dovlagsi Posted yesterday at 05:41 AM Report Share Posted yesterday at 05:41 AM šta ćemo sa dačijom hipster? trenutno koncept, ali najavljuje mali EV sa cenom ISPOD 10k evra. 3 metra 4 sedišta, gepek do 500 lit. nema ekran, nema ključ, sve na telefonu. ovo je nešto najbliže mojim razmišljanjima o malom gradskom ev-u. kocka koja može se parkira lepo kao modul, varijabilni enterijer, bez ulaganja u neke infotejnmente fabričke. Dajem 👍🏼 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted yesterday at 06:13 AM Report Share Posted yesterday at 06:13 AM Zaigrani render, mora biti. A tek sto je lep, strofu sam mu sklepao: U Lajanje na zvezde brat Kaze: Il pleut, Molim vas, vratite Fiat Multiplu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted yesterday at 06:22 AM Report Share Posted yesterday at 06:22 AM nemam frku sa tim da se napravi mali gradski EV auto koji ima bazične performanse i samo tome služi. ovaj render je predaleko od toga šta može da bude, ali 40 minutes ago, dovlagsi said: šta ćemo sa dačijom hipster? trenutno koncept, ali najavljuje mali EV sa cenom ISPOD 10k evra. 3 metra 4 sedišta, gepek do 500 lit. nema ekran, nema ključ, sve na telefonu. ovo će im svakako biti problem za regulacije, ne može da nema ključ 🙂 verovatno EU pravila zahtevaju da ima fizički pokazivač brzine, ključ za paljenje i tako te stvari, pa ne znam dal su svojim planom računali da ispod 10k bude i to ili je 10k za ova njihova sanjarenja. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted yesterday at 07:39 AM Report Share Posted yesterday at 07:39 AM (edited) 1 hour ago, Lucky said: ne može da nema ključ Ne moze bez kljuca, apsolutno. Taj telefon je postao prevelika koncentracija svega i svacega vaznog za individuu i jedinstveno mesto potencijalnog problema (point of failure). A ovi "ekolozi" iz prljavih industrija... Samo su nedostajala kola koja se prodaju bez punjaca, pardon, kljuca 😉 Edited yesterday at 07:39 AM by Dick Warlock Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted yesterday at 08:05 AM Report Share Posted yesterday at 08:05 AM Ali nije render 😄 mislim jeste koncept, ali auto postoji, snimali ga ljudi 2 hours ago, dovlagsi said: šta ćemo sa dačijom hipster? trenutno koncept, ali najavljuje mali EV sa cenom ISPOD 10k evra. 3 metra 4 sedišta, gepek do 500 lit. nema ekran, nema ključ, sve na telefonu. ovo je nešto najbliže mojim razmišljanjima o malom gradskom ev-u. kocka koja može se parkira lepo kao modul, varijabilni enterijer, bez ulaganja u neke infotejnmente fabričke. Dajem 👍🏼 Mene samo interesuje kako stane 4 odrasla čoveka u auto 3m dužine, čak i ako nema haubu. Mislim to je Toyota iQ dužina koja se isto reklamirala kao 4 sedišta, pa su onda promenili na 3+1 😄 Pri čemu je 30cm duži od Smart for Two, koji jeste malo porastao u poslednjim generacijama, ali opet mi deluje čudno 😄 U smislu nisam siguran da to baš komotno stane sve unutra da sednu ljudi. Da je kao dvosed bi mi imao više smisla i ok mi je varijatna ili je dvosed sa gepekom ili je četvorosed, ali sam i dalje skeptičan prema četvorosedu. Mislim kao ovaj lik iznad stane, ali ne verujem dok ne vidim uživo! Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted yesterday at 08:18 AM Report Share Posted yesterday at 08:18 AM 2 hours ago, dovlagsi said: šta ćemo sa dačijom hipster? trenutno koncept, ali najavljuje mali EV sa cenom ISPOD 10k evra. 3 metra 4 sedišta, gepek do 500 lit. nema ekran, nema ključ, sve na telefonu. ovo je nešto najbliže mojim razmišljanjima o malom gradskom ev-u. kocka koja može se parkira lepo kao modul, varijabilni enterijer, bez ulaganja u neke infotejnmente fabričke. Dajem 👍🏼 Kako je ovde gepek 500 L lol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted yesterday at 08:49 AM Report Share Posted yesterday at 08:49 AM 20 minutes ago, Dule_smor said: Kako je ovde gepek 500 L lol Kupis 2 krovna kofera od 200L :Д Moze toliko samo ako oboris zadnju klupu. LOL @ prozor u videu, kao salter za hot dog, renault 4 stil. Za farove su pomislili da je Panda Grande lepa. Sta kazu: koja snaga, kapacitet baterije, koliki je domet? Ma, ustvari, koga boli... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted yesterday at 10:07 AM Report Share Posted yesterday at 10:07 AM Interesantno je da kada pretražuješ u Google ispod samog sajta stoji Quote Discover the Hipster concept car: a 4-seater electric vehicle designed for everyday life with its manoeuverability and 200 km range. Spoiler Ali taj podatak nisam uspeo da nađem nigde na sajtu 😄 Fora je što hoće da bude baš lagan, ispod 800kg, što mu onda dosta utiče na domet. Doduše ne znam koliko bi se domet smanjio ako bi sele 4 osobe od po 100kg unutra 😄 Ali kao 120-200km dometa za vozilo koje je isključivo orijentisano na gradske uslove je sasvim ok. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted 9 hours ago Report Share Posted 9 hours ago https://www.blic.rs/biznis/moj-novcanik/oglasio-se-nis-posle-uvodjenja-sankcija-ovako-mozete-da-platite-gorivo-ako-vam-odbiju/0s4be4e Quote Ukoliko platne kartice stranih sistema (Mastercard, Visa) prestanu da funkcionišu od danas, gorivo će moći da se plaća na tri načina: domaćom "Dina" karticom, gotovinom, kao i putem sistema "IPS pokaži". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 8 hours ago Report Share Posted 8 hours ago 1 hour ago, cali said: https://www.blic.rs/biznis/moj-novcanik/oglasio-se-nis-posle-uvodjenja-sankcija-ovako-mozete-da-platite-gorivo-ako-vam-odbiju/0s4be4e HVALA DRAŠKU! još sad samo da nađem dinu negde i skinem prašinu sa nje :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted 6 hours ago Report Share Posted 6 hours ago Ono što se ne pominje je da li ću npr. sa Raif. računom uopšte moći da platim, jer banka rizikuje sankcije, ili mora račun Poštanska Štedionice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuse.buca Posted 4 hours ago Report Share Posted 4 hours ago 2 hours ago, cali said: Ono što se ne pominje je da li ću npr. sa Raif. računom uopšte moći da platim, jer banka rizikuje sankcije, ili mora račun Poštanska Štedionice. I meni to palo na pamet. Tipa ne primaju Mastercard od Yettela, ali cu uredno preko iste aplikacije moci da platim preko "IPS pokazi".. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted 3 hours ago Report Share Posted 3 hours ago Cash is king Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted 3 hours ago Report Share Posted 3 hours ago Mastercard i Visa su strani procesori plaćanja i u tom smislu bilo koja transakcija preko njih se odmah registruje kao kršenje sankcija. IPS i Dina idu preko NBS tako da Srbija kontroliše te transakcije, u tom smislu verovatno nema obavezu da prijavljuje kršenje. Opet je pitanje da li će strane banke prihvatiti to tako i rizikovati da ih uhvate u kršenju. S druge strane i NBS ih uslovljava da moraju da izdaju Dine i da imaju IPS da bi poslovale u Srbiji. Tako da to deluje kao nekakvo polu-resenje, samo je pitanje koliko će se bankama to ponašanje tolerisati od onih koji uvode sankcije. I konačno šta će se desiti kada NIS bude direktno trebalo da plaća dobavljačima, zaposlenima i slično kojima ne može da se plati preko Dina kartice? Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted 2 hours ago Report Share Posted 2 hours ago dobro pitanje za petra skundrica Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 2 hours ago Report Share Posted 2 hours ago 4 hours ago, cali said: Ono što se ne pominje je da li ću npr. sa Raif. računom uopšte moći da platim, jer banka rizikuje sankcije, ili mora račun Poštanska Štedionice. pošto sad svi nagađamo, to deluje kao direkt prekršaj jer se tamo na izvodu vidi da je Rajf platila pare NIS-u kroz tebe, bez obzira što si koristio Dinu. Zapravo ti kad razmisliš u samim izvodima ni ne piše na koji si način platio (ili piše šifrovano) ide samo ono "odliv iz rajfazen računa prema nisu od 3000 din". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted 1 hour ago Report Share Posted 1 hour ago A najjače da ameri ne kupuju od rusa stvari pa je sad problem šta će pisati na izvodu. Ponekad pomislim da sam u star treku, ja sam data a mnogi ljudi ovde pišu kao da su pripadnici posade Enterprajza. Sve im nešto logične stvari nisu logične. Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts