Jump to content

Koji auto da kupim

Neptune

Recommended Posts

Vozim Scalu 1.0 TSI - 110KS. S obzirom da sam čovek u godinama, mene ovo odlično auto. Skoro ko njemačko.

Doduše, da sam ja biro, kupio bi nešto drugo. Al ovo je sasvim solidan auto.

• Like +1 2

Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem

14 minutes ago, Santa said:

Vozim Scalu 1.0 TSI - 110KS. S obzirom da sam čovek u godinama, mene ovo odlično auto. Skoro ko njemačko.

Doduše, da sam ja biro, kupio bi nešto drugo. Al ovo je sasvim solidan auto.

nisam siguran da sam skapirao šta im je ta scala, jel to kao neka Fabija ili nešto između Fabije i Oktavije, a opet nije Rapid? ili je to Rapid koji nema "dupe"? 🙂

Scala je napravljena na platformi Polo-a, veličine je otprilike Golfa (veća je od mojeg Audija A3 iz 2009). 

Kao i kod octavie, uzmeš platformu uslovno rečeno manjeg auta, i napraviš veću karoseriju. 

Jako se lepo vozi, mali potrošač, žao mi je što nije 1,5 TSi - to ide ko mećava.

24 minutes ago, Santa said:

Scala je napravljena na platformi Polo-a, veličine je otprilike Golfa (veća je od mojeg Audija A3 iz 2009). 

Kao i kod octavie, uzmeš platformu uslovno rečeno manjeg auta, i napraviš veću karoseriju. 

Jako se lepo vozi, mali potrošač, žao mi je što nije 1,5 TSi - to ide ko mećava.

aha, jasno, malo "nagruvan" polo tj. kao veća Fabija u tom slučaju.

Scala je zapravo najrazumnija Škoda u ponudi. Mala platforma pa je lagana, mali potrošač, veliko osovinsko rastojanje pa ima mesta pozadi, veliki gepek i otvor gepeka, nije preskup. Malo nekako čudno izgleda, možda je to omelo da bude hit. I nije prokleti SUV. 

• Like +1 1
  • Upvote (+1) 1

facebook.com/speed.rs

Naravno, Octavia nudi više svega, ako napakuješ Scalu sa dodatnom opremom. Dvojica kolga imaju 1,5 octavie. Potrošnja zanemarljivo veća u odnosu na 1.0. Taj 1.5 ima isključivanje 2 cilindra na cruising brzinama. KAd stisneš, solidno ubrzava. Nije baš kao 2.0 Dizel, fali malo obrtnog momenta čini mi se, ali je odličan motor. I nema 10 miliona senzora i plivajućih pički materina zamajaca koji te koštaju ko pola auta kad crknu.

• Like +1 1