GibanicA Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 ja samo moram da pitam - a zasto opet ne odes u austriju? moja 3 drugara su zapalila tamo u zadnjih godinu dana, sa razlicitim kvalifikacijama i u razlicite gradove (grac, bec i linc) i svi su se snasli..sad su aplicirali za onu crveno crnu vizu (koja je neka kombina radne i boravisne valjda, al to tebi nije frka kolko sam shvatio) i sasvim im je dojaja.. izbegavaju srbe/bosance/hrvate i sve im je kul.. a ako si bas zapeo za lajpcig, svakako moras posetiti FKK Lajpcig, koji je jedan od boljih u Nemackoj a ulaznica ti dozvoljava i da pijes pivo za dzabe sto je prava retkost.. 1 Quote 2kokaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tofz Posted May 6, 2014 Author Report Share Posted May 6, 2014 nema mi razlike izmedju nemacke i austrije ...svuda se prica nemacki, tamo gde sam radio je restoran bio zatvoren jedno vreme i nije bilo posla. ... a Lajpcig mi je nekako ... povoljan, a i zapao mi za oko posle gledanja milion slika ... sto se tice engleske, ne bih bas tamo ... ako vec menjam drzavu, idem tamo gde je standard najbolji ( ne racunam skandinaviju), volim njihov red i disciplinu, Quote zene su ti ka so ...moze i bez al bljutavo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 lep je lajpcig i onako fino širok, sssr-ovski :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjĐaniP Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 Dunja, meni ces dati popust za te casove, jel tako:) Aber Herr Doktor... kostenlos :D :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post voodoo_ Posted May 7, 2014 Popular Post Report Share Posted May 7, 2014 Opa! I tebi vreme da se udaješ, je li? :DD :DDD 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 brate, ispoštovao sam te, vadim te iz dozvoljenog minusa! 2 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Shekk Posted May 7, 2014 Popular Post Report Share Posted May 7, 2014 9 Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
mncu Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 Vudu, kad ces ti da se zenis? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 Ja ne moram nikad Hvala ti Igore, sledećih 10 pluseva posvetiću tebi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mncu Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 a ostali moraju? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 Ajde sad da racionalizujemo trolovanje u pola jedan noću. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 a ostali moraju? он не мора с разлогом. генетика... :D Ajde sad da racionalizujemo trolovanje u pola jedan noću. geda rum Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 Ahaha, carevi, nista bez genetike! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Tofz Posted August 8, 2014 Author Popular Post Report Share Posted August 8, 2014 elem ... dosli smo pre nekih 20 dana, malo je bila patnja skapirati sta sve treba da se izvadi od papira ( i u kojim institucijama se to radi) pa je bilo mnooogo pesacenja svaki dan. uglavnom, sredili smo sve sto treba. Uzeli smo boravisnu adresu, i par dana posle toga sam nasao stan i posao (bez boravisne adrese ne mozes da dobijes posao, a ako nemas posao niko nece da ti izda stan... zacarani krug) ja sam danas sredio zdravstveno osiguranje ( koje je obavezno ovde), dobio sam full time posao (koji je pomalo tesko naci jer svi nude "mini job" da bi izbegli neke troskove kod placanja poreza, a taj posao ne pokriva zdravstveno koje je oko 115 evra mesecno i moras sam da placas) eto, da se ne brinete :)) 5 Quote zene su ti ka so ...moze i bez al bljutavo Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 TO BRE TOFZE, GAZI SAMO NEMACKU GAMAD 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoosh Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 Bravo brate nidzo o/ DAJ SAD DA ORGANIZUJEMO KOHL FEST U LAJPCIGU I OBOGATIMO SE!!! :DDDD Quote fml Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 Možete jedino da organizujete BOFL FEST :LOL: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 realno kul je lajpcig, šteta što GC nije više tamo pa da nam sve organizuješ! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 Da li se TOFZ gari zove Nikola(Nidža) ili je šule ušao u osmu deceniju života pa je nešto pomešao? :))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tofz Posted August 8, 2014 Author Report Share Posted August 8, 2014 neverovatno mi je koliko ljudi vozi bicikl ovde ( nisam siguran dal je tako svuda jer pre nisam video dalje od Bosne nikad), ali parkinzi za kola su prazni, problem je gde da ostavis bajs ... . ... hrana duplo jeftinija nego kod nas (bez preterivanja), i sad vidim koliko je smesno kad politicari kazu da cemo biti uskoro normalna zemlja ... sirenu automobila sam cuo 3 puta od kad sam dosao.. pivo i rakija su isto jeftiniji.. Quote zene su ti ka so ...moze i bez al bljutavo Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted August 9, 2014 Report Share Posted August 9, 2014 ...Dule Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 9, 2014 Report Share Posted August 9, 2014 neverovatno mi je koliko ljudi vozi bicikl ovde ( nisam siguran dal je tako svuda jer pre nisam video dalje od Bosne nikad), ali parkinzi za kola su prazni, problem je gde da ostavis bajs ... . ... hrana duplo jeftinija nego kod nas (bez preterivanja), i sad vidim koliko je smesno kad politicari kazu da cemo biti uskoro normalna zemlja ... sirenu automobila sam cuo 3 puta od kad sam dosao.. pivo i rakija su isto jeftiniji.. To je sve ok, normalni prvi utisci :) doduse, jesi uboo najjeftiniji nemacki a po nekim merenjima i najbolji grad na svetu za zivot po tom parametru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LepYbre Posted August 9, 2014 Report Share Posted August 9, 2014 [rant]Malo je porazavajuce kad procitam ovo, jer se secam kad je zapocet topic i ja sam se razmisljao da idem preko ali su mi ovi nasi koji su tamo pricali da je tesko i da ne moze da se nadje posao i da su zajebani Nemci za te stvari, i da treba da se zna Nemacki i sta sve ne...Fucking fuck fuck. [/rant] Anyway, drago mi je da si uspeo Tofz, samo cepaj! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tofz Posted August 9, 2014 Author Report Share Posted August 9, 2014 Posla ima svuda, samo ako hoces da se pomucis (i ja radim kao pomoc u kuhinji a kuvar sam, ali jbg... pocetak je sjeban).. meni su isto pricali da su nemci netoleranti prema strancima, i posebno prema ljudima koji ne pricaju nemacki. uopste nije istina, posto ima gomila ljudi na poslu koji pricaju sa mnom na nemackom, pa mi objasnjavaju koliko god puta je potrebno, ili se trude na engleskom da pricaju ako znaju. Jos im je zanimljivo sto sam radio u Austriji, pa kod nas i sad u Nemackoj i misle da mi je zabavno da putujem tako :D ugl. nepisano pravilo ti je da ne slusas nase ljude ... nikad Quote zene su ti ka so ...moze i bez al bljutavo Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 9, 2014 Report Share Posted August 9, 2014 Niti da bilo kako poslovno sarađuješ :D 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts