Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme


Guest

Recommended Posts

Heh, ja se opet u potpunosti ne slažem sa ovim.

Da je film holivudski, bio bi PG13, sve bi bilo čistije, voštanije i umivenije, sa SLJ koji bi vrištao i psovao svakih pet sekundi kako bi se tinejdžeri kikotali u bioskopu, ne bi bilo ovako spektakularnog nasilja i brutalnosti u filmu na par mesta, sve bi prštalo od CGI krvi i slično. Kao što rekoh, atmosfera u filmu mi perfektno leži sa Hitman Absolution igrom, bukvalno kao da su i igra i ovaj film smešteni u isti univerzum, što je meni još jedan veliki plus. I mistika je tu, svo vreme pokušavaju da provale šta se dešava (što bi trebalo da bude interesantno nekome ko nije gledao original), a u isto vreme pokušavaš da provališ šta žele da postignu sa novim stvarima ako si već upoznat sa prvom verzijom (taman kad izmene nešto u odnosu na original, kasnije u filmu to razreše, i tačno se oseća da tizuju ljude koji su upoznati sa originalom). Ceo vajb filma je nekako hard-core stripski od početka do kraja, čemu doprinosi over the top Šarlo, i to ga distancira od korejske verzije, koja je stalno balansirala između stvarnog i preteranog (što nije zamerka, naprotiv, ali je lepo videti da su ovde pratili svoj kurs, umesto da prave kadar-po-kadar repliku starog filma).

 

I Brolin mi potpuno dobro funkcioniše kao silent type stripski stereotip (što je ovde plus), uz odlične scene na početku koje ga profilišu kao ljigavca i seratora, opet za razliku od originala gde je glavni lik gufi pijanac koji je zaboravio na ćerkin rođendan, nakon čega odmah kreće glavni plot filma.

 

I scena kad umalo pobegne, pa ga onda opet skembaju i puste mi je odlična, samo sam čekao kako će na kraju da razreše ceo taj promenjeni deo, i odradili su sjajno (čak i uverljivije nego u originalu, gde je sve što mu se dešavalo serija dobro isplaniranih "slučajnosti", dok je ovde mnogo plastičnije ali u skladu sa Šarlovim likom ludog milionera koji je mogao da stejdžuje i lažira sve što je trebalo).

 

 

I sa kojim stvarima se zajebavao sa kojima nije smeo? Razlika između dva filma je u tome što je korejska verzija triler-drama sa jakim emotivnim rolerkosterom za glavnog junaka, koji kulminira u finalu kada su sve karte na stolu, dok je ova verzija više nalik mračnom crtanom filmu, sa jednostavnijim i više iskarikiranim likovima, što opet perfektno funkcioniše unutar onoga što su postavili sebi kao zadatak. Jednostavno oba filma su naličja istog novčića, oba u potpunosti različita, a opet neraskidivo vezana u isto vreme (pogotovu ako se posmatraju kao dve interpretacije originalnog Oldboy stripa, iako je jasno da američka verzija puno zahvata iz korejskog originala).

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Captain Phillips - prilicno je dobar film, ocena 8 na imdbu mu sasvim dobro stoji!

tom henks sabija

a i

poslednja scena mi je vrhunska, kad ga pregleda Corpsman O'Brian, situacija, henksova i njena "gluma" su bile prerealne:

 

Tom Hanks claimed that the scene of Captain Philips' medical examination was improvised on the spot with real-life Navy Corpsman Danielle Albert, who was told to simply follow her usual procedure. However, Albert was so star-struck by Hanks that she froze during the first take. Hanks joked to her that he was supposed to be the one in shock during the scene.


eo, trazio sam jos neciji review ovog filma i nesto slicno je rekao i atelas drug!

Captain Phillis - Tom Hanks mi je jedan od najboljih glumaca ikada, dobar je film i preporucujem ga.. 

Dobar je kraj, a ona scena kada je on sav u soku je na mene bas ostavila utisak. Ipak gledam na imdb-u pa je nekima ta scena overreacting, ali meni bas nije, to bi mi bila prava reakcija za osobu koja je prosla sve ono. Svi ovi negativci su super odglumeli.

dole u topicima ima topik gde se bas brdo ljudi javilo kako im je ta scena odlicna i kako su oboje pobedili, tako da su ti likovi sto im je scena overreacting klasicni nobovi, a i posto sam bas skoro vozen hitnom bez svesti pa cim je pocela scena reko sam sebi, jbt, kolko dobro glumi ona mora da je sestra IRL :D

Edited by rejven
Link to comment
Share on other sites

Andrej Rubljov

andrei02.jpg

 

Koliko je lep i predivan film :) 

Gledao sam juce i i sada kada razmisljam se jezhim na pojedine scene (u pozitivnom smislu).

Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will

Link to comment
Share on other sites

HOMEFRONT

 

Homefront_promotional_poster.jpg

 

Generični Stejtam film od početka do kraja, kojeg jedino vadi intezitet nasilja i sporadične brutalnosti. Priča je suvi kliše, njegov lik još više (bukvalno pola filma su potrošili na to kako bi "utvrdili" da je on mnogo zajeban baja mekog srca, i da se svi kače s njim bez ikakvog razloga, a on jadničak onda mora da ih samelje, šta će drugo). I onda u drugoj polovini film počinje opasno da se gubi, čas je Frenko opasan negativac, čas je tupavi drogoš koji se previše uvalio, pa dođu motoristi, pa su onda valjda oni sad glavni negativci, jer ih predvodi alfa bajker sajko mnogo lud lik, pa onda možda ipak nisu, pa mršava Vinona Rajder koja nešto histeriše i valjda je bitan lik, a izgleda da nije i sve tako. I vrhunac što se Stejtam uopšte nije niti smuvao sa ženskim psihologom iz škola, niti su se seksali, niti je ona bila u opasnosti posle u filmu. Užasno klišetiziran film, i onda kad su trebali da ispoštuju taj osnovni od svih klišea (da bar vidimo neke kvalitetna sise i dupeta, nešto osim par raspalih krek kurveština), totalno fejlovaše sa tim (i onda sve ima smisla kad se vidi ko se prihvatio pisanja scenarija).

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Out of the Furnace

 

http://www.imdb.com/title/tt1206543/

 

odlicna prva polovina i dosta predvidljiv,vec vidjen drugi deo filma,veliki plus je odlicna ekipa glumaca,wudi car prebio iako u za njega neobicnoj ulozi,vidi se da je di caprio umesao prste,ocena na imdb 7/10 poprilicno merodavna sto nije cest slucaj,od mene 7.5/10 :),vredi odgledati,nista epic

Link to comment
Share on other sites

NEBRASKA

 

Nebraska-poster.jpg

 

Užasno spor i melanholičan, ali kvalitetno ubada tamo gde treba i realno prikazuje svu grozotu i tugu starenja, i realne međuljudske odnose sasvim običnih i prizemljenih likova. Glumica koja igra suprugu je carski odradila, milimetarski precizno odrađena uloga džangrizave ženetine koja se napaja tračevima i zna sve o svima, što sa druge strane i ispada najvernije oslikan portret svih likova u priči. Čak mi taj njen performans i kako je napisan lik u potpunosti zasenjuje tu otac-sin priču koja je trebala da bude u fokusu, i koja nije loše odrađena sama po sebi, ali je uparena sa ovim mnogo interesantnijim momentima. 

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

COLD COMES THE NIGHT

 

cold_comes_the_night_ver2.jpg

 

Tipičan konfekcijski trilerčić glupave radnje i jedva prosečne izvedbe, koji treba da progura ovu (sisatu) plavušicu iz poslednjeg Star Treka u prvi plan (ne vide joj se sise u filmu, smor). I onda preko toga, kao mamac, Brajan Krenston koji treba što više da se mršti kako bi podsećao na Volter Vajta, iako se vidi da mu nije ni do čega u filmu.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

I onda je počeo da diže previše utega, i da "piše" ovakve filmove. Kad pogledaš, većina onoga što je on pisao/glumio je na isti kalup: Opasni baja dobrog srca hoće samo da gleda svoja posla i da ga ostali ostave na miru, ali ne lezi vraže, uvek se nađu neke dijabole koje baš vole da čačkaju mečku, i onda on dobrica mora da oslobodi svoj inner-beast.

Za "Rokija", "Prvu Krv (also known as prequel to Rambo :))" i "Fist" respekt, naravno, kao i za činjenicu da čovek i dalje snima i cima se više nego što bi se očekivalo (za razliku od Švarcija koji izgleda kao da je dobio slobodan vikend iz gerontološkog centra, pa je otišao da snima film), čak mi je i Bullet to the Head bio odličan u prvoj polovini, ali je realno sve to slabo, bledo i generično. Klasičan straight to DVD shelf mentalitet snimanja filmova.

  • Downvote (-1) 1

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

KNIGHTS OF BADASSDOM

 

Knights_of_Badassdom.jpg

 

Stvarno krš. Jeste im srce bilo na mestu i lepo su predstavili tu geek podkulturu, uz parodiranje ali bez podsmevanja, ali vidi se da su i sami svesni da ih je ubio praktično nepostojeći budžet (ono malo što su i skrpili je verovatno otišlo Dinklidžu), kao i loš i nefokusiran scenario. Samer Glau sa druge strane, prezgodna, cura ima već više od 3 banke, a izgleda kao napupela dvadesetogodišnjakinja (i guza joj je vaistinu +3).

Edited by Pipboy

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...