec slabosti mišića koji ga pokreću - kvadricepsi, zadnja loža, listovi i sl. U tom smislu vežbanje tih grupa mišića konkretno (dakle ne crossfit, nego ideš u teretanu i radiš noge) može mnogo uticati da nemaš bolove u kolenu. Naravno pre toga bi trebalo konsultovati fizijatra, najbolje nekog ko je specijalizovan za sport. Jeste, i ja sam shvatio da treba jačati mišiće nogu. Krosfit ne isključuje da kažemo teretana vežbanje nogu. Barem u smislu da imaš i čučnjeve sa opterećenjima itd... Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted June 21, 2023 Report Share Posted June 21, 2023 12 minutes ago, absolute said: Ma u ok sam formi. Ono, 3-4 puta nedeljno trening krosfita (prilično su intenzivni) i poneko trčanje/basket ubacim još. Za skoro 50 leta je not great, not terrible. Upravo su mi nizbrdice i problem, odnosno provalio sam da uglavnom počne me hebe baš dok trčim nizbrdo ili odmah posle toga. Posebno Košutnjak, kad se spuštam. Imam tamo više ruta, ali evo jedna kraća (ovo sam trčao sa tegovima - prsluk od 5kg), tu recimo nisam imao problem, doduše nije baš ni neki tempo :c Uhuh ocekivao sam da u nekoj meri miniras sebe, ali nisam ocekivao da pucas u obe noge odjednom 😄 Da ne ulazimo u raspravu oko krosfita jer niko nikad promenio misljenje nije, moj savet ti je da pronadjes alternativu ako mozes/hoces. Sto se tice nizbrdica i trcanja pod opterecenjem izbaci oba jer nemaju nikakvu poente. Nizbrdice izbaci i sa i bez opterecenja, znaci strogo ih izbegavaj jer su smrt za kolena, a ako napravis sranje posle nece biti nazad. Za trcanje pod opterecenjem isto ne vidim poentu, ali bi mogao npr da stavis 10-15kg i da setas brzo. Ni to mi nema puno logike, medjutim bolje je od trcanja sa dodatnim kilazama. Ono sto bih ti predlozio kao zamenu a sto juris trcanjem sa opterecenjem je trcanje uzbrdo. U pocetku pocni sa blagim uzbrdicama pa otezavaj sebi sa duzinama, nagibom i na kraju nekim manjim opterecenjem. Teretana nije nuzna ako je ne volis, misici dosta mogu da se ojacaju i sa vezbama sa svojim telom jer promenom uglova lako mozes da napravis vezbu 10x tezom. Kako nisi znao za nizbrdice da pomenem da kada radis cucnjeve ili bilo kakvo savijanje u kolenima, casica kolena nikad ne bi trebala da prelazi liniju pristiju. Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted June 21, 2023 Report Share Posted June 21, 2023 Hvala Fato. Meni ova vrsta treninga baš prija, jel se mnogo više radi kardio, nego tegovi i to mi je super. Iznojim se i istrošim baš kako treba, tako da ne bi menjao. Pogotovo što je svaki trening drugačiji, pa mi je i zanimljivo. Ovo sa opterećenjem sam ja sebi nametnuo, i trener mi je rekao slično kao i ti, da izbegavam trčanje sa opterećenjem zbog zglobova itd...Jbg, kako nizbrdicu da izbegnem kad trčim uzbrdo, moram da siđem nekad :D...jedino da ne trčim onda nego da hodam... Za čučnjeve znam kako se rade, treniram ja ovo od 2016. Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts