Jump to content

Vesti iz sveta automobilizma

VELIKI KURAC

Recommended Posts

Merc se pozdravlja sa EQ porodicom elektro automobila, sada će novi jednostavno biti bazirani na redovnim modelima, sa dodatkom EV u nazivu.

Prvi takav - novi GLC EV

top of the range će imati 360 kW i 713 km WLTP dometa. moći će da ide na 400-voltni punjač, gde ga nadješ naravno - tada 300 km dodaje za 10 min.

integrisan AI u njihov MBUX virtuelni OS, u smislu da ga gura ChatGPT, izvršava sve moguće glasovne komande 

jbg ne sviđa mi se kako izgleda, ali to je sad novo lepo 

Mercedes-Benz-GLC_EV-2026-1280-5694f5964cd95926a232c5e3a0fa4b86cb.thumb.jpg.a77c865e7a0488e5f097fab883501ad2.jpg

Mercedes-Benz-GLC_EV-2026-1280-26086645be3fb781c981551a91d3534f7a.thumb.jpg.6210923fda8393e9688e5d8a5dce58b1.jpg

Mercedes-Benz-GLC_EV-2026-1280-aa8677ed4f1a791f196834a623179f5c56.thumb.jpg.920088a314f4823b0c4f9193e38949ad.jpg

• Like +1 1

facebook.com/speed.rs

10 hours ago, dovlagsi said:

Merc se pozdravlja sa EQ porodicom elektro automobila, sada će novi jednostavno biti bazirani na redovnim modelima, sa dodatkom EV u nazivu.

Nemam problem sa ovim, suviše su ga zakomplikovali sa EQ linijom pa ti sad tu moraš da pratiš šta i kako, ovako je lakše i logičnije, JEDINO što ne znam kako će tačno da hendluju plug-in-ove, pošto su do sad plugin imali EQ dodatak u nazivu a  možda će samo da ga nazovu GLC EV plug-in 🙂

integrisan AI u njihov MBUX virtuelni OS, u smislu da ga gura ChatGPT, izvršava sve moguće glasovne komande 

ovo je vrlo problematično :))

jbg ne sviđa mi se kako izgleda, ali to je sad novo lepo 

mene više smara što moraju da izmišljaju nešto novo a suštinski postojeće nije bilo loše... ovi farovi sa trokrakim momentom, kao ajde to je logo pa nek ide i na farove, ali kao da je neko rekao da moraju farovi totalno da se menjaju, pa su na trenutnoj generaciji imali one dve crtice, na onoj pre toga one polu-lukove itd.

dosta mi nekako dizajnerski vuče pre na B i GLB nego na GLC, spreda je isti B a pozadi GLB... ali da, moraju se obraćati novim generacijama jasno je.

npr, ova slika, zamišljam pre 40 godina direktora mercedesa i dođe mu neko i kaže e mi ćemo sad za novu seriju automobila da uzmemo da napunimo gepek pomorandžama i to iskoristimo kao zvaničnu press fotku!

image.png

A i pozicija USB konektora u X3 je isto odličan odabir:

image.png

• Like +1 1

-"Zelim da promenim traku."

- "Sjajna odluka! Da li zelis da ti saopstim sve nacine na koje to mozes da uradis ili da sumiram najbolji nacin za tu operaciju?"

- "Samo me pusti da promenim traku."

- "Nepripremljeno srljanje u neplanirane odluke cesto dovodi do nesagledivih posledica po buducnost i nije preporucljivo. Da li zelis da ipak sumiram najbolji nacin za promenu trake?"

- "Ne, hvala, naposletku mi nije potrebna tvoja pomoc. Sam cu to da obavim."

- "Bicu ovde kada ti ponovo bude trebala moja pomoc. Srecno menjanje trake i zelim ti uspesan i produktivan dan."

-"... ... ..."

• Like +1 1

Prošao sam inače Trgom Republike i Terazijama otkad su ih otvorili. Ne vozim autobus 🙂 ali kružni tok na Trgu još i funkcioniše, tamo je i bilo nešto više prostora i ono "polje" u sredini sad je postalo kružni tok i generalno nije nešto puno promenilo stvari jer su i pre ljudi tako nekako išli - doduše nisam probao iz svih smerova.

Ali onaj kružni tok na Terazijama, omg, ne znam kako se već neko tu nije sudario, a možda i jeste. Prvo ne znam koja mu je poenta, a drugo toliko je uzak i loše postavljen da ako ideš iz krajnje leve trake iz smera trga ti imaš dosta oštro skretanje udesno da bi obišao kružni tok, dok ovi iz srednje trake praktično mogu da prođu samo pravo i da ga zaobiđu, naravno bez praćenja toka kojim bi oni trebalo da idu, a ovo se primenjuje i na one skroz desno, tako da onaj koji hoće da poštuje kako teče kružni tok mora praktično da stane i sačeka sve druge koji "seku" da prođu tuda.

On 9/7/2025 at 10:02 PM, dovlagsi said:

Prvi takav - novi GLC EV

Slična vest stigla je pre nekoliko dana iz nekadašnje masterrace fabrike Volkswagen, pošto su odlučili da će modele ID.3, ID.5, ID.7 da zamene sa poznatijim nazivima, odnosno ID.POLO, ID.GOLF (NOOOOOOOOOOOOOOO!!!!), ID.PASSAT

Već su predstavili ID.POLO, jajasto govance 
a2834bafd62801ce5bd59ef71263f4a1,6a71908