Lucky Posted January 16, 2021 Report Share Posted January 16, 2021 1 hour ago, Dule_smor said: Lol sta je sa tim mergovanjem vise, na kraju ce se svi spojiti u 3-4 konglomerata pa brate moraju, gube se pare, konkurencija jača, u EV segmentu su svi nula ... Bila bi jaka fora da lansiraju novi auto pod ovim brendom, neki zajednički, tipa bude baš samo EV ili tako nešto. Kapiram neće do toga doći. Ti već i sad imaš situacije da jedna osnova kola samo narokaju različit lim preko i ono pet različitih brendova, automobila, veličina ... to ukrupnjavanje sve logično ide, kao i u drugim industrijama. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 16, 2021 Report Share Posted January 16, 2021 On 1/4/2021 at 6:19 PM, manson said: Uskoro novi I20 kod nas, nema cena još uvek 🙂https://www.hyundai.rs/model/novi-i20 Novi Sandero Stepway https://www.dacia.rs/modeli/novi-sandero-stepway.html malo skuplji nego prošli cene https://cdn.group.renault.com/dac/rs/cenovnik/cenovnik_novi_sandero_stepway.pdf čak ima i verzija sa automatskim menjačem. A ova najjača čak ima i automatsku klimu i podizače pozadi, nisam to očekivao. Običan Sandero onda oko 1-1,5K EUR manje? Iskreno, deluje dopadljivo, unutrašnjost pogotovu. Uvoznik Hyundaija za Srbiju je na svom sajtu objavio i kompletan cenovnik za novu generaciju modela i20. Novi i20 po cenovniku u Srbiji startuje po akcijskoj ceni od 12.990 evra (redovna je inače 13.990 evra), koliko košta bazna verzija sa 1.2 MPi benzincem od 84KS, manuelnim 5-stepenim menjačem i opremom Comfort. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted January 16, 2021 Report Share Posted January 16, 2021 5 hours ago, Lucky said: pa brate moraju Naravno da moraju ovi jadni brendovi da se udruže i tako kao ujedinjeni da pokušaju da ublaže dominaciju VW master race grupacije, koji btw uveliko rade i na EV priči. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 16, 2021 Report Share Posted January 16, 2021 27 minutes ago, togFU said: Naravno da moraju ovi jadni brendovi da se udruže i tako kao ujedinjeni da pokušaju da ublaže dominaciju VW master race grupacije, koji btw uveliko rade i na EV priči. ne znam ja meni je to sumnjivo vidiš da i kod njih ne cvetaju ruže, uvalila im Skoda neplanirano super prodaju aka trojanskog konja i onda menadžment VW brže bolje pootpuštao sve! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted January 17, 2021 Report Share Posted January 17, 2021 Srećna nova! Tesla killer - Lucid Air Udruzile se firme iz USA sa Saudi Arabia fondacijom, te bi deo proizvodnje trebalo da bude u Džedi lol Ali lep no-SUV auto sa nekoliko performansnih nivoa, gde najbolji za 170k dolara (Taycan lova) ima 1080 ks, 650 km autonomije i ispod 10 sek. do 1/4 milje, što je nenormalan podatak. Entri level je 80k (Tesla lova). Ja bi ovo vozio makar ga punio samo na alingovu utičnicu! Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 17, 2021 Report Share Posted January 17, 2021 1080 KS? Lol, cemu to, jel to auto ili tenk... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 17, 2021 Report Share Posted January 17, 2021 Dobro, pa to ti je super sportska verzija, za one koji hoce da se se izdrkavaju. Pa Bugatti Chiron ima 1500KS. Onaj osnovni ima 480 HP, osnovni Tesla S ima valjda 362, tako da nije toliko razlika. Inače juče sam se smejao kao lud na brašno - Fial 500L za 2021. godinu ima "Sport" model, jes da su motori od po 95KS (posebno aktivan onaj 1.4 benzinac!) ali zato ima sport znak Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted January 17, 2021 Report Share Posted January 17, 2021 4 hours ago, dovlagsi said: Tesla killer - Lucid Air ovo jako jako liči na dizajn ovog VW kocepta od pre nekoliko godina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 17, 2021 Report Share Posted January 17, 2021 9 hours ago, Zwerko said: Dobro, pa to ti je super sportska verzija, za one koji hoce da se se izdrkavaju. Pa Bugatti Chiron ima 1500KS. Onaj osnovni ima 480 HP, osnovni Tesla S ima valjda 362, tako da nije toliko razlika. wat, 480 i 1080 nije neka razlika? A Chiron je super-car kategorija za sebe za miljardere, koliko kosta 2-3 miliona? Ovo mi deluje skromnije, ne samo po ceni, al mozda gresim edit, ah to, nisam skapirao Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 17, 2021 Report Share Posted January 17, 2021 480 je osnovni model Lucid, Tesla S je osnovni model 362HP, to nije tolika razlika, samo da bude malo konkurentniji. Naravno da je razlika 480 i 1080 :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 18, 2021 Report Share Posted January 18, 2021 On 1/17/2021 at 9:10 AM, dovlagsi said: Srećna nova! Tesla killer - Lucid Air Udruzile se firme iz USA sa Saudi Arabia fondacijom, te bi deo proizvodnje trebalo da bude u Džedi lol Ali lep no-SUV auto sa nekoliko performansnih nivoa, gde najbolji za 170k dolara (Taycan lova) ima 1080 ks, 650 km autonomije i ispod 10 sek. do 1/4 milje, što je nenormalan podatak. Entri level je 80k (Tesla lova). Ja bi ovo vozio makar ga punio samo na alingovu utičnicu! ja mislio na ovoj prvoj slici od LUCID na haubi da piše DODGE 😞 odo' po naočare! On 1/17/2021 at 12:14 PM, Zwerko said: Inače juče sam se smejao kao lud na brašno - Fial 500L za 2021. godinu ima "Sport" model, jes da su motori od po 95KS (posebno aktivan onaj 1.4 benzinac!) ali zato ima sport znak pa ima i "cross" edicija sve te što super "pašu" na porodični auto za keve 🙂 i vudsija! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 18, 2021 Report Share Posted January 18, 2021 Aj to cross mi još donekle ima smisla, kad keva hoće da prepreči preko njive :) u smislu i gomila drugih tih karavana/minivenova ima te varijante kao za neki malo teren a u stvari samo stavili veće plastične branike. Ali mi je sport baš onako ludilo, šta je sledeće - Fiat Multipla sport? :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 18, 2021 Report Share Posted January 18, 2021 1 hour ago, Zwerko said: Aj to cross mi još donekle ima smisla, kad keva hoće da prepreči preko njive 🙂 u smislu i gomila drugih tih karavana/minivenova ima te varijante kao za neki malo teren a u stvari samo stavili veće plastične branike. Ali mi je sport baš onako ludilo, šta je sledeće - Fiat Multipla sport? 🙂 Fiat Panda Sport, to beše i ima valjda! ne znam, @dovlagsi pomaži! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted January 19, 2021 Report Share Posted January 19, 2021 Ima, tj. bilo je, ali je odista bila sportska. Imala je spojlere i 100 KS! Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted January 19, 2021 Report Share Posted January 19, 2021 21 hours ago, Zwerko said: šta je sledeće - Fiat Multipla sport? 🙂 Koliko znam, upravo je FIAT 500L naslednik Multiple, samo su promenili ime u pokušaju da pobegnu od tog stečenog lošeg imidža 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 19, 2021 Report Share Posted January 19, 2021 13 minutes ago, togFU said: Koliko znam, upravo je FIAT 500L naslednik Multiple, samo su promenili ime u pokušaju da pobegnu od tog stečenog lošeg imidža 🙂 nikad to nisam tako posmatrao ali realno je tako 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted January 19, 2021 Report Share Posted January 19, 2021 500L kakav je, lepotica je za Multiplu 1 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 19, 2021 Report Share Posted January 19, 2021 Da, pa 500L je manje minivenski od Multiple definitivno. Mada je meni recimo ona poslednja generacija Multiple, što liči na Stila, bila sasvim korektna, ali do tad je već bilo kasno :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted January 19, 2021 Report Share Posted January 19, 2021 3 hours ago, Lucky said: nikad to nisam tako posmatrao ali realno je tako 🙂 Nisam ni ja, al sam pre par meseci u nekoj dosadi odgledao ovaj video 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 20, 2021 Report Share Posted January 20, 2021 9 hours ago, togFU said: Nisam ni ja, al sam pre par meseci u nekoj dosadi odgledao ovaj video 🙂 pa dobro, to je to. u neku ruku mi je žao što im nije ostao makar jedan model u ludom dizajnu, da imamo čime da se zezamo. ali činjenica jeste da svako ko je seo u multiplu i vozio malo je ostao fan zbog veličine, praktičnosti, itd - ali kao što reče ovaj bajko koji može da čita priče za laku noć 🙂 treba sesti tj. preći preko eksterijera 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 21, 2021 Report Share Posted January 21, 2021 Cenovnik za Golf 8 :))))))) Taman smo gore pričali o Multipli, ovaj je tu da je nasledi ružnoćom, ali cena GOLF NAJBOLJE AUTO! 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted January 23, 2021 Report Share Posted January 23, 2021 evro devalviro Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 23, 2021 Report Share Posted January 23, 2021 43 minutes ago, dovlagsi said: evro devalviro zamis' daš 25k evra za osnovni golf :)) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted January 28, 2021 Report Share Posted January 28, 2021 (edited) Novi Tesla model S, sedan https://www.cnet.com/roadshow/pictures/tesla-model-s-ev-sedan-refresh-interior-debut/ spolja mi se svidja, ali unutra, ovaj volan pogotovu... ako ostane takav u produkciji, uzimam Porše u inat. Edited January 28, 2021 by manson Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted January 28, 2021 Report Share Posted January 28, 2021 Lucid Air na keca Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts