killYg0r Posted December 10, 2013 Report Share Posted December 10, 2013 Relana prica! Mohi, pkako, kad sam reinstalirao win bez drajvera za plocu nisam mogao da se zakacim na net, a kako da ih skinem onda! uzmes i laptop pored toga cisto da se ima, a prethodno i wi-fi ruter o o/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vićsa Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Dobio sam savet da pitam ovde. Naime, u pitanju je ultrabook. Viktor i ja fejlujemo da instaliramo Windows 8 Pro na SSD. Postoji li nešto što ne znamo? inb4 ništa. Firmino je vlasništvo kao i licenca za Win8, tako da saveti da ne instaliram osmicu neće biti od koristi. Hvala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 mozda UEFI? u kom koraku fejlujete? ako je to sto mislim, ili disablujte uefi ili napravite butabilni fles sa uefijem Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vićsa Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Butabilni fleš je napravljen. Generalno, čak i kada diesjblujemo ovaj drugi hard ne uspevamo da instaliramo WIn8 na SSD. Ovaj UEFI nemam pojma šta je :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 (edited) udji u bios i u boot sekciji nadji secure boot pa tu vidi sta moze da se uradi. ako je enabled onda ga prebaci u disabled ili izguglaj kako se pravi butabilni fles za uefi i ne kapiram na kom koraku fejlujes? on uopste ne vidi ssd? Edited December 11, 2013 by peja_ Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vićsa Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Kada bi se Viktor uključio, siguran sam da bi mogao da ti kaže bolje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 http://superuser.com/questions/510311/trying-to-install-windows-7-on-samsung-530u3c-laptop-wont-boot Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 dosli smo do zakljucka da ovaj laptop nema ssd :DDDDDDD Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 (edited) Dobio sam savet da pitam ovde. Naime, u pitanju je ultrabook. Viktor i ja fejlujemo da instaliramo Windows 8 Pro na SSD. Postoji li nešto što ne znamo? inb4 ništa. Firmino je vlasništvo kao i licenca za Win8, tako da saveti da ne instaliram osmicu neće biti od koristi. Hvala cisto kao napomena, uvek smes da instaliras n-2 verziju operativnog sistema koji si kupio (znaci ti bi pratkicno smeo da stavis i vistu i da budes licencno pokriven). uradi ovo: http://www.hirensbootcd.org/usb-booting/ i kroz njega obrisi sve particije koje postoje pa probaj ponovo. edit: u ovom prvom koraku slobodno odradi quick format, ovaj obican traje dugo. Edited December 11, 2013 by Doca. Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 doco, u redu je, znamo da si ms fag, ne moras da bacas te faktse svako malo! Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 bacao bi I ti da nekog zanima kako se skrece pruga :( duvaj ga, ovo moze da mu znaci, zato sam i napisao :D Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 pa to je onda ssd za kesiranje, nobovi :) Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 dobro se raspitaj, otvaraju racun u banci na tvoje ime, dobijas mesecne troskove ozdrzavanja i jos svasta ponesto i vodi ti se prakticno kao kredit da si podigao moj radnik je posisao kitu kod njih kada je uzeo neku tehniku da bi onda saznao da zbog te kupovine nije kreditno sposoban za neki ozbiljan kredit koji mu je bio bitan, da je bez njegovog znanja otvoren racun u eurobanci (tj verovatno je to napisano sitnim italic slovcima na nekoj poledjini wc papira), gde ima dozvoljen minus ili slicno, karticu nikada nije dobio, nikakve izvestaje nikada nije dobio etc etc kada je sracunao sve ga je kostalo i skuplje nego sto je cena bila na pocetku i tako to :) ta prica bez kamate vazi samo ako placas cekovima i nista drugo :) poz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Ili karticom Banca intese. Na rate - bez kamate. Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Ili karticom Banca intese. Na rate - bez kamate. to jeste, ali u trenutku plaćanja moraš da imaš tu količinu sredstava na kartici. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Tako je :) Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 11, 2013 Author Report Share Posted December 11, 2013 Omg, ovaj moj topik je postao mesto consultinga it magova! :D dobro se raspitaj, otvaraju racun u banci na tvoje ime, dobijas mesecne troskove ozdrzavanja i jos svasta ponesto i vodi ti se prakticno kao kredit da si podigao moj radnik je posisao kitu kod njih kada je uzeo neku tehniku da bi onda saznao da zbog te kupovine nije kreditno sposoban za neki ozbiljan kredit koji mu je bio bitan, da je bez njegovog znanja otvoren racun u eurobanci (tj verovatno je to napisano sitnim italic slovcima na nekoj poledjini wc papira), gde ima dozvoljen minus ili slicno, karticu nikada nije dobio, nikakve izvestaje nikada nije dobio etc etc kada je sracunao sve ga je kostalo i skuplje nego sto je cena bila na pocetku i tako to :) ta prica bez kamate vazi samo ako placas cekovima i nista drugo :) poz uf, u pravi si izgleda dzi, sad ne znam sta da radim...bio danas do winwina, kazu ne moze preko platnog spiska/administrativne zabrane nego samo kao beskamatni kredit u banci (zaboravih da pitam u kojoj)...dao mi kao onaj papir za prosek primanja da odnesem kod mene u obracunsku da mi popune pa da se javim...na 6 rata je bez kamate, a na 12 rata ima neka kamata (uzimao bih na 6 rata)...i naravno odrzavanje racuna 200 din mesecno koji cu posle verovatno morati i da platim da bih ga ugasio...ne znam sto su takvi cigani i komplikuju jebeno...za cekove nisam pitao dal moze, a nikad nisam ni uzimao nesto na cekove, moram prvo da ih podignem u mojoj banci? samo sam se iznarvirtao bzvze, na kraju ima da odustanem ako ima jos neka peripetija Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Koji kviter, majko minla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 11, 2013 Author Report Share Posted December 11, 2013 Pa nisam kviter nego su oni cigani jebeni. Uzecu verovatno na kraju, samo mi ide na kurac sto moraju da zakomlikuju sa xy gluposti i izmuzu coveku jos par niljada na to umesto lepo da stave administrativnu zabranu preko platnog spiska i odbijaju mi od plate narednih 6 meseci...imam posao za stalno u drzavnoj sluzbi, ne vidim u cemu je problem, u pola radnji u gradu moze tako da se kupuje...ne, nego mora da se uzima kredit u nekoj trecoj banci i njoj placaju rate, fuuu bre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Zajebavam te! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 uzmi za kesh i nema problema! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 11, 2013 Author Report Share Posted December 11, 2013 Al prvo da dam tebi da obrnes na kladioni! Btw, kredit se uzima kod Findomestic banke. I tamo na onom papiru stoji administrativna zabrana na zaradu za potrebe finansiranja kredita kod banke, jel to znaci da automatski uplacuju ratu svaki mesec na njihov racun? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bahamut Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Nek te sluzi sa srecom novi komp! =) Quote Andjeo smrti spusti buktinju i s' njom ugasi se jadno bice moje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 dule, pogledaj pod kojim uslovima možeš da dobiješ keš kredit kod banke u kojoj imaš račun za primanje plate, možda ispadne povoljnija (ili daleko manje komplikovana) ta opcija. nisu velike kamate za kratkoročne dinarske kredite. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 11, 2013 Author Report Share Posted December 11, 2013 I to mi je palo na pamet, svraticu sutra da pitam i za to i za cekove...btw, ovaj smarac u prodavnici mi kaze da zapisem one sifre artikala na papir pa ce on da naruci...ja rekoh pa zar nije lakse da ovde kod vas u radnji odmah preko sajta to odradimo...pa kao ne radi nam internet nesto u radnji lol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts