Jump to content

Vesti iz sveta automobilizma

VELIKI KURAC

Recommended Posts

1 hour ago, dovlagsi said:

Uh, ne šije ga, de nađe Avendžer. 😁 Daću ti da probaš pa mi reci, meni ono najnepraktičniji interfejs ikada. 

Za novi Volvo koji je sada Google sistem, kažu da je mogao mnogo bolje da se odradi. Nadam se da su tu vrle izmene na novom XC90. 

lupio sam avendžer, verujem da je skroman 🙂 meni je generalno taj Jeepov entertainment uvek bio problematičan,

ali ovaj iz XC ne može da bude napredan po bilo ko osnovu, čak i da je sad samo Google (što mi deluje kao greška) i da su se iscimali mega da ga naprave što boljim. No ajde, videćemo kad stigne na test!

• Replies 5.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

zamisli koja su to bila vremena, kada su nemci na sajmu automobila u Detroitu 2008. godine predstavili OVO, planirano samo za američko tržište :))))
potom ko da nas je meteor udario, iz krize u krizu!

Audi R8 V12 TDI Concept 6,0 V12 bi-turbo TDI 500 KS 1000Nm 4,2 sek 310 kmh

Audi-R8_V12_TDI_Concept-2008-1280-83abbbecadf6595b448d669070a2e60855.thumb.jpg.e838cd7308784e6929ac1a0ef748a121.jpg

Audi-R8_V12_TDI_Concept-2008-1280-028de4fb345a8c2836aae7fa31288ae410.thumb.jpg.0d0ab08612a40a5b4267a8941b238508.jpg

Audi-R8_V12_TDI_Concept-2008-1280-3714678cfe9132bf6ddd6a8540df962866.thumb.jpg.bdf9944dd58bacb4994010a9f8129c75.jpg

facebook.com/speed.rs

35 minutes ago, dovlagsi said:

zamisli koja su to bila vremena, kada su nemci na sajmu automobila u Detroitu 2008. godine predstavili OVO, planirano samo za američko tržište :))))

i potom došla SEKA!

Detroit otpr prestao da postoji kao grad :))

Ok, ali imajte u vidu da je ovo u periodu kada je VW video dizel motore kao svoju šansu na tržištu USA, krenuli sa Clean Diesel vozilima koje su predstavljali u Detroitu i sl. A svi znamo kako se to završilo - Dieselgate-om :tf:

• Downvote (-1) 2

Heghlu'meH QaQ jajvam

34 minutes ago, Zwerko said:

Ok, ali imajte u vidu da je ovo u periodu kada je VW video dizel motore kao svoju šansu na tržištu USA, krenuli sa Clean Diesel vozilima koje su predstavljali u Detroitu i sl. A svi znamo kako se to završilo - Dieselgate-om :tf:

ali brate ti u USA nemaš gde da sipaš dizel :)) tamo na pumpama gde ima nameštena je pumpa tako da sipa u kamion :))

Kakav trpezarijski sto izmedju vozaca i suvozaca, gg

Svidja mi se i linija stakla tako ravna i niska, dosta sa onim forama da staklo zauzima 20% povrsine vrata.

Kad smo kod toga, ovo staklo za treci red sedista vece nego staklo napred na kilijevoj mazdi lol

• Haha (+1) 1

2 hours ago, dovlagsi said:

3,5 V6 twin turbo 420 KS 700 Nm

znači registracija samo pola miliona dinara :)))

12 minutes ago, togFU said:

Svidja mi se i linija stakla tako ravna i niska, dosta sa onim forama da staklo zauzima 20% povrsine vrata.

podseća malo na range rover sa strane, tj. jedino tog tipa što otpr može da se kupi u evropi.

13 minutes ago, togFU said:

Kakav trpezarijski sto izmedju vozaca i suvozaca, gg

malo tu perspektiva radi posao, ali jeste nešto veći taj deo, tipa kao na ovoj novoj mazdi.

16 hours ago, manson said:

ali ovo ne radi ovako? 🙂

Dve nedelje kasnije, tokom njenog prvog pokušaja vožnje, dogodio se incident.

"Pritisnula je start-stop dugme. Na displeju je zatim izašlo obaveštenje: Pritisnite kočnicu da pokrenete vozilo", navodi se u Melcerovoj tužbi.

"Tada je pritisnula kočnicu i prebacila vozilo iz položaja Park u Drive. Vozilo je odmah krenulo unazad. Pokušala ga je kontrolisati, uključujući pritiskanje kočnice, ali ni kočnice ni upravljač nisu reagovali."

Vozilo je ugašeno, uđeš i pritisneš START i on izbaci "pritisni kočnicu" (tako je na gomili automobila). Ti pritisneš kočnicu i onda START i on se upali. Ako je vozilo ugašeno i ona prebaci iz park u drive neće se dogoditi ništa, pod uslovom da uopšte može to da uradi dok auto ne radi. ne znam kako je na mazdi ali gomila automatika ti ni ne da da menjaš brzinu kad je auto ugašen.

2 minutes ago, manson said:

Da to mi čudno, plus bi trebalo da je uključena i automatska ručna kočnica, morala bi na dugme da je ugasi, dok drži kočnicu, ako auto nije upaljen.
Verovatno je razlog, Amerikanci 🙂

na stranu što čak i da uspe da prebaci iz park u drive, mislim da auto neće da startuje kad je u drive nego moraš da ga vratiš u park ili neutral.

za ručnu ne mogu da se setim najbolje, ali mislim da ima fora da se automatska ručna automatski i ugasi kad stisneš gas, ako je vozilo bilo parkirano pre toga. 

Jedna pohvala za Škodu, u Fabiji video, verovatno je i kod ostalih modela, ima opcija, uz doplatu naravno, za USB konektor gore kod retrovizora, za kameru recimo. Verovatno jedna od najkorisnijih doplata. Ne znam da li još neko to ima? A trebalo bi realno.