Veljok Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 volim limunadu, limumarmenadu, nisam probao limunanu i jagoladu, a ovako po sećanju, sinister mi je bio dosadan, a Itan neispirisan. da znas da mi ni na vrh pameti nije bilo to sto si se prozivao sa nekima oko limunade ili sta vec,nisam bio dvosmislen,iskljucivo sam mislio na film,meni je sinister jedan od boljih horora u zadnjih ne znam koliko godina... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 Ja sam to ubacio na svoj račun, opušteno :) Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lancemi3d Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 Odgledao "The best offer" , neko ga je pomenuo gore, pa da pocnem od pocetka. Sam pocetak uvodi u jako zanimljivu pricu, radnja se razvija tako da nije isla po mom ukusu, ocekivao sam neke zavere i misterije i ko zna sta, ide u nekom drugom smeru, koji je opet poprilicno gledljiv. Kako vreme prolazi sve je vise pocelo da mi se spava, kad ono, blizi se kraj, prelazi se na stvar i par naizgled sitnica ustvari ti pokazu koliko je sve ustvari dobro smisljeno uz poruke filma koje tesko mozes izvuci samo na jednoj ruci. Sve u svemu jaka osmica od mene Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 Управо одгледао овај филм http://www.imdb.com/title/tt1063669/?ref_=fn_al_tt_1 све препоруке од мене Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RenTrapnest Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 Ocena: dreadful. Kadrovi, kamera, scene i atmosfera su dobri, ali ideja i zapleti nisu vredni para koje su utrošili na snimanje. Ima jedna epizoda sa seansom i prizivanjem duhova gde je Eva Green objasnila zasto je dobila ulogu, sem toga, tanko. Ko voli Ligu izuzetnih, to je manje-više to. Ima ponešto i za ljubitelje kadrova horora. Meni lično su predvidljivost likova i zapleta, kao i (marvelovska) potreba da se sva čudovišta strpaju u isti kadar radi efekta neprobavljivi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 Složio bik se, prva epizoda mi je bila odlična, toliko dobrih stvari u najavi, i onda kad su otkrili Frankenštajna, upola mi je splasnulo interesovanje (a pored toga, previše praznog hoda ima u seriji, kao da ne znaju u kom pravcu bi išli, mada sam odgledao samo prve četiri za sada). Timoti perfektan u svakoj sceni, pokreti, izgovor, intonacija, vidi se ko je školovan glumac i klasa iznad ostalih (dobro, i Evica nije loša). Bravo za avatar :) Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bliss Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 gde je Eva Green objasnila zasto je dobila ulogu Da pogadjam - golotinja? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 Predestination - http://m.imdb.com/title/tt2397535/ Piše da je SF triler iako je drama/mozgalica u kojoj je SF premisa iskorišćena da se postavi zaplet (iliti, u pitanju je inteligentni SF koji svi volimo al smo ga malo zaboravili because look at this explosion right here). Dijalozi i gluma su super, tempo je dobar, i ne traje predugo. Bavi se i rodnim pitanjima na način koji nije iritantan, tj. ne smrdi na LGBT aktivizam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 Kul, taman sam cekao da neko baci neki feed o Predestinaciji. Totehdownloadmobile! Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 I ja odgledah sa stanovitom (!) ekipom Predestination pre neki dan i najviše bih zamerio filmu što je zaplet suviše dugačar za celovečernji film. Ali, ako to zanemarimo nije dosadan i pored toga, dobra gluma i tako to. edit htedoh reći da je zaplet suviše kratak a ne dugačak, vidi se da je rađeno po priči. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lancemi3d Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 (edited) odgledao CJ7, jedan od boljih crtaca koje sam gledao u poslednje vreme 8/10 http://www.imdb.com/title/tt0940709/ Edited November 29, 2014 by lancemi3d Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 http://www.imdb.com/title/tt1321870/ odlican za gledanje sa drustvom,puno akcije,mnostvo dobrih glumaca,8/10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 I ja odgledah sa stanovitom (!) ekipom Predestination pre neki dan i najviše bih zamerio filmu što je zaplet suviše dugačar za celovečernji film. Ali, ako to zanemarimo nije dosadan i pored toga, dobra gluma i tako to. edit htedoh reći da je zaplet suviše kratak a ne dugačak, vidi se da je rađeno po priči. ja sam ocekivao neki filozofsku analizu od tebe bole! pogledah i ja, svideo mi se...pogledao sam i snowpiercer konacno pre neki dan, moram sad malo da odmorim od ovih filozofskih filmova! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 Što filozofsku kad film nema uopšte filozofije? Ima samo u vezi sa razrešenjem bombaša, tj. njegovog motiva, a sve ostalo predstavlja jedno moguće rešenje putovanja kroz vreme. Film mi se baš zato i dopao, jer je u potpunosti lišen filozofije. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 pa dobro, ne filozofija, nego taj deterministicki pristup, paralela sa religijom itd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 YOUNG ONES Odličan u svakom pogledu, i sjajan za double fičr sa skorašnjim Roverom sa kojim deli gotovo identičnu atmosferu i setting (dok je ono bio hard kor triler, ovo je više drama, ali je i u jednom i u drugom slučaju u pitanju dobra studija o likovima i njihovim odnosima). Šenon Majkl rutinski dobar, dok mi je ovaj što glumi ovog ljigavca odlično odradio posao (Nikola Holt), biće glumac i po od njega odma se vidi. Najbolji deo filma mi je sama ta pustinjska atmosfera i okruženje, nije nije neki klasični Mad Max postapoc, već više vuče na neku stripsku varijantu u stilu avanture Full Throtle, što je veliki plus, plus što sama priče nije pucnjava, jurnjava, rajderi ludilo, nego je više slice of life fazon sa mirnim tempom, i gomilom delova gde ništa nije previše objašnjavano i sažvakano unapred (delovi sa majkom, npr i sl.). Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 Dule je mislio da ćeš da "filozofiraš", a ne filozofiraš :D A realno je film više "kakva čudna priča i vidi ovaj kul paradoks" te i ne može nešto da se kenja previše :D Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 Ja ovog Duleta ništa ne razumem. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 dobro, film je naobicniji triler i ne moze se tumaciti nikako drugacije! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 Čekaj, možda sam stvarno propustio nešto. Evo danas mi je snajka rekla da ona misli da je cela priča u stvari sećanje glavnog junaka na svoj pređašnji život i njegovo napredovanje ličnosti kroz izbor koji pred njim stoji. Meni se to čini malo na dugačkom štapu i ja bih rekao da je triler koji nije običan, ali je i dalje triler. Ti bi Dule umesto što kenjaš mogao da kažeš šta si ti tu video. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 PREDESTINATION Koji šit od filma. Siguran sam da je u nekoj aproksimaciji moguće dokazati da je Itanov lik u stvari onaj brka Robertson, koliko film ima smisla. U čemu je poenta cele priče? Da je lik ceo život usamljen i samoizolovan praktično (uvek je bežao od ljudi sa namerom da opravda svoj strah da priđe nekome), da se na kraju, podsvesno, okrenuo jedinoj osobi koja ju nikad nije izneverila, i da valjda u svemu tome treba videti neku uzvišenu poetiku? Ne znam, meni ne funkcioniše ni trenutka, kad počinju da se povezuju elementi priče, sve je nekako i kripi i nelagodno (karao je sam sebe da bi rodio sebe, kako bi mogao da bude sa sobom zauvek?). Ne pomaže ni njegova međuiteracija koja ne bi prošla kao muškarac nigde, sa kilometra se vidi da je žensko, bolje da su kastovali proper glumca. I ultimativna poenta filma, da je ova iščašena ljubavna melodrama vredna 11k+ života jednostavno niti prolazi niti bi imala mnogo smila i da je odrađena kvalitetnije. Timecop sa Žan Klod Van Damom bolje hendluje neke time traveling aspekte nego ovo (šta je sa istom materijom iz dva vremenska perioda koja zauzima isti prostor u jednom vremenskom periodu?), mada ovde to i nije poenta filma, već samo mehanizam koji omogućava da se odradi ono što su zamislili. Može da kaže ko šta hoće, Hajlajn zna da nabaci neke zanimljive koncepte, ali je potreban neko Verhovenovog kalibra da to pravilno upregne u ograničeniji medij kakav je film, da je ovo režirao dotični, sve bi verovatno bilo brutalnije i sirovije odrađeno, i sama poruka bi bila efektnija. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted December 1, 2014 Report Share Posted December 1, 2014 An Honest Liar - http://www.imdb.com/title/tt2246565/ Dokumentarac o Džejms Rendiju. Jedine dve zamerke koje imam su to što je moglo da traje duže jer čovek ima 70+ godina dugu karijeru, ovako je samo hajlajtovano ali ni to nije loše. Treći čin je mogao malo boljim tempom da se izedituje. Ali zato su uspeli čak i da navataju Uri Gelera da kaže po koju glupost po običaju i ima dosta priče o par najpoznatijih dešavanja tokom godina. Čak se i dosta priča o njegovoj vezi sa "Hoze Alvarezom" što vremenom i zauzima bitniji deo filmića. Jako lep dokumentarac, 8/10. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post lancemi3d Posted December 2, 2014 Popular Post Report Share Posted December 2, 2014 Skoro sam napravio fejsbuk ponovo pa kad videh opciju za ubacivanje filmova rekoh da napravim nesto korisno za sebe i tu ubacujem filmove koji su se meni licno dopali. Listam, svaki 10-ti film nadje se nesto sto bi moglo da se ubaci, i naidjoh na Forest Gump i pitah caleta sta je bre ovo? Odmah mi je rekao da je dobar film i da mi ga je pustao ranije ali da sam verovatno bio mali, sto kod njega moze da ode u oba smara, s obzirom da ili pogodi film ili ga omane. Kad mi je dao malo kraci opis filma setih se Rain man-a, i s obzirom da sam posle uglavnom trash filmova poput Andjeli i Demoni gde je on glumio, poceo da gledam neke bolje njegove, rekoh ovo ne moze da omane. Kapiram da je tesko imati listu filmova koji su najbolji u glavi, iako ih nema puno. Uglavnom oni koje odgledamo skoro drze jaci utisak nego neke koje smo gledali pre par godina, ili je tako barem kod mene. Zato necu preterivati i recicu da je ovo sigurno u deset najboljih kojih sam ikada gledao. Mozda ne isti zanr, ne ista tematika, ali tu je negde upravo sa za mene licno hitovima poput Sosenka, Misticne reke, Rain Man-a, Green Mile-a, The unusual suspecta, pianiste i ostalih filmova koji mi se motaju po glavi a da su za mene licno najbolji koje sam gledao. Ocena ja imdb je skoro 9, ja bih mu takodje dao 9/10, a s obzirom da sam nekim slabijim filmovima u ovoj temi skoro davao 8/10, ovo je 10/10, iako realno mislim da niko ne zna za film koji je apsolutno savrsen od pocetka do kraja! Sve preporuke onome ko ga nije pogledao, bez razmisljanja odmah na listu sledeceg filma kog cete gledati 9 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted December 2, 2014 Report Share Posted December 2, 2014 zemekis je car, forest gump mu je jedan od najboljih filmova kao klinci pre 20 godina lol vecina moje generacije je tiho hejtovala ovaj film jer se unapred znalo da ce dobiti oskara za najbolji umesto pulp fictiona na koji su svi sekli vene Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts