killYg0r Posted June 11 Report Share Posted June 11 U Srbiji nelektricna kola Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted June 11 Report Share Posted June 11 sad pričamo o električnim kolima Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted June 12 Report Share Posted June 12 Daj neki oglas iz Srbije.Na stranu što su te iste priče bile i za sus polovnjake, pa ih nešto nije bilo po oglasima, niti su ih ti koji su pominjali tih 50% prodavali po toj ceni :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted June 12 Report Share Posted June 12 znamo da je srbija marginalna po pitanju ponude električnih automobila uopšte, novih ili polovnih, za sada nema mnogo takvih oglasa. činjenično u EU imaš gomilu depreciated novijih EV polovnjaka, mislim, eno mobile.de idi gledaj tamo su 🙂 ali evo, krenule su i kod nas te jeftine tesle iz norveške, vrv sa zamaskiranim faulty modulima baterije 🙂 a ovde se vodi reč o novom ELEKTRIČNOM porše macanu sa njihove ponude, kojeg cene 90k. taj auto će moći da se nađe na mobile.de za 3 godine za 50k. o tome se radi. na temu budućih (i sadašnjih?) polovnjaka, evo ovaj video kao upozorenje: Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 12 Report Share Posted June 12 Znaci Hibrid nikako:(....nista onda, vracamo se starim dobrim SUS, poso mi ne pada na pamet da kupujem full elektricno govno kao sledeci auto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted June 12 Report Share Posted June 12 Ako uzmes nov nemas taj problem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 12 Report Share Posted June 12 1 hour ago, Dule_smor said: Znaci Hibrid nikako:(....nista onda, vracamo se starim dobrim SUS, poso mi ne pada na pamet da kupujem full elektricno govno kao sledeci auto. ja sam jedno vreme baš aktivno razmišljao o plugin hibridu, čitao itd, pa i pisao ovde. na papiru deluje super, nije mi ni bio problem taj sa činjenicom da je teži jer ima bateriju samim tim više troši običnog benzina, kao kompenzuje se sa ovim, ali na kraju dana iako EV imamo sad kao koncept već preko deceniju u aktivnoj eksploataciji pa i to spada među "mlade" tehnologije, izgleda da je plug-in tu još "mlađi" i samim tim kompleksniji za održavanje i sa još gomilom nepoznanica. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post dovlagsi Posted June 13 Popular Post Report Share Posted June 13 od hibridne tehnologije samo akumulator! 1 2 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 14 Report Share Posted June 14 16 hours ago, dovlagsi said: od hibridne tehnologije samo akumulator! ma šta će ti i to, pali na gurku! taman malo i trening! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diego Posted June 18 Report Share Posted June 18 (edited) Odradih sve servise u Euroimpex preko puta BIG-a. za pezoa 208 na 87500km. Uzeo sam ga polovinom februara sa 83500. Diskovi su vec zamenjeni, kontam da je trebalo jos svecice da odradim. Eto updejta da malo aktiviram topic :D Edited June 18 by Diego Quote I see by your outfit, that you are a cowboy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 18 Report Share Posted June 18 Dosta jaka cena za ulje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuse.buca Posted June 18 Report Share Posted June 18 1 hour ago, voodoo_ said: Dosta jaka cena za ulje Morao sam da guglam jer mi nije poznato ulje. I nasao na jednom mestu, 5L 6139 din. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 18 Report Share Posted June 18 Toliko su i inače pristojna ulja po boljoj gradaciji (ACEA C3 i slično), ovi su ga zacepili a verovatno sipaju iz bureta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted June 18 Report Share Posted June 18 (edited) 2 hours ago, Diego said: Bokte, Victjo, vise te je kostao ovaj servis nego mene veliki za Fiestu. Kostao je isto. Jesu li razlancavali motor da zamene pumpu? Edited June 18 by Dick Warlock Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diego Posted June 18 Report Share Posted June 18 Pojma nemam, chat gpt kaze ovo: Pumpa vode (vodena pumpa): kod većine 1.2 PureTech motora (posebno verzije sa kaišem umesto lanca), pumpa je pokretana zupčastim kaišem i često se menja zajedno sa kaišem. Dakle, da, motor se "razlancava" – tj. skida se zupčasti kaiš, španeri itd. Obično se to radi zajedno sa velikim servisom (zamena kaiša na 100.000-180.000 km, zavisi od verzije). 33 minutes ago, voodoo_ said: Toliko su i inače pristojna ulja po boljoj gradaciji (ACEA C3 i slično), ovi su ga zacepili a verovatno sipaju iz bureta. kolko znam trebalo bi koristiti bolja ulja za ove motore, iskreno se nadam da ovde nisu sipali ko zna sta :D to je i razlog sto sam isao u ovaj kao oficijalni. Quote I see by your outfit, that you are a cowboy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted June 18 Report Share Posted June 18 za puretech obavezno mora najbolje moguće ulje jer mu je zupčasti u ulju. 3 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted June 18 Report Share Posted June 18 (edited) 34 minutes ago, dovlagsi said: za puretech obavezno mora najbolje moguće ulje jer mu je zupčasti u ulju. Ovaj račun meni ne deluej toliko strašno uzevši sve u obzir, e, sad, što je to puretech sa kaišom u mašću, to... neću ništa da pričam :( Najpametniji sam kad ćutim :D Edited June 18 by millanče Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted June 18 Report Share Posted June 18 Sobizrom da je zvanican servis i da je odradjen veliki servis, realno super cena. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post killYg0r Posted June 18 Popular Post Report Share Posted June 18 I tacno kad saberes + sve ostalo sto si radio dodjemo do toga da za polovan auto treba jos 1k evra dodatno na cenu da bi se odradilo sve sto treba 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diego Posted June 18 Report Share Posted June 18 (edited) Zato sam i malo pre predvidjenog vremena zamenio kais. Videcu svecice uskoro posto sam zaboravio na to, i mogu da ga chipujem! Osim letnjih guma nisam za sad nista ulozio, diskove su zamenili nakon sto su ga uvezli i kao odradili neku proveru u 100 tacaka, i ja sam ih maltretirao da mi prodaju sa novim zimskim gumama. Svakako kad bi kupio od fizickog lica, bez 1000e i dobre provere ne vredi kupovina. I dalje obozavam kad sednem u 208 ili ga vidim parkiranog xd Edited June 18 by Diego 2 Quote I see by your outfit, that you are a cowboy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post cali Posted June 19 Popular Post Report Share Posted June 19 (edited) "ChatGPT kaže da može" je zamenilo "drugar kaže da može". Odmah se setim scene iz Nacionalne Klase sa đuntom sa sitnim nutom 😄 Edited June 19 by cali 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted June 19 Report Share Posted June 19 (edited) 12 minutes ago, cali said: "ChatGPT kaže da može" je zamenilo "drugar kaže da može". Odmah se setim scene iz Nacionalne Klase sa đuntom sa sitnim nutom 😄 Zanimljiva opservacija :D Ali svakako mislim da je čovek uradio sve što je u njegovoj i ljudskoj moći i svakako više od proseka kad je u pitanju Peugeot sa tim Puretech motorom, sve ostalo je sad u rukama Boga :D Ne dajte mu ništa da čipuje, cenim da se zajebava, i biće sve ok :D Edited June 19 by millanče Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 19 Report Share Posted June 19 Pa valjalo bi i svećice ako nisu menjane 60+ hiljada, na jednom drugom ovde takođe omiljenom brendu je servisni interval 30 hiljada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diego Posted June 19 Report Share Posted June 19 2 hours ago, millanče said: Ne dajte mu ništa da čipuje, cenim da se zajebava, i biće sve ok :D Ma kakvi, pokvarice mi oglas na ruru za godinu dana :D Nisam proverio dal su mozda menjane svecice vec, al svakako nije neki izdatak 1 Quote I see by your outfit, that you are a cowboy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted June 19 Report Share Posted June 19 (edited) 1 hour ago, voodoo_ said: Pa valjalo bi i svećice ako nisu menjane 60+ hiljada, na jednom drugom ovde takođe omiljenom brendu je servisni interval 30 hiljada. To je bas kratko. Za sve moderne modele do sada sam cuo da se menjaju na 100-120k km...? Edited June 19 by Dick Warlock Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts