Jump to content

Vesti iz sveta automobilizma

VELIKI KURAC

Recommended Posts

On 7/3/2025 at 12:31 PM, Zwerko said:

Ono što je moje recimo pitanje kako druge zemlje gledaju na to kada je druga tablica upisana na tag i na vozilu? U smislu odeš na primer u Makedoniju/Crnu Goru/Hrvatsku potencijalno kasnije Grčku da li može neko da ti pravi problem?

Za ovo mogu da potvrdim da tag u hrvatskoj radi. Kao sto sam gore napisao ja sam prilikom registracije kod njih u sistem uneo novu tablicu iako je na toll4all stajala druga i on je povukao drugu pa sam ručno promenio. 

ali na samom tagu stoji ta originalna kapiram no to nije bila prepreka korišćenju u hrvatskoj tako da za sada radi 🙂

ono sto smara doduše je sto kod hrvata moraš prakticno da staneš na rampi i tek onda detektuje i otvori nije kao kod nas da možeš da budeš u izvesnoj brzini. 

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

32 minutes ago, manson said:

I još kaže

Naravno da to nema veze sa životom jer svako širenje zona je uvek do sad bilo na “inicijativu stanara”. 

2 hours ago, cali said:

U pravu je bio Laki.

Ljubičasta i crvena su proširene. Zelena i plava su pretvorene u belu, koja je ono što je sad žuta.

da to ali mimo toga da uvedu belu zonu, i dalje ne razumem kako će neko da razlikuje obično parking mesto van zone i ovo u beloj 🙂 možda je to i ideja!

On 7/3/2025 at 12:31 PM, Zwerko said:

Ja sam sad bio u AMSS-u da uzmem novi Tag jer je stari kao ostao u kolima kod žene pa da imamo dva 😄 Elem, ispred mene je bio neki lik koji je došao da bi mu se promenila tablica na tagu - ovaj lik što radi je pitao "a jel baš mora da se sad cimamo oko toga?" u smislu koga briga koja je tablica, a ovaj je onda odgovorio da su mu na naplatnoj rampi valjda u Dobanovcima nešto pravili problem jer se rampa nije digla pa su mu rekli da je to zato što je pogrešna tablica bla, bla. Ovaj lik iz AMSS-a je bio u fazonu to neko priča gluposti, verovatno je bio neki drugi problem, ako je ista kategorija vozila niko i ne gleda tablicu. Ali da, ako dođeš fizički kod njih mogu da promene tablicu na tagu samo ih to smara jer se ne naplaćuje 😄 

Od drugih interesantnih stvari sam saznao da je nosač za tag 200 dinara, kao i da recimo na NIS pumpama prodaju samo pre-paid tag koji posle moraš da prekonfigurišeš da bi bio post paid, zato sam zapravo i otišao posle u AMSS, dakle nije svuda isto. I moram priznati da kod ovih to radi dosta ok, na računu dobiješ neki QR kod, to samo skeniraš, popunjeni su već svi tvoji podaci, dodaš svoju karticu, dodaš Makedoniju sve ide vrlo brzo i lako. 

Ono što je moje recimo pitanje kako druge zemlje gledaju na to kada je druga tablica upisana na tag i na vozilu? U smislu odeš na primer u Makedoniju/Crnu Goru/Hrvatsku potencijalno kasnije Grčku da li može neko da ti pravi problem? Jer recimo ja sam poručio grčki tag ono za džabe, stigao mi ali je vezan za tablicu, ne znam da li i kod njih isto tako nema veze koja je tablica a koji tag? Jer onda tom logikom ja mogu da dam nekome dalje da taj tag koristi bez problema, znam da je kod nas moglo ali ne znam kako je kod njih... 

Ja kad sam uzimao TAGu putevima, pitala za tablicu, rekoh da ću da ga koristim na različitim vozilima. Pita šta da napiše i meni prvo palo na pamet švedska eskimi zdravo. Rekoh BGZDRAVO. Nikad problem sa dizanjem  rampe.

• Like +1 1

Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem

Malo sam bolje pogledao sad ove zone, ovo stvarno znaci da ti kolima više ne možeš u grad nikada osim ako nećeš u garažu. 

pola sata zona pokriva većinu centra pa eventualno da juriš žutu jer i crvena je ograničavajuća generalno, posebno sa proširenjem plaćanja do 22h plus subota i nedelja.

al nema veze ako, cim oni ovo donose u sred protesta znaci zabole ih, a očigledno im trebaju i pare.

vraća se fiat 500 u baznoj varijanti. iako su rekli da će ostati samo EV model, evo nas ovde... 1.0 benz sa 70 konja i manuelnim menjačem sa 6 brzina, cena oko 16-17k eur, kod možda bude i manje.

Screenshot_20250708_134007_com_instagram_android_InstagramMainActivity.thumb.jpg.6b14add76f8aedeccdfc0ff388dfce6c.jpg

Screenshot_20250708_134024_com_instagram_android_InstagramMainActivity.thumb.jpg.9af3d0cf35e0fc2917aedee730824f3a.jpg

javite ostoji!

facebook.com/speed.rs

TO JE BUKVLANO O CEMU SAM PRICAO
TECH UPGRADE 
HVALA MACUDI!
sad da vidimo koliko ce pederi iz Srbije da dignu cenu u odnosu na EU
https://www.b92.net/automobili/aktuelno/145074/ovo-je-nova-mazda-cx-5-otkrivena-cena-u-srbiji-foto/vest

Početna cena za potpuno novu Mazdu CX-5 u Srbiji je 33.490 evra. Pretprodaja ovog SUV-a počinje kod ovlašćenih Mazdinih zastupnika širom Srbije tokom avgusta 2025.
  • Upvote (+1) 1