togFU Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 ja sam čuo da u našim marketima meso kome ističe rok ispeku fazon dan pred istek, i onda ga prodaju u rinfuzi. e sad, koliko je to istina ne znam, i koliko se poštuje to da ga peku PRE isteka isto ne mogu znati... svakako mi ima logike da ga ispeku pred istek pa prodaju tako. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 kao sve u vezi sa bakterijama i to "preporuceno vreme isteka" za meso je nedovoljno precizna matematika velikih brojeva...nisu u svakoj prodavnici isti uslovi za skladistenje, kao sto nije i u svakoj mesari isto tretiranje mesa hemikalijama (da se bakterije suzbiju + da meso izgleda "lepse"/crvenije/manje mrtvo) temeljna termicka obrada ce najcesce da pobije bakterije, ali meso moze i dalje da bude neispravno jer ima bakterija koje dok su zive prave toksine pa cak i kad ih ubijes vatrom dobijes meso kojim mozes da se otrujesako se planira priprema mesa da bude roze u centru, onda se ne treba zajebavati sa rokom trajanja...igore, ti si mator (da ne kazemo na spisku za lapot ;oP) i slobodan da rizikujes sta ces da radis sa sobom, ali kad ti dodje familija ne treba deci davati nepeceno meso koje je 2 dana od isteka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 a onda kod doktora na komovicu hekheheja glupe li fore :(koja, moja ili tvoja :tf: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 pijanduro prokleta ukljuci mobilni net, stekaro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 alkose, rekoh ti da mi ne radi viber na fonu, samo kad se setim da ukljucim na kompu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 pa ti kupi novi telefon! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 Cekaj da prodje 24ti, pa da uzme jotafon Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 Ima li neki program ili nešto za Eksel za sledeću stvar:- da mogu da unesem niz od desetak celih brojeva manjih od 100- da dobijem spisak svih mogućih kombinacija ovih brojeva koji daju sumu u određenom rasponu Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 bliže definiši kombinaciju i daj raspon, može eksel to. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted April 15, 2016 Report Share Posted April 15, 2016 eksel i nemacki jezik nemo nikad ducis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted April 15, 2016 Report Share Posted April 15, 2016 Može excel kurac za 10 različitih brojeva ima 210 potencijalnih kombinacija :) 2 Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted April 15, 2016 Report Share Posted April 15, 2016 (edited) KOJI THINK TANK OVAJ RUR126-250 lelbtw ukupan zbir brojeva je 250 Edited April 15, 2016 by shw. Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Shekk Posted April 15, 2016 Popular Post Report Share Posted April 15, 2016 (edited) https://jsfiddle.net/cbzbxwyw/1/ Edited April 15, 2016 by Shekk I is sorry for kill topic i delete bad spoilr 5 Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 15, 2016 Report Share Posted April 15, 2016 eksel i nemacki jezik nemo nikad ducis:c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted April 15, 2016 Report Share Posted April 15, 2016 Hvala, Šeki!Vops sledi. Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 16, 2016 Report Share Posted April 16, 2016 Maraton!kažu već su oboreni svi rekordi prijava, da vidimo kako to izgleda u praksi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grb1tj Posted April 16, 2016 Report Share Posted April 16, 2016 E ljudi dobio sam posao samo ima jedno sranje. Posto nisam na birou, a poslodavac hoce da me prijavi, odem ja tamo i pitam sta je potrebno da bih se prijavio na biro i donesem sva dokumenta i ona mi kaze da ne moze da me prijavi posto sam student i imam manje od 26 godina...kao po novom zakonu takvo lice ne moze da se vodi kao nezaposleno.(apdolvent sam, imam 2 ispita do kraja) I jel ima drugi nacin? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 16, 2016 Report Share Posted April 16, 2016 (edited) E ljudi dobio sam posao samo ima jedno sranje. Posto nisam na birou, a poslodavac hoce da me prijavi, odem ja tamo i pitam sta je potrebno da bih se prijavio na biro i donesem sva dokumenta i ona mi kaze da ne moze da me prijavi posto sam student i imam manje od 26 godina...kao po novom zakonu takvo lice ne moze da se vodi kao nezaposleno.(apdolvent sam, imam 2 ispita do kraja) I jel ima drugi nacin?pre je bila fora samo da kažeš da nisi student :))edit: e sad, uz zbilju i ovako rano ujutru, ako nema alternative, jedino da recimo postaneš preduzetnik pa da poslodavcu naplaćuješ kao takvo pravo lice, ako je to njemu ok fora.edit2: jel si siguran da uopšte moraš da ideš na biro? pre je to bio fazon kod poslodavaca koji su na taj način hteli da budu "kul" pa kao uzimaju ljude sa biroa, ali u suštini nije neophodno. Edited April 16, 2016 by Lucky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted April 16, 2016 Report Share Posted April 16, 2016 Verovatno poslodavac ima neke pogodnosti ukoliko zaposli lice sa biroa. Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
grb1tj Posted April 16, 2016 Report Share Posted April 16, 2016 (edited) Na poledjini diplome iz srednje imam pecat sa faksa kada sam upisao ... i nisam mogao da lazem :DI da rekla mi salterusa da ima kao neki drugi nacin da me zaposli, ali nece poslodavac dobijati nikakve subvencije (nesto mi je zbrzala, nisam je skontao) i prenesem ja to poslodavcu i on kao ma jebe mi se za to, ja hocu samo da budes prijavljen...@Lucky pa tako mi je predlozio, ako nista, videcu sa pravnicom firme kako cemo za dalje... Edited April 16, 2016 by grb1tj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 16, 2016 Report Share Posted April 16, 2016 Na poledjini diplome iz srednje imam pecat sa faksa kada sam upisao ... i nisam mogao da lazem :DI da rekla mi salterusa da ima kao neki drugi nacin da me zaposli, ali nece poslodavac dobijati nikakve subvencije (nesto mi je zbrzala, nisam je skontao) i prenesem ja to poslodavcu i on kao ma jebe mi se za to, ja hocu samo da budes prijavljen...@Lucky pa tako mi je predlozio, ako nista, videcu sa pravnicom firme kako cemo za dalje...pa u tom slučaju samo uzmi radnu knjižicu, overi je u opštini tj. tamo gde si prijavljen i nosi poslodavcu i to je najelegantnije rešenje, ako ga već ne interesuju ti benefiti uzimanja lica sa biroa (više ne znam ni koliki su). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grb1tj Posted April 16, 2016 Report Share Posted April 16, 2016 (edited) Nit imam radnu knjizicu, nit se izdaje od nove godine, sad kao nesto elektronske se izdaju... moram to da vidim U svakom slucaju zakomplikovali su situaciju maksimalno. A ono sto su meni rekli na birou, ja verujem da time oni ubiju stopu nezaposlebosti u srbiji... Edited April 16, 2016 by grb1tj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 16, 2016 Report Share Posted April 16, 2016 Da, "smanjili" su stopu nezaposlenosti tako sto su skinuli ljude sa evidencije Biroa, much intelligence :) Ne bi trebalo da postoji nikakva prepreka da te zaposle mimo biroa, vidi samo s pravnicom kako to ide sad kad su ukinuli radne knjizice. Ranije je bukvalno bilo samo to, odes u opstinu, izvadis radnu knjizicu, prijave te. Znam slucaj mog burazera koji je prvi put u zivotu vadio radnu knjizicu u 40. godini zivota pa se ona sluzbenica tamo sablaznjavala :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted April 16, 2016 Report Share Posted April 16, 2016 gz grbsone!a gde si se zaposlio? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grb1tj Posted April 16, 2016 Report Share Posted April 16, 2016 Hvala!U struci, geonet inzenjering, geodetska firma :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts