togFU Posted Sunday at 09:11 PM Report Share Posted Sunday at 09:11 PM 3 hours ago, dovlagsi said: VW Tiguan 🔥 🤷🏻 Da, ali prethodna generacija, ova nova je bas ruzna :c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted yesterday at 07:54 AM Report Share Posted yesterday at 07:54 AM Kad smo kod nissana, iako je možda za drugi topic onaj, imaju sad malo razumniju akciju za X-trail: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuse.buca Posted yesterday at 09:07 AM Report Share Posted yesterday at 09:07 AM On 11/23/2024 at 5:41 PM, Zwerko said: manji SUV/Crossover Suzuki Vitara? 😛 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted yesterday at 09:15 AM Report Share Posted yesterday at 09:15 AM 14 hours ago, dovlagsi said: VW Tiguan 🔥 🤷🏻 Nemam ništa specijalno protiv VW-a, čak ni dizajn jer smo to prosto apstrahovali ih priče, ali mi se ne uklapa u Xiaomi koncepciju najbolji odnos cene i kvaliteta. Jer dok su ova tri pomenuta u nekom cenovnom rangu 30-33-35k maks u vrlo solidnim opremama, Tiguan je u korektnoj opremi 40+. A prosto ne vidim šta dobijam specijalno za više para, možda malo veću vrednost prilikom prodaje, ali ne nameravam da menjam opet pre nekih 6-8 godina pa mi to nije toliko faktor da bih platio u startu 20-25% više. Kažem u tu solidan odnos cene i kvaliteta mi pre upada Škoda, ali to mi je van razmatranja 😄 7 minutes ago, fuse.buca said: Suzuki Vitara? 😛 Iz nekog razloga ja baš lično nisam fan Suzukija pa nisam ni to ni S-Cross uzeo u razmatranje, ali stoji da je verovatno isplativo. S tim da gledam novo, ne polovno 😄 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 21 hours ago Report Share Posted 21 hours ago Formentor? 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted 20 hours ago Report Share Posted 20 hours ago Zar nije najneisplativije kupiti novi auto i voziti ga više od 6 god?? 16 hours ago, togFU said: 19 hours ago, dovlagsi said: VW Tiguan 🔥 🤷🏻 Da, ali prethodna generacija, ova nova je bas ruzna :c Naravno. Polovan uzme, prodaš ga za koju god za isto koliko si ga i kupio 🙂 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 19 hours ago Report Share Posted 19 hours ago 46 minutes ago, dovlagsi said: Zar nije najneisplativije kupiti novi auto i voziti ga više od 6 god?? 17 hours ago, togFU said: a) žena se pita! b) a šta si ti kupio ženi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted 17 hours ago Report Share Posted 17 hours ago Formentor? Bilo u razmatranju, tu je glavna prednost što je meni lep :) ali je manji jbg s prostorom, plus mi se ovaj restajling nešto i ne dojmi (ali nisam video uživo) plus su naravno podigli cenu. Tako da je za sada van konkurencije.A glede nov/polovan nekako mi najmanja briga nov jer i posle x godina znam tačno koje su neke boljke. Tipa trenutni Qashqai je 6 godina ali ga neću prodavati nego će ostati ženi koja prelazi fazon 3k km godišnje. Tako da će verovatno da nasledi i taj sledeći ako sve bude po planu :) u tom smislu mi taj resale value nije toliko bitna stavka. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted 12 hours ago Report Share Posted 12 hours ago 7 hours ago, Lucky said: a) žena se pita! b) a šta si ti kupio ženi? a) ženi lepo objasniš! b) nov auto koji će se prodati posle 3-4 god? imaš lepo učešće za bolji auto ili manju ratu, akoš istu klasu. pod uslovom da sve ne ode u EV krasni, onda ga duvam jel. Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 10 hours ago Report Share Posted 10 hours ago 1 hour ago, dovlagsi said: b) nov auto koji će se prodati posle 3-4 god? imaš lepo učešće za bolji auto ili manju ratu, akoš istu klasu. pod uslovom da sve ne ode u EV krasni, onda ga duvam jel. e onda te ne kapiram - najneisplativije je uzeti nov auto i voziti ga 6 godina, ali je isplativo uzeti nov auto i voziti ga 4 godine? šta je presek tu koji mašim? posle 4 godine mu drastično opadne cena? 6 hours ago, Zwerko said: Bilo u razmatranju, tu je glavna prednost što je meni lep 🙂 ali je manji jbg s prostorom, plus mi se ovaj restajling nešto i ne dojmi (ali nisam video uživo) plus su naravno podigli cenu. Tako da je za sada van konkurencije. jeste malo manji nego što bi možda trebalo da bude za tu klasu. restajling je takav kakav je, meni nešto nema razlike u odnosu na prošli jer fura tu "brzi smo ludi smo" liniju :)) za cenu, nisam znao da je prošli bio jeftiniji, mislio sam da je oduvek oko tih 30k. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted 4 hours ago Report Share Posted 4 hours ago I bio je oko 30k u nekoj pristojnoj opremi na nekim akcijama, to mi ok. Sad je slična priča 38-40 :)U suštini nemam mnogo zahteva - hoću benzinac, automatik i adaptivni tempomat da se ne smaram po autoputu i da u ostalim segmentima ne bude po opremi slabiji od Qashqai iz 2018, ali je to često neki srednji+ paket. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted 2 hours ago Report Share Posted 2 hours ago 7 hours ago, Lucky said: najneisplativije je uzeti nov auto i voziti ga 6 godina, ali je isplativo uzeti nov auto i voziti ga 4 godine? da, tako je bar bilo.. Tada izlazi iz garancije i često dolazi do 100k km, kada kreću veći servisi i potencijalno riknjavanje agregata. Pre toga ga prodaš i za manju ratu voziš bolji auto jer imaš veće učešće.... ali ne i ako cene skoče za 100% 😁 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 1 hour ago Report Share Posted 1 hour ago 1 hour ago, dovlagsi said: da, tako je bar bilo.. Tada izlazi iz garancije i često dolazi do 100k km, kada kreću veći servisi i potencijalno riknjavanje agregata. Pre toga ga prodaš i za manju ratu voziš bolji auto jer imaš veće učešće.... ali ne i ako cene skoče za 100% 😁 aha! ok, povezuješ sa tim, probao sam da vidim 'de je presek. što doduše ne znači da uvek mora biti slučaj kod ovih što nude dužu garanciju ili kola koja su prešla malo. a za cene jbg, ko to može znati. 2 hours ago, Zwerko said: I bio je oko 30k u nekoj pristojnoj opremi na nekim akcijama, to mi ok. Sad je slična priča 38-40 🙂 hm, da, sad to vidim i ja. bio sam ubeđen da je pisalo tipa 32-33k za početne modele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts