Lucky Posted October 15 Report Share Posted October 15 biased reki is biased :)) ovaj lambo je ok, ali ovo što su ukrali iz westworlda ne kapiram baš 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted October 15 Report Share Posted October 15 realno vrh, ali sam očekivao više, mislim veći broj - tipa bar 4 komada! najtužnije od svega je što će od cele ove priče, u produkciju otići samo ovaj užasni ekran umesto grila :DD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted October 15 Report Share Posted October 15 3 hours ago, manson said: Oh, da! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted October 15 Report Share Posted October 15 7 hours ago, togFU said: konačno novi reno 4 koji zapravo liči na reno 4! problem je što je bukv duplo veći od originalnog R4, nekako ne ide... Moralo je biti manje, baš kao pomenuta Honda E Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted October 15 Report Share Posted October 15 1 hour ago, dovlagsi said: problem je što je bukv duplo veći od originalnog R4, nekako ne ide... Moralo je biti manje, baš kao pomenuta Honda E E jbg, da... Nisam skontao po fotkama, u pravu si apsolutno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 15 Report Share Posted October 15 3 hours ago, dovlagsi said: problem je što je bukv duplo veći od originalnog R4, nekako ne ide... Moralo je biti manje, baš kao pomenuta Honda E pa to onda neće biti ispod 20k pa nema leba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted October 16 Report Share Posted October 16 Pa da.... Potpuno promašena prilika. I da primetimo da je Reno redom ove godine izbacio R5, R4 i Twingo electric, svi sa max retro imidžom. Baš su očajni izgleda 😞 Ovom prilikom da kažem da je jedan od najčešće viđenih automobila u Parizu novi Reno Megan, koji mi se i na slikama dopadao a uživo je još bolji. Nekako nije SUV i ima pravilne proporcije, baš je ukockan lepo... Jedino što je samo kao EV jbg Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 16 Report Share Posted October 16 2 hours ago, dovlagsi said: Ovom prilikom da kažem da je jedan od najčešće viđenih automobila u Parizu novi Reno Megan, koji mi se i na slikama dopadao a uživo je još bolji. Nekako nije SUV i ima pravilne proporcije, baš je ukockan lepo... Jedino što je samo kao EV jbg ja više ne mogu ni da ih razlikujem, svi izgledaju isto 😞 ovaj ima ovu daylight liniju koja spaja farove i ovo dole, pa mu je to malo specifično po tome bih ga možda provalio. ali ovaj deo sa svetlima svi sad furaju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted October 16 Report Share Posted October 16 uživo se vidi različitost pre svega u kabini, nekako mala stakla i nizak krov mu uradi anti-SUV dojam. Svetla svi imaju ista, da, pozadi je naravno LED stripe... 🙄 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 17 Report Share Posted October 17 10 hours ago, dovlagsi said: uživo se vidi različitost pre svega u kabini, nekako mala stakla i nizak krov mu uradi anti-SUV dojam. Svetla svi imaju ista, da, pozadi je naravno LED stripe... 🙄 naravno da je led stripe jer zašto ne bi bio Sportage, a malo i Cupra a što da ne i Porsche! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted October 17 Report Share Posted October 17 Ferrari F80 naslednik 288GTO, F40, F50, Enca, LaFerrarija, dakle najvrh Ferari V6 turbo hibrid 🙄 1200 KS kakve su ovo felne?! 😔 1 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 21 Report Share Posted October 21 A uskoro verovatno i u Beogradu! Систем наплате паркинга у Загребу доживјет ће прву већу промјену након 20 година 26. октобра увођењем блок паркинга, што значи да повлаштене паркинг карте више неће важити за све постојеће паркинг зоне, већ само за један блок унутар зоне. . Улице су до сада биле разврстане по зонама – прва, друга, трећа, четврта и пета, а новина је да су на нивоу зоне дефинисани блокови, њих укупно 23, што подразумева мањи просторни обухват у зонама за оне са повлашћеним паркинг картама. АД Загребпаркинг на 1600 знакова вертикалне сигнализације додаје блок којем одређена улица припада, односно паркинг мјеста. Херман каже да ће на овај начин корисници моћи да сазнају да ли у њиховом блоку постоји одређено паркинг место. "Сваки знак за паркирање ће садржати информацију о одговарајућем блоку. Међутим, то важи само за повлашћене услове паркирања, док се за остале паркинг карте ништа не мења и оне важе као и до сада", истакао је Херман. Po dobrom sistemu usvajanja loših odluka, evo i ovoga što će verovatno uskoro kod nas. Doduše ne znam kako su regulisali razlike među blokovima, imaš deo gde je blok sa pet solitera a onda blok sa 20 nižih zgrada, blesavo je da dele istu količinu parking mesta u zoni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted October 21 Report Share Posted October 21 Ali to već postoji kod nas? Samo što ne znam tačno šta podrazumevaju tamo pod blokom, ali su i kod nas za povlašćene parking karte zone podeljene na manje delove, takozvane pod-zone. Jedino što kod nas to fakat nije obeleženo na znakovima, ali kao kapiram da oni koji već imaju povlašćene karte svakako znaju gde mogu da parkiraju. 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 21 Report Share Posted October 21 45 minutes ago, Zwerko said: Ali to već postoji kod nas? Samo što ne znam tačno šta podrazumevaju tamo pod blokom, ali su i kod nas za povlašćene parking karte zone podeljene na manje delove, takozvane pod-zone. Jedino što kod nas to fakat nije obeleženo na znakovima, ali kao kapiram da oni koji već imaju povlašćene karte svakako znaju gde mogu da parkiraju. ja sam razumeo da su oni to dodatno suzili više nego što je kod nas. ali zapravo si možda u pravu s tim što onda ne razumem kako je bilo pre? ovo crveno je sve bila jedna zona, žuto druga? ja sam se istripovao da su još suzili pa u fazonu imaš podzonu koja obuhvata tvoju ulicu i još X ulica u svim smerovima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted October 21 Report Share Posted October 21 Ja sam shvatio da je upravo to bilo iz teksta koji si ti kopirao i ćirilizovao: Quote Улице су до сада биле разврстане по зонама – прва, друга, трећа, четврта и пета, а новина је да су на нивоу зоне дефинисани блокови, њих укупно 23, што подразумева мањи просторни обухват у зонама за оне са повлашћеним паркинг картама. S tim da ne vidim na ovoj karti gde je njih 23, ali ima neke ove sitne crvene tačkice, to nemam pojma šta su 😄 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted October 22 Report Share Posted October 22 23 hours ago, Lucky said: Po dobrom sistemu usvajanja loših odluka, evo i ovoga što će verovatno uskoro kod nas. Doduše ne znam kako su regulisali razlike među blokovima, imaš deo gde je blok sa pet solitera a onda blok sa 20 nižih zgrada, blesavo je da dele istu količinu parking mesta u zoni. Ovde je taj fazon bar 10 godina i ok je u praksi. Manje ljudi može sa istom kartom da parkira preko pol grada kad ide u goste, ljubavnika ili šta god, tako da se manje vrzma kolima gde ne mora. Meni karta za parking važi za recimo radijus 10min peške od zgrade, tako da je dovoljno mesta za parkiranje, nije da su sad stavili 2 ulice i to ti je to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 23 Report Share Posted October 23 On 10/21/2024 at 1:45 PM, Zwerko said: S tim da ne vidim na ovoj karti gde je njih 23, ali ima neke ove sitne crvene tačkice, to nemam pojma šta su 😄 sad realno ni ja više ne kapiram. moguće da je resto tih zona van ove mape, ono kao plava zona kod nas. 20 hours ago, Junkie said: Ovde je taj fazon bar 10 godina i ok je u praksi. Manje ljudi može sa istom kartom da parkira preko pol grada kad ide u goste, ljubavnika ili šta god, tako da se manje vrzma kolima gde ne mora. Meni karta za parking važi za recimo radijus 10min peške od zgrade, tako da je dovoljno mesta za parkiranje, nije da su sad stavili 2 ulice i to ti je to. Pa dobro, Ljubljana jeste manja i verujem sa nešto bolje organizovanim prevozom nego ovde. Što kaže fox, najbolja destinacija za život a najbliže nama! 😛 šalu na stranu, to bi onda bilo praktično kao zonsko parkiranje kod nas, izuzev što ne bi bilo pridodatih zona. ne znam koliko bi to moglo da pije vodu, posebno baš u strogom centru. već uneređene ove mučenike u 1.1 zoni (i sada A zoni) da ograničiš da nemaju ove prateće okolo, ne bi imali gde da parkiraju. Jer nije tu zona ništa rešila, osim retkih slučajeva onih što bi se parkirali i ostavili auto godinama tu, parking je pun praktično ceo dan zbog posla, posetilaca, bla bla. Na perifernim zonama možda ima neke primene, ali i tu ima vrhunskih rešenja poput ove genijalne zone 3.10 znači ti imaš zonu koja je kobasica i možeš da budeš u dve paralelne ulice parkiran 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted October 24 Report Share Posted October 24 Da se izbegnu gužve i sirotinjahttps://www.b92.net/automobili/aktuelno/70408/odobren-prvi-leteci-automobil-u-evropi-video/vestJedino što na njihovom yt kanalu poslednji video od pre godinu dana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 25 Report Share Posted October 25 On 10/24/2024 at 10:00 AM, manson said: Da se izbegnu gužve i sirotinja https://www.b92.net/automobili/aktuelno/70408/odobren-prvi-leteci-automobil-u-evropi-video/vest Jedino što na njihovom yt kanalu poslednji video od pre godinu dana. pa jel ovo ovaj vučićev? beše on reče leteći taksi do 2028 godine? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 28 Report Share Posted October 28 Pisao je Peđa tamo negde na nekom topicu, ali evo sad i ovde zvanično: "Управни одбор Фолксвагена планира да затвори најмање три фабрике у Немачкој", изјавила је председница радничког савета компаније Даниела Кавало на информативном састанку са запосленима у Волфсбургу. Додала је да ће све преостале фабрике морати да смање капацитете. Руководство фирме је сада обавестило представнике запослених о овим плановима. Према радничком савету, посебно је угрожена фабрика у Оснабрику, која је управо изгубила очекивани нови уговор са Поршеом. Тренутно се тамо реализују поруџбине за спортске моделе аутомобила "718 кајман" и "бокстер", које превазилазе производне капацитете главне фабрике Поршеа у Штутгарту-Цуфенхаузену. Производња ових модела, као и Фолксваген возила "т-ток" кабриолет, престаје до пролећа 2026. – од тада фабрика у Оснабрику више неће имати поруџбине. Кавало је додала да управа планира масовна отпуштања: према проценама радничког савета, угрожено је десетине хиљада радних места. Читави сектори могли би бити затворени или премештени у иностранство. Фолксваген у Немачкој има десет фабрика у којима запошљава укупно око 120.000 радника, од тога само у Волфсбургу 70 00. Од десет фабрика шест су у Доњој Саксонији, три у Саксонији и једна у Хесену. Znači nekih 10% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted October 28 Report Share Posted October 28 Ozbiljan kanal. Jebala ih kola na struju kolektivno. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted October 28 Report Share Posted October 28 Procitah ovde negde da je 60 hiljada radnih mesta ugrozeno, znaci polovina...swe pohwale za politiku Nemacke i Evrope u poslednjih 5 godina, jebala ih korona, e-auta i sankcije Rusiji, kao da mentalno oboleli ljudi donose odluke. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post dovlagsi Posted October 29 Popular Post Report Share Posted October 29 1 2 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 30 Report Share Posted October 30 ČEKAJ POKUCAĆE I NA VRATA FRANCUSKIH PROIZVOĐAČA TEBI OMILJENIH! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted October 30 Report Share Posted October 30 vozim/vozio sam kineska (volvo), američka (jeep), korejska (kia), japanska (toyota), nemačka (vw, opel) i francuska vozila (reno). KAKO ZNAS STA MIJE OMILJENO btw 2,0 benzinac 265 KS, bez ikakvih hibrid elektro gluposti 👍 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts