Jump to content

Koju konfiguraciju uzeti?


Slađan

Recommended Posts

ma javiće ti u ponedeljak kada akcija bude gotova. Zato potvrdiš kupovinu na sajtu sada i onda kad te zove u ponedeljak da ti kaže "ipak nemamo, ali imamo zato ovaj 2 hiljade skuplji i 2 hiljade bolji" ili "imamo ali sada košta toliko, vaša narudžbina može da se obesi mačku o rep" i onda im kažeš kako su đubrad. 

 

Ja sam taj scenario spremio za sledeći put kada budem svesno kupio nešto na akciji :D

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Zasto bi uzimao ssd od 250Gib? Na 120 mozes da spakujes OS i sve f2p igre sto su aktuelne i da ti ostane mesta za normalan rad.

 

A sta ces da radis sa filmovima, serijom i muzikom? To u cloud? Mozda ce to moci kada budem u Srbiji masovno koristili netflix i slicne usluge:) 

 

Ne govorim da je SSD sranje, samo da je i dalje skup. Ipak je to luksuz u PC masini, a ne nesto sto mora da se ima iako mnogi pokusavaju da proguraju da mora da se poseduje :)

 

Sa druge strane HDD mora da se ima kod prosecnog korisnika jer se ocekuje da ce vecina koristiti PC i za neku vrstu cuvanja podataka i media fajlova u vecem ili manjem kapacitetu. 

 

Tu se postavlja pitanje da li je prosecnom korisnku potreban i HDD i SSD? HDD je neophodan po meni, a SSD luksuz/bonus to je sve sto hocu da kazem.  

 

PS

 

Nemoj da ocekujes neka ubrzanja ucitavanja igara. Kod vecine nema razlike a u nekima je samo veoma mala ( za poe load time sa 40 na 30 sec npr) kada stavis ovako u procente izgleda impresivno ali u stvarnosti i dalje moras da cekas :) 

 

 

Edited by StormScion

Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will

Link to comment
Share on other sites

Treba mi predlog za kuler koji ce kasnije moci i na fx6300, a sadasnji procesor je amd phenom II x2 555 (otkljucan), sto manje kesa to bolje :D :D

xigmatek gaia je jeftin i hladi super i moze da odradi solidan posao kod overkloka

 

 

Pojma nemam, za cenu jednog od 250gb ima da uzmes 120gb ssd + 1T hdd. Sto ljudi sa sto cudi, sto zena dvesta sisa.

 ili mozes da uzmes samo 1tb hdd i i5 umesto i3 i jedan tier jacu grafiku :)

 

Ja sam tako kako ti kazes sklopio masinu drugaru pre dve godine sa 120gb 830 samsungom i 1tb hdd (samo zato sto me je naterao on i treci drugar koji ga je nahajpovao na ssdove) sada kada razmislim mogao je da ima i5 ivy i 7870 umesto sto ima ssd i sugavi fx-4170. Ali hteli momci ssd brzine :) 

Edited by StormScion

Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will

Link to comment
Share on other sites

ja imam cm tx3 na fx6300, evo 212 je bolji, al se ovaj lakse montira!

 

958YOFy.jpg

 

šta sam ja propustio, ja sam pri montaži TX3 na AM3 tripovao da sam skrcao procesor, polomio ploču pored toga što sam isekao prste koliko je šnala na TX3 zajebana za montažu evo ni dan danas ne skidam kuler kad treba da se čisti samo otkačim vent sa onih šnala i usisam šta mogu jer ne znam da ga vratim :D

 

E da jel ima negde u centru zamenski ventilator za TX3 da se kupi - znači treba mi 92mm, 2800 obrtaja, 4pinski, ~50CFM@max ovaj koji imam je postao pizduljav, morao sam da ga zarotiram za 90° protandrkao je nekako sumanuto, sad se čuje samo maaalko glasnije @max obrtaja (speedfan pokazuje 3k+ verovatno zato :))

 

Perhaps da montiram 2 po 1500 obrtaja napred i nazad ?

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Link to comment
Share on other sites

nije do podmazivanja, pod nekim uglovima na max obrtaja radi kao nov, sad sam uspeo da ga natociljam da se ne čuje, ko ludak sam ga okretao dok je komp bio upaljen, trebao sam da spalim procesor da naučim da ne budem stipsa  [:D]

 

Oću samo rezervni da kupim za kad protandrče opet ili da stavim odma i da ga odjebem, bar se šnalama menja vent za 5 min :)

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...