Jump to content

Koji auto da kupim

Neptune

Recommended Posts

znamo da je srbija marginalna po pitanju ponude električnih automobila uopšte, novih ili polovnih, za sada nema mnogo takvih oglasa. činjenično u EU imaš gomilu depreciated novijih EV polovnjaka, mislim, eno mobile.de idi gledaj tamo su 🙂 ali evo, krenule su i kod nas te jeftine tesle iz norveške, vrv sa zamaskiranim faulty modulima baterije 🙂

a ovde se vodi reč o novom ELEKTRIČNOM porše macanu sa njihove ponude, kojeg cene 90k. taj auto će moći da se nađe na mobile.de za 3 godine za 50k. o tome se radi.

na temu budućih (i sadašnjih?) polovnjaka, evo ovaj video kao upozorenje:

facebook.com/speed.rs

1 hour ago, Dule_smor said:

Znaci Hibrid nikako:(....nista onda, vracamo se starim dobrim SUS, poso mi ne pada na pamet da kupujem full elektricno govno kao sledeci auto.

ja sam jedno vreme baš aktivno razmišljao o plugin hibridu, čitao itd, pa i pisao ovde.

na papiru deluje super, nije mi ni bio problem taj sa činjenicom da je teži jer ima bateriju samim tim više troši običnog benzina, kao kompenzuje se sa ovim, ali na kraju dana iako EV imamo sad kao koncept već preko deceniju u aktivnoj eksploataciji pa i to spada među "mlade" tehnologije, izgleda da je plug-in tu još "mlađi" i samim tim kompleksniji za održavanje i sa još gomilom nepoznanica.

Odradih sve servise u Euroimpex preko puta BIG-a.  za pezoa 208 na 87500km. Uzeo sam ga polovinom februara sa 83500. 
Diskovi su vec zamenjeni, kontam da je trebalo jos svecice da odradim. Eto updejta da malo aktiviram topic :D
image.thumb.jpeg.8c126df671fe95b0b1c35f2da5be3a0f.jpegimage.thumb.jpeg.2924265d7c5f99f7f8f2ebd4cfba9721.jpeg

Edited by Diego

I see by your outfit, that you are a cowboy.

Pojma nemam, chat gpt kaze ovo:
Pumpa vode (vodena pumpa): kod većine 1.2 PureTech motora (posebno verzije sa kaišem umesto lanca), pumpa je pokretana zupčastim kaišem i često se menja zajedno sa kaišem.

• Dakle, da, motor se "razlancava" – tj. skida se zupčasti kaiš, španeri itd.

• Obično se to radi zajedno sa velikim servisom (zamena kaiša na 100.000-180.000 km, zavisi od verzije).

33 minutes ago, voodoo_ said:

Toliko su i inače pristojna ulja po boljoj gradaciji (ACEA C3 i slično), ovi su ga zacepili a verovatno sipaju iz bureta.

kolko znam trebalo bi koristiti bolja ulja za ove motore, iskreno se nadam da ovde nisu sipali ko zna sta :D to je i razlog sto sam isao u ovaj kao oficijalni. 

34 minutes ago, dovlagsi said:

za puretech obavezno mora najbolje moguće ulje jer mu je zupčasti u ulju.

Ovaj račun meni ne deluej toliko strašno uzevši sve u obzir, e, sad, što je to puretech sa kaišom u mašću, to... neću ništa da pričam :( Najpametniji sam kad ćutim :D

Edited by millanče

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Zato sam i malo pre predvidjenog vremena zamenio kais. Videcu svecice uskoro posto sam zaboravio na to, i mogu da ga chipujem!

Osim letnjih guma nisam za sad nista ulozio, diskove su zamenili nakon sto su ga uvezli i kao odradili neku proveru u 100 tacaka, i ja sam ih maltretirao da mi prodaju sa novim zimskim gumama.

Svakako kad bi kupio od fizickog lica, bez 1000e i dobre provere ne vredi kupovina.

I dalje obozavam kad sednem u 208 ili ga vidim parkiranog xd

Edited by Diego
  • Like +1 2

12 minutes ago, cali said:

"ChatGPT kaže da može" je zamenilo "drugar kaže da može".

Odmah se setim scene iz Nacionalne Klase sa đuntom sa sitnim nutom 😄

Zanimljiva opservacija :D Ali svakako mislim da je čovek uradio sve što je u njegovoj i ljudskoj moći i svakako više od proseka kad je u pitanju Peugeot sa tim Puretech motorom, sve ostalo je sad u rukama Boga :D Ne dajte mu ništa da čipuje, cenim da se zajebava, i biće sve ok :D

Edited by millanče

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

2 hours ago, millanče said:

Ne dajte mu ništa da čipuje, cenim da se zajebava, i biće sve ok :D

Ma kakvi, pokvarice mi oglas na ruru za godinu dana :D

Nisam proverio dal su mozda menjane svecice vec, al svakako nije neki izdatak

• Like +1 1

1 hour ago, voodoo_ said:

Pa valjalo bi i svećice ako nisu menjane 60+ hiljada, na jednom drugom ovde takođe omiljenom brendu je servisni interval 30 hiljada.

To je bas kratko.  Za sve moderne modele do sada sam cuo da se menjaju na 100-120k km...?

Edited by Dick Warlock