dovlagsi Posted January 29, 2021 Report Share Posted January 29, 2021 Kad smo već kod Lucida i kod berze koja je u trendingu 🙂 https://medium.com/datadriveninvestor/verified-facts-about-the-possible-cciv-and-lucid-motors-merger-b02aa28edb31 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 30, 2021 Report Share Posted January 30, 2021 On 1/28/2021 at 10:54 PM, manson said: Novi Tesla model S, sedan https://www.cnet.com/roadshow/pictures/tesla-model-s-ev-sedan-refresh-interior-debut/ spolja mi se svidja, ali unutra, ovaj volan pogotovu... ako ostane takav u produkciji, uzimam Porše u inat. i spolja mi je nešto "buđaviji" nego prvi ima neke čudne linije kao da su ga "umirili" bez razloga ... a volan ne bih komentarisao. ali ono, ne bi bio tesla da nema nešto tog tipa da "šokira". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted February 16, 2021 Report Share Posted February 16, 2021 na vest da je u Srbiju stigao novi C4, kako vam je bi otopio ekrane od ružnoće, evo obavijest o novom DS4. benzin puretech 130, 180, 225 KS dizel 130 KS bluehdi plug-in 🔌 puretech 180 + struja = 225 KS Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 16, 2021 Report Share Posted February 16, 2021 4 hours ago, dovlagsi said: na vest da je u Srbiju stigao novi C4, kako vam je bi otopio ekrane od ružnoće, evo obavijest o novom DS4. benzin puretech 130, 180, 225 KS dizel 130 KS bluehdi plug-in 🔌 puretech 180 + struja = 225 KS Dopada mi se generalno pravac na koji razvijaju enterijer, malo videli od tesle, malo skapirali da ljude zanima ekran (ili više njih) i onda se na to fokusiraju, a trude da ostalo bude "minimalizam" ili makar neke linije koje to prate, deluje mi kao da lagano odlazimo od onih "hm, kako da dizajniramo dugmiće za klimu da izgledaju što originalnije" fazona. Doduše sad kad pominjem gomilu ekrana, kako li će da izgledaju popravke toga kad krenu mrtvi pikseli, pucanje osvetljenja i tako to :))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted February 16, 2021 Report Share Posted February 16, 2021 Ovo bi mi bilo bar deset puta bolje da nije crossover, nego da je ostao normalan auto... dakle mane: - previše liči na pežo - usrani crossover trend + zadnji deo i ti "ice" farovi sabijaju, meni jedini lep deo ovog automobila Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 16, 2021 Report Share Posted February 16, 2021 4 hours ago, togFU said: Ovo bi mi bilo bar deset puta bolje da nije crossover, nego da je ostao normalan auto... dakle mane: - previše liči na pežo - usrani crossover trend + zadnji deo i ti "ice" farovi sabijaju, meni jedini lep deo ovog automobila pa sad će sve više i više sve da liči kad rokaju na istim osnovama koglomerati auto industrije koji su se svi spojili koji su mogli. i onda naprave jednu bazu i rokaju sve žive brendove po tome 😞 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted February 16, 2021 Report Share Posted February 16, 2021 7 hours ago, togFU said: Ovo bi mi bilo bar deset puta bolje da nije crossover, nego da je ostao normalan auto... dakle mane: - previše liči na pežo - usrani crossover trend + zadnji deo i ti "ice" farovi sabijaju, meni jedini lep deo ovog automobila Mislim da će DS4 da kida kako izgleda uživo. Ima mana, meni se ne sviđa taj njihov signature lights napred i mislim da ima previše "prelamanja" u dizajnu, ali overall je jedan od boljih danas. A krosoveri su u modi i svi hečevi će da lagano prelaze u krosovere. Sa tim u vezi, stavljam par slika Formentora da bacimo po koji koment i paralelu: Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted February 17, 2021 Report Share Posted February 17, 2021 10 hours ago, dovlagsi said: A krosoveri su u modi i svi hečevi će da lagano prelaze u krosovere. Znam, zato sam i napisao "usrani trend" ... jednostavno to me nervira, iako naravno ja nemam moć da to promenim (osim ovde da vičem "SRANJE!!!1"), ali to opet ne znači da ću zato što je moderno da to prihvatim i da će mi postati kul 🙂 Što se cupre tiče, mislim da i tu važi ona priča što si pomenuo za DS, da će da izgleda mnogo bolje uživo - video sam nedavno onaj neki njihov standardni SUV u nekoj ljubičasto-plavoj boji, baš sam se prijatno iznenadio koliko dobro izgleda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 17, 2021 Report Share Posted February 17, 2021 39 minutes ago, togFU said: Znam, zato sam i napisao "usrani trend" ... jednostavno to me nervira, iako naravno ja nemam moć da to promenim (osim ovde da vičem "SRANJE!!!1"), ali to opet ne znači da ću zato što je moderno da to prihvatim i da će mi postati kul 🙂 Što se cupre tiče, mislim da i tu važi ona priča što si pomenuo za DS, da će da izgleda mnogo bolje uživo - video sam nedavno onaj neki njihov standardni SUV u nekoj ljubičasto-plavoj boji, baš sam se prijatno iznenadio koliko dobro izgleda. ja sam video jaris novi na ulici i ono izgleda kao nešto što nikad tojota ne bi napravila kako dobro izgleda :))) šteta što je iznutra kineska plastika, ali spolja bolji efekat pravi nego onaj CHR koji je isto solidno lep spolja. meni je krosover bezveze samo zato što spaja najgore iz oba sveta - niti je veliki auto da sve potrpaš šta bi da staviš itd, a nije ni mali pa je glup i za parkiranje itd - ne volim te automobile što se zadnj deo tako spušta kao neki kroasan, pa ima gomilu objektivno ili subjektivno skučenog prostora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted February 17, 2021 Report Share Posted February 17, 2021 23 hours ago, Lucky said: Doduše sad kad pominjem gomilu ekrana, kako li će da izgledaju popravke toga kad krenu mrtvi pikseli, pucanje osvetljenja i tako to :))) Ja sam iskreno mislio da će to biti katastrofa, ali zaista nisam primetio ni kod jednog automobila neka ozbiljna bagovanja sa te strane. Iako uglavnom ti sistemi izgledaju potpuno rudimentarno u odnosu na u tom momentu aktuelne telefone i tablete, deluje da su zapravo zaista mnogo izdržljiviji. Pogotovu kad uzmemo u obzir da rade i na -20 i na +40 koliko u kolima bude leti. Ja sam recimo u Focusu naknadno ugradio bukvalno neki onaj kao kineski GPS koji ide mesto fabričkog i moram priznati da me je 6-7 godina poslužio baš lepo, stvarno nemam zamerki. A recimo u isto vreme da sam uzeo neki kineski telefon iz krš klase verujem da ne bi potrajao više od 2-3 godine.... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted February 17, 2021 Report Share Posted February 17, 2021 Naače kad ti za 10 dina na Tesli rikne ekran i ne moš ništa s kolima 🤭 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 18, 2021 Report Share Posted February 18, 2021 11 hours ago, dovlagsi said: Naače kad ti za 10 dina na Tesli rikne ekran i ne moš ništa s kolima 🤭 kapiram da ko vozi teslu rešiće je se mnogo pre tih 10 godina 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted February 18, 2021 Report Share Posted February 18, 2021 ma kakav tesla, ovo je ekran!! Kontam da zamena ovoga košta minimum 5.000 evra :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 18, 2021 Report Share Posted February 18, 2021 25 minutes ago, togFU said: ma kakav tesla, ovo je ekran!! Kontam da zamena ovoga košta minimum 5.000 evra :)) isto mi je palo napamet, ali kao računam, za razliku od običnih ekrana za kola makar imaš kasko - pa ako se nešto zezne trebalo bi da pokriva kasko - što je opet dodatno pitanje i za osiguravajuće kuće kako se prilagođavaju novim trendovima tipa ovih ekrana u vozilima ili električnih vozila i njihovih baterija itd - ili prosto stave da kasko sve to ne pokriva, što u slučaju ekrana ne bi smelo da bude... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted February 18, 2021 Report Share Posted February 18, 2021 Ja koliko sam skapirao Alvirovića ovaj ekran ispred vozača u novoj S-klasi je autostereoskopski, tj ima 3D bez naočara što bi se reklo. Kako u praksi izgleda nemam pojma, ali cenim da je dobro, plus to realno košta đavo ipo u odnosu na standardne ekrane. S tim da ne znam kakve veze ima kasko s ekranima ili baterijama? To je pokriveno proizvođačkom garancijom, ne osiguranjem, ako se izlomi u nekom sudaru ili tako nečemu onda tek pokriva kasko. A kad izađe iz garancije onda nema veze više 🙂 E sad što ne možeš da pokreneš auto bez ekrana opet ne vidim kao neki preveliki problem - ne možeš da pokreneš ni SUS motor bez tipa alnasera, deo se menja kao i svaki drugi, samo je pitanje da li će ekran biti baš tako skup za zamenu. Sigurno skuplji od alnasera, ali ne verujem da će biti nešto toliko preterano. Biće neki novi "plivajući zamajac" za 20 godina kad Srbi budu kupovali EV iz Evrope stare po 15 godina 😄 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 18, 2021 Report Share Posted February 18, 2021 51 minutes ago, Zwerko said: S tim da ne znam kakve veze ima kasko s ekranima ili baterijama? To je pokriveno proizvođačkom garancijom, ne osiguranjem, ako se izlomi u nekom sudaru ili tako nečemu onda tek pokriva kasko. A kad izađe iz garancije onda nema veze više 🙂 E sad što ne možeš da pokreneš auto bez ekrana opet ne vidim kao neki preveliki problem - ne možeš da pokreneš ni SUS motor bez tipa alnasera, deo se menja kao i svaki drugi, samo je pitanje da li će ekran biti baš tako skup za zamenu. Sigurno skuplji od alnasera, ali ne verujem da će biti nešto toliko preterano. Biće neki novi "plivajući zamajac" za 20 godina kad Srbi budu kupovali EV iz Evrope stare po 15 godina 😄 mislio sam na to van garancije - ok je da pokriva u standardnoj garanciji naravno popravke, nego gledam kad imaš sudar verovatno nije drago toj kasko kući da ti sredi ceo taj ekran npr ... a kad ide celom širinom šanse da ne pukne čak i ako nema direktnog udara u njega već od vibracija deluju dosta male 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted February 18, 2021 Report Share Posted February 18, 2021 Nego, teoretski za sada 🙂 kada krenu ovi samovozeći automobilli, ako ikada budu 100%, u slučaju neke nesreće, ko bi bio kriv? Vlasnik? Proizvodjač? Možda onaj ko održava put? ili recimo mobilni operator, ako se stvarno za neke stvari bude koristila i 5G mreža, pa zalaguje na sekund sve 🙂 Kapiram da će svi sve da svale na vlasnika automobila, ali meni on tu deluje kao neko ko je najmanje kriv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted February 18, 2021 Report Share Posted February 18, 2021 54 minutes ago, manson said: Nego, teoretski za sada 🙂 kada krenu ovi samovozeći automobilli, ako ikada budu 100%, u slučaju neke nesreće, ko bi bio kriv? Vlasnik? Proizvodjač? Možda onaj ko održava put? ili recimo mobilni operator, ako se stvarno za neke stvari bude koristila i 5G mreža, pa zalaguje na sekund sve 🙂 Kapiram da će svi sve da svale na vlasnika automobila, ali meni on tu deluje kao neko ko je najmanje kriv. ovo će ti kontam biti zanimljivo da pročitaš - https://en.wikipedia.org/wiki/Death_of_Elaine_Herzberg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted February 18, 2021 Report Share Posted February 18, 2021 14 hours ago, Lucky said: kapiram da ko vozi teslu rešiće je se mnogo pre tih 10 godina 🙂 Pa dobro, mislim na nekoga bilo koga ko bude imao 10 godina staru Teslu pjeee 🙂 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 19, 2021 Report Share Posted February 19, 2021 14 hours ago, dovlagsi said: Pa dobro, mislim na nekoga bilo koga ko bude imao 10 godina staru Teslu pjeee 🙂 elon ugradio kilsvič na teslu pokvari se posle 6 godina i prestane ceo da radi :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted February 21, 2021 Report Share Posted February 21, 2021 Nova C klasa, likidž materijala pre zvanične promocije 23.feb ja da sam sad kupio novu S klasu, baš bih bio ljut na merc... zgnječena S klasa koju nazivaju C klasom ima najsličniji enterijer/eksterijer ikada, sa tehnologijom koja ne zaostaje, poput zakretanja zadnjih točkova i isti mbux interfejs. čak ima i ono što s klasa nema - elektrifikovani su svi motori u ponudi, tako da ćemo sve varijante c klase moći znatno jeftinije da registrujemo u srbiji 😁 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 21, 2021 Report Share Posted February 21, 2021 7 hours ago, dovlagsi said: Nova C klasa, likidž materijala pre zvanične promocije 23.feb ja da sam sad kupio novu S klasu, baš bih bio ljut na merc... zgnječena S klasa koju nazivaju C klasom ima najsličniji enterijer/eksterijer ikada, sa tehnologijom koja ne zaostaje, poput zakretanja zadnjih točkova i isti mbux interfejs. čak ima i ono što s klasa nema - elektrifikovani su svi motori u ponudi, tako da ćemo sve varijante c klase moći znatno jeftinije da registrujemo u srbiji 😁 Ali zar nema nova S klasa onaj ekran u celoj širini onako? Nije loša psreda toliko, mislim, jasno je bilo kako će da izgleda na osnovu drugih modela, ali ne razumem ovaj deo ispod farova kod tablice crni, izgleda kao ... ne znam, usta od nindža kornjače 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted February 23, 2021 Report Share Posted February 23, 2021 to je izgleda amg line model, može biti i bez takvog branika. a unutra su isti maltene s klasa i ovo, ti vrv misliš na e klasu... ona ima horizontalne ekrane btw prikazali su odma i karavan svaka c klasa će biti sa 4 cilindra i sa elektrifikacijom, uključujući i budući amg! C180 1.5 turbo benz 170 ks 250 nm C200 1.5 turbo benz 204 ks 300 nm (opcija 4matic) C300 2.0 turbo benz 260 ks 400 nm (opcija 4matic) C220d 2.0 turbo dizel 200 ks 440 nm C300d 2.0 turbo dizel 265 ks 550 nm Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted February 24, 2021 Report Share Posted February 24, 2021 Mečka nije mečka ako nije automatić Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 24, 2021 Report Share Posted February 24, 2021 15 hours ago, dovlagsi said: to je izgleda amg line model, može biti i bez takvog branika. a unutra su isti maltene s klasa i ovo, ti vrv misliš na e klasu... ona ima horizontalne ekrane ah da, da, u pravu si - e. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts