Ребел Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 Ставио сам овде, па ако процените да није за науку, померите, где мислите да је згодније. Quote Mislim da sam frustriran zbog svega od navedenog, kako si me procitao, ciganmala frojdovac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 preslusacu sutra, bas me zanima, nemam sad vremena Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 Gde žuriš, kafana radi do jedan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 presisacu sutra, bas me zanima, nemam sad vremena ajd pa javi o cemu se radi Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 pk igore! ok, neke stvari je lepo rekao ovaj lik, ali je i lupao i spinovao dosta...ne znam, sere mi se vise od svih tih filozofiranja i sranja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majstor bora Posted December 24, 2012 Report Share Posted December 24, 2012 Ima po nesto pametno ali u sustini sve vreme poredi babe i zabe i izvlaci kretenske zakljucke oko nekih stvari, ono mozete pogledati ali nije nista posebno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ребел Posted December 24, 2012 Author Report Share Posted December 24, 2012 Па јбт, кажите шта је лупио и који су закључци кретенси. Quote Mislim da sam frustriran zbog svega od navedenog, kako si me procitao, ciganmala frojdovac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted December 24, 2012 Report Share Posted December 24, 2012 Bacicu pogled jednom, ali i mene interesuje da cujem neku kao ozbiljnu kritiku. Do duse, navikao sam da ljudi i na "pricajte sta ste gledali" samo ostave link i vanlajner "bas je sranje" ili "uf, kako je dobar film". Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoocky Posted December 24, 2012 Report Share Posted December 24, 2012 meni je zanimljivo svakako, al nisam nesto upucen u bilo ciji rad pa da mogu legitimno da komentarisem. Zato bih i ja voleo da cujem neko strucnije misljenje (udaram u serpe i prizivam duliov wot!) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted December 25, 2012 Report Share Posted December 25, 2012 Osnovni problem koji nije lako prevazići se nalazi na samom početku. Prvo, kada kaže da njega studenti više zovu propovednikom (preacher) nego učiteljem (teacher). Drugo, kada citira (nisam skapirao ime) nekoga iz pravoslavne crkve (ortodox kaže, ali ne znam koje) koji kaže da je, parafraziram, mnogo teško onima koji ne veruju u Boga i da se oni jednom rečju zovu bezbožnici (taj citat nije negativan, veoma je hrišćanski i umeren, ali nije radostan, već postoji žalost za onima koji ne veruju). Postoje još neke stvari koje on na početku navodi, a zatim ide redom i kritikuje one za koje smatra da su nosioci pada na čijem se dnu sada nalazimo. Šta je tu problem? Problem je u tome što na osnovu ove postavke jasno je da će nauka i filozofija trpeti kritike, ali kakve, veoma sumnjive iz njihove perspektive ili moderno rečeno, iz njihovog diskursa ili iz njihove metodologije. Po meni, stvar je loše postavljena, a onda počinje argumentacija koja nije prava argumentacija, već vađene određenih stvari iz konteksta i njihova kritika. Na udaru su Darvin, Marks, Frojd i Niče kao nosioci modernizma. Takođe, što je po meni isto greška, on postavlja tradiciju i modernizam ili modernost kao suprotnosti gde jedno isključuje drugo, što nas opet navodi na pogrešno rezonovanje. I tako... Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts