badnick Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 (edited) ovde kao ima fora, jedan sesir je bio na zurci i hteo sam da napravim zajebanciju kao "koju nepravilnost vidis na slici dajem ti 1 minut". naravno svi bi se uhvatili za pogresnu stvar, da prostite na izrazu. Edited July 31, 2013 by kakoo Quote salt wat fish fresh wat fish? Link to comment Share on other sites More sharing options...
OTAC Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Odlicna ideja. Sada samo stavi to preko nekih sisa i skljocni opet :) realno, nek slika sise samo. bez icega Quote sida sida e pa sta je, ako je sida nije rak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feno Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 (edited) Drops by Fenodarm, on Flickr DSC_48Drops34 by Fenodarm, on Flickr Drops by Fenodarm, on Flickr Drops by Fenodarm, on Flickr EDIT: Sklonio votermarkovane fotografije. Edited August 12, 2013 by Fenodrim 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post peja_ Posted August 1, 2013 Popular Post Report Share Posted August 1, 2013 7 Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feno Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Evo sad cu da objasnim opet, sacekaj samo sekund. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 pa to sto si ti objasnio ne znaci da je prestalo da smara Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feno Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Zivot je sisa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 već sam drvio o ovome a vidim da je "naelektrisana atmosfera" ali stvarno možda da probaš sa jednim watermarkom pa da bude onako malo više transparentan. neka i dalje bude na centru slike ako hoćeš, mislim da će biti lepše, ovako baš ume da ubije utisak :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feno Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Sve vas razumem i slazem se da je iritantno i ruzno. Ja prvi ne volim da vidim stocklike zastitu fotografije, nazalost samo taj nacin je efektivan. Nisam pro fotograf, ne prodajem fotografije niti mi imponuje to sto sad ja kao stitim svoj rad, naprotiv to je nekoliko koraka vise od obrade do objavljivanja koji mi uzimaju vreme.Bitnije mi je da taj ko je na fotografiji bude spokojan a mahom budu maloletnici. Posto se ceo proces aplajuje na gomilu od jednom ne mili mi se da pravim izbor sta treba da dobije ovo mazanje a sta ne, prosto sve propustim kroz zastitu i ne razmisljam. Da zelim da se moje ime vidi kao potpis autora uradio bih to kulturnije, tako da jedan sitan watermark na sredini ili vise ne pravi razliku - i jedno i drugo resenje upada u oci i skrece paznju sa same fotografije. To sto se stanje na temi zakuva kad postavim nesto postaje ocigledno neizbezno, onog momenta kada ode u pogresnom pravcu prestacu da doprinosim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 супет су фотке испале, не разумем поенту око дискусије за вотермарк, а ти Фено иди да левелујеш мајнинг! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feno Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Koji si robovlasnik wannabe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Sve vas razumem i slazem se da je iritantno i ruzno. Ja prvi ne volim da vidim stocklike zastitu fotografije, nazalost samo taj nacin je efektivan. Nisam pro fotograf, ne prodajem fotografije niti mi imponuje to sto sad ja kao stitim svoj rad, naprotiv to je nekoliko koraka vise od obrade do objavljivanja koji mi uzimaju vreme.Bitnije mi je da taj ko je na fotografiji bude spokojan a mahom budu maloletnici. Posto se ceo proces aplajuje na gomilu od jednom ne mili mi se da pravim izbor sta treba da dobije ovo mazanje a sta ne, prosto sve propustim kroz zastitu i ne razmisljam. Da zelim da se moje ime vidi kao potpis autora uradio bih to kulturnije, tako da jedan sitan watermark na sredini ili vise ne pravi razliku - i jedno i drugo resenje upada u oci i skrece paznju sa same fotografije. To sto se stanje na temi zakuva kad postavim nesto postaje ocigledno neizbezno, onog momenta kada ode u pogresnom pravcu prestacu da doprinosim. Problem je u tome sto mnogo vise ljudi vidi samo watermark umesto da se udubi u sliku i vidi sta je na njoj. Prosto je previse napadan, do te mere da ti je maltene manja steta da ne kacis slike nego da ih kacis s ovakvim watermarkom. Ok, aj razumem da ne bi voleo da to sto si slikao neku decu dospe ne znam ni ja gde, ali onda realno ne moras ni da kacis te slike. A kucice i cvece ne verujem da ce toliko da ti zloupotrebljavaju. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feno Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Dobro, pa nisam postavio ovo i rekao 'evo vam kita, nema cistih fotografija!' Sve fotografije koje okacim ovde okacene su i na 500px-u, dostupne, bez ikakvog skrnavljenja. http://500px.com/Fenodrim Ne teram inat, ako se ovo tako manifestuje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 osh ti ubacim taj link u potpis? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feno Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Ok ziveo sam u zabludi, ocigledno nema adekvatne zastite radova: http://pcdn.500px.net/40649962/d6b84ea52f273d1101992c55ba248163c09a90ca/2048.jpg Izvinjavam se zbog konflikta koji su nastali ovde usled kacenja watermarkovanih fotografija bez potrebe. Ubuduce ce biti ciste. Jebi ga njub sam, kapirao sam da eto, oni pruzaju taj neki vid sigurnosti, ocigledno to nije slucaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted August 2, 2013 Author Report Share Posted August 2, 2013 Ако неко хоће да украде твоју фотку, скинуће ватермарк без проблема у ПС за пар минута. Битно је да ти имаш оригинал те фотке у компу или где већ и ако приметиш да се негде користила без твоје дозволе у комерцијалне сврхе, увек можеш да тужиш ту особу без проблема. Вотермарк једино може да има смисла као реклама, као заштита не Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feno Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Znam da raw pobedjuje bilo koji jpg kad je dokazivanje pred zakonom u pitanju. Zakon kod nas na zalost, kad je ovakav vid kradje u pitanju ne vredi golog kurca. Znajuci to polagao sam nade u 500px i ogroman komad teksta na sred fotografije, i time je cineci neupotrebljivom. Ako neko hoce da se zajebava sa mojom fotografijom maloletnog deteta umesto da uzme bilo koju drugu koja nije zasticena (pricam o momentu dok sam i dalje verovao da su sigurne) neka se zajebava u PSu, ali verujem da je laksi nacin prosto uzeti jednu od milijardu drugih fotografija. Nisam se dovoljno informisao i time sjebao sebe, jebi ga. Ako hocu reklamu stavicu sebe u cosak ne ovako. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 A сад марш на рударење! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Eto vidite kako sve fino može da se reši i dogovori bez preteranih tenzija! Izuzev ovog brua i rudarenja, njega ignoriši :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feno Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Ma...kopacu ja kad je on u pitanju samo ne rudnik. I u ruci necu imati pickaxe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 bitno je da zapazite da je nesporazum resen zahvaljujuci mojoj vrhunskoj fotografiji 1 Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
badnick Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Bravo pele! 1 Quote salt wat fish fresh wat fish? Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted August 3, 2013 Report Share Posted August 3, 2013 bitno je da zapazite da je nesporazum resen zahvaljujuci mojoj vrhunskoj fotografiji ono si ti na sliki? Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
leisure Posted August 3, 2013 Report Share Posted August 3, 2013 slikao sam sa broda na otvorenom moru u blizini Sicilije 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post voodoo_ Posted August 3, 2013 Popular Post Report Share Posted August 3, 2013 Kakva koincidencija, i ja isto 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts