Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme


Guest

Recommended Posts

Nisam jedno 20 godina gledao UHF sa Weird Al Yankovichem i baš sam nešto juče naleteo na to pa rekoh što da ne - http://www.imdb.com/title/tt0098546

 

sW1yZuY.png

 

Nažalost, film mi je ostao u lepšem sećanju nego što mi je stvarno zabavan. Mada ono, tada mi je bio do jaja, sada je osrednje nebitan i talasa se isključivo na nostalgiji ali ima i dalje taj neki šmek pa je realno 5/10 ali zbog te nostalgije je meni 6/10.

pljk!

Link to comment
Share on other sites

odgledao sam Gravity, lep film, priča je nebitna. Sad mi je malo žao što nisam gledao ovo u bioskopu jer je ovo baš 3D doživalj i atmosfera i to je realno jedino i bitno. Ima par sitnih glupih detalja koji se brzo zaborave ali nemam nekih zamerki. Odlično je snimljen film, kadrovi, fotografija i vizuelni detalji su bez premca.

 

Atmosfera je isto odlična. Kao što rekoh, priča je ovde najmanje bitan faktor jer je ona samo katalizator događaja i film onda tera dalje. U ovom slučaju je bitno putovanje ali i cilj. Veoma sam zadovoljan i malo smoren jer kontam da je u 3D tek doživljaj i po. Ovako kao inhome iskustvo, jakih 8/10 - 8.5/10, bilo bi 9 da sam gledao u 3D, skoro sigurno.

 

Lep je bonus što film traje sat i po jedva. Tako da je sve taman koliko treba, a da se ne odugovlači i prenemaže. Children of Men mi jedan od najboljih filmova dvaesprovg veka, ovaj film mi je isto jako kvalitetan, baš me zanima šta će Kuaron sledeće da napravi jer ako ovako nastavi, biće garant još nešto do jaja.

 

Inače, mala trivia koju sam baš malopre pročitao - Sandra Bulok je valjda uzela 20 miliona za snimanje ovog filma plus je dobila procenat od zarade, dal beše 10-15%, što mu trenutno dođe oko 70 miliona dolara za nju + tih 20 u startu.

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Pa dobro, fino se zategla za svoje godine, would bang (in zero G). I onaj Dexter dijalog mi je odličan, jednostavan i efektan.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Novi Robocop uopšte nije loš....mada ne znam da li je razlog za takav stav to što sam očekivao strašno slab film...Naravno,  u poređenju sa Verhovenovim originalom je ostno lošiji, ali ima cool momenata, Sem L. M.F. Džekson je urnebesan i pored svega što dolazi u bioskope ovakav film, i to u režiji jednog Žozea Pađilje, nema smisla hejtovati. 

 

Kori: str 27, post #522

Link to comment
Share on other sites

Novi Robocop je skroz drugaciji fazon od starog. Ali daleko od toga da nije aktuelan - ima dosta fora koje pokazuju u sarkasticnom svetlu savremeno drustvo i svet u kome trenutno zivimo.

 

Prvi Robocop je bio sokantan jer se pojavio 80-ih kada je sve bilo "slatko&glatko". Ovaj nije sokantan, ali se bavi nekim aspektima sadasnjeg svetskog poretka i efektom globalizacije kada je u svetu prisutna samo jedna globalna sila/korporacija...

А в чем сила, брат?

Link to comment
Share on other sites

Slažem se, mada možda je cela police state/drone priča malo previše direktna, i pomalo uska jer je stari film kritikovao kompletan smer kojim je SAD/zapad išao tokom 80ih. Takođe, kao što mi je juče ukazano, kad se prvi film pojavio bio sam dete, a ovaj gledam previse kritički =o)

 

nego, melanholije radi vrtim stare filmove Harolda Ramisa i pogledam Groundhog Day ponovo

sve je i dalje super, ali je bio novi talas oduševljenja kad prepoznaš nekoga ko je postao slavan u međuvremenu =o)

Obratiti pažnju na klince iz restorana kojima na kraju, na žurci, daje karte za wrestlemaniu (ili ako vam se ne gleda film samo pogledajte imdb stranu (full cast), super je fora)

Link to comment
Share on other sites

Driniking Buddies

http://www.imdb.com/title/tt2265398/?ref_=nv_sr_1

 

Već su ljudi postovali, ali se ne slažem! Film je solidan. Problem filma je u tome što nije dovoljno jaka priča za sat i po. Ima tu nekih ne toliko neočekivanih koliko nestandardnih momenata, a sve ostalo je kliše jer je viđeno sto puta do sada. Solidan dakle.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

@Kole

Možda nisi skapirao iz moje prve rečenice, ali, ljudima se na ovom topiku nije dopao film, a meni je bio ok. Jasan mi je princip ovih filmova bez da znam šta je mumblecore, Vudi Alen odavno ima taj princip pa su mu filmovi mnogo bolji. Poenta je u tome što je zaplet viđen milion puta i što su dijalozi sranje. Ono šta je dobro kod filma je solidna hemija među glumcima, fino režiran film u napetim scenama i generalno to što uopšte nije komedija (što je bilo moje očekivanje pred film). Mislim da je ovo poslednje zbog čega se ljudima nije dopao film.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

Alen pažljivo piše svoje filmove, mumblecore je postao nešto što ima samo okvirni scenario (samo Bujalski koji je i začetnik pokreta ima detaljne, "kvalitetne" scenarije), a scene se stvaraju improvizacijom na licu mesta (zato dijalozi ovde deluju nepromišljeno - jer zaista nisu promišljeni =o)). U Drinking Buddies Swanberg nije imao ništa sem ideje i postavke o pivu kao backdropu. Bukvalno su snimali 2 meseca, a onda je sva priča (koja jeste kliše, ali je životni kliše) sklopljena od varijacija improvizovanih scena. Skontao sam da ti se film svidja više nego prosečnom gledaocu, samo sam adresirao tvoje osnovne zamerke kao osobenost žanra, ne kao pogrešno tumačenje.

Link to comment
Share on other sites

 Prvo bih istakao šenona, za koga sam već skontao da je opasan glumac, ali ovde je toliko sabio da sam posle pokušavao da se setim kad me je poslednji put neko toliko oduševio glumom. Pritom jako jako teška uloga, bez previše teksta, i sa dugim close-up kadrovima. Fenomenalno nešto

 

Revolutionary Road? Tu je toliko dobar, jedini razlog što mu je izmakao oskar za sporednu ulogu je zbog Hit Ledžerovog Džokera koji je te godine žario i palio.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Boardwalk Empire isto, ako već ne pratiš (tu je više nekako inkompetent gufi agent, ali je ispod toga sajko i po :))

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...