Lucky Posted Sunday at 09:57 AM Report Share Posted Sunday at 09:57 AM 7 minutes ago, dovlagsi said: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted Sunday at 10:18 AM Report Share Posted Sunday at 10:18 AM btw, ode honda - žao mi je, generalno zbog one stare honde, ali šta rade u novije vreme i nije baš. Чувени јапански произвођач аутомобила и мотоцикала "Хонда", након што је прошле године искусио велики губитак од близу 16 милијарди долара и објавио затварање две фабрике у Кини, наставља да клизи надоле – компанија практично одустаје од изградње два постројења у Канади и повлачи се са јужнокорејског тржишта. "Хонда" је прошле године одлучила да ревидира своју стратегију електрификације која је предвиђала улагање огромних 60 милијарди долара у наредних 15 година у развој нових модела на електрични погон и претварање постојећих модела са мотором са унутрашњим сагоревањем у електрична возила. То је учинила због промене власти у САД и заокрета у еколошкој и економској политици које је она донела – укидања америчких државних субвенција за куповину електричних аутомобила, те увођења царина на возила из увоза, које се односе не само на Јапан, већ и на Канаду. Због тога и чињенице да је закаснила у електрификацији, продаја "Хондиних" четвороточкаша у Кини у фискалној 2025. је била скоро упола нижа у односу на 2023. годину. Прошле недеље стигла је још једна злослутна вест, а то је да се то предузеће због слабе продаје повлачи са јужнокорејског тржишта. Ово упркос томе што је "Хонда", која је у Републику Кореју ушла 2003. године након либерализације увоза страних возила (током деведесетих у Јужној Кореји је из иностранства увожено само око пет до шест хиљада возила годишње), прва од страних произвођача прешла ниво од 10.000 продатих возила годишње у тој земљи у којој доминирају домаће фабрике "Хјундаи" и "КИА". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted Sunday at 11:19 AM Report Share Posted Sunday at 11:19 AM eee druže moj, ne možeš više da biznis plan baziraš na kvalitetu! Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted Monday at 06:30 AM Report Share Posted Monday at 06:30 AM @togFU breathing intensifies https://www.carexpert.com.au/car-news/volkswagen-golf-gti-edition-50-sets-new-lap-record-around-the-ring Quote VW's 50th birthday tribute to the Golf GTI is the fastest front-drive production car around the Nürburgring Nordschleife – lapping the Green Hell in a record 7:44.523 minutes. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted Monday at 07:29 AM Report Share Posted Monday at 07:29 AM a ko vodu nosi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted Monday at 08:40 AM Report Share Posted Monday at 08:40 AM vidi ova sedišta jebote 😵💫 https://www.instagram.com/reel/DYL7HPskd8i/?igsh=a3Z6MHFubGpiZGFu Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted Monday at 08:56 AM Report Share Posted Monday at 08:56 AM A šta će mu bre dve značke napred? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted Monday at 09:03 AM Report Share Posted Monday at 09:03 AM 8 minutes ago, dovlagsi said: vidi ova sedišta jebote 😵💫 https://www.instagram.com/reel/DYL7HPskd8i/?igsh=a3Z6MHFubGpiZGFu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted Monday at 09:03 AM Report Share Posted Monday at 09:03 AM Uvek su te dve značke tako 🙂 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted Monday at 06:23 PM Report Share Posted Monday at 06:23 PM On 5/10/2026 at 11:57 AM, Lucky said: Kad smo kod ovoga, pre neki dan u Dizeldorfu videh Rolls-Royce Phantom. Nisam mogao da slikam jer sam vozio u traci pored, verovatno bih se slupao u njega:D. Inace mislim da sam u Dizeldorfu video najvise besnih i egzoticnih automobila, vise nego u Berlinu, Frankfurtu, Minhenu itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted Monday at 08:10 PM Report Share Posted Monday at 08:10 PM očekivao sam neki plot twist! Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted yesterday at 06:49 AM Report Share Posted yesterday at 06:49 AM KOG KOGA ĆEMO GLEDAMO? 🍿 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted yesterday at 06:56 AM Report Share Posted yesterday at 06:56 AM Dobro je, taman su odabrali datum kad se završi Evrovizija da im ne utiče na gledanost! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted 6 hours ago Report Share Posted 6 hours ago Jedno bumersko pitanje/zapazanje. Otkada i zasto skoro svi mercedesovi modeli imaju menjac na volanu? Kako su to zakljucili da je to bolje i ergonomicnije da mi je znati? Pricali smo vec o tome, da me to nervira i da mi je glupo, jer sam navikao ceo zivot na standardni menjac. Vozio sam par puta neke rentacar sa takvim menjacom (skoda superb i jos neki, zaboravih) i ok, navikao sam se posle nekoliko dana. Plus ima onaj mehanizam da ne mozes slucajno da promenis brzinu dok radis nesto drugo oko volana. Ali opet mi je to jako glupo i nervira me toliko da cak mozda nikad ne uzmem neku mecku zbog toga recimo 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted 5 hours ago Report Share Posted 5 hours ago ali to su samo dugmići na volanu ako želiš da ti sam menjaš? inače je automatik, nije neophodno da ti uvek menjaš brzine...? Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted 5 hours ago Report Share Posted 5 hours ago Kako od kada? Pa od kad ih baš zabole kurac da li boomeri iz istočne evrope kupuju mečku 😁 Sve ti to isti kurac Dule, ionako lizardmeni kontrolišu tvoj volan ako bude trebalo. Možda ti je ovo i bolje, umesto da se držiš za palicu dok (potencijalno) slećeš sa auto puta, lakše ti je da dohvatiš a i manja je seksualna konotacija 😛 Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 5 hours ago Report Share Posted 5 hours ago 1 hour ago, Dule_smor said: Jedno bumersko pitanje/zapazanje. Otkada i zasto skoro svi mercedesovi modeli imaju menjac na volanu? Kako su to zakljucili da je to bolje i ergonomicnije da mi je znati? Pricali smo vec o tome, da me to nervira i da mi je glupo, jer sam navikao ceo zivot na standardni menjac. Vozio sam par puta neke rentacar sa takvim menjacom (skoda superb i jos neki, zaboravih) i ok, navikao sam se posle nekoliko dana. Plus ima onaj mehanizam da ne mozes slucajno da promenis brzinu dok radis nesto drugo oko volana. Ali opet mi je to jako glupo i nervira me toliko da cak mozda nikad ne uzmem neku mecku zbog toga recimo 😄 zar nije to oduvek mercedes imao tako, koliko se sećam onih matorih merdži iz 80ih i 90ih sve su imale menjač na volanu? ili sam možda pomešao sa nekim. meni je više reno 5 sa menjačem "gore" čudan jer je neprirodniji položaj za ruku nego "dole" gde je opuštena 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted 4 hours ago Report Share Posted 4 hours ago pa imale su, ali ne sve...sad skoro sve nove mecke imaju tu na volanu...ne znam zaista kako je do toga doslo, ko im je radio studije ergonomije itd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted 4 hours ago Report Share Posted 4 hours ago Šta imaju, one pedale sa leve i desne strane za +- brzinu ili baš imaju ručicu kao oni matori američki automobili? 🙂 Ne znam, nisam vozio noviju mečku, a i ne zagledam ih nešto 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted 4 hours ago Report Share Posted 4 hours ago 1 hour ago, Lucky said: meni je više reno 5 sa menjačem "gore" čudan jer je neprirodniji položaj za ruku nego "dole" gde je opuštena 🙂 Mislim da je to Reno fora sad generalno, recimo zbog toga ja nisam hteo da uzmem Austral iako je inače vrlo lep auto ovako, ali mi je to baš bilo odvraćanje. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted 4 hours ago Report Share Posted 4 hours ago 20 minutes ago, manson said: Šta imaju, one pedale sa leve i desne strane za +- brzinu ili baš imaju ručicu kao oni matori američki automobili? 🙂 Ne znam, nisam vozio noviju mečku, a i ne zagledam ih nešto 🙂 brate nemoguce da nisi nikad video bilo uzivo, bilo na snimku...menjac im je stapic pored stapica za brisac i zmigavac...debilizam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 3 hours ago Report Share Posted 3 hours ago 12 minutes ago, Zwerko said: Mislim da je to Reno fora sad generalno, recimo zbog toga ja nisam hteo da uzmem Austral iako je inače vrlo lep auto ovako, ali mi je to baš bilo odvraćanje. ma ja mislim na ono pre hrista, stari Reno 4 (sad videh da sam napisao reno 5 mislio sam na staru četvorku) što je bilo kao WOW u to vreme, kad sam bio klinac, ali sa praktične strane uopšte ne deluje praktično 🙂 kod ovih novih automobila su te menjače krenuli da stavljaju gde stignu i na koji god način stignu tako da tu nisam više iznenađen 🙂 29 minutes ago, manson said: Šta imaju, one pedale sa leve i desne strane za +- brzinu ili baš imaju ručicu kao oni matori američki automobili? 🙂 Ne znam, nisam vozio noviju mečku, a i ne zagledam ih nešto 🙂 ma sto posto si video, ovo je menjač: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted 3 hours ago Report Share Posted 3 hours ago Aha, a gde su brisači onda? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted 3 hours ago Report Share Posted 3 hours ago 7 minutes ago, Lucky said: ma ja mislim na ono pre hrista, stari Reno 4 (sad videh da sam napisao reno 5 mislio sam na staru četvorku) što je bilo kao WOW u to vreme, kad sam bio klinac, ali sa praktične strane uopšte ne deluje praktično 🙂 kod ovih novih automobila su te menjače krenuli da stavljaju gde stignu i na koji god način stignu tako da tu nisam više iznenađen 🙂 Pa em si pogrešio tip menjača, em eru, em model auta, em ima smisla, jer ovako izgleda na novom Reno 5 a i na Australu 😄 Edit: A brisači gde ih metnu i kako im se ćefne, eno na Mečki se vide sa leve strane, na ovom Reno 5 je ručica ispod. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted 1 hour ago Report Share Posted 1 hour ago @killYg0r https://www.drive.com.au/news/next-generation-2027-mazda-cx-3-confirmed/ Quote A successor to the 11-year-old Mazda CX-3 city SUV will launch next year, the brand has confirmed. Mazda has announced it will "introduce the next-generation CX-3 (compact SUV)… next year to capture the volume segment," with the second-generation model to remain manufactured in Thailand. The company had previously confirmed it would manufacture a new small SUV in Thailand from 2027 – including an "electrified" version – but this is the first confirmation that the CX-3 name will be retained. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts