Jump to content

Koji auto da kupim

Neptune

Recommended Posts

19 hours ago, killYg0r said:

Cela VW grupacija moze da otkljucava i ima brda ekipa ljudi koji to rade, obavezno proveriti sta sve moze da se otvori 

Kao sto vec pisah, svaka promena zahteva i trag o tome ko ju je i kada napravio.  Lepo pise i na OBD11 sajtu.

Zvanican uvoznik/servis ce praviti problem, jer nisi njima platio ("neovlasteni servis"), naravno, ako otkriju...mada ne znam kako i ne bi, kad se sve vidi kad prikljuce VCDS. Verujem da u najmanju ruku ode garancija, a mozda i povezani servisi (4G, lokacija itd).

Uzto, koliko ovi dobri ljudi naplacuju?

Edited by Dick Warlock
  • Like +1 1

1 hour ago, killYg0r said:

Mislim da je 50e po fuknciji i sigurno ide manje kad uzimas vise stvari

🥺😵‍💫

U redu, posao je i hoce da zarade, ali iole informisan covek mote da prodje jeftinije sa vec 3 placene funkcije. OBD11gen 3 uredjaj + pro plan + 100 kredita = 110 evra trenutno 

1 hour ago, Santa said:

Koliko znam, kd novih Škoda je to malo jebenije, znam da nisam uspeo da nađem na Scali da mi neko otključa Smart link (AA i Carplay), moglo je samo u ovlašćenom za cca 200 i kusur evara.

Da, bukvalno do proslog meseca je i OBD11 pisao da ne mogu sve, ali sada tvrde da, ako operacija zahteva, dobijaju u letu token za SFD zaštitu koju je VW uveo pre nekog vremena 

• Like +1 1

12 hours ago, killYg0r said:

Ne samo to nego 90% ljudi ne prelazi vise od 12-15k km godisnje gde je abitna razlika da je auto potrosio 6 ili 8 litara. 

Pa onda jeftinije odrzavanje

Pa nepostojanje zvuka traktora

Sve sami benefiti!

sad ovako iz glave to je oko 1000 eur razlike u ceni goriva godišnje, da ne budem vudu 🙂 ali nije ni to malo. 

ofc ako nisam fejlovao računicu ovako rano ujutru.

samo da dodam, pod idejom da nisi imao ili/ili situaciju prilikom kupovine pa da je dizel motor u startu bio skuplji 5k pa da mozgaš.

npr ja kad sam svojevremeno uzimao renegade imali su identičnu cenu za 1.6 multijet i 1.3 benzin sa kompletno identičnom opremom

55 minutes ago, Lucky said:

sad ovako iz glave to je oko 1000 eur razlike u ceni goriva godišnje, da ne budem vudu 🙂 ali nije ni to malo. 

ofc ako nisam fejlovao računicu ovako rano ujutru.

samo da dodam, pod idejom da nisi imao ili/ili situaciju prilikom kupovine pa da je dizel motor u startu bio skuplji 5k pa da mozgaš.

npr ja kad sam svojevremeno uzimao renegade imali su identičnu cenu za 1.6 multijet i 1.3 benzin sa kompletno identičnom opremom

12k km je 120 "stotina" km, 2 litre više po "stotini" je ~240 litri više, ~40k dinara razlike? Napominjem da je i meni dosta rano, za svaki slučaj :D

• Haha (+1) 1

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

5 minutes ago, millanče said:

12k km je 120 "stotina" km, 2 litre više po "stotini" je ~240 litri više, ~40k dinara razlike? Napominjem da je i meni dosta rano, za svaki slučaj 😄

znaš ti ko'ko 'leba mož' se kupi za 40k din!

ja sam zaokružio 200din litar pa po toj tvojoj ispada 48k din a i gledao sam ovu gornju granicu od 15k km znači da bi došlo do nekih 60-70k po toj "tvojoj" računici.

opet ne mogu da kažem da nije neka razlika, to je jedna cela registracija + redovan servis npr.

• Like +1 1

20 minutes ago, Lucky said:

znaš ti ko'ko 'leba mož' se kupi za 40k din!

ja sam zaokružio 200din litar pa po toj tvojoj ispada 48k din a i gledao sam ovu gornju granicu od 15k km znači da bi došlo do nekih 60-70k po toj "tvojoj" računici.

opet ne mogu da kažem da nije neka razlika, to je jedna cela registracija + redovan servis npr.

Je, al opet relanije je da vozači takvih benzinčića više teže ka 10k nego ka 15k godišnje, tako da može da se "navuče" računica i ka 30k isto tako kako si je ti "navuko" do 48 ili 60-70k. :) I ne možeš nikao množiti sa 200 litru tako, i 180 je previše, zaboravljaš da je 5l dizela ~ 6l benzina po ceni ;) Štedi se skoro pa jedna cela litra benzina u onih prvih 5-6l koje oba moraju prvo da potroše, pa onda kreće razlika, ne znam ima li ovo smisla kako sam sročio ALI VERUJ MI DA JE DOBRO :D razbudio sam se, možda je razlika realno i manja od 30k godišnje nekima :D

@manson eto :D

Naravno, razlika je velika i u tome kakav benzinac i dizel se porede, i koješta. Ali nije 1k eura sigurno, negde je između 200 i 500 :D

Edited by millanče

OK U PRAVU SI!

ima tu nepoznanica tipa cene goriva dal će opet da se nekad obrne da dizel bude povoljniji ili ne kao što je nekad bilo, imaš i tu varijantu da će se dizel auto opet kod nas kasnije lakše prodati ... ali stoji sve što je kili rekao i da se čuje kao traktor i da moraš kod nekih da dodaješ i onaj adblue itd.

200 sam zaokružio čisto zbog oscilacija cena a i toga što mi se čini da kod nas veštački drže cenu tu negde svojim uredbama. kad smo kod toga, zanimljiv dodatak računu sam dobio na pumpi u sloveniji:

image.png

• Thanks (+1) 1

4 minutes ago, Lucky said:

OK U PRAVU SI!

ima tu nepoznanica tipa cene goriva dal će opet da se nekad obrne da dizel bude povoljniji ili ne kao što je nekad bilo, imaš i tu varijantu da će se dizel auto opet kod nas kasnije lakše prodati ... ali stoji sve što je kili rekao i da se čuje kao traktor i da moraš kod nekih da dodaješ i onaj adblue itd.

200 sam zaokružio čisto zbog oscilacija cena a i toga što mi se čini da kod nas veštački drže cenu tu negde svojim uredbama. kad smo kod toga, zanimljiv dodatak računu sam dobio na pumpi u sloveniji:

image.png

YAY BRAVO JA! :D Mada realno je da može ludo da varira zavisno od vozila, uslova i sama čoveka, verovatnno su i tvojei moje sve cifre validne u nekoj situaciji, osim možda tih 1k eur/god :) Lep primer transparentvnosti Slovenaca btw, stvarno su vek ispred nas, jebem ih :D

30 minutes ago, millanče said:

@manson eto 😄

Naravno, razlika je velika i u tome kakav benzinac i dizel se porede, i koješta. Ali nije 1k eura sigurno, negde je između 200 i 500 😄

20 minutes ago, Lucky said:

OK U PRAVU SI!

200 sam zaokružio čisto zbog oscilacija cena a i toga što mi se čini da kod nas veštački drže cenu tu negde svojim uredbama. 

Ja samo nisam siguran kako ste se toliko zbunili 😄 U smislu ako se pređe 15k km godišnje, benzinac troši 8 u proseku, dizel 6, znači da će prvi potrošiti 1200 litara goriva, a drugi 900. Ako je benzin na današnji dan 177 din/l a dizel 196 din/l (a relativno je konstantan odnos, oko 10% razlike), to znači da će benzinac u parama potrošiti 212.400 RSD, a dizel 176.400 RSD, dakle razlika je 36.000 ili 300 evra tačno. Ako bi prešao 12k km godišnje razlika je 28.800 dinara. Ni u kom slučaju nije ni blizu 500 evra godišnje, a da ne pričam o 1.000 😄 I sad uzmimo primera radi da ti tog dizela voziš 5 godina, uštedeo si 1500 evra ukupno, ne računajući ako ode zamajac, DPF, EGR, dizne i ostala sranja, objektivno si na nuli ako si uzeo polovan. Ako prelaziš više od 25k godišnje tek tad počinje da ima smisla realno. 

Druga stvar zašto se smanjuje broj dizela jeste i elektrifikacija - gomila proizvođača više ni ne nudi dizel već samo hibride umesto njih. U tom smislu je potrošnja da kažemo sličnija a utisak u radu znatno na strani hibrida, i zbog zvuka i zbog ubrzanja i svega. Pri tom ja i dalje se nisam susretao sa nekim horor pričama održavanja hibrida, najgore što sam čuo jeste da crkne baterija ili nešto pa ljudi nastave da ga voze kao benzinca. S tim da je ovo vrlo subjektivno zapažanje, možda sam zapravo potpuno pogrešio, ali neka me neko ispravi. A kad zakuca zamajac ne možeš da nastaviš da ga voziš 😄 

• Like +1 1

Heghlu'meH QaQ jajvam