FATA Posted March 8, 2022 Report Share Posted March 8, 2022 14 hours ago, Dule_smor said: Btrate jel ne vidis da je pesma kritika pandemije, mera i ostalog sjebavanja ljudske psihe, pogledaj poslednje stihove na latinskom sta znace...znaci nasa je Konstrakta 😄 Sta god da je uzasna je. Sad sam poslusao celu da vidim o cemu je rec i bolje da nisam... Jebeni algoritam me bombarduje sad na svakom koraku! Mozda sam samo starog kova i ne razumem ovu novu "umetnost", ali je sramota dozvoliti da nas ovo predstavlja u svetu. 13 hours ago, Lucky said: realno Fata nije skapirao da je to deo te ekipe! e fato fato! Ne kapiram i dalje!!11one Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted March 8, 2022 Report Share Posted March 8, 2022 2 hours ago, FATA said: ali je sramota dozvoliti da nas ovo predstavlja u svetu. kom bre "svetu", kao da neko ferma tu glupu evroviziju 2% 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted March 8, 2022 Report Share Posted March 8, 2022 Jebem li ga, ne pratim stvarno... Ali sam tako ucen od malih nogu, da kad se ide na neku manifestaciju, takmicenje ili nesto trece ides da se prezentujes u najboljem svetlu. Sve vise i vise prihvatamo sranja sa zapada i danas smo bukvalno nakaze kao i oni. Sad sam premotavao na jutubu... pogledaj samo poslednjih 10g ko nas je i sta predstavljalo bukvalno da ti se zivot smuci. 50 minutes ago, togFU said: kom bre "svetu", kao da neko ferma tu glupu evroviziju 2% 😄 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 8, 2022 Report Share Posted March 8, 2022 7 hours ago, togFU said: kom bre "svetu", kao da neko ferma tu glupu evroviziju 2% 😄 10 hours ago, FATA said: Sta god da je uzasna je. Sad sam poslusao celu da vidim o cemu je rec i bolje da nisam... Jebeni algoritam me bombarduje sad na svakom koraku! Mozda sam samo starog kova i ne razumem ovu novu "umetnost", ali je sramota dozvoliti da nas ovo predstavlja u svetu. znaš kako, uz rizik hejtovanja, ja sam inače veliki poštovalac zemlje gruva 🙂 ok su mi oduvek bili. e sad, konstraktine pesme iz solo opusa nikad nisam voleo previše. Slično je kao i sa zemljom gruva. Zoe Kida tekstovi su suviše bazični i sa glupim rimama a Konstraktini suviše "filozofski" 🙂 Oduvek ih je pre svega vadila muzika. Sve ovo pišem da bih rekao da sam pomalo subjektivan, iako kao što rekoh njen solo fazon ne volim, ali iskreno ne vidim poseban problem sa ovom pesmom u Eurosong svetlu. Pa bolje i ovako nešto ludo da ode nego ono Huricane tri ribe koje mrdaju dupetom na sceni 🙂 Što je donekle ono što bi napravila i Sara Jo da je otišla. Ova pesma konstraktina je acquired taste definitivno tako da na prvu ne može da se dopadne. Što ne znači da će na petu. Ne znam šta si ti očekivao, ali nije Evrovizija San Remo 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 9, 2022 Report Share Posted March 9, 2022 sta znaci zemlja gruva? Kao gruvati glagol pa zemlja vrsi radnju gruvanja ili Zemlja u kojoj je zastupljen groove (groove is in the earth ooouu jea...) 1 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 9, 2022 Report Share Posted March 9, 2022 1 hour ago, f4ts0 said: sta znaci zemlja gruva? Kao gruvati glagol pa zemlja vrsi radnju gruvanja ili Zemlja u kojoj je zastupljen groove (groove is in the earth ooouu jea...) jasno je, ovo prvo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted March 9, 2022 Report Share Posted March 9, 2022 Hoce Laki da kaze da ce znacenje zauvek ostati misterija Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 9, 2022 Report Share Posted March 9, 2022 On 3/8/2022 at 11:12 AM, FATA said: Sta god da je uzasna je. Sad sam poslusao celu da vidim o cemu je rec i bolje da nisam... Jebeni algoritam me bombarduje sad na svakom koraku! Mozda sam samo starog kova i ne razumem ovu novu "umetnost", ali je sramota dozvoliti da nas ovo predstavlja u svetu. evo ako te je mrzelo da pogledas prevod poslednjih stihova na latinskom, koji su po meni kljucni za znacenje pesme: Mens infirma in corpore sano Animus tristis in corpore sano Mens desperata in corpore sano Mens conterrita in corpore sano Slab um/duh u zdravom telu Tužna duša u zdravom telu Očajni um/duh u zdravom telu Uplašen um/duh u zdravom telu ako ovo nije prava kritika jos odavno pre korone posrnulog drustva ne znam sta je 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 9, 2022 Report Share Posted March 9, 2022 4 minutes ago, Dule_smor said: ako ovo nije prava kritika jos odavno pre korone posrnulog drustva ne znam sta je i šta ćemo sad? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted March 10, 2022 Report Share Posted March 10, 2022 5 hours ago, Dule_smor said: evo ako te je mrzelo da pogledas prevod poslednjih stihova na latinskom, koji su po meni kljucni za znacenje pesme: Mens infirma in corpore sano Animus tristis in corpore sano Mens desperata in corpore sano Mens conterrita in corpore sano Slab um/duh u zdravom telu Tužna duša u zdravom telu Očajni um/duh u zdravom telu Uplašen um/duh u zdravom telu ako ovo nije prava kritika jos odavno pre korone posrnulog drustva ne znam sta je Uh pa jesam Dule, napisah iznad. Zato mi je sad Konstrakta ili kako vec u svakom fidu 🙂 I bas ovo sto kaze Laki, i sta cemo had? 🙂 Mogao je tekst da bude i: Et tunicam exuit tunicam Et tunicam exuit tunicam Pa da li bi to moglo da se nazove pesmom? Ne znam sta je jezivije... Tekst je uzasan, melodija je uzasna, ritam je uzasan, uskladjenost svega je uzasna... Ceo performans je propast. Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted March 10, 2022 Report Share Posted March 10, 2022 On 3/8/2022 at 9:40 PM, Lucky said: znaš kako, uz rizik hejtovanja, ja sam inače veliki poštovalac zemlje gruva 🙂 ok su mi oduvek bili. e sad, konstraktine pesme iz solo opusa nikad nisam voleo previše. Slično je kao i sa zemljom gruva. Zoe Kida tekstovi su suviše bazični i sa glupim rimama a Konstraktini suviše "filozofski" 🙂 Oduvek ih je pre svega vadila muzika. Sve ovo pišem da bih rekao da sam pomalo subjektivan, iako kao što rekoh njen solo fazon ne volim, ali iskreno ne vidim poseban problem sa ovom pesmom u Eurosong svetlu. Pa bolje i ovako nešto ludo da ode nego ono Huricane tri ribe koje mrdaju dupetom na sceni 🙂 Što je donekle ono što bi napravila i Sara Jo da je otišla. Ova pesma konstraktina je acquired taste definitivno tako da na prvu ne može da se dopadne. Što ne znači da će na petu. Ne znam šta si ti očekivao, ali nije Evrovizija San Remo 🙂 E pa slusam ja zemlju gruva! Mislim nisam ih slusao svaki dan, ali se vrtela tadasnjoj devojci na plehlisti " najlepsa zelja" i "nisam znala". Te 2 stvari su mi dobre dok su mi ostale onako bezveze. Inace tek kad sam otvorio YT opet videh da je to ista riba lol! A ovo za San Reno kapiram... ali jebem li ga i da idemo na neko lokalno takmicenje ne mozes da odneses govno i da ga prezentujes 🙂 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted March 10, 2022 Report Share Posted March 10, 2022 Ok Fato, ukusi su razliciti, ali ne mozes bas da nazivas pesmu koja je pobedila i koju veliki deo ljudi gotivi (iz bilo kog razloga) govnetom. Mislim mozes, ali po cemu je tvoje misljenje ispravno, a svako drugo pogresno? Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted March 10, 2022 Report Share Posted March 10, 2022 "plehlista" 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 10, 2022 Report Share Posted March 10, 2022 4 hours ago, FATA said: I bas ovo sto kaze Laki, i sta cemo had? 🙂 ja had nisam pominjao! to što se ti projektuješ nije moj problem :)) a šta ćemo sad je samo završetak pesme jelda 🙂 4 hours ago, FATA said: E pa slusam ja zemlju gruva! Mislim nisam ih slusao svaki dan, ali se vrtela tadasnjoj devojci na plehlisti " najlepsa zelja" i "nisam znala". Te 2 stvari su mi dobre dok su mi ostale onako bezveze. Inace tek kad sam otvorio YT opet videh da je to ista riba lol! haha, nemam pojma, meni je zemlja gruva (zemlja koja gruva kao glagol jelda!) generalno kul, većina pesama je zanimljiva, uvek su imali problem sa aranžmanom numera i tekstovi mogu da budu slabiji zavisi ko ih je pisao itd, ali ima ritam, zabavno je. Daleko mi je od kategorije treša ili nekog lošeg i nekreativnog ili kako god da ga karakterišemo. 4 hours ago, FATA said: A ovo za San Reno kapiram... ali jebem li ga i da idemo na neko lokalno takmicenje ne mozes da odneses govno i da ga prezentujes 🙂 mislim da bih pre sa Sarom Jo mogao da ti kažem e imamo neki dreš u smislu golo dupe i rokaj neki čoček fazon moderni etno ritam provučen kroz ono što je sad trendi, otkud znam, ovo je def drugačije. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 10, 2022 Report Share Posted March 10, 2022 ajde da dopunim, ako se neko iznenadi kao fata sa konstraktom da je u zemlji gruva, imali ste i "drugi deo" zemlje gruva kao solo nastup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mladenq Posted March 10, 2022 Report Share Posted March 10, 2022 (edited) 3 hours ago, sttevann said: ali ne mozes bas da nazivas pesmu koja je pobedila i koju veliki deo ljudi gotivi (iz bilo kog razloga) govnetom. your argument is invalid! Edited March 10, 2022 by mladenq 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted March 10, 2022 Report Share Posted March 10, 2022 Isto stoji i za tu pesmu. Ni meni se ne svidja, niti bih ikada tako nesto slusao. I potpuno mi je nakaradno da se neko odusevljava time sto 3 ribe vrte gole guzice na sceni, kad postoji i vreme i mesto za mrdanje golom guzicom. Ali opet, nije govno. Da li je tekst pesme "pametan" - nije. Da li je to muzika? Jeste. Isto tako vecina (tih) ljudi ce reci da je trash metal govno, dok ja uzivam u przenju gitare i vikanju u mikrofon. Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
mladenq Posted March 10, 2022 Report Share Posted March 10, 2022 drugim recima, dokle god nesto moze tehnicki da se svrsta pod 'muzika', ne mozemo reci da je govno? ne bih se mogao sloziti sa tim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted March 10, 2022 Report Share Posted March 10, 2022 (edited) Nisam to rekao, nego da svako ima drugaciju definiciju govneta. Prica se o "muzici", pojmu u kojem bukvalno vrvi od milion razlicitih ukusa i misljenja, i potpuno mi je klinacki da tvrdim: "Ma to sto se tebi svidja je sranje, pusti novi Napalm Death da cujes sta je klasika", ili "Kako mozes da slusas te drekavce, pusti nesto od novog Topalka, da cujes kakav triler u glasu ima". Edited March 10, 2022 by sttevann 1 Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 10, 2022 Report Share Posted March 10, 2022 12 minutes ago, sttevann said: Nisam to rekao, nego da svako ima drugaciju definiciju govneta. Prica se o "muzici", pojmu u kojem bukvalno vrvi od milion razlicitih ukusa i misljenja, i potpuno mi je klinacki da tvrdim: "Ma to sto se tebi svidja je sranje, pusti novi Napalm Death da cujes sta je klasika", ili "Kako mozes da slusas te drekavce, pusti nesto od novog Topalka, da cujes kakav triler u glasu ima". znači rešenje je u duetu Napalm Deatha i Topalka! generalno si u pravu, mogu uraganke biti krš, ali isto tako ne možemo da sporimo da imaju veliku fan bazu. Da li je vrednost generalno te pesme mala, jeste, verovatno kao i delo jelene baćić alimpiću odnosu na rat i mir, ali jelena zato ima milionski tiraž a rat i mir pročita onaj ko mora za školu i to digest na netu 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted March 10, 2022 Report Share Posted March 10, 2022 5 minutes ago, Lucky said: znači rešenje je u duetu Napalm Deatha i Topalka! To bih voleo da vidim 😄 Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
mladenq Posted March 10, 2022 Report Share Posted March 10, 2022 18 minutes ago, sttevann said: Nisam to rekao, nego da svako ima drugaciju definiciju govneta. slazem se, ali delimicno, jer da, imas skroz suprotne zanrove, fanovi jednih ne vole drugi ekstrem itd, ali i pored toga, sigurno da za neka muzicka, filmska, ili ostvarenja iz neke druge umetnicke oblasti, se onako moze doci do generalnog konsenzusa od strane svakog ko iole poznaje materiju, da je govno i ne znam da li to menja broj fanova izvodjaca, da se nadovezem na ovo sto laki kaze, jer imas recimo, jednu nicky minaj koja ima verovatno desetine miliona fanova, i sta zbog toga nije ocigledni retard sa govno muzikom? msm ovo nema veze sa ovom aktuelnom pesmom od konstrakte, poslusao sam je jednom, nije moj cup of tea, definitivno je bolja od ovih guzicarki od prosle godine, ali ne bih nesto zalazio u analizu kvaliteta, nego generalno nisam fan tog pristupa 'ukuci su razliciti' za svako delo, tj 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 10, 2022 Report Share Posted March 10, 2022 14 hours ago, FATA said: Uh pa jesam Dule, napisah iznad. Zato mi je sad Konstrakta ili kako vec u svakom fidu 🙂 I bas ovo sto kaze Laki, i sta cemo had? 🙂 Mogao je tekst da bude i: Et tunicam exuit tunicam Et tunicam exuit tunicam Pa da li bi to moglo da se nazove pesmom? Ne znam sta je jezivije... Tekst je uzasan, melodija je uzasna, ritam je uzasan, uskladjenost svega je uzasna... Ceo performans je propast. nemam pojma, meni je poruka neke pesme i pefromansa podjednako bitna ako ne i bitnija nego sam kvalitet iste...ali ok, kapiram da za evroviziju to nije bas vazno 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 10, 2022 Report Share Posted March 10, 2022 hahaha kad se samo setim naslova po blicriru "manekenke pokorile evropu" "poslale mocnu poruku" "bice prve, kaze poznati jucuber" i slicno 😄 😄 Pa onda kako se italijan zaljubio u hurikanku 😄 😄 Kapiram da ce sada nasa osvojiti nula bodova zbog ukrajine, ali da naslovi nece izostati "konstrakta poslala mocnu poruku i ponizila hrvatsku" i slicno 2 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 11, 2022 Report Share Posted March 11, 2022 13 hours ago, f4ts0 said: hahaha kad se samo setim naslova po blicriru "manekenke pokorile evropu" "poslale mocnu poruku" "bice prve, kaze poznati jucuber" i slicno 😄 😄 Pa onda kako se italijan zaljubio u hurikanku 😄 😄 Kapiram da ce sada nasa osvojiti nula bodova zbog ukrajine, ali da naslovi nece izostati "konstrakta poslala mocnu poruku i ponizila hrvatsku" i slicno Osvojiće nula poena inače jer će pevati na srpskom samim tim 85% "performansa" gubi smisao, a onda će da izgube naravno i zbog Ukrajine koja će da pobedi jer je jadna napaćena Ukrajina! Inače, Hrvati krišom šalju avione UKR izgleda! 🙂 Quote Снажна експлозија којој је претходио пад објекта из ваздуха, одјекнула је синоћ око 23 сата у Загребу, потврдила је хрватска полиција. На месту експлозије остао је кратер пречника три метра. Пронађена су два падобрана, а неколико аутомобила је оштећено. Још увек није познато какав је објекат падом из ваздуха изазвао експлозију на Јаруну у Загребу, а на месту догађаја су специјални тимови, војна полиција и ватрогасци, саопштило је хрватско Министарство унутрашњих послова. Quote U Zagrebu se srušila bespilotna letjelica Tu-141, doletjela je iz Ukrajine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts