Jump to content

Vesti iz sveta automobilizma

VELIKI KURAC

Recommended Posts

• Replies 5.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Trebalo bi neko ko se bavi matematikom da baci malo pogled na cifre oko toga koliko ljudi slavi Svetog Nikolu, jer kad je slava grad je generalno praznjikav i vrlo komotan za vožnju, pa taman da znamo koliko vozila manje na ulicama nam je potrebno da bi se moglo lakše voziti. Iako je najveća slava, sigurno je ne slavi više od 20-25% ljudi maks, a to zapravo uopšte nije tako veliki broj da ne može da se na neki način izreguliše. 

1 hour ago, dovlagsi said:

prošli Brabus je imao 100 konja, novi 428

ovo "dugme za zakopčavanje" na zadnjem delu mi je nešto što ne mogu baš najbolje da skapiram i dalje. 

nadam se da će ga u nekom restajlu promeniti.

nije mi jasno doduše zašto svesno svi žrtvuju taj deo ispred suvozača, koji najčešće nema ništa sem te jedne lajsne:

Screenshot 2022-12-23 at 08.48.52.png

kapiram da je možda zbog sigurnosti u vožnji tj. u slučaju sudara, ali su mogli makar nešto da naprave sa nekim vratancima ili čime god, ne mislim samo na smartu već na većini vozila koja sam pogledao, deluje kao totalno neiskorišćen prostor.

4 hours ago, togFU said:

ni ja ga ništa nisam skapirao, ali već smo ustanovili da to namerno radi da bi budžio postove (naše, ne njegove)

hahaha, pa neka ćasa, pregrada, otvor... npr na smartu:

image.png

na ovom mom zapravo ima i vratanca, no da ne tražim sliku. 

ili recimo na renegadi:

image.png

prosto deo koji možeš da iskoristiš za nešto a ne da bude samo zakrivljena površina, čak nije ni ravna pa da možeš nešto da staviš.

4 hours ago, dovlagsi said:

btw, 

a još si uzeo i custom registraciju vidim!

Vozio sam se danas u T-Rocu, koji je plaćen 30.000 eur. Ono ne bi smelo da košta više od 20.000 pa da je ne znam šta.

Kad kažem ne bi smelo, jasno mi je da sve sme i može i da su kola poskupela, ali ono je tuga koliko je default auto bez ikakvog pokušaja da se nečim istakne, prepun sive plastike koja bi trebalo da je crna, sa bezidejnim rešenjima enterijera. Jedini plus koji sam video su četiri usb-c konektora tj. dva napred dva pozadi 🙂 i hajde deluje da onaj infotainment ima ok rezoluciju ali performans izgleda da nije baš najbolji tj. brzina rada.

29 minutes ago, Junkie said:

Laki je pravi boomer.. pa sada je samo bitno da ima infotaiment in USBove 😄

ahahaha, pa jeste, ali onda makar očekujem da to bude na dovoljno visokom nivou, tj. da dobro radi itd.

ali i dalje ne mogu da pređem preko toga da mi volan izgleda kao da je izašao iz juga ili dačije.

On 12/20/2022 at 8:32 AM, Lucky said:

idemo na konferenciju za medije danas? imam šemu za parking u delta house tako da smo pola posla završili!

čudno je, trebalo bi neko ko je upućeniji da otkrije šta se tu desilo jer ovako laički nema razloga da ne budu tu kad je sve to "isto" - ne verujem da je preveliko cimanje imati lexus servis u odnosu na tojota servis itd, da ne pričamo o prodaji. očigledno je neka strateška odluka bila u pitanju da ugase zvanično prodaju kod nas.

e jebiga, kasno sam ovo video, nije me bilo na forumu 7 dana, eto šta sve čovek propusti

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Javno preduzeće „Putevi Srbije“, obaveštava javnost da počev od petka 30.12.2022. godine, pušta u rad web servis za elektronsku naplatu putarine.

Servis će u početnoj fazi funkcionisati na teritoriji Republike Srbije i isti će biti dostupan isključivo fizičkim licima.

U narednoj fazi, na osnovu do sada ostvarenih pregovora, očekujemo pristupanje zemalja regiona, tako da će elektronska naplata putarine uskoro funkcionisati kroz istu platformu u više zainteresovanih zemalja.

To će omogućiti svim korisnicima da sa istim TAG uređajem prolaze kroz više zemalja učesnica zajedničkog projekta povezivanja elektronske naplate putarine u regionu.

Da biste postali korisnik elektronske naplate putarine kroz jedinstvenu plaftormu za elektronsku naplatu putarine, potrebno je da posedujete TAG uređaj (postojeći ili novo kupljeni) kao i platnu karticu (debitna/kreditna, mastercard, visa, maestro).

Korisnicima će se, nakon korišćenja određene deonice autoputa, izvršiti automatska naplata putarine sa registrovane platne debitne/kreditne kartice.

Može valjda i ovde 🙂 Today I learned post 🙂 posle 10 godina, sam slučajno našao da mi auto ima automatsko zaključavanje vrata, ali je po defaultu ugašeno 🙂

Slučajno naleteo, tražio uputstvo kako da zamenim sijalicu prednje maglenke 🙂 jao jebo ih miš, treba mi dizalica, pa onda zavisi od serije koliko sam video, ili se skida neka zaštita ispod branika, ili se skida ceo branik, ccc. Teram u servis 🙂 

5 hours ago, manson said:

Može valjda i ovde 🙂 Today I learned post 🙂 posle 10 godina, sam slučajno našao da mi auto ima automatsko zaključavanje vrata, ali je po defaultu ugašeno 🙂

Slučajno naleteo, tražio uputstvo kako da zamenim sijalicu prednje maglenke 🙂 jao jebo ih miš, treba mi dizalica, pa onda zavisi od serije koliko sam video, ili se skida neka zaštita ispod branika, ili se skida ceo branik, ccc. Teram u servis 🙂 

ima automobila kod kojih se farovi toliko teško menjaju da je bolje dati u servis pa koliko košta da košta 🙂