Lucky Posted May 8 Report Share Posted May 8 ono kad je i RTS krenuo da se sprda sa kockama na trgu: Већ неколико година коцке на Тргу републике мајстори окрећу, дорађују, мењају. И сад су мајстори тамо. Градски завод за вештачење, који је морао да утврди шта је проблем са тим радовима, није хтео са нама да подели закључке тог вештачења, па смо питали оне који се цео живот баве тим послом у чему је проблем. У току су радови на Тргу републике који би, према најавама градских челника, требало да промене саобраћајну слику у центру града. У последњих седам година Трг републике је више пута реконструисан. Коцке су вађене, окретане и премештане. Последњи радови били су јесен 2024. године. Судећи по пешачком прелазу у Коларчевој, изгледа да је коцкање коцкама неизвесно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted May 8 Report Share Posted May 8 Kocke su se upustile, gomila udubljenja je bilo na tom delu gde su kocke. Kapiram da ih zbog toga rade sad .. btw, novi Jeep Compass hibridi od 145 i 195 KS, pa EV od 215 do čak 375 KS u moru katastrofa, ovo izgleda dobro 👍 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 9 Report Share Posted May 9 15 hours ago, dovlagsi said: tebi se dopada zato što su bukvalno prekopirali Daciu :)) koja je bila na par dejtova sa Avengerom 🙂 nisam siguran i da mi je baš ok što prave istu liniju na svim vozilima, sad i compass i avenger i grand izgledaju isto napred, neka Audi fora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted May 9 Report Share Posted May 9 slažem se da liči na dačiju, ali to je zapravo taj neki jeep fazon koji je zapravo dačija primenila na dasteru i bigsteru. a jeep prednji deo je baš distinktivan i mogu reći lep jer ne odvajaju te glupe farove kao većina drugih... Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted May 10 Report Share Posted May 10 Ako Dusteru i Bigsteru uzajamno zamenis pocetna slova, i dalje Spoiler su Dacije 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 10 hours ago Report Share Posted 10 hours ago Српским тагом за електронску наплату путарине од данас се може путовати и у Хрватску, саопштили су Путеви Србије. Сада се са једним тагом можете путовати кроз четири земље региона – Србију, Северну Македонију, Црну Гору и Хрватску. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted 10 hours ago Report Share Posted 10 hours ago Odoh da registrujem tenk. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted 9 hours ago Report Share Posted 9 hours ago Jel ce raditi ovo kroz ENPay ili treba da predjemo na Toll4All aplikaciju? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted 9 hours ago Report Share Posted 9 hours ago Mislim da radi sve dok registrujes tag na toll4all sajtu, meni je u kombinaciji sa Enpay bez problema tako radilo za Makedonije, ne vidim zašto bi za Hrvatsku bilo drugačije. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted 9 hours ago Report Share Posted 9 hours ago Da, ja baš uspeo preko toll4all sajta, tu ideš registracija, prebaci te na ustaške autoceste sajt, prebaci sve tvoje podatke, tu se registruješ, telefon ti iz nekog razloga bude +385, ali za zemlju stoji Srbija, pa stigne SMS, posle tu dodaš karticu, skine ti i vrati 0,1 EUR i to je to. Posle 10tak minuta i na toll4all sajtu stoji aktivan za HR. Ajd još Grčku da dodaju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted 9 hours ago Report Share Posted 9 hours ago Upravo to me brine Vec mi je povezana kartica na ENPay koja je povezana sa tagom Zasto povezujemo karticu na jos jedan sistem usrani umesto da su oni napravili integraciju Znaci em 2x delimo sve podatke za placanje, em postoji sansa duplo da naplate onda? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted 9 hours ago Report Share Posted 9 hours ago Ne mogu duplo da naplate. I za CG i MK, bar preko toll4all, moraš da vežeš karticu za svakog posebno, svako od njih koristi neki svoj procesor kartica i naplatu. Pa to posle proslede toll4all da ti pošalju račun. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 9 hours ago Report Share Posted 9 hours ago 6 minutes ago, killYg0r said: Upravo to me brine Vec mi je povezana kartica na ENPay koja je povezana sa tagom Zasto povezujemo karticu na jos jedan sistem usrani umesto da su oni napravili integraciju Znaci em 2x delimo sve podatke za placanje, em postoji sansa duplo da naplate onda? ja sam shvatio da je taj ENPay "sub-kontraktor" da tako kažem od puteva srbije, zašto bi se putevi srbije sa njima integrisali? oni su iskoristili "prostor" dok tag nisi imao na post-paidu i lepo tu uleteli, ali opet to ne zanima puteve srbije. ja sad doduše više ni ne razumem šta je prednost ovog enpaya u odnosu na ovaj obični originalni toll4all? 7 minutes ago, manson said: Ne mogu duplo da naplate. I za CG i MK, bar preko toll4all, moraš da vežeš karticu za svakog posebno, svako od njih koristi neki svoj procesor kartica i naplatu. Pa to posle proslede toll4all da ti pošalju račun. da, da, tako je, sve to odvojeno stignu fakture i računi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted 9 hours ago Report Share Posted 9 hours ago DS Automobiles ne odustaje! stelantis i dalje drži živi premijum francuski brend, a osim opskurnosti koju ja izrazito volim kada treba auto da mi se dopadne ili ne, nema ništa toliko posebno u vezi sa ovom novom iteracijom modela kojeg oni guraju pod broj 4. ilustracije radi, ova generacija se proteže još od 2010. god i još uvek do danas nisu dosli do 150k prodatih notiramo full elektro verziju sa buljaških 213 KS i 450 km wltp, ostaje i dalje dobar plug-in kao i ranije sa 225 KS autputom koji će biti snažnija opcija od EV, a na kraju, zanimljivo, dodali su Reno-like klasičan hibrid sa svima omiljenim 1,2 3 cyl puretech pežoom + elektro sa ukupno 145 KS. premijum štednja, ne kapiram 🙂 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted 7 hours ago Report Share Posted 7 hours ago 2 hours ago, killYg0r said: Upravo to me brine Vec mi je povezana kartica na ENPay koja je povezana sa tagom Zasto povezujemo karticu na jos jedan sistem usrani umesto da su oni napravili integraciju Znaci em 2x delimo sve podatke za placanje, em postoji sansa duplo da naplate onda? Ne mogu duplo da ti naplate, tag je isti, ti samo karticu daješ tamo nekom sistemu u drugoj zemlji da skine pare kada taj tag prodje kroz rampu. Za Srbiju ti i dalje radi preko Enpay, imaš ovde https://enpay.rs/open-balkan/ ja sam prošle godine to radio za Makedoniju. A što se tiče deljenja duplo podataka za plaćanje isto bi radio i da ti tag ide preko JP Putevi Srbije. 1 hour ago, Lucky said: ja sad doduše više ni ne razumem šta je prednost ovog enpaya u odnosu na ovaj obični originalni toll4all Pa nema više ali mi je tag već vezan za njih... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 7 hours ago Report Share Posted 7 hours ago 2 hours ago, dovlagsi said: notiramo full elektro verziju sa buljaških 213 KS i 450 km wltp, ostaje i dalje dobar plug-in kao i ranije sa 225 KS autputom koji će biti snažnija opcija od EV, a na kraju, zanimljivo, dodali su Reno-like klasičan hibrid sa svima omiljenim 1,2 3 cyl puretech pežoom + elektro sa ukupno 145 KS. premijum štednja, ne kapiram 🙂 šta li im je ovo dugme po sred srede dole, dal su sva četiri ne znam, ali našli su mu mesto ubilo se 🙂 valjda nije menjač 🙂 a kad smo kod francuza i čudnog dizajna i C5 je vrlo solidan takmac: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted 7 hours ago Report Share Posted 7 hours ago Verovatno da otvoriš tu pregradu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted 6 hours ago Report Share Posted 6 hours ago 39 minutes ago, manson said: Verovatno da otvoriš tu pregradu. jeste :))) idemo dalje, tojota i dalje ne odustaje od svoje loše game EV vozila koja ne znaju da prave, auto je nit lep, nit efikasan. Možda bi ga uzeo kao alternativu RAV4, ali ako ima benz, ili bar hibrid. Ugavnom, nov član porodice pod nazivom bZ4X, popularniji kao bZvZ, je neki kao EV cross-karavan sa novim, jačim elektro-motorima. Prednji pogon ima 224 KS, a 4WD svih 380 KS (namerno stavljam sliku infotejnmenta, koji je sada bolji nego onaj buđavi od ranije) Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 5 hours ago Report Share Posted 5 hours ago 2 hours ago, manson said: Verovatno da otvoriš tu pregradu. Ju pa to je bas glupo 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted 4 hours ago Report Share Posted 4 hours ago lol https://www.caranddriver.com/news/a64781017/ex90-lidar-iphone-16-pro-max-sensor/ hmm, da li isto radi i kamerama za brzinu? 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts