Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme

Guest

Recommended Posts

Gledao sam mnogo filmova, pa cu ukratko o svakom

The Stanford Prison Experiment - 7-8/10 po meni jako dobar, posebno poslednji dijalog u filmu

Ova dva cu u isti kos, 33 i Everest - Po meni oba dobra i cini mi se oba po istinitom dogadjaju. Oba u potpuno drugacijoj atmosferi, jedan na vrhu planine, drugi ispod zemlje. Mnogo volim ovakve filmove pogotovo one koji su radjeni po istinitim dogadjajima tako da ima neko da preporuci nesto na ovaj fazon, ostavljajte linkove ispod.

Eastern Promises - Drugar mi preporucio, sta znam kapiram da je verovatno klasik ili tu negde, meni je film bio skroz ok ali ne bog zna sta

The judge - po meni jaaako jaako dobar film, 9/10

Sicario - Dobar, steta sto nije bilo vise "napetih" scena kao onih na mostu ali opet jako zanimljiv za svoj zanr, pogotovo jedna od poslednjih i kljucnih scena("zub za zub")

The Butterfly Effect - Ocekivao sam realan kraj, ustvari se desio kraj koji meni inace nije zanimljiv, ali je jednostavno dobra ideja i fazon na samom kraju, 9/10

Enklava - Domaci film, desavanja na Kosovu, gledao sam ga sa kevom ona se rasplakala na kraju, meni nije bilo do suza ali mi se svidja sama poenta filma na kraju

Edited by lancemi3d
  • Upvote (+1) 1

http://www.imdb.com/title/tt3567288/

the visit

solidan horor,jako dobra ideja ali ima dosta praznog hoda,mogao je krace da traje i verujem da bi bio jos bolji,puno jezivih i neprijatnih scena,7/10 od mene

Odgledah i ja The Visit baš sinoć.

Našao sam neku triviju nakon gledanja filma da je ovaj Šajalamalajanan napravio dve montaže filma - jednu skroz komičnu, jednu skroz horor, pa je onda izmiksovao i napravio nešto između, tako da je to i moj utisak bio dok sam gledao - red komedije, red "horora", mada ne mogu baš da se složim sa puno jezivih i neprijatnih scena jer ih ja nisam video, ne znam na šta misliš mohre?

Takođe je i plakat za film malo misleading:

5672a27f1dbde_MV5BMTg3OTM2OTc5MV5BMl5Ban

... jer može čovek da pomisli ko zna šta se događa, a zapravo nije baš tako.

U svakom slučaju, meni je film bio ok, makar sa strane zabave. Hajlajt mi je:

Kad je deda zalepio klincu govnjivu pelenu na glavu, valjao sam se od smeha 5 minuta

stavi se u njegovu situaciju pa neka ti bude smesno onda :)),a bakuta je jeziva kroz ceo film,nekad vise,nekad manje :D

eh bre mohre, pa kakav ti je to rezon? :) pa onda ne bi bilo smešno 90% komedija kad likovi padnu i zveknu glavom negde, propadnu kroz patos ili ih neko lupi lopatom po glavi :)

• Upvote (+1) 1

if you say so. meni bilo smešno :)

Bilo kako bilo,

Crimson Peak - http://www.imdb.com/title/tt2554274/

567577520fb5d_MV5BNTY2OTI5MjAyOV5BMl5Ban

Šta ga znam. Da nije velikog budžeta i dobrih glumaca pa samim tim film izgleda "glamurozno", nisam siguran da bih mogao da kažem bilo šta pozitivno. Dosta je predvidiv, nije baš ni neki scenario. Gledam po netu, svugde ima oko 7/10 ocenu, ne mogu da kažem da mi to deluje realno. Ja bih 6 izvukao "na mišiće".

The Lazarus Effect http://www.imdb.com/title/tt2918436/

56769586122ce_MV5BMjM2ODM1OTA0M15BMl5Ban

Šteta je što ovaj cover već donekle otkrije kako će ići film, jer bez tog predznanja nije baš sigurno gde će da skrene. Poznati glumci, svi koji glume su dobro znana ekipa, za ovaj tip filma neobično. Priča je da naučnici pokušavaju da ožive mrtve, sve se odigrava praktično u laboratoriji uz dve scene "kod kuće". Šteta je što je scenario dosta loš jer film baš ima solidan potencijal tj. imao je, da bude zanimljiv SF-horor-mindfuck ali nažalost nijedan deo nije istražen kako bi valjalo. Ima rupa u priči, jedina u tom smislu pozitivna stvar je što i ovaj film traje 1:20h :)

Tek sad vidim da skoro nisam opisao konfuzniji opis ali eto, neka ide uz film, pristaje mu!

• Upvote (+1) 1

Sicario-poster.thumb.jpg.ff6172ae7f5df35

kidalica. tematika vec vidjena, i to je u principu jedino cemu moze da se zamiri. s druge strane, krajnje autenticno. skoro se nisu film i muzika bolje prozimali nego ovde. brolin i del toro sabili. atmosfera sjajna. vilnev definitivno ume da snimi triler.

“It's not what a movie is about, it's how it is about it.”― Roger Ebert

Vaistinu, film pokidao.

Edited by nikita_

sine nikita, postao si nik kejv

Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene 

This Is Where I Leave You
http://www.imdb.com/title/tt1371150/?ref_=nm_flmg_act_9

Nije loš film, ali zašto sam ga gledao? Pre svega zbog Kajla Rena! A i zbog Bejtmana i Tine Fej kojih sam veliki fan. Dakle, film je simpatičan, ali pretpostavljam jako maloj ciljnoj grupi. Film nije konstantan što se dijaloga tiče ima uspona i padova, ali je scenario ukupno gledano sasvim solidan i pokriveno je dosta tema u međuporodičnim odnosima. U stvari niko ništa neće ni dobiti ni izgubiti ako ne odgleda / odgleda ovaj film.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

genitiv jednine od Kajlo je Kajloa ;oP
a pobednici tog filma su kori stol i luda ketrin han =o) mislim da sam to napisao pre x meseci kad sam ga pominjao u jednom od buljuk-postova

od stvari koje sam skoro pogledao, recimo Sleeping with other people, ok komedijica, nista specijalno, sem tuga sto alison brie ili ipak nije movie lead materijal ili jos uvek trazi ulogu...zlatni trenutci sa dzhejsonom manzukasom i andreom savage, sto kroz celi film, sto 2 minuta free improva tokom end creditsa...i adam skot u rezhimu "ljigaviji nego ikada pre" =o)

i ja ga pogledah sinoc..

obicno ignorisem mohrov revju iz razloga jer nam se ukusi totalno razlikuju, ali me je ovaj put ponela ocena sa IMBDa..

trejler sam pogledao pre mozda 2 meseca u nekom od bioskopa i bio u fazonu ovo mora da se pogleda. medjutim, posle sinocnjeg gledanja nisam bas odusevljen.

slozio bih se sa vicom oko svega. gluma je pokidala dok su svi ostali elementi filma fejlovali jako. 

sve u svemu film o kom se nece pricati puno...

• Upvote (+1) 1

prevelik ti avatar m8

Pa meni je pokidao bas film zbog atmosfere, smrzlo mi se govno :D. Al mogu da razumem sto se nekome ne svidja.

A fejlovalo nista nije, nego nije tipicki holivudski da oma tonu dialoga, vec daje samo onoliko informacija kolko je potrebno da napravi diskusija. Npr, po meni je ovako trebao da bude reziran Zero Dark Thirty. Roger Deakins sabio cinematografiju i OST je brutalan.

Edited by nikita_
  • Upvote (+1) 1

sine nikita, postao si nik kejv

Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene 

po meni sicario vredi gledati. glume holivudske face a nije holivudski film, ima odličnu atmosferu, drži visok nivo napetosti sve vreme, i ima par baš ložački režiranih scena (pre svih onaj deo sa letom helikoptera prilikom prvog odlaska u meksiko)