Jump to content

Njuz (nije njuz)

Recommended Posts

Nema ni jednog bele rase, da ne kažem SrbinaĀ :c

Juče kod Miksija su imali oproŔtajnu priredbu u Ŕkoli (kraj 4-og razreda). Učiteljica veronauke je napisala tekst, a priredba se zove Srpski svetitelji gde je svako dete dobilo da nauči deo teksta (kao pesmica) kojom se opisuje život jednog od srpskih vladara i vladarki svetitelji i bili su obučeni kao vladari sa krunama i mačevima itd... Na kraju se zavrŔilo sa svetim mučenicima iz Jasenovca, gde mislim da je pola roditelja pustilo suzu...

BaŔ mi je bilo drago Ŕto su potencirali naŔu istoriju i duhovnost, a ne europa-lgpt-ukrotard-svi-smo-pobednici tematiku.

Ā 

Edited by absolute

QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

53 minutes ago, Zwerko said:

A Ŕta tačno gledamo? Mislim osim Ŕto su crnci, azijati i indusi, ali kao kapiram da je radnja verovatno neki globalni koncern?

Pa Å”ta ako je globalni koncern? Å ta je loÅ”e u tome da je najbliža porodica bela u knjizi koja će se prodavati u Srbiji? Kada su već prevodili, pa joÅ” na ćirilicu, mogli su da stave i par drugih stock slika, da prilagode državi u kojoj će to da prodaju? Siguran sam da je recimo mama bez marame u nekoj Saudijskoj Arabiji ili tako negde šŸ™‚Ā 

16 minutes ago, manson said:

Pa Å”ta ako je globalni koncern? Å ta je loÅ”e u tome da je najbliža porodica bela u knjizi koja će se prodavati u Srbiji? Kada su već prevodili, pa joÅ” na ćirilicu, mogli su da stave i par drugih stock slika, da prilagode državi u kojoj će to da prodaju? Siguran sam da je recimo mama bez marame u nekoj Saudijskoj Arabiji ili tako negde šŸ™‚Ā 

Mislim da pridajeÅ” previÅ”e mogućnosti i želje lokalnim marketing magovima šŸ™‚Ā Neko je dobio broÅ”uru od "Zare" gde stoji "prevedite na svoj jezik ove termine i Å”tampajte" i oni su upisali Mama i tata umesto Mom and Dad i to je to, ne ide dalje od toga. Jer kada bi menjali slike bi to moralo da bude angažovanje dizajnera, pa slanje negde tamo na odobrenje i slično. Te velike korporacije imaju izuzetno jedenje govana oko tih marketinÅ”kih materijala pa bi se onda postavljalo pitanje da li Srbin tata gleda sa istim žarom dete kao crnac tata malo crnče. Tako da je jedna, vrlo realna, opcija da naÅ”i zapravo i ne mogu da utiču na to, a druga opcija je da je preveliko cimanje pa ih prosto zabole.Ā 

• Downvote (-1) 1

Heghlu'meH QaQ jajvam

12 minutes ago, manson said:

ako nisi bitna država (čitaj, ona koja može da proda XYZ proizvoda i napravi toliko prometa), Å”to mi svakako nismo, onda ih baÅ” briga šŸ™‚Ā ne znam koja je radnja u pitanju, ali moj take za ovo je da ni ne rade u lokalu nego tipa centrala koja pokriva ceo region a nalazi se u npr Poljskoj dobila zadatak da lokalizuje na tih 10ak jezika, lupila imena prevode i pustila u print tamo negde.

najdalji domet koji možemo da izvučemo je da oni povuku taj materijal i to je to, ali da je neko unapred pisao u fazonu "e zamenite ove slike sa belcima" ne bi nikad - nismo Kina nažalost pa da moraju šŸ™‚

Evo svež primer, iskočila mi je reklama za Game Pass microsoftova pre neki dan, nažalost ne na ovom kompu pa nemam sad screenshot ali ispis je na ćirilici i piÅ”e neka reč koja ne postoji na srpskom, ali se vidi pokuÅ”aj :)) ne mogu sad ni da se setim koja je. znači da je prosto MS za CEE region lokalizovao preko neke agencije u Mađarskoj i rekao puÅ”taj! šŸ™‚

Meni video reklama iskače stalno na latinici i skroz je normalan tekst. A ovo pridružiti nije nemoguće da je Google "call to action" dugme. Ali ispis na ćirilici na samoj reklami nisam dobio.

No da se vratimo na temu - otvaranje u oktobru u Beogradu na vodi.

https://twitter.com/lazalaki969/status/1669763174638206979?t=wEbOLmbted8KWAO5jJdMqA&s=19

Heghlu'meH QaQ jajvam

1 hour ago, Zwerko said:

Meni video reklama iskače stalno na latinici i skroz je normalan tekst. A ovo pridružiti nije nemoguće da je Google "call to action" dugme. Ali ispis na ćirilici na samoj reklami nisam dobio.

ok je pridružiti kao call to action na dugmetu (ajd' kao neka bude) ali na vizualu? šŸ™‚

1 hour ago, Zwerko said:

No da se vratimo na temu - otvaranje u oktobru u Beogradu na vodi.

videh da se otvara i airserbia u beogradu na vodi, znači treba popuniti prazne lokale :))

1 hour ago, Jose Jimenez said:

Mogu da otvore joÅ” 100 kafića, makijato 10ā‚¬, BDP skače 10%.

iskreno, mene čudi kako broj kafića rapidno opada kako se odmakneÅ” od BW ka Adi, tu ima toliko mesta joÅ” - recimo ceo potez kod sajma, pa tamo posle oko Radničke... a da ne pričamo o drugoj strani obale, tamo kod starog sajmiÅ”ta a pre brankovog mosta, prava riznica prostora!

On 6/17/2023 at 11:23 AM, Lucky said:

ok je pridružiti kao call to action na dugmetu (ajd' kao neka bude) ali na vizualu? šŸ™‚

videh da se otvara i airserbia u beogradu na vodi, znači treba popuniti prazne lokale :))

Ovo mogu ja da odgovorim.. neko je poslao "please translate 'join' for us" pa nije dao ni vizual, ni kontekst, ni niÅ”ta nego je eto top secret šŸ˜„Ā Pa kad izađe je u fazonu "hjaoo ne možemo sad da menjamo, već je otiÅ”lo na X lokacija"

24 minutes ago, Junkie said:

Ovo mogu ja da odgovorim.. neko je poslao "please translate 'join' for us" pa nije dao ni vizual, ni kontekst, ni niÅ”ta nego je eto top secret šŸ˜„Ā Pa kad izađe je u fazonu "hjaoo ne možemo sad da menjamo, već je otiÅ”lo na X lokacija"

haha, rln da je tako bilo šŸ™‚ slažem se.Ā 

retkost je da zapravo poÅ”alje neko i prateći dokument da objasni kontekst fraze koja se prevodiĀ šŸ™‚

Znači imali smo do sada:

- nije avion joÅ” stigao sa svoje destinacije (iako je prvi let zorom)

- posada nije stigla joÅ” uvek na let (ovo mi se nije desilo ali videh u vestima)

- kasne letovi jer nema delova za remont :))

a sada imamo i:

Š—Š±Š¾Š³ ŠŗŠ²Š°Ń€Š° сŠøстŠµŠ¼Š° Š·Š° рŠµŠ½Š“Š³ŠµŠ½ŃŠŗŠø ŠæрŠµŠ³Š»ŠµŠ“ ŠæртљŠ°Š³Š° Š•Ń€ Š”рŠ±ŠøјŠ° сŠ°Š¾ŠæштŠ°Š²Š° Š“Š° јŠµ Š¼Š¾Š³ŃƒŃ›Šµ Š·Š½Š°Ń‡Š°Ń˜Š½Š¾ Š¾Š“стуŠæŠ°ŃšŠµ Š¾Š“ рŠµŠ“Š° Š»ŠµŃ‚ŠµŃšŠ°. ŠŠ°Š²Š¾Š“Šµ Š“Š° су у стŠ°Š»Š½Š¾Š¼ ŠŗŠ¾Š½Ń‚Š°Šŗту сŠ° сŠ»ŃƒŠ¶Š±Š°Š¼Š° ŠŠµŃ€Š¾Š“рŠ¾Š¼Š° Šø Š“Š° ŠæрŠµŠ“уŠ·ŠøŠ¼Š°Ń˜Ńƒ сŠ²Šµ Š“Š° уŠ±Š»Š°Š¶Šµ ŠæŠ¾ŃŠ»ŠµŠ“ŠøцŠµ ŠæŠ¾ ŠæутŠ½ŠøŠŗŠµ Šø Š“Š° сŠ°Š¾Š±Ń€Š°Ń›Š°Ń˜ ŠæрŠøŠ»Š°Š³Š¾Š“Šµ Š½Š°ŃŃ‚Š°Š»ŠøŠ¼ Š¾ŠŗŠ¾Š»Š½Š¾ŃŃ‚ŠøŠ¼Š°. Š—Š±Š¾Š³ сŠøтуŠ°Ń†ŠøјŠµ Š½Š° Š°ŠµŃ€Š¾Š“рŠ¾Š¼Ńƒ Š¼ŠøŠ½ŠøстŠ°Ń€ Š“Š¾Ń€Š°Š½ Š’ŠµŃŠøћ ŠæŠ¾Š·Š²Š°Š¾ руŠŗŠ¾Š²Š¾Š“стŠ²Š¾ "Š’Š°Š½ŃŠøјŠ°" Š½Š° хŠøтŠ°Š½ сŠ°ŃŃ‚Š°Š½Š°Šŗ.

Naravno Vesara je odmah uskočio :))

i joÅ” im je i zapretio!

Ā 

Ā 

ŠšŠ¾Š¼ŠæŠ°Š½ŠøјŠ° `Š’Š°Š½ŃŠø` Š“уŠ³ŃƒŃ˜Šµ Š¾Š“Š³Š¾Š²Š¾Ń€Šµ Š½Š° Š¼Š½Š¾Š³Š¾ ŠæŠøтŠ°ŃšŠ° Š½Š° сутрŠ°ŃˆŃšŠµŠ¼ сŠ°ŃŃ‚Š°Š½Šŗу, ŠæŠ¾Ń‡ŠµŠ² Š¾Š“ тŠ¾Š³Š° Š·Š°ŃˆŃ‚Š¾ Š½ŠµŠ¼Š°Ń˜Ńƒ Š“Š¾Š²Š¾Ń™Š½Š¾ Š·Š°ŠæŠ¾ŃŠ»ŠµŠ½Šøх, ŠæŠ° Š“Š¾ тŠ¾Š³Š° Š·Š°ŃˆŃ‚Š¾ ŠøŠ¼ Š½Šµ рŠ°Š“Šø Š¾ŠæрŠµŠ¼Š° ŠŗŠ¾Ń˜Ńƒ су сŠ°Š¼Šø ŠŗуŠæŠøŠ»Šø Šø Š±ŠøрŠ°Š»Šø.Ā 

Š˜Š¼Š°Ń˜Ńƒ 24 сŠ°Ń‚Š°, Š“Š¾ сутрŠ° ујутру, Š“Š° ŠæрŠøŠæрŠµŠ¼Šµ ŠæŠ»Š°Š½ ŠŗŠ°ŠŗŠ¾ ћŠµ Š“Š° рŠµŃˆŠµ ŠæрŠ¾Š±Š»ŠµŠ¼ у ŠŗŠ¾Š¼Šµ су сŠµ Š½Š°ŃˆŠ»Šø.Ā 

Ā 

a najveći stručnjak ih je lepo zamolio:

ŠŠ° Š°ŠµŃ€Š¾Š“рŠ¾Š¼Ńƒ, ŠæрŠµŠ“ ŠæŠ¾Š»ŠµŃ‚Š°ŃšŠµ ŠæрŠ²Š¾Š³ Š°Š²ŠøŠ¾Š½Š° Š·Š° Š§ŠøŠŗŠ°Š³Š¾, ŠæрŠµŠ“сŠµŠ“Š½ŠøŠŗ Š”рŠ±ŠøјŠµ ŠŠ»ŠµŠŗсŠ°Š½Š“Š°Ń€ Š’ŃƒŃ‡Šøћ (
@avucic
) јŠ°Š²Š½Š¾ јŠµ Š·Š°Š¼Š¾Š»ŠøŠ¾ ŠŗŠ¾Š¼ŠæŠ°Š½Šøју `Š’Š°Š½ŃŠø` Š“Š° Š¼Š¾Š½Ń‚ŠøрŠ°Ń˜Ńƒ Š½Š¾Š²Šµ трŠ°ŠŗŠµ Šø Š“Š° Š·Š°ŠæŠ¾ŃŠ»Šµ Š²ŠøшŠµ љуŠ“Šø. ŠŠ»Šø Š½ŠøјŠµ Š²Ń€ŠµŠ“ŠµŠ»Š¾ ŠæŠ¾ŃˆŃ‚Š¾ ŠøŠ·Š³Š»ŠµŠ“Š° Š½Šøсу чуŠ»Šø штŠ° јŠµ ŠæрŠµŠ“сŠµŠ“Š½ŠøŠŗ рŠµŠŗŠ°Š¾.

Inače, par ljudi koji su putovali ovih dana, da ne računam @mladenqĀ i @Dule_smorĀ mi kažu da je apsolutni haos od redova.

Ja kad sam iÅ”ao bila je gužva na pasoÅ”koj na izlazu, ali ovo Å”to vidim na pasoÅ”koj na ulazu je pakao. Pre jedno tri-četiri meseca sam se vraćao odnekle i proveo sam sat vremena u gužvi na pasoÅ”koj. DoduÅ”e ne znam koliko tu Vansi može da pomogne (osim rekonstrukcijom tog dela za pasoÅ”ku da proÅ”ire za "radna mesta") jer je viÅ”e pitanje MUP-a, ali verovatno je to povezano jedno sa drugim.

Pre par godina su uklonili onaj aparat za automatski ulazak, iz ne znam kog razloga, kad je dosta Å”tedeo vremena, a makar i da su napravili dobar sistem da se zna ko gde ide na pasoÅ”ku kao svugde, nego ovamo kod nas svako ide na isti put pa ako ispred tebe dođe lik iz Afrike sa vizom, čekaÅ” pola sata.

Ā 

Turiste koji su uplatili letovanje na turskoj egejskoj obali, već je po dolasku na aerodrom, jutros oko 3.30 dočekala neprijatna informacija da je let pomeren za 9.45. Međutim, oko 7h je objavljeno da let neće biti realizovan ni u to vreme, a novi termin joÅ” nije poznat.

Ā 

ā€žImaju rok od 24 sataā€œ: Vesić udario na francusku firmu koja drži aerodrom zbog kaÅ”njenja letova, jer ā€žnisu posluÅ”ali Vučićaā€œ

Prethodno su, na istom gejtu beogradskog aerodroma, putnici koji su imali zakazan let za Atinu noćas u 00.45, za glavni grad Grčke odleteli tek jutros u 6.39, Å”to je izazvalo dosta negodovanja i žustre rasprave sa osobljem.

tako da, tldr, ko planira na more nek ide kolima :))

ili tipa iz Kraljeva, ionako mi deluje da je taj aerodrom totalno prazan - možda je zapravo i skroz ok opcija ići odatle :))

Ā 

Ā 

JbŔ mi sve, ne razumem da naprave takvu debilanu. Šta god da krenu i koliko god para da ulože, bude samo joŔ gore, a ne bolje.

QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

1 hour ago, absolute said:

JbŔ mi sve, ne razumem da naprave takvu debilanu. Šta god da krenu i koliko god para da ulože, bude samo joŔ gore, a ne bolje.

meni je dodatno trip Ŕto ovde hajde da kažemo nema veze toliko sa vesarom i vučkom, jer kao dali su koncesiju, vansi je preuzeo i drži milion aerodroma po svetu, trebalo bi da znaju Ŕta rade. i sad oni svaŔta tamo neŔto rekonstruiŔu, ali da "core" nisu reŔili mi je nejasno. znači uzmeŔ i proŔiriŔ kapacitet aerodroma, pustiŔ joŔ milion aviona ali ostaviŔ istih pet Ŕaltera za proveru pasoŔa kao pre 50 godina i joŔ niŔta ne uradiŔ da odvojiŔ - EU, non-EU, Srbija i tako tih par kategorija.

Ā 

Situacija na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" ni ovog jutra nije bolja. Kasni najmanje osam letova, a putnici i dalje ne dobijaju dovoljno informacija. Vest o novim letovima koji kasne dolazi u trenutku dok se čekaju zaključci sa sastanka ministra građevine, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesiča s predstavnicima kompanije "Vansi" koja rukovodi beogradskim aeordromom.

Trenutno kasne letovi ka sledećim destinacijama: Dalmanu, Krakovu,Cirihu, Istanbulu, dva leta ka Tivtu, Banja Luci i Heraklionu.Ā 

Ā 

sajt aerodroma je inače super napravljen tako da ako piŔe da let ima novo vreme samo piŔe koje je a ne i koje je bilo originalno tako da ne može da se provali tačno koliko Ŕta kasni.

osim kad stoji da poleće u xx a piÅ”e da je odleteo pet sati posle toga šŸ™‚

Dule, o Dule!

Ā 

"Š¢Š°Ń‚ŠøцŠµ" у ŠŠµŠ¼Š°Ń‡ŠŗŠ¾Ń˜ ŠŗуŠæују сŠµŠŗс сŠ° Š¼Š°Š»Š¾Š»ŠµŃ‚Š½ŠøцŠ°Š¼Š°
Š”тŠ°Ń€ŠøјŠø Š¼ŃƒŃˆŠŗŠ°Ń€Ń†Šø цŠøљŠ°Š½Š¾ ŠŗŠ¾Ń€ŠøстŠµ ŠæŠ»Š°Ń‚Ń„Š¾Ń€Š¼Šµ ŠæŠ¾Šæут "My Sugardaddy" Š·Š° ŠŗŠ¾Š½Ń‚Š°ŠŗтŠµ с Š¼Š°Š»Š¾Š»ŠµŃ‚Š½ŠøцŠ°Š¼Š°, ŠæŠ¾Ń‚Š²Ń€Š“ŠøŠ»Š¾ јŠµ јŠµŠ“Š½Š¾ Š½Š¾Š²Š¾ ŠøстрŠ°Š¶ŠøŠ²Š°ŃšŠµ Š½ŠµŠ¼Š°Ń‡ŠŗŠøх Š½Š¾Š²ŠøŠ½Š°Ń€Š°.

ŠžŠ½Šø ŠŗŠ¾Ń˜Šø ŠæŠ¾ŃŠµŃ‚Šµ ŠæŠ»Š°Ń‚Ń„Š¾Ń€Š¼Ńƒ "My Sugardaddy", Š½Š° фŠ¾Ń‚Š¾Š³Ń€Š°Ń„ŠøјŠ°Š¼Š° Šø Š²ŠøŠ“ŠµŠ¾-сŠ½ŠøŠ¼Ń†ŠøŠ¼Š° Š¼Š¾Š³Ńƒ Š“Š° Š²ŠøŠ“Šµ ŠæрŠøŠ·Š¾Ń€Šµ срŠµŃ›Š½Š¾Š³ Š¶ŠøŠ²Š¾Ń‚Š°: ŠæŠ°Ń€Š¾Š²Šø ŠæŠøју шŠ°Š¼ŠæŠ°ŃšŠ°Ń†, рŠ¾Š¼Š°Š½Ń‚ŠøчŠ½Š¾ Š“руŠ¶ŠµŃšŠµ у Š“Š²Š¾Ń˜Šµ у сŠæŠ°-ŠŗŠ¾Š¼ŠæŠ»ŠµŠŗсŠøŠ¼Š°, ŠŗуŠæŠ¾Š²ŠøŠ½Š° Š½Š°ŠŗŠøтŠ° ŠøŠ»Šø Š¶ŃƒŃ€ŠŗŠµ.

ŠŸŠ»Š°Ń‚Ń„Š¾Ń€Š¼Š° ā€“ чŠøјŠø Š±Šø Š½Š°Š·ŠøŠ² у сŠ»Š¾Š±Š¾Š“Š½Š¾Š¼ ŠæрŠµŠ²Š¾Š“у Š¼Š¾Š³Š°Š¾ Š“Š° Š±ŃƒŠ“Šµ "ŠœŠ¾Ń˜ сŠ»Š°Ń‚ŠŗŠø тŠ°Ń‚ŠøцŠ°" ā€“ Š½Š°Š¼ŠµŃšŠµŠ½Š° јŠµ Š¼Š»Š°Š“ŠøŠ¼ Š¶ŠµŠ½Š°Š¼Š° ŠŗŠ¾Ń˜Šµ су, Š·Š°Ń€Š°Š“ џŠµŠæŠ°Ń€Ń†Š°, сŠŗуŠæŠµ Š¾Š“ŠµŃ›Šµ Šø ŠæŠ¾ŃŠµŃ‚Š° ŠµŠŗсŠŗŠ»ŃƒŠ·ŠøŠ²Š½ŠøŠ¼ рŠµŃŃ‚Š¾Ń€Š°Š½ŠøŠ¼Š°, сŠæрŠµŠ¼Š½Šµ Š“Š° сŠµ уŠæустŠµ у ŠµŠ¼Š¾Ń‚ŠøŠ²Š½Šµ Šø уŠ³Š»Š°Š²Š½Š¾Š¼ сŠµŠŗсуŠ°Š»Š½Šµ Š²ŠµŠ·Šµ сŠ° стŠ°Ń€ŠøјŠøŠ¼ Š¼ŃƒŃˆŠŗŠ°Ń€Ń†ŠøŠ¼Š°. Š£ Š¾ŠæŠøсу стŠ¾Ń˜Šø Š“Š° јŠµ тŠ¾ "Š²Š¾Š“ŠµŃ›Š° ŠµŠ²Ń€Š¾ŠæсŠŗŠ° Š“ŠµŃ˜Ń‚ŠøŠ½Š³-ŠæŠ»Š°Ń‚Ń„Š¾Ń€Š¼Š°", Š¾Š“Š½Š¾ŃŠ½Š¾ ŠæŠ»Š°Ń‚Ń„Š¾Ń€Š¼Š° Š·Š° сŠæŠ°Ń˜Š°ŃšŠµ ŠæŠ°Ń€Š¾Š²Š°. Š˜ŃŃ‚ŠøчŠµ сŠµ Š“Š° Š¾Š½Š° ŠøŠ¼Š° чŠµŃ‚ŠøрŠø Š¼ŠøŠ»ŠøŠ¾Š½Š° чŠ»Š°Š½Š¾Š²Š° Šø Š“Š° њŠøхŠ¾Š² Š±Ń€Š¾Ń˜ рŠ°ŃŃ‚Šµ, ŠæŠ¾ŃŠµŠ±Š½Š¾ Š¾Š“ ŠøŠ·Š±ŠøјŠ°ŃšŠ° ŠæŠ°Š½Š“ŠµŠ¼ŠøјŠµ ŠŗŠ¾Ń€Š¾Š½Šµ.

ŠŸŠ»Š°Ń‚Ń„Š¾Ń€Š¼Š° сŠ²Š¾Ń˜Šµ ŠŗŠ»ŠøјŠµŠ½Ń‚Šµ ŠæрŠøŠ²Š»Š°Ń‡Šø тŠ°ŠŗŠ¾ штŠ¾ ŠøстŠøчŠµ Š“Š° сŠæŠ°Ń˜Š° "усŠæŠµŃˆŠ½Šµ Šø Š¼Š¾Š“ŠµŃ€Š½Šµ" Š¼ŃƒŃˆŠŗŠ°Ń€Ń†Šµ "у Š½Š°Ń˜Š±Š¾Ń™ŠøŠ¼ Š³Š¾Š“ŠøŠ½Š°Š¼Š°" ŠŗŠ¾Ń˜Šø су у ŠæŠ¾Ń‚Ń€Š°Š·Šø Š·Š° Š·Š½Š°Ń‚Š½Š¾ Š¼Š»Š°Ń’ŠøŠ¼ Šø ā€žŠ°Ń‚Ń€Š°ŠŗтŠøŠ²Š½ŠøŠ¼ Š¶ŠµŠ½Š°Š¼Š°ā€œ ŠŗŠ¾Ń˜Šµ су у ŠæŠ¾Ń‚Ń€Š°Š·Šø Š·Š° Š“Š¾Š±Ń€Š¾ŃŃ‚Š¾Ń˜ŠµŃ›ŠøŠ¼ стŠ°Ń€ŠøјŠøŠ¼ Š¼ŃƒŃˆŠŗŠ°Ń€Ń†ŠµŠ¼.

Ā 

Ā 

On 6/23/2023 at 7:54 PM, Bliss said:

Ā 

"Š¢Š°Ń‚ŠøцŠµ" у ŠŠµŠ¼Š°Ń‡ŠŗŠ¾Ń˜ ŠŗуŠæују сŠµŠŗс сŠ° Š¼Š°Š»Š¾Š»ŠµŃ‚Š½ŠøцŠ°Š¼Š°
Š”тŠ°Ń€ŠøјŠø Š¼ŃƒŃˆŠŗŠ°Ń€Ń†Šø цŠøљŠ°Š½Š¾ ŠŗŠ¾Ń€ŠøстŠµ ŠæŠ»Š°Ń‚Ń„Š¾Ń€Š¼Šµ ŠæŠ¾Šæут "My Sugardaddy" Š·Š° ŠŗŠ¾Š½Ń‚Š°ŠŗтŠµ с Š¼Š°Š»Š¾Š»ŠµŃ‚Š½ŠøцŠ°Š¼Š°, ŠæŠ¾Ń‚Š²Ń€Š“ŠøŠ»Š¾ јŠµ јŠµŠ“Š½Š¾ Š½Š¾Š²Š¾ ŠøстрŠ°Š¶ŠøŠ²Š°ŃšŠµ Š½ŠµŠ¼Š°Ń‡ŠŗŠøх Š½Š¾Š²ŠøŠ½Š°Ń€Š°.

ŠžŠ½Šø ŠŗŠ¾Ń˜Šø ŠæŠ¾ŃŠµŃ‚Šµ ŠæŠ»Š°Ń‚Ń„Š¾Ń€Š¼Ńƒ "My Sugardaddy", Š½Š° фŠ¾Ń‚Š¾Š³Ń€Š°Ń„ŠøјŠ°Š¼Š° Šø Š²ŠøŠ“ŠµŠ¾-сŠ½ŠøŠ¼Ń†ŠøŠ¼Š° Š¼Š¾Š³Ńƒ Š“Š° Š²ŠøŠ“Šµ ŠæрŠøŠ·Š¾Ń€Šµ срŠµŃ›Š½Š¾Š³ Š¶ŠøŠ²Š¾Ń‚Š°: ŠæŠ°Ń€Š¾Š²Šø ŠæŠøју шŠ°Š¼ŠæŠ°ŃšŠ°Ń†, рŠ¾Š¼Š°Š½Ń‚ŠøчŠ½Š¾ Š“руŠ¶ŠµŃšŠµ у Š“Š²Š¾Ń˜Šµ у сŠæŠ°-ŠŗŠ¾Š¼ŠæŠ»ŠµŠŗсŠøŠ¼Š°, ŠŗуŠæŠ¾Š²ŠøŠ½Š° Š½Š°ŠŗŠøтŠ° ŠøŠ»Šø Š¶ŃƒŃ€ŠŗŠµ.

ŠŸŠ»Š°Ń‚Ń„Š¾Ń€Š¼Š° ā€“ чŠøјŠø Š±Šø Š½Š°Š·ŠøŠ² у сŠ»Š¾Š±Š¾Š“Š½Š¾Š¼ ŠæрŠµŠ²Š¾Š“у Š¼Š¾Š³Š°Š¾ Š“Š° Š±ŃƒŠ“Šµ "ŠœŠ¾Ń˜ сŠ»Š°Ń‚ŠŗŠø тŠ°Ń‚ŠøцŠ°" ā€“ Š½Š°Š¼ŠµŃšŠµŠ½Š° јŠµ Š¼Š»Š°Š“ŠøŠ¼ Š¶ŠµŠ½Š°Š¼Š° ŠŗŠ¾Ń˜Šµ су, Š·Š°Ń€Š°Š“ џŠµŠæŠ°Ń€Ń†Š°, сŠŗуŠæŠµ Š¾Š“ŠµŃ›Šµ Šø ŠæŠ¾ŃŠµŃ‚Š° ŠµŠŗсŠŗŠ»ŃƒŠ·ŠøŠ²Š½ŠøŠ¼ рŠµŃŃ‚Š¾Ń€Š°Š½ŠøŠ¼Š°, сŠæрŠµŠ¼Š½Šµ Š“Š° сŠµ уŠæустŠµ у ŠµŠ¼Š¾Ń‚ŠøŠ²Š½Šµ Šø уŠ³Š»Š°Š²Š½Š¾Š¼ сŠµŠŗсуŠ°Š»Š½Šµ Š²ŠµŠ·Šµ сŠ° стŠ°Ń€ŠøјŠøŠ¼ Š¼ŃƒŃˆŠŗŠ°Ń€Ń†ŠøŠ¼Š°. Š£ Š¾ŠæŠøсу стŠ¾Ń˜Šø Š“Š° јŠµ тŠ¾ "Š²Š¾Š“ŠµŃ›Š° ŠµŠ²Ń€Š¾ŠæсŠŗŠ° Š“ŠµŃ˜Ń‚ŠøŠ½Š³-ŠæŠ»Š°Ń‚Ń„Š¾Ń€Š¼Š°", Š¾Š“Š½Š¾ŃŠ½Š¾ ŠæŠ»Š°Ń‚Ń„Š¾Ń€Š¼Š° Š·Š° сŠæŠ°Ń˜Š°ŃšŠµ ŠæŠ°Ń€Š¾Š²Š°. Š˜ŃŃ‚ŠøчŠµ сŠµ Š“Š° Š¾Š½Š° ŠøŠ¼Š° чŠµŃ‚ŠøрŠø Š¼ŠøŠ»ŠøŠ¾Š½Š° чŠ»Š°Š½Š¾Š²Š° Šø Š“Š° њŠøхŠ¾Š² Š±Ń€Š¾Ń˜ рŠ°ŃŃ‚Šµ, ŠæŠ¾ŃŠµŠ±Š½Š¾ Š¾Š“ ŠøŠ·Š±ŠøјŠ°ŃšŠ° ŠæŠ°Š½Š“ŠµŠ¼ŠøјŠµ ŠŗŠ¾Ń€Š¾Š½Šµ.

ŠŸŠ»Š°Ń‚Ń„Š¾Ń€Š¼Š° сŠ²Š¾Ń˜Šµ ŠŗŠ»ŠøјŠµŠ½Ń‚Šµ ŠæрŠøŠ²Š»Š°Ń‡Šø тŠ°ŠŗŠ¾ штŠ¾ ŠøстŠøчŠµ Š“Š° сŠæŠ°Ń˜Š° "усŠæŠµŃˆŠ½Šµ Šø Š¼Š¾Š“ŠµŃ€Š½Šµ" Š¼ŃƒŃˆŠŗŠ°Ń€Ń†Šµ "у Š½Š°Ń˜Š±Š¾Ń™ŠøŠ¼ Š³Š¾Š“ŠøŠ½Š°Š¼Š°" ŠŗŠ¾Ń˜Šø су у ŠæŠ¾Ń‚Ń€Š°Š·Šø Š·Š° Š·Š½Š°Ń‚Š½Š¾ Š¼Š»Š°Ń’ŠøŠ¼ Šø ā€žŠ°Ń‚Ń€Š°ŠŗтŠøŠ²Š½ŠøŠ¼ Š¶ŠµŠ½Š°Š¼Š°ā€œ ŠŗŠ¾Ń˜Šµ су у ŠæŠ¾Ń‚Ń€Š°Š·Šø Š·Š° Š“Š¾Š±Ń€Š¾ŃŃ‚Š¾Ń˜ŠµŃ›ŠøŠ¼ стŠ°Ń€ŠøјŠøŠ¼ Š¼ŃƒŃˆŠŗŠ°Ń€Ń†ŠµŠ¼.

Ā 

hahaha Ŕta je bre ovo :)) dal' znaju da gledaju kolone i redove? :))

Š§ŠøстŠ°Ń‡ у јŠµŠ“Š½Š¾Ń˜ Š°Š¼ŠµŃ€ŠøчŠŗŠ¾Ń˜ Š»Š°Š±Š¾Ń€Š°Ń‚Š¾Ń€ŠøјŠø уŠ½ŠøштŠøŠ¾ јŠµ Š“ŠµŃ†ŠµŠ½ŠøјсŠŗŠ¾ ŠøстрŠ°Š¶ŠøŠ²Š°ŃšŠµ тŠ°ŠŗŠ¾ штŠ¾ јŠµ уŠ³Š°ŃŠøŠ¾ Š»Š°Š±Š¾Ń€Š°Ń‚Š¾Ń€ŠøјсŠŗŠø фрŠøŠ¶ŠøŠ“ŠµŃ€ у ŠŗŠ¾Š¼ су сŠµ Š½Š°Š»Š°Š·ŠøŠ»Šø ŠŗључŠ½Šø уŠ·Š¾Ń€Ń†Šø, јŠµŃ€ Š³Š° јŠµ ŠøрŠøтŠøрŠ°Š»Š¾ ŠæŠøштŠ°ŃšŠµ ŠŗŠ¾Ń˜Šµ јŠµ уŠŗŠ°Š·ŠøŠ²Š°Š»Š¾ Š“Š° сŠµ чŠµŠŗŠ° Š½Š° ŠæŠ¾ŠæрŠ°Š²Šŗу урŠµŃ’Š°Ń˜Š°.

Š£Š·Š¾Ń€Ń†Šø усŠŗŠ»Š°Š“ŠøштŠµŠ½Šø Š½Š° ā€“80Ā°C Š±ŠµŃŠæŠ¾Š²Ń€Š°Ń‚Š½Š¾ су уŠ½ŠøштŠµŠ½Šø. Š›Š°Š±Š¾Ń€Š°Ń‚Š¾Ń€ŠøјŠ° Š·Š° Š¼ŠøŠ»ŠøŠ¾Š½ Š“Š¾Š»Š°Ń€Š° штŠµŃ‚Šµ туŠ¶Šø ŠŗŠ¾Š¼ŠæŠ°Š½Šøју ā€žDaigle Cleaning Systemsā€œ ŠŗŠ¾Ń˜Š° јŠµ ŠæŠ¾ŃŠ»Š¾Š“Š°Š²Š°Ń† чŠøстŠ°Ń‡Š° ŠŠ¾Š·ŠµŃ„Š° Š„ŠµŃ€ŠøŠ½Š³Ń‚Š¾Š½Š°, Š½Š°Š²Š¾Š“Šµ Š°Š“Š²Š¾ŠŗŠ°Ń‚Šø.

:)))))

• Haha (+1) 1

2 hours ago, manson said:

čekaj ne kapiram, ovaj priča da je SWE ispunila sve zahteve turske za članstvo u NATO i onda 2 dana kasnije lik pali kuran Ŕto je i napravilo frku proŔli put sa turcima? :))

7 hours ago, manson said:

pa kako sad ovo ako je bilo dozvoljeno? šŸ™‚

ŠŸŠ¾Š»ŠøцŠøјŠ° јŠµ ухŠ°ŠæсŠøŠ»Š° Š“Š²Šµ Š¾ŃŠ¾Š±Šµ - Š¾Ń€Š³Š°Š½ŠøŠ·Š°Ń‚Š¾Ń€Š° сŠæŠ°Ń™ŠøŠ²Š°ŃšŠ° ŠšŃƒŃ€Š°Š½Š°Š°, ŠŗŠ¾Ń˜Šø јŠµ Š¾ŃŃƒŠ¼ŃšŠøчŠµŠ½ Š·Š° ŠæŠ¾Š“стŠøцŠ°ŃšŠµ Š¼Ń€Š¶ŃšŠµ ŠæрŠµŠ¼Š° ŠµŃ‚Š½ŠøчŠŗŠøŠ¼ Š³Ń€ŃƒŠæŠ°Š¼Š° Šø ŠŗршŠµŃšŠµ Š·Š°Š±Ń€Š°Š½Šµ Š¾ ŠæŠ°Ń™ŠµŃšŃƒ Š²Š°Ń‚Ń€Šµ Š½Š° Š¾Ń‚Š²Š¾Ń€ŠµŠ½Š¾Š¼, Š“Š¾Šŗ јŠµ Š“руŠ³Š° Š¾ŃŠ¾Š±Š° ŠæрŠøŠ²ŠµŠ“ŠµŠ½Š° јŠµŃ€ јŠµ ŠæŠ¾ŠŗушŠ°Š»Š° Š“Š° Š³Š° ŠæŠ¾Š³Š¾Š“Šø ŠŗŠ°Š¼ŠµŠ½Š¾Š¼.