Zwerko Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Samo ne treba brkati karoseriju i platformu. Na primer golf i jetta su potpuno iste platforme, potpuno ista mehanika, motori, sve, samo je razlika sto karoserija ima dodat gepek (ili primer s Polom sa i bez gepeka ili Pezo 206). S druge strane Bravo i Brava jesu ista platforma, samo razlicita karoserija, ali Bravo i Marea nikako nisu, samo su dizajnerski slicni, tj skoro isti. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Čamuga Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 (edited) evo mozda ovaj primer pomogne CLA i A Edited December 20, 2013 by Zlda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyka Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Ne pomaže, jer se ovde ne zna koji je lepši :-) 1 Quote Znaš me, znam te Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Ja mogu samo da kažem da sam oduvek mrzeo "izvedenice", odnosno alternativne karoserijske izvedbe jednog modela, kao što su sedani napravljeni od hečbeka. Uvek je bolje kad je auto od starta projektovan kao sedan, kao npr. Mitsu Lancer ili Citroen C5, mislim da se tu uklapam sa ovim sto mohi prica Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 (edited) Konkretno u toj situaciji imas obrnut primer koji je jednako los - od Lancera napravili hatchback, uzas. Meni je recimo i Chevrolet Cruze isto ruzan kao hatch, ali znam da ima ljudi kojima se i svidja. Edit: I niko nije sporio da su neki od tih izvedenih automobila uzasno ruzni, samo sto Mohi nece da prihvati da je Jetta izvedena od Golfa :) Edited December 21, 2013 by Zwerko Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Gleadj ovako mohi. Uzmi blatobran sa jette i stavi na golfa = paše. Vezni lim = paše, koševi= paše. Sa prednje strane je apsolutno identičan auto. Sa zadnje (naravno) nije. Vrata prednja su identična. Evo ti jetta 2 mohi ali ti ne znaš. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Pa ne znam, nije mi posao da znam razliku između vozila Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted December 22, 2013 Author Report Share Posted December 22, 2013 konkretno golf mk3 mi je ruzniji od venta .. u americi se prodavao kao jetta mk3 .. default golf http://www.danielcurnock.co.uk/data/189/1.jpg isti s prednjim delom od venta .. menja se hauba, farovi i vezni lim http://i294.photobucket.com/albums/mm116/conord1000/redmk32.jpg vento http://www.netmotorbase.com/images/volkswagen-vento-gl_green_5.jpg civic mk4 je GENIJALAN kao hatch mk5,6,7 kao sedan mk8,9 hatch novi audi a3 sedan bi sutra uzeo da imam da iskesiram impreza hatch je nesto najruznije sto su mogli jadnom autu da urade.. u principu 99% su C segment kola.. clio ili thalia i polo ili polo sedan me ne zanima... svakako mi je premalo iznutra da bi mi gepek nesto znacio. vise volim sedan liniju auta.. gepek kod sedana je meni 2x prakticniji, posto u hatchu nikad ne tovarim do krova.. kad na ovih divnih -10c otvorim gepek da izvadim nesto ne zalede se svi unutra.. ako moram nesto vrednije od stvari da ostavim u autu bacim u gepek, ne moze da dohvati iz kola lako a niko nece da se jebe da obija gepek kad je isti posao ko za vrata gde vidi sta ima... itd itd.. recimo taj a3 sedan konkretno.. imao bi mesta unutra kolko mi treba.. imao bi veci gepek koji mi odgovara.. svi delovi bi kostali koliko i za a3 koji je klasu ispod a4 i kod kupovine i kod odrzavanja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 A na sedanima se zadnji naslon ne obara iznutra? I jedno je da li volite sedan ili hatch, kao sto rekoh ranije i ja vise volim sedane, a sasvim drugo koji je lepsi. Lepota zavisi iskljucivo od dizajna. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted December 22, 2013 Author Report Share Posted December 22, 2013 nisam rekao da ne moze da se dohvati, samo da ne moze tako lako.. sve i da oboris trebas da dobauljas do toga sto ti treba.. kod mene konkretno ti treba kljuc od auta da bi oborio sediste.. recimo :) lepota zavisi od posmatraca kako kazu.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted December 23, 2013 Report Share Posted December 23, 2013 Isto to moras da uradis i u hechu da bi uzeo nesto iz gepeka posto se "polica" skida tek kad otvoris gepek. Da ne pominjem sto vecina kola ima dugme/polugu za otvaranje gepeka. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gospodin Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 kupe ovo-ono Quote Hated by some...Loved by few...Respected by all... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts