Jump to content

PS3 do sada prodat u 80 miliona primeraka


rur_bot

Recommended Posts

playstation-3-logo

Sony je objavio da je prodao preko 80 miliona komada PS3 do sada. PlayStation 3 je lansirana 11. novembra 2006 u Japanu što znači da je ova konzola stara 7 godina. Tokom ovih 7 godina za PS3 je izdato 4332 igara a Sony je najavio da će izdati preko 300 novih igara u Decembru.

Inače Microsoft je u septembru saopštio da je Xbox 360 dostigao brojku od 80 miliona prodatih primeraka ali ova konzola je lansirana u novembru 2005 godine. A svi oni mogu da se kahm, kahm.. poklone malom belom mališanu(Wii) koji je prodat u 100 miliona primeraka od svog lansiranja u novembru 2006.

playstation-3

 

http://klanrur.rs/16802/' send='true' layout='button_count' show_faces='true' width='450' height='65' action='like' colorscheme='light' font='lucida grande'>

Pročitajte na sajtu!
group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Samo su tri home konzole prešle cifru od 100 miliona. PS2 - 155, PS1 - 102 i ove godine je Wii prešao 100.

 

PS3 ima šansu da pređe 100, naročito što još nije počela ona faza kad će biti 199 dolara.

 

Xbox 360 je isto trenutno na 80 miliona ali je lansiran godinu dana ranije. Plus PS3 je imao u startu one genijalne cene od 500 i 600 dolara.

Link to comment
Share on other sites

Pa kako kad Wii U sabija :)

 

Oko PS3, tu teško da će biti nekih pomaka epskih na gore sa cifrom.

 

PS2 se usrao od prodaje jer je svaki mogao i može da se čipuje za male pare, što kod PS3 za sada nije slučaj, al ko zna.

Ovdashnji

 

P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI

 

:)

Link to comment
Share on other sites

Meni je samo fascinantno da su odustali od dalje proizvodnje Wii-ja, mogli su jos para da mlate :)

Imaju na tržištu onaj Wii mini, još jeftinija varijanta čija proizvodnja nije obustavljena. 

 

A realno ko hoće "skuplju" varijantu Wii-a može i dalje da nađe u velikom broju radnji, iako je proizvodnja prestala. Verovatno je procenjeno da će ta količina koja je isporučena ritejlerima zadovoljiti potrebe. Wii prodaja je skoro pa potpuno stala. 

 

A i inače ni jedna velika kompanija ne bi tako lako obustavila proizvodnju bilo čega što bi moglo da im donosi profit i dalje. Izvesno je da za procene na čemu mogu a na čemu ne da mlate pare imaju timove stručnjaka koji se tim procenama bave svaki dan od 9 do 5  :D 

 

Sony je na primer zvanično prestao da isporučuje PS2 tek ove godine (zato što se i dalje prodavao u Brazili i drugim delovima Južne Amerike). Wii je discontinued za sada u Japanu i Evropi.

Link to comment
Share on other sites

Nije kao da su ti timovi do sada fejlovali više puta, iako se u ovom trenutku slažem sa tobom da na tržištu postoji dovoljno Wii-jeva za prodaju plus još i Wii Mini. Doduše, eto na primer Wii Mini, meni je to mega fejl, sa ovim nedostacima:

 

 

1. Design. Many reviews of the Wii Mini say it seems to be made of cheap plastic and lacks the solid feel of the original Wii.

2. No Internet access. This is the biggest con, because it means the loss of many things. There is no online multiplayer for games on the Wii Mini, including "Mario Kart Wii." There's no buying downloadable games, including the classic games for older platforms on the Virtual Console. And there's no streaming Netflix — in 2011, 25 percent of all Netflix streaming customers accessed the service through a Wii.

3. No SD card slot. Without support for SD cards, there is no ability to look at photos, or to download games on another system and move it to the Wii Mini.

4. No GameCube support. For the first few years, the original Wii supported game disks made for Nintendo's previous console, and also supported GameCube controllers and memory cards. Later models ditched this feature to cut costs, and likewise, the Wii Mini does not have it.

5. No component video output. The Wii Mini does not have component video output, which splits the TV picture into three signals to give you a 480p picture. Since the original Wii did not support high-definition resolutions or HDMI cables, component video was how you got the best picture out of the system. On the Wii Mini, users must settle for an antiquated composite cable with a single video signal, resulting in an interlaced, fuzzy image. How much money could Nintendo have saved by not providing a basic capability such as component video?

6. No support for Wii U games. It may seem obvious to gamers that a scaled-down Wii won't play Wii U games, but to the average person, it doesn't make sense that a brand-new console can't handle games made for a console released a year earlier.

 

Ajd dizajn i šta god, ali nemati izlaz za video i plus internet, to je baš previše :) Mislim, ko će ovo kupiti? :) Baš me zanima kako će ići prodaja.

Link to comment
Share on other sites

Kakvo je stanje sa wii tržištem kod nas? Nekako mi se čini da je u Srbiji standarno popularan plejstejšn od konzola već 15tak godina, a ostalo tu i tamo kupuje neko, ali verovatno grešim pošto nisam toliko upućen u konzole :D

Edited by Савовски

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...